Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'service'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 26 results

  1. agood

    Emby Server Service

    The emby server service does not work. Tried multiple times according to the bbook with NSSM (the sucking service). Whenever I restart the PC Emby Server DOES NOT start....any solutions? No guess work please...
  2. Hello, I'm starting Emby as a Service (NSSM) on my NAS and noticed it isn't using hardwaretranscoding since version 4. Starting Emby as normal user (RDP session) it uses hardwaretranscoding with intel quicksync. I guess Emby isn't detecting the hardware, because of no connected display, or something? I attached the hardware detect logfiles. P.S.: Thanks a lot for Emby. I really love it! emby_user_HD.txt emby_service_HD.txt
  3. EduardoSantos

    Install Emby as a service

    Followed the guide on https://emby.media/community/index.php?/topic/50992-how-to-run-emby-server-as-a-windows-service/ and it took me 30 minutes to figure out the reason why Emby service would not start. Message on service initialization was "The system cannot find the file specified". The machine is 64bit but the guide only mentions the System32 path. Though this is really, really obvious and plain simple, I thought Emby should be started by 32 bit NSSM. I would suggest editing the guide just to prevent others from stucking on the same silly issue.
  4. Hi I was experimenting with using a SSL Cert with Emby this morning, I changed the public https port in server manager and now my Emby will not start, attached are the Emby logs from when this happened, in my Event viewer I can see the following The description for Event ID 7024 from source Service Control Manager cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer. If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event. The following information was included with the event: Emby %%2148734208 The locale specific resource for the desired message is not present can anyone help me get my Emby back working again? server-63652297203.txt unhandled_4bb46dc1-e932-4b4d-95ed-5ac75b15ea40.txt
  5. LurchZA

    3.2.60.0 Service

    I did see the topic about updates failing, but it does not really relate to what I am experiencing. I run Emby as a service on Windows 7 x64. I got prompted this morning to update manually from 3.2.36 to 3.2.60. Stopped the service and ran from the website. After rebooting the machine I was unable to start the service, and also noticed that the system tray icon was not there, but, the server is up and running (it is showing in my task manager running under SYSTEM). Anybody else experiencing this? Logs attached. server-63649609145.txt server-63649609212.txt server-63649609271.txt
  6. GuruBaron

    ANSWERED Missing Emby Service

    This morning a friend of mine wanted Emby on his Windows 10/64-bit home system. So I download Emby Server Stable 3.2.31.0 and install without problem. But there is no Emby service. It works in application mode just fine. I have done this a dozen or more times in the past on other computers, always with a service installed automatically. This is brand new HP system, only finished windows updates and antivirus, 12G memory. Have tried re-downloading & re-installing Emby Server, turning on and off the Emby "Run server at startup" option and multiple reboots. Still no Emby service. Any help?
  7. Hi, I am trying to migrate from Media Browser 2 to the new client/server configuration using server 3.0.5607.2 and Emby Classic. I have been able to get it to work on my local network so long as it is running. But it won't run as a service automatically. I have it configured to automatically start (both delayed and not) and to run as a local system service. When I check it after logging in the service is not running, even though it is set to automatic. I still have to start it manually. I have the option to start automatically in the server localhost configurator unchecked. I need this to work when no users are logged in to the PC that is running Emby server. Lifespeed
  8. Guest

