Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'music library'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 11 results

  1. Hi, Even I mentionned the issue in an another topic, I decided to open a separate topic as this issue is becoming more annoying to me. With Plex the same library, same albums are recognizing OK as it should. I am running the server on Debian, latest stable version 4.4.2.0. All id3 tags are OK, "album" id3 tag is correctly assigned per CD or per multi CDs. If many CDs in an album, each disk is numbered as 1/3, 2/3, etc... Something is not working right with emby scanning, so decided to ask for help and report this issue as possible bug. File structure (in some cases) is as following: artist/ album1/ track_1 track_2 ..................... track_n album2/ CD1/ track_1 track_2 ........................... track_z CD2/ track_1 track_2 ........................... track_x CD3/ track_1 track_2 .......................... track_w .................... CD100/ track_1 track_2 .......................... track_y For artists with such file structure, only album 1 is correctly recognized. In case of album 2, there are non-sense results, different results with no logical for me behind. For ex the name of album 2 is randomly assigned as the name as CD4 (or name other number) and all tracks inside, after first scan have several track1, several track2, etc. What is annoying, after several scans I see the results are "improved" - and this happened at least in one case: all tracks inside that crazy named album, are renumbered from 1 to what ever is the last number, keeping of course the initial, ridiculous order of 1,1,1, - 2,2,2, etc... I see this in case of Bach 171 CD complete works. I give here a very simple example, to understand better the issue. Artist: ABBA Album: \ABBA\The Albums [2008] (9 discs!) Please see bellow the name of the album emby "think" it is about and how all tracks, saved in their respective folders are all put together under this wrong album name - "The Album (2006, CD 5 of 9)". Please find check bellow the album name for two of "track1": And I have many other similar examples. What is even more annoying (as this is an exception), if there is only one and only one subdirector (as album box set name for ex) with several subdirectors (albums) emby get them right. BUT, if there are many subdirectories under an artist, and if an album have more CDs, the scan is going totally wrong... If this is not a bug, please advise if there is a faulty setting, i.e my fault, and how to fix it? Thanks
  2. Hi Folks... what I am about to say will upset few people I am sure, but my goal is to give honest feedback, and it is not meant to be criticism directed at people responsible for the Emby Theater, as I am sure they are doing the best they can, but may be need direction from actual users. So, you can consider me as a die hard Windows Media Center users from the days it was Called MCE (Media Center Edition) of Windows XP... this must take me back to 2003.. OMG OK. We all know that Emby Server is the BEST, and Emby Classic is (was) the best way to watch movies... that's a given.. So, I am not going to talk about that part of Emby Theater. I will focus on the activities that every WMC user engages in when not watching movies in order of importance... First: Music. Most of my use is Music.. I am sure everyone feels the same.. when having friends round, when doing things, when reading, when just pottering about.. we listen to music... So, I started Emby Theater on Windows 10 and server 4.3.1.0 with WMC remote control. (no mouse or keyboard insight.) So, I click on Green button... nothing happens... ( i was hoping Emby Theater would come up...) never mind, i dig out the mouse and click Emby Theater icon.. and it starts. I choose my music library, and I have around 2500 albums.. it starts smoothly... nice. I choose album view, and immediately think... why are they wasting all the screen real-estate... only two rows of albums with all that empty space in between... they should copy WMC and make it slide from side to side... it makes a lot more since as it will go in a circle when you hit the end. I selected an album, and chose song no.3 from that album... it started fine. I then moved into another album to choose a different song and add it to play now Que.. I could not find a way to do that using the remote. (on the mouse, you can right click, but the mouse is on another side of the room) OK... then i though i will forget about this, and view by year and play all songs from that year... No way to do that... in the meanwhile, i got phone call, so i pressed pause on my remote, after the call ended.. i pressed pause again to play... nothing happened... i had to press play which started the whole thing again from scratch.. What the What... OK... so, i played through the songs, picking from my library, and thats when it started skipping songs, jumping between songs, etc etc.. my frustration level hit 10, and I did a Control Alt Delete and got rid of the damn thing. Also I should mention, during this very basic testing.. it froze once with the circle in middle and I had to restart, and I lost the sound couple of time, even when the progress bar was still working... Generally.. I got the feeling that the Music part of the software is still in early beta, with the most important functionality still missing... I have a feeling i will be scared if i try the Photo and Video option, which is the most important when people come round... I am hoping by writing this, i can improve the software, as currently, I can only stay with WMC, and if Emby stops supporting it, then I have to find another Media Browser.. Best of luck.
  3. Would be nice if both Libraries match with artist name. I tried to link them with Collections but I had to add music albums one by one, if I grab the music artist to Collections nothing happens... Automatic join by album artist name please.
  4. MoonPie2000

