Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'roku 2'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 2 results

  1. VincentVanGozer

    Older Rokus, Roku software v10.0.0, & HEVC's

    Couldn't find this searching the forums, so apologies if it's already been covered elsewhere.... Beginning in July, noticed some files just failed to play in the emby app on my Roku 2 4210R, cycling on "Retrieving". Server log showed too many errors and giving up on playback, and I could see multiple ffmpeg processes being spawned until the CPU on my emby server maxed out and I had to force an OS restart. What was odd was that these were media files I'd streamed before from my emby server to this specific roku with no problems. Wanted to blame windows updates (emby server is Win10, pulling files from a Synology NAS*), but I noticed my Roku Premiere+ on a different TV was able to play the same streamed files without issue. No problems when using the web player from my laptop, and the emby app in my android phone. Eventually figured out that the problem combination is HEVC coded files streamed to my Roku 2, but only after it updated to v10 of the Roku software (build 4209). Ran the files through MKVToolNix, no change - definitely only this combination seems to hit the issue. It is a 6 year old Roku, so I can't say I'm surprised it's not working, but it appears that Roku broke HEVC support for some older Roku devices with the latest software update. Hope this saves someone else some pain (if this already hasn't been covered elsewhere) [*I tried running emby server on my Synology, but it didn't work well and I had a spare NUC to use as an emby server] embyserver.txt
  2. Nisten

    Constant Loading on Roku 2

    I've been testing the playback quality and consistency for Recorded Media through my HDHOMERUN Connect. My roku 2 can play my local dvds and bluray files without any issues. However, I recently recorded a "Track and Field" sports program and it constantly buffers/loads every 1-3 minutes when I try to play it back on my roku 2. Emby is set to: -Convert to MP4 on the fly -Preserve original video & audio -Transcoding is set to "Auto" for the thread count -"Throttling" is enabled for Transcoding Roku is set to: -30 Mbps UHD for the Video Quality Stream (i changed this to 20 Mbps but with no effect) S7 Edge is set to -20 Mbps HD for the Video Quality Stream (also successfully tested this as 30 Mbps for the stream) Connection -I have a 50 Mbps connection and my roku 2 is wired to a gigabit Ethernet port on my Router. -S7 Edge was on a Wireless AC connection with a link rate of 400 Mbps plus Now I tried playing back the same "Track & Field" recording on my Samsung Galaxy S7 Edge through the Emby Android App and I had no problems whatsoever. I was reading on similar issues reported and i'm thinking the issue might be because the roku 2 can't play back the native framerate so its still transcoding even though its in a streaming-friendly format but if that is the case, I want to know how to go about fixing it. The 1057pm file should be the roku playback log while the 1054pm file should be the S7 Edge playback log. 7-11-17 @ 1054pm.txt 7-11-17 @ 1057pm.txt
×
×
  • Create New...