    Stop autostart of server

    Hi there, I went through the service scripts for the emby-server service, both on the systemd and the /etc/init side, but I haven't found any option where to disable the emby-server service completely, because I want to start my own emby-server instance manually without any need for a service. Other services have an "FOO_ENABLE=0" or something similar in an /etc/service.conf file, is there such an option for emby? Thank you
  9. Restarted Emby service because of issues described in these threads: https://emby.media/community/index.php?/topic/46733-active-recordings-outside-of-record-window/ https://emby.media/community/index.php?/topic/46663-live-tv-broke-less-than-24-hours-after-update/ Picture of error included in ZIP. Replicate: 1. run Emby as services. 2. Open Windows Services window, find emby server, click on "restart" 3. Progress bar goes half way then stops, error pops up after timeout If these logs are insufficient, more logs are available on the above links. The logs only catch the attempted restart. logs.zip
  10. https://github.com/MediaBrowser/Emby/issues/2574 When I install `emby-server`, `emby-server-beta`, or `emby-server-dev` under Ubuntu 16.10 using `deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10/ /`, I get the following error when starting the service: Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: System.TypeInitializationException: The type initializer for 'NLog.Common.InternalLogger' threw an exception. ---> System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Error Initializing the configuration system. ---> System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Unrecognized configuration section <appSettings> (/usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe.config line 9) Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigInfo.ThrowException (System.String text, System.Xml.XmlReader reader) [0x00007] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.SectionGroupInfo.ReadContent (System.Xml.XmlReader reader, System.Configuration.Configuration config, System.Boolean overrideAllowed, System.Boolean root) [0x00170] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.SectionGroupInfo.ReadRootData (System.Xml.XmlReader reader, System.Configuration.Configuration config, System.Boolean overrideAllowed) [0x00007] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration.ReadConfigFile (System.Xml.XmlReader reader, System.String fileName) [0x000ec] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration.Load () [0x00052] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration.Init (System.Configuration.Internal.IConfigSystem system, System.String configPath, System.Configuration.Configuration parent) [0x00065] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration..ctor (System.Configuration.InternalConfigurationSystem system, System.String locationSubPath) [0x0005c] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.InternalConfigurationFactory.Create (System.Type typeConfigHost, System.Object[] hostInitConfigurationParams) [0x0000e] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigurationManager.OpenExeConfigurationInternal (System.Configuration.ConfigurationUserLevel userLevel, System.Reflection.Assembly calling_assembly, System.String exePath) [0x00107] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.get_Configuration () [0x00011] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: --- End of inner exception stack trace --- Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.get_Configuration () [0x00030] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.System.Configuration.Internal.IInternalConfigSystem.GetSection (System.String configKey) [0x00000] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigurationManager.GetSection (System.String sectionName) [0x00005] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigurationManager.get_AppSettings () [0x00000] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger.GetSettingString (System.String configName, System.String envName) [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger.GetSetting[T] (System.String configName, System.String envName, T defaultValue) [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger.Reset () [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger..cctor () [0x00010] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: --- End of inner exception stack trace --- Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Config.LoggingConfiguration.Dump () [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.LogFactory.set_Configuration (NLog.Config.LoggingConfiguration value) [0x0006f] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.LogManager.set_Configuration (NLog.Config.LoggingConfiguration value) [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at Emby.Common.Implementations.Logging.NlogManager..ctor (System.String logDirectory, System.String logFileNamePrefix) [0x00043] in <3f2b57224a3e41debfce9f9a4ec723c4>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at MediaBrowser.Server.Mono.MainClass.Main (System.String[] args) [0x00044] in <dd98a272d3c7417dab6b45c61dfc5a8f>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: [ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.TypeInitializationException: The type initializer for 'NLog.Common.InternalLogger' threw an exception. ---> System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Error Initializing the configuration system. ---> System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Unrecognized configuration section <appSettings> (/usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe.config line 9) Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigInfo.ThrowException (System.String text, System.Xml.XmlReader reader) [0x00007] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.SectionGroupInfo.ReadContent (System.Xml.XmlReader reader, System.Configuration.Configuration config, System.Boolean overrideAllowed, System.Boolean root) [0x00170] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.SectionGroupInfo.ReadRootData (System.Xml.XmlReader reader, System.Configuration.Configuration config, System.Boolean overrideAllowed) [0x00007] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration.ReadConfigFile (System.Xml.XmlReader reader, System.String fileName) [0x000ec] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration.Load () [0x00052] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration.Init (System.Configuration.Internal.IConfigSystem system, System.String configPath, System.Configuration.Configuration parent) [0x00065] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.Configuration..ctor (System.Configuration.InternalConfigurationSystem system, System.String locationSubPath) [0x0005c] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server systemd[1]: emby-server.