Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

  • Community Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 27 results

  1. Kimballslice1890

    Server Hardware Setup Recommendations

    Currently running my Emby Server on server with 2 Xeon e5 2660, 128GB ram, no gpu (currently). I have the Emby server running on a dedicated VM with 16 cores, 32GB RAM and a dedicated 500GB SSD. So far it works great but I am looking to maybe go something more power efficient or potentially better utilization of hardware? (server runs on Windows Server 2008 R2) I have a HDHomerun tuner along with my media storage and average about 2-5 HD streams. I did see some stuff about GPU rendering which will offload to the CPU when it needs to. Was wondering if anyone has experience or can help me out. I have 2 spare optiplexs with 250W psus one with an i5 3470, the other with a Xeon ivy bridge i5 equivalent. I have a couple Nvidia Quadro 600s laying around. A radeon RX 560 thats not being utilized too much that I can spare and a Radeon HD 7670. I know these are relatively weak cards, but anyone with decent knowledge on the topic could chime in? Will I notice an improvement in performance/efficiency by going with a GPU-CPU combo. Any recommendations for GPUs =>$100 used. @@arrbee99
  2. In MCEBuddy, one can choose to use any number of available Processor Cores to leave overhead for other processes. This allows me to convert ts to HEVC and run Emby at the same time. This works great until after MCEBuddy converts and Emby kicks in Thumbnail Extraction which uses ffmpeg and pegs the processor to 100% or just below leaving no room for other things like LiveTV or even transcoding on the fly for a client. Is there a way to limit ffmpeg to maybe 1 core? I know it will take longer but that's not a big concern anyhow. TIA
  3. I Got a Ryzen 7 2700x with a 1070 on my server pc 4K its Intense even on a 2700x I will like to know if emby will manage both or if it only uses CPU or GPU....It Will Be nice if you can turn on a feature that let's users use the 2 encoders on the card and other users to use the CPU encode depending on the order of demand..Tank You Guys In Advance!!!
  4. Hardware detection logs are attached to the post. I had an emby server installed on xpenology that I have backuped using the plugin and I used this backup to restaure the configuration on a new ubuntu 18.02 box with a different cpu (an Intel 3770), Now the advanced options under transcoding show the cpu of the old installation. When I restart Emby the hardware dectetion log shows the old CPU So I think there is an issue that when restauring a backup, it keeps some settings regarding the cpu of the older configuration. Does anyone know if there a way to make Emby detect the cpu of the new installation? I have looked for a similar issue on the forum and elsewhere but I saw nothing. Here is my actual cpu: lscpu Architecture: x86_64 CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit Byte Order: Little Endian CPU(s): 8 On-line CPU(s) list: 0-7 Thread(s) per core: 2 Core(s) per socket: 4 Socket(s): 1 NUMA node(s): 1 Vendor ID: GenuineIntel CPU family: 6 Model: 58 Model name: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz Stepping: 9 CPU MHz: 2935.183 CPU max MHz: 3900,0000 CPU min MHz: 1600,0000 BogoMIPS: 6799.81 Virtualization: VT-x L1d cache: 32K L1i cache: 32K L2 cache: 256K L3 cache: 8192K NUMA node0 CPU(s): 0-7 Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc cpuid aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer aes xsave avx f16c rdrand lahf_lm cpuid_fault epb pti ssbd ibrs ibpb stibp tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase smep erms xsaveopt dtherm ida arat pln pts md_clear flush_l1d Here is an extract of server log: 2019-07-14 16:56:38.727 Info Main: Application path: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll 2019-07-14 16:56:39.001 Info Main: Emby Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby -ffdetect /opt/emby-server/bin/ffdetect -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb Operating system: Unix 4.15.0.54 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Runtime: file:///opt/emby-server/system/System.Private.CoreLib.dll Processor count: 8 Program data path: /var/lib/emby Application directory: /opt/emby-server/system 2019-07-14 16:56:39.039 Info App: Application version: 4.1.1.0 2019-07-14 16:56:39.041 Info App: Loading assemblies 2019-07-14 16:56:39.083 Info App: File /var/lib/emby/plugins/StudioImages.dll has version 1.0.0.0 2019-07-14 16:56:39.083 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/StudioImages.dll has version 1.0.0.0 2019-07-14 16:56:39.087 Info App: File /var/lib/emby/plugins/AudioDb.dll has version 1.0.4.0 2019-07-14 16:56:39.095 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/AudioDb.dll has version 1.0.4.0 2019-07-14 16:56:39.104 Info App: File /var/lib/emby/plugins/Tvdb.dll has version 1.0.15.0 2019-07-14 16:56:39.106 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/Tvdb.dll has version 1.0.6.0 2019-07-14 16:56:39.115 Info App: File /var/lib/emby/plugins/Fanart.dll has version 1.0.2.0 2019-07-14 16:56:39.124 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/Fanart.dll has version 1.0.2.0 2019-07-14 16:56:39.133 Info App: File /var/lib/emby/plugins/Emby.PortMapper.dll has version 1.0.1.0 2019-07-14 16:56:39.141 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/Emby.PortMapper.dll has version 1.0.1.0 2019-07-14 16:56:39.150 Info App: File /var/lib/emby/plugins/NfoMetadata.dll has version 1.0.11.0 2019-07-14 16:56:39.152 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/NfoMetadata.dll has version 1.0.11.0 2019-07-14 16:56:39.161 Info App: File /var/lib/emby/plugins/OMDb.dll has version 1.0.5.0 2019-07-14 16:56:39.170 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/OMDb.dll has version 1.0.5.0 2019-07-14 16:56:39.180 Info App: File /var/lib/emby/plugins/Emby.Dlna.dll has version 1.0.13.0 2019-07-14 16:56:39.191 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/Emby.Dlna.dll has