Jump to content

Movie Collections with "&" in the name self duplicating


Jephisto
 Share

Go to solution Solved by Luke,

Recommended Posts

Jephisto

Since upgrading to Emby 4.6.2.0, I noticed a few of my movie collections getting duplicated. It seems to be related to the presence of the Ampersand character in the set name. (Note: This is on an ASUSTOR AS-5304T NAS).

Here's the example of "Harold & Kumar Collection":

1405079814_CollectionHaroldKumar.JPG.3fdfd6a27d0d6f9c8db42b2b5561a5fb.JPG

I've attempted to delete one or the other collection. But the duplication keeps coming back.

In the "nfo" of each movie, I see the following line:  <set>Harold &amp; Kumar Collection</set>
 

I've deleted both collections and changed the set in the "nfo" to: <set>Harold and Kumar Collection</set>

Well, then (after a metadata scan) it shows 3 collections:

image.png.e9d89db2d6ff89595512bf710056b6e0.png

And in the "nfo", I now see 2 set tags:

  <set tmdbcolid="30663">
    <name>Harold &amp; Kumar Collection</name>
  </set>
  <set tmdbcolid="30663">
    <name>Harold and Kumar Collection</name>
  </set>

 

At this point, I am running out of workaround strategies. Hence my cry for help.

Thank you so much for your assistance!

Jeff

Link to comment
Share on other sites

Hello Jephisto,

** This is an auto reply **

Please wait for someone from staff support or our members to reply to you.

It's recommended to provide more info, as it explain in this thread:

Thank you.

Emby Team

Link to comment
Share on other sites

Thanks for pointing this out to use.

@Luke I can reproduce this as well.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jephisto

Thank you Cayars for the quick reply.

Just in case this might be helpful: I've played some more with it. Although I couldn't find a clear pattern to the duplication and triplication (I admit not knowing what happens behind the scene), here's a way that seems to work around the issue:

1) Delete all folders related to "Harold & Kumar" in emby/metadata/collections

2) In each of the "Harold & Kumar" movie ".nfo" files specify the set as:

  <set tmdbcolid="30663">
    <name>Harold and Kumar Collection</name>
  </set>

After that there is only one collection folder created and it appears to remain so even after several library and metadata scans.

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

I just went into the wrong one in the UI and removed the movies in my test from the wrong collection.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Solution

I would try again with Emby Server 4.6.4 as I can't seem to reproduce this. To test, I added three harold & kumar movies with no preexisting nfo, and just let the server generate everything.

I only got one collection. Then after that I tried refreshing metadata, running additional library scans, etc. I was not able to get the server to create a duplicated collection.

Link to comment
Share on other sites

Jephisto

Since I've been to 4.6.4 for a while, I just removed my workaround modifications to the "nfo" files of the Harold & Kumar movies.

After running a library and metadata scans, the collection still looks good. So it appears that this issue is now resolved.

Thank you Luke for taking the time to look into this.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...