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.InternalConfigurationFactory.Create (System.Type typeConfigHost, System.Object[] hostInitConfigurationParams) [0x0000e] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigurationManager.OpenExeConfigurationInternal (System.Configuration.ConfigurationUserLevel userLevel, System.Reflection.Assembly calling_assembly, System.String exePath) [0x00107] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.get_Configuration () [0x00011] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: --- End of inner exception stack trace --- Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.get_Configuration () [0x00030] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.System.Configuration.Internal.IInternalConfigSystem.GetSection (System.String configKey) [0x00000] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigurationManager.GetSection (System.String sectionName) [0x00005] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at System.Configuration.ConfigurationManager.get_AppSettings () [0x00000] in <d6de850e07274db588ca7c247bfa5ec6>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger.GetSettingString (System.String configName, System.String envName) [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger.GetSetting[T] (System.String configName, System.String envName, T defaultValue) [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger.Reset () [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Common.InternalLogger..cctor () [0x00010] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: --- End of inner exception stack trace --- Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.Config.LoggingConfiguration.Dump () [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.LogFactory.set_Configuration (NLog.Config.LoggingConfiguration value) [0x0006f] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at NLog.LogManager.set_Configuration (NLog.Config.LoggingConfiguration value) [0x00000] in <8ea00faa812d4bf999fe44a51e324269>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at Emby.Common.Implementations.Logging.NlogManager..ctor (System.String logDirectory, System.String logFileNamePrefix) [0x00043] in <3f2b57224a3e41debfce9f9a4ec723c4>:0 Apr 10 12:36:41 media-server emby-server[15531]: at MediaBrowser.Server.Mono.MainClass.Main (System.String[] args) [0x00044] in <dd98a272d3c7417dab6b45c61dfc5a8f>:0
  11. Some observations that should be fixed. I have Emby Server installed as a Windows Service: -When updating Emby Server, setup automatically starts the Emby Server application (try icon) instead of the Windows service. If it is installed as a service, it should trigger the service to start instead. -In the Emby Server web UI, I only see a "Shutdown" button and no "Restart" button. A restart button to call on the service to restart would be very nice so all admins can restart Emby Server if there is problems. Presently, only I (server administrator) can get into the Windows services panel and tell the Emby Server service to start or restart.
  12. I apologize a head of time, there have been Window's patches, unRAID version changes, and Emby updates, system restarts so I don't know when these errors started occuring. My movies and music are setup on a separate unRAID server and the shares are setup so that Public can see them. The only users setup on the server are root, test, and mymovies user. I'm running Emby 3.1.2, installed as my main user, on a Windows 10 Home box that is patched at currently levels. Emby is normally setup to run as a service, with it setup to logon as "local system". I've got it setup on a Delayed Start and it seems like only recently I've had problems. I don't have the logs of when the problem started. What I currently see happening is that when the service starts the Library Monitor isn't able to find or see the network path 2017-01-01 10:11:12.1244 Error LibraryMonitor: Error watching path: \\cascade\Movies *** Error Report *** Version: 3.1.2.0 Command line: C:\Users\Josh\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe -service Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True Processor count: 4 Program data path: C:\Users\Josh\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server Application directory: C:\Users\Josh\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System System.ArgumentException: The directory name \\cascade\Movies is invalid. at System.IO.FileSystemWatcher..ctor(String path, String filter) at Emby.Server.Core.IO.LibraryMonitor.<>c__DisplayClass38_0.<StartWatchingPath>b__0() System.ArgumentException at System.IO.FileSystemWatcher..ctor(String path, String filter) at Emby.Server.Core.IO.LibraryMonitor.<>c__DisplayClass38_0.<StartWatchingPath>b__0() When I stop the service, and just run the server from the desktop, it is able to see the directory. 017-01-01 10:24:28.6962 Info LibraryMonitor: Unable to add directory watcher for \\cascade\Movies. It already exists in the dictionary. 2017-01-01 10:24:28.6962 Info HttpClient: HttpClientManager POST: http://192.168.0.1:5431 2017-01-01 10:24:28.6962 Info LibraryMonitor: Watching directory \\cascade\Movies 2017-01-01 10:24:28.7118 Info HttpClient: HttpClientManager POST: http://192.168.0.1:5431 I've attached the log files from a service and desktop starts. -Josh server-63618862258-service.txt server-63618863060-desktop.txt
  13. ytzelf

