Jump to content

Downloads not working on iOS


adkeyz
 Share

Recommended Posts

adkeyz

Hi, I have just switched to iPhone (12 Pro Max, 15.4.1) and have tried to download shows from my server with the Emby app (2.1.6) but nothing is happening.

The show is in the sync/downloads list on the server (Windows, 4.6.7.0) as “Ready to transfer” but there is nothing showing anywhere in the app on the phone.

Some help to resolve this would be appreciated, thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
dyecast

Me too.  It's been an issue for several versions of iOS and Emby.

Link to comment
Share on other sites

triggerx

Same here... my iOS clients don't even show up in the "Download to..." menu.  I feel like this was working at one point.. no?  Recently moved over from Plex, but no downloads to iOS is definitely a deal breaker.  FWIW... Music downloads just fine... just doesn't download movies and TV shows.  Thanks!

Edited by triggerx
Link to comment
Share on other sites

triggerx

I figured it out!  Finally!  Well, my problem at least, but in the event it might help some others, I'll leave this here....  I found that my list of "download to" devices was different for all my Emby installations, and was able to put two and two together.  I was logging in to the new box using Emby Connect on my iPhone.... and my iPhone was not being listed as a downloadable device on the server.  I logged into the server directly on my Android, and it WAS showing up as a downloadable device on the server.  So, I thought.. hmm... perhaps because I'm logged in through Emby Connect.  Sure enough... I logged out, and logged in manually directly to the server, and whallah... downloads to the iPhone work perfectly now!  While I think there's some combination of bugs and/or general UI/account confusion, but have no way to pinpoint... here are my observations:  1) I couldn't download videos to a device while logged in through Emby Connect only, but COULD download music.  2) Logging in directly to server, I COULD download videos to the device. 3) Even when I could not download, but clicked on "Download", it took me to the download screen but did NOT show me the Quality dropdown (or any other options), but the Download button at the bottom of the screen was Active, but just completely unresponsive.

In general, the connection between Emby Connect and manual login has always seemed a bit wonky to me... Like... on a particular client I always get hung up on "Where's the Change Server" link?  And then I realize i'm directly logged into a particular server, and not Emby Connect.  So for me, I think it would be nice if it would show on my Profile screen if I'm logged in directly to the server, or through Emby Connect.  As the only way I know this now is if I have a "Change Server" link.  (I think)  (perhaps I'm doing it wrong).

Hope this helps someone!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, triggerx said:

I figured it out!  Finally!  Well, my problem at least, but in the event it might help some others, I'll leave this here....  I found that my list of "download to" devices was different for all my Emby installations, and was able to put two and two together.  I was logging in to the new box using Emby Connect on my iPhone.... and my iPhone was not being listed as a downloadable device on the server.  I logged into the server directly on my Android, and it WAS showing up as a downloadable device on the server.  So, I thought.. hmm... perhaps because I'm logged in through Emby Connect.  Sure enough... I logged out, and logged in manually directly to the server, and whallah... downloads to the iPhone work perfectly now!  While I think there's some combination of bugs and/or general UI/account confusion, but have no way to pinpoint... here are my observations:  1) I couldn't download videos to a device while logged in through Emby Connect only, but COULD download music.  2) Logging in directly to server, I COULD download videos to the device. 3) Even when I could not download, but clicked on "Download", it took me to the download screen but did NOT show me the Quality dropdown (or any other options), but the Download button at the bottom of the screen was Active, but just completely unresponsive.

In general, the connection between Emby Connect and manual login has always seemed a bit wonky to me... Like... on a particular client I always get hung up on "Where's the Change Server" link?  And then I realize i'm directly logged into a particular server, and not Emby Connect.  So for me, I think it would be nice if it would show on my Profile screen if I'm logged in directly to the server, or through Emby Connect.  As the only way I know this now is if I have a "Change Server" link.  (I think)  (perhaps I'm doing it wrong).

Hope this helps someone!

We'll look into this. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

neverwonderwhy

I’m not using Emby Connect and my iPhone does appear on the “Download To” list but some of my music has been stuck at “Ready to Download” for weeks. Some is “Downloaded” but doesn’t appear anywhere in “Downloads” in the Emby app.

Link to comment
Share on other sites

adkeyz
Posted (edited)
On 12/06/2022 at 20:43, Luke said:

We'll look into this. Thanks.

Ok so I had downloads working for a little while by using the "Download to" option suggested in another thread. Just pressing the normal download button seemed to always initiate the transfer for another device, not the one I was using.

Using "Download to" I could choose the correct device and a transfer would start. This was working fine for a couple of weeks but now it's broken completely. Now when I choose "Download to", my iOS devices are duplicated (see attached), on my iPhone I will see two entries for "Adam's iPhone" and on my iPad I would see two entries for "Adam's iPad".

All other devices work fine, it's just iOS devices. As the guy above said, I think there are some bugs with iOS devices logging into the server and causing some kind of issue with accounts/devices/credentials or something but it's definitely super wonky right now.

I tried his suggestion of logging in directly and not using Emby Connect and I was able to download one episode of a show but now it's broken again so I give up.

Between all this and the other bugs I have been getting like the transfer % always just says 0% and you get absolutely no feedback on how long it will take to download, and when you go to the downloads page it will says something stupid like "Downloading 3 of 1" and the app not detecting when I'm on WiFi... I'm about ready to leave and go back to Plex.

This is absolute basic functionality, and even on the devices where it does work, it's still a terrible experience to use. I have paid for a lifetime license and I really think it's been a waste of money.

Please Luke, look into this as a matter of priority, the whole downloads part of Emby needs a complete overhaul tbh.

IMG_0218.PNG

IMG_0219.PNG

Edited by adkeyz
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...