version 1.0.13.0 2019-07-14 16:56:39.194 Info App: File /var/lib/emby/plugins/MovieDb.dll has version 1.1.1.0 2019-07-14 16:56:39.204 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/MovieDb.dll has version 1.0.8.0 2019-07-14 16:56:39.204 Info App: File /var/lib/emby/plugins/MusicBrainz.dll has version 1.0.5.0 2019-07-14 16:56:39.214 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/MusicBrainz.dll has version 1.0.5.0 2019-07-14 16:56:39.223 Info App: File /var/lib/emby/plugins/Emby.Server.CinemaMode.dll has version 1.0.14.0 2019-07-14 16:56:39.232 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/Emby.Server.CinemaMode.dll has version 1.0.14.0 2019-07-14 16:56:39.234 Info App: File /var/lib/emby/plugins/OpenSubtitles.dll has version 1.0.15.0 2019-07-14 16:56:39.243 Info App: File /opt/emby-server/system/plugins/OpenSubtitles.dll has version 1.0.15.0 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MBBackup, Version=1.3.4.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/MBBackup.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading StudioImages, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/StudioImages.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading AudioDb, Version=1.0.4.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/AudioDb.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Tvdb, Version=1.0.15.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/Tvdb.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Fanart, Version=1.0.2.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/Fanart.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.PortMapper, Version=1.0.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/Emby.PortMapper.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading NfoMetadata, Version=1.0.11.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/NfoMetadata.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.Plugins.Anime, Version=1.3.7.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/MediaBrowser.Plugins.Anime.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading OMDb, Version=1.0.5.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/OMDb.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Dlna, Version=1.0.13.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/Emby.Dlna.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MovieDb, Version=1.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/MovieDb.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MusicBrainz, Version=1.0.5.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/MusicBrainz.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Server.CinemaMode, Version=1.0.14.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/Emby.Server.CinemaMode.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading OpenSubtitles, Version=1.0.15.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/OpenSubtitles.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading IsoMounter, Version=1.0.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/IsoMounter.dll 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.Api, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.WebDashboard, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.Model, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.Common, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.Controller, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.Providers, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Photos, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Server.Implementations, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.LiveTV, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Server.MediaEncoding, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading MediaBrowser.LocalMetadata, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Notifications, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.270 Info App: Loading Emby.Codecs.Dxva, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.271 Info App: Loading Emby.Codecs, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.271 Info App: Loading Emby.Server.Connect, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.271 Info App: Loading Emby.Server.Sync, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.271 Info App: Loading EmbyServer, Version=4.1.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null 2019-07-14 16:56:39.538 Info SqliteUserRepository: Sqlite version: 3.26.0 2019-07-14 16:56:39.539 Info SqliteUserRepository: Sqlite compiler options: COMPILER=gcc-6.3.0,ENABLE_COLUMN_METADATA,ENABLE_DBSTAT_VTAB,ENABLE_FTS3_PARENTHESIS,ENABLE_FTS3_TOKENIZER,ENABLE_FTS4,ENABLE_FTS5,ENABLE_JSON1,ENABLE_PREUPDATE_HOOK,ENABLE_RTREE,ENABLE_SESSION,ENABLE_UNLOCK_NOTIFY,ENABLE_UPDATE_DELETE_LIMIT,LIKE_DOESNT_MATCH_BLOBS,MAX_SCHEMA_RETRY=25,MAX_VARIABLE_NUMBER=250000,OMIT_LOOKASIDE,SECURE_DELETE,THREADSAFE=1 2019-07-14 16:56:39.566 Info SqliteUserRepository: Default journal_mode for /var/lib/emby/data/users.db is wal 2019-07-14 16:56:39.569 Info SqliteUserRepository: PRAGMA synchronous=1 2019-07-14 16:56:39.619 Info AuthenticationRepository: Default journal_mode for /var/lib/emby/data/authentication.db is wal 2019-07-14 16:56:39.620 Info AuthenticationRepository: PRAGMA synchronous=1 2019-07-14 16:56:39.680 Info ActivityRepository: Default journal_mode for /var/lib/emby/data/activitylog.db is wal 2019-07-14 16:56:39.680 Info ActivityRepository: PRAGMA synchronous=1 2019-07-14 16:56:39.689 Info SqliteDisplayPreferencesRepository: Default journal_mode for /var/lib/emby/data/displaypreferences.db is wal 2019-07-14 16:56:39.689 Info SqliteDisplayPreferencesRepository: PRAGMA synchronous=1 2019-07-14 16:56:39.699 Info HttpServer: Adding HttpListener prefix http://+:8096/ 2019-07-14 16:56:39.700 Info HttpServer: Adding HttpListener prefix https://+:8920/ 2019-07-14 16:56:39.863 Info SqliteItemRepository: Default journal_mode for /var/lib/emby/data/library.db is wal 2019-07-14 16:56:39.863 Info SqliteItemRepository: PRAGMA synchronous=1 hardware_detection-63698720203.txt
  5. bigembyfan