    ANSWERED Double emby process

    Hello everyone, I seem to have 2 emby processes running, one is running as root (dont want) with the correct MONO_THREADS_PER_CPU and MONO_GC_PARAMS arguments, and one running as emby user (all good) without these arguments. ps auxZ | grep emby root 784 0.0 0.0 46360 3224 ? Ss 12:59 0:00 su -s /bin/sh -c exec "$0" "$@" emby -- env MONO_THREADS_PER_CPU=250 MONO_GC_PARAMS=nursery-size=128m /usr/bin/mono-sgen --optimize=all /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby-server -ffmpeg /usr/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/bin/ffprobe -restartpath /usr/lib/emby-server/restart.sh emby 894 2.5 4.5 1452236 370664 ? Ssl 12:59 1:43 /usr/bin/mono-sgen --optimize=all /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby-server -ffmpeg /usr/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/bin/ffprobe -restartpath /usr/lib/emby-server/restart.sh Is having 2 processes normal? why is one running as root? And lastly, how do I fix this if it is indeed abnormal? How do I get 1 process with the cirrect arguments running as emby user? nano /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/emby-server.service [Unit]Description=Emby Media Server After=network.target [Service] EnvironmentFile=/etc/emby-server.conf ExecStart=/usr/bin/emby-server start Restart=on-abort TimeoutSec=20 ExecStopPost=/usr/bin/emby-server clear [Install] WantedBy=multi-user.target nano /etc/init.d/emby-server !/bin/sh### BEGIN INIT INFO # Provides: emby-server # Required-Start: $remote_fs $local_fs $network # Required-Stop: $remote_fs $local_fs $network # Default-Start: 2 3 4 5 # Default-Stop: 0 1 6 # Short-Description: starts instance of Emby # Description: starts instance of Emby ### END INIT INFO # chkconfig: 2345 20 80 #The above indicates that the script should be started in levels 2, 3, 4, and 5, #that its start priority should be $ # Load the VERBOSE setting and other rcS variables . /lib/init/vars.sh # Define LSB log_* functions. # Depend on lsb-base (>= 3.0-6) to ensure that this file is present. . /lib/lsb/init-functions NAME=emby-server CONF_FILE=/etc/${NAME}.conf DEFAULT_FILE=/etc/default/${NAME} # Source Emby server default configuration . $DEFAULT_FILE # Source Emby server user configuration overrides if [ -f $CONF_FILE ]; then . $CONF_FILE else echo "${CONF_FILE} not found using default settings."; fi # Path of emby binary EMBYSERVER=/usr/bin/emby-server PIDFILE=${EMBY_PIDFILE-/var/run/emby-server.pid} case "$1" in start) log_daemon_msg "Starting $NAME daemon" if [ -s $PIDFILE ] && kill -0 $(cat $PIDFILE) >/dev/null 2>&1; then log_daemon_msg "apparently already running" log_end_msg 0 exit 0 fi exec $EMBYSERVER start & sleep 2 if [ -s $PIDFILE ] && kill -0 $(cat $PIDFILE) >/dev/null 2>&1; then log_end_msg 0 else log_end_msg 1 fi stop) log_daemon_msg "Stopping $NAME daemon" if [ ! -s $PIDFILE ] || ! kill -0 $(cat $PIDFILE) >/dev/null 2>&1; then [ -e $PIDFILE ] && rm -rf $PIDFILE log_success_msg "apparently already stopped" log_end_msg 0 exit 0 fi PID=`cat $PIDFILE` CPIDS=$(pgrep -P $PID) sleep 2 && kill -KILL $CPIDS kill -TERM $CPIDS > /dev/null 2>&1 sleep 2 if ! kill -0 $PID > /dev/null 2>&1; then rm -rf $PIDFILE log_end_msg 0 else log_end_msg 1 fi ;; status) status_of_proc -p $PIDFILE "$EMBYSERVER" "$NAME" exit $? # notreached due to set -e ;; restart|force-reload) $0 stop || exit $? $0 start || exit $? ;; *) echo "Usage: /etc/init.d/emby-server {start|stop|status|restart|force-reload}" >&2 exit 3 ;; esac Thanks
  14. I have been using Pulseway for all of my servers and my computers for a while. If you're familiar with it then check it out as it's a very good program for monitoring and manipulating your computers/servers from anywhere. It has the ability to monitor services such as SSH, FTP, etc. The issue is that I'm not terribly strong with Linux (Ubuntu Server 14.04) and knowing boot types and all that jive is something I've read about but I'm not easily able to identify based on service information. Here's the sample config file that they provide for Linux. The specific section is regarding services: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <config xmlns="http://www.pulseway.com/linuxconfig"> <!