    Music Library wont Mark as Played

    I recently installed FreeNAS emby plugin 4.2.x.x and defined existing Movie, TV and Music library's. Everything scanned in as expected with all media showing on my Home screen as 'Latest Movies/TV/Music>'. I marked all media content in the Movie, TV and Music library's as played and all the Latest... categories except for the Music category were removed from the Home screen. Even though I have marked all the music content as 'Mark as Played', in multiple ways, the Latest Music category still shows on the Home screen. My expectation is that this category would behave as the other categories and only show the latest 'un-played' content for that library. Please confirm that the expected behavior is as stated and if so are there any fixes for this bug. Thanks...
  5. misterkoat

    A lot of problems.

    So I'm a new user for emby and I loved it right from the start. It's easier to use than all other media servers. However, I noticed a couple problems 1.With reading music tags I have a vast collection of music files, and I arrange them in folders. I have complete albums in a single folder, and singles in another folder. However, when i added the files to Emby, it was a mess. (See screenshot to understand). It was super frustrating. Note that Kodi and Plex read the tags just as they are. 2. Emby on Kodi I love Kodi. As a result, I always connect Kodi with my Media servers (and if they fail I use Kodi as is.) However, it's drag to get emby to work well. For instance, I have episodes which have VTT subtitles. Since no player apart from VLC can be able to show VTT subtitles, I have added it as an external player. The problem is that after I'm done playing the episode, the watched status changes back to unwatched and if I visit Emby on a browser, the episode is unwatched (mark you i already watched it). Those two are the most pressing.
  6. Hi, An annoying one this.... For some reason Emby downloads the TV Show theme songs (can't see anywhere to disable this, just stop playing via the web UI). What I don't understand is that the theme songs for TV shows are appearing in my music library so occasionally it'll play 30 seconds of some awful programme my wife watches (e.g. real housewives of New York etc!). My music library and my tv show library are in completely separate folders (first thing I checked) so I can't see why any theme songs downloaded would make it into my music library too. When I go to recently added music albums, loads of theme songs appear there. Either removing the theme songs from appearing in my music library or better yet, turning off theme songs from downloading will suffice! Thanks in advance, Kurosh
  7. Virtually ALL of my music is available through my Emby server, including all my songs that were purchased through Amazon Music. I also have hundreds of other music albums on my Emby server. Amazon just announced that at the end of April, 2018, they will no long permit future uploads of personal songs (not purchased through Amazon Music). Therefore, none of my personal songs will be available through Alexa except those that I have already uploaded. I've enabled the Alexa Emby skill and I've used it successfully to play songs through the default Emby player, which happens to be a Roku 3 connected to my TV speakers. The sound quality is not great for music listening, but that's the fault of the speakers – not the Emby server/player. My Echo Dot is connected by bluetooth to a very high-quality stereo speaker system. Unfortunately, the Echo is not available as an Emby media player. It would be great if Emby could play my personal collection by sending it directly to the Echo Dot. I'm guessing that there are technical issues that would make this difficult if not impossible, or it would have already been done.
  8. Everything used to work until today. I am using Emby .NET Core version. As i can see on Emby webpage (8096) there's all my music about 1200 tracks. Problems started occuring when I added folder with Audiobook then in my Kodi Music tab was only 15 songs (audiobook track). I removed audiobook and my library doesnt return even after Refresh Emby playlist/Video nodes Perform manual sync Repair local database (force update all content) Perform local database reset & all above Now theres only 53 song files... I have checked Kodi logs and theres huge file with syncing all files Some info on beggining Ending of file
  9. I can't seem to find a option for a list of all the songs in the music library. You can see the categories at the top, i have a Songs categorize when using the webgui, just not with the xbox one app.
  10. denethor