    Mac Mini 2014 - CPU while transcoding

    Hi there, I've had a search through the forums and seen things here and there about the transcoding settings and potential hardware transcoding options to ease the burden on the cpu of a mac running Emby Server but haven't managed to solve my issues unfortunately. I run Emby server on a 2014 Mac Mini (2.6ghz i5, 8gb ram, 1TB HDD one), things are set up well but if I watch any file that needs transcoding the CPU in activity monitor can stay consistently at 275 - 325% all for ffmpeg (I mainly have MKV files but also happens for some pre-processed mp4s from Handbrake). I also have HD Homerun for live tv in Emby and the cpu values seen watching that are usually much lower, around 85% - 95%. Unsurprisingly, occasionally my Mac can be radioactively hot and can only assume that it's not a great idea for me to be running Emby Server and using clients that need transcoding when the CPU can ramp up to ~300%, eg my iphone or android tablet on my commute. Using a Pi + Kodi for my tv, it copes better but I have to remember to power down the Pi as sometimes I've woken up the following day to find my Mac sounding like it's ready for take off, which I assumed was Kodi / Emby Server not killing a service of some sort. I have messed around with the settings a little but it's a bit like monkeys writing Shakespeare, I don't really have much of a clue and unfortunately I've not succeeded in improving anything yet. Checking the advanced settings in the transcoding page in the admin, I have one option in the Hardware Encoders but nothing available in the Hardware Decoders. I'm a novice to the processor / transcoding side things and wondered if I'm stuck with this situation? I've tried to search around but not finding any concrete "ah you just need to do this" or "nope, not a great idea to run it on that". If it's the latter I'm considering an i7 NUC but would obviously be happy if I've missed something and there's solution or setting or something bios / setup wise I can do. I don't however want to burn out the mac as it's useful for managing my phone with iTunes and I also occasionally build iOS apps with it, it's not my main machine but it's my only mac os one. If logs help, just let me know and I can try and get some added.
  6. weygold