--Pulseway Linux Monitoring Agent - pulseway.com --> <!--Monitored Services--> <MonitoredServices> <!--Service - Name: service name - DisplayName: friendly name used for display - IsDaemon: 'true' if the monitored service is a daemon and 'false' if the monitored service is a process - DaemonType: system management daemon type: NONE, SYSVINIT, UPSTART or SYSTEMD - Path: path of the monitored service (this is used when the monitored service is a process) - StartParameters: parameters used to start the monitored service (this is used when the monitored service is a process) - CanBeStopped: 'true' or 'false'--> <Service Name="cups" DisplayName="CUPS Service" IsDaemon="true" DaemonType="SYSVINIT" Path="" StartParameters="" CanBeStopped="true" Enabled="false" /> <Service Name="ntpd" DisplayName="NTPD Process" IsDaemon="false" DaemonType="NONE" Path="/usr/sbin/ntpd" StartParameters="-p /var/run/ntp/ntpd.pid -g -u ntp:ntp -i /var/lib/ntp -c /etc/ntp.conf" CanBeStopped="true" Enabled="false" /> <Service Name="ssh" DisplayName="SSH Daemon" IsDaemon="true" DaemonType="UPSTART" Path="" StartParameters="" CanBeStopped="true" Enabled="false" /> <Service Name="SuSEfirewall2.service" DisplayName="SuSE Firewall Service" IsDaemon="true" DaemonType="SYSTEMD" Path="" StartParameters="" CanBeStopped="true" Enabled="false" /> </MonitoredServices> The question I have is what to provide for the various fields (correct anything that I've provided if necessary): Name="emby-server" DisplayName="Emby" IsDaemon DaemonType Path StartParameters CanBeStopped="true" Enabled="true" I've tried the IsDaemon as true and false and varying DaemonTypes. I've checked online for what each type means to try to match it but nothing seems to work. Emby's service goes down, which normally would send me an alert via e-mail, and I get no notification on it. Anyone who's successfully gotten Pulseway to monitor the emby-server service or know what the missing fields would be? Any help would be greatly appreciated! Thanks, Matt
  15. Would like to try out MediaBrowser server and compare to Plex Media Server, My requirement is that it should run in a non-admin user account,. On Plex I use an admin Account to install but run the service in a non-admin account I have not been able to see how i can make that distinction between install and run for MediaBrowser. From what I have read it appears the service needs to run in an admin account. I did search the forum and read a number of topics and have not been able to find one that showed I could achieve what I want to do Thanks
  16. Hii all Because the update process for the emby server (while it's running as a service) can be a bit annoying, so i made an application with a python script. It works no matter where it's located. You just have to unzip the *.zip file in the attachement. After that, in the unzipped folder run the "emby_update_v2.exe" as administrator. The application can be used with diffrent commandline arguments: /beta - Start normal with updating beta server, while its running as a service /dev - Start normal with updating dev server, while its running as a service /download - Start with downloading the regular version first /beta_download - Start with downloading the beta version first /dev_download - Start with downloading the dev version first /taskkill - Start with killing the process instead of stopping the service /debug - Start into the Debug Mode for debugging the functions. >> without an argument - start normal with updating the regular server, while its running as a service PLEASE NOTE: - The application normaly starts with the ability to stop the service at very first - If you know the service IS NOT running, start the application with one of the three 'download' arguments - If you have the Beta server service running, simply add the /beta argument in the commandline - If you have the Dev server service running, simply add the /dev argument in the commandline - If you have any kind of trouble, start the application with the /debug argument to try and/or debug functions Updater.zip
  17. Karlsson