    Sync fails with specific album

    Hi there My music library sync fails every time during the sync of specific album. Since the sync fails to complete it starts all over again with the 2200 movies 100 shows. (I have cleaned up my database lately) This is with the SMPC 16.4-2 and problem started with the add-on version 2.2.36. Or may be this related with the server since I am on dev branch. (Version 3.1.6111.23367) Relevant part of the log: (It keeps trying to sync album named "Dealing with it") 18:32:15 T:1434593584 NOTICE: EMBY.itemtypes -> ADD album itemid: 934f9efd634c2150f7f44fda96036507 - Name: The Best Of Me 18:32:15 T:1434593584 NOTICE: EMBY.itemtypes -> ADD album itemid: 5dc52e0915efc9eec31d68aa884a79ce - Name: Full Speed Ahead 18:32:15 T:1434593584 NOTICE: EMBY.itemtypes -> ADD album itemid: e812f8223cfd768a4e677877504192d9 - Name: Dealing With It 18:32:15 T:1434593584 NOTICE: EMBY.downloadutils -> ERROR:: === Bad status response: 400 === 18:32:16 T:1434593584 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<-- - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS! Error Type: <type 'exceptions.KeyError'> Error Contents: ('Type',) Traceback (most recent call last): File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/default.py", line 159, in <module> Main() File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/default.py", line 69, in __init__ self._library_sync(mode) File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/default.py", line 147, in _library_sync librarysync.ManualSync().sync() File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/resources/lib/librarysync.py", line 1092, in sync return self.fullSync(manualrun=True) File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/resources/lib/librarysync.py", line 326, in fullSync completed = self.music(embycursor, musiccursor, pDialog) File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/resources/lib/librarysync.py", line 1522, in music process[data_type][1](embyitem) File "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/resources/lib/itemtypes.py", line 1927, in add_updateAlbum if artist['Type'] == "MusicArtist": KeyError: ('Type',) -->End of Python script error report<-- 18:32:16 T:1434593584 WARNING: CPythonInvoker(35, /storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/default.py): the python script "/storage/emulated/0/Android/data/com.semperpax.spmc16/files/.spmc/addons/plugin.video.emby/default.py" has left several classes in memory that we couldn't clean up. The classes include: N9XBMCAddon9xbmcaddon5AddonE,N9XBMCAddon9xbmcaddon5AddonE,N9XBMCAddon4xbmc7MonitorE 18:32:16 T:1394280752 ERROR: static bool XFILE::CDirectory::GetDirectory(const CURL&, CFileItemList&, const XFILE::CDirectory::CHints&, bool) - Error getting plugin://plugin.video.emby/?mode=manualsync 18:32:16 T:1394280752 ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.emby/?mode=manualsync) failed 18:32:16 T:1434593584 NOTICE: EMBY.default -> plugin.video.emby started 18:32:16 T:1434593584 NOTICE: EMBY.default -> Parameter string: 18:32:16 T:1434593584 NOTICE: EMBY.default -> plugin.video.emby stopped 18:33:08 T:1433528624 NOTICE: EMBY.default -> plugin.video.emby started Album artist contains dots (D.R.I.) if this is rings any bell. If you also require server logs let me know.
  11. Baswazz

    Music library scanning no results

    I added a folder to the music library where my music is located. The scan completes in a couple of seconds, with the result that the music section stays empty. I followed the instructions from the wiki Log: http://pastebin.com/DXc1aPsP
×
×
  • Create New...