    How do I run Emby as user?

    As standard Emby runs as System, which I think is way too risky. How do I make it run as a user?
  18. I have recently done an in place upgrade to Windows 10 Pro from Windows 7 Ultimate x64. Emby Version 3.0.5675.1 was running as a service. After login when the upgrade completed I now no longer have the MediaBrowser listed under services.msc. Has anybody else encountered this? Anybody know how to get it back? I can obviously just reinstall Emby, but just wondering if there are other options.
  19. I just finished building my server and getting storage pools setup, etc... Now I would like to get Emby setup the way I want and I am not sure the best way to go about it. First, a little about my setup and desired use case: My server is also going to serve as my main HTPC connected to the TV in my living room. I will be running emby server and emby classic on WMC. I will have movies, ripped TV discs (no live TV or DVR), photos, and games (for now only emulators, but potentially windows/steam games later). The server is going to run 24/7 serving up my emby server within the house as well as remotely to some family members or myself while on the road. It also serves up my data files for photography work, lightroom photo library organization, web design work, documents, etc... My wife and daughter will also be controlling the HTPC front end of the computer to watch movies and such. So, to that end, I would like the front end that they deal with to be run under a windows user without admin rights so that they are less likely to screw something up. I would also like to have the computer start up directly into the emby interface if possible so that my daughter doesn't have to find it if she wants to watch a movie after the computer has restarted. So, my question is, how should I go about installing emby server and emby classic? Say I have two windows user accounts: ADMIN with admin rights, and VIEWER without admin rights. VIEWER will be used to interact with emby classic and watch movies, play games, etc... ADMIN will be used to remote desktop into the server as needed to make adjustments, etc... (I have already made the adjustments to allow concurrent remote desktop sessions.) Should I install the server under the ADMIN user or the VIEWER user? And then, which should I install emby classic under? And, should I run emby server as a service or as a program? (What are the pros/cons to running emby server as a service vs as a program?) Second, how can I make the computer boot up and automatically start up into the emby classic interface? Thanks for the help.
  20. Hey there so I decided I would get Media Browser not too long ago and so far it has been great when I can get WMC to work. The problem I am having right now seems simple to fix but so far it has resulted in me wasting over 3 or 4 hours to try and get the server to start on PC startup w/o logging in. Apparently this is difficult to accomplish and I really cannot understand why. I have disabled the startup on the dashboard and I don't have any startup tasks in task scheduler for the application or service turned on so I am stumped. Currently I have the service set to Automatic and I also tried Automatic (delayed start). Logon is set up as this account which has administrator priveleges and I also tried Local System Account. I also have recovery setup to restart the service each time it cannot start but that does nothing. I even added some dependencies to the service: Media Center Extender Service[Mcx2Svc], Network List Service[netprofm], and the default Server[LanmanServer} service. Some other things I tried were creating a task in task scheduler to run the actual application. I also tried running a bat/cmd file with the lines START "" "C:\Users\*******\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe" I also tried running the script in gpedit.msc under Local Computer Policy > Windows Settings > Scripts (Startup/Shutdown) > Startup . I attempted to save it as a BAT file and a CMD file but both do nothing. Maybe I need to add more dependencies (if so what?) ? Anyways as you can tell I have exhausted google searching and forum searching so any help would be very appreciated! Thanks!
  21. Hi There, Until yesterday I started MB3 server as a application with administrator rights without problems in the webclient . Yesterday and today I tried to start MB3 as a automatic startup windows service. It started up automatically as planned but both times when opening the webclient I got some errors reporting about not able to update application and plugins and about not able to connect to the external mediaserver (look at the printscreens and server logfile). BTW what a fantastic application. With regards Rienk Kuipers Netherlands MB started as windows service server-63546449596.zip
  22. I was running version 3.0.5347.22095 of the server installed as a service. I saw the notice and downloaded the latest beta 3.0.5362.41507. I stopped the server service, ran the setup.exe. Saw it said it was installing the new version 3.0.5362.41507. Waited for it to launch the browser and server app. Then exited the server app and restarted the media browser service. Problem is when I log into the server web console it says I'm still on the old 3.0.5347.22095 version. I'm new to MB, so did I do the upgrade for when running mediabrowser as a service incorrectly? Thanks.
  23. Hey guys, I run MB3 server on my home server with WHS2011, and was wondering what the proper way of automatically starting it up as a service? For now, the only way I've gotten it to work is to enter "services.msc", and start it myself. I thought I set up the service to start automatically, but that doesn't happen. Which means I still need to log into a session to get it started, which is what I'd been doing using the tray icon anyway. Am I missing something? Thanks for the help, CFC
  24. With the default settings in MB Classic/MB Server I'm often interrupted to update either the server or the client and/or to perform restarts. I have MB Server running as a service. I would like to know: is it possible to fully automate all updates to occur at a scheduled time (like 3AM), that requires no day to day intervention? If not, how do I disable the existing semi-automatic updating and then manually update?
  25. Just noticed after trying out MB3 Server as a service for a few days, there is nowhere to restart from in the webclient (like for an upgrade). I'm not sure if it's just not possible to do that when it's a service, but if it is, it would be really handy.
×
×
  • Create New...