    CPU running at 100% Continuously

    Upgraded to the latest version but the server is still running at almost 100%. Restarted server. Here is the latest log file. embyserver.txt
  7. Hi all, I've been using emby for a few years now and have hit my first problem ! Hoping someone may be able to help. Long story short, following a clean reboot the system will idle at around 5% cpu usage then gradually increase until both cpu cores hit 50% and remain at that level. This only occurs when the emby for kodi plugin is enabled. If I disable and use Embycon instead, the system is at the usual 5%, Setup : LibreELEC - 8.2.5 Emby Server - 3.5.3.0 (now within a docker container) Kodi Companion - 2.0.3.0 Emby Addon Beta - 3.1.32a (also tried stable) Skin - Arctic Zephyr The issue presented itself a month or so ago, with no changes to the system other than plugin updates. I also have another box on the network with same specs & versions (less emby server), same skin which connects to the main emby server however I do not have the issue on that machine. Debug logging doesn't show much other than the following every second. Unknown if it would drive up the CPU usage : 23:11:15.601 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": true}]" 23:11:16.589 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": true } 23:11:28.152 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:29.469 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } 23:11:31.200 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:32.128 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } 23:11:33.808 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:34.655 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } 23:11:36.197 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:37.283 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } Could anyone please shed any light ? I'm at a loss and could really do with the plugin working as Embycon doesn't support photos and music videos currently. Thanks in advance for any help ! Neil
  8. Hi everyone. I'm done with Plex, the support stinks and I have lifetime emby from mb3 days. If they fix their stuff I have lifetime there as well. Currently my content is all mkv format video from DVD/bluray. 25TB of storage on flexraid (snapshot) with 2 parity drives. I have a p9x79-ws workstation Mobo with a 3930k, 32gb of 2133Mhz ddr3, an IBM m1015 flashed to IT mode (jbod) and a hauppauge 2250 dual tuner, with an EVGA gt 730 2gb. We have a couple iPads, a couple androids, a Roku 3, an Xbox one s, and a couple laptops/desktops. Playback is primarily thru the Xbox and the Roku (still doing 1080p). I wanted to know about a couple upgrades to my hardware. First, I ordered an e5-2670v2 decacore, which is a hit on single thread but pushes my passmark up over 15,000. It also enables true pcie 3.0 and the other stuff ivy-e improved from sandy-e. (Overall performance gain). For Plex transcodes, this is the right move. For emby? Second, is it worth dropping a pcie ssd for the transcode folder? The 128gb is only $100 right now. Third, would it help with network throughput to jamb another 2-4 ports of gigabit Ethernet in? I already have 2 gig-e ports on the mobo. Any feedback is welcome!
  9. I am CPU transcoding to Android mobile client over the internet (LTE). When I seek using the scrub bar server CPU utilization goes from 90% to 100% and stays there for at least several minutes. When I look at the running processes in task manager, I see a second ffmpeg process was started, I presume to support transcoding from the new seek location. Yet the previous ffmpeg process was not shut down - the two ffmpeg processes are hogging 100% CPU, at 50% each. When I stop playing the Android client one ffmpeg process stops, while the second ffmpeg lingers at 10% CPU for several minutes before terminating. I did check transcoding without seeking through the movie, in this case the server and transcoding are well behaved with ffmpeg using the typical 90% CPU (i7-6800K, slow and 22 quality settings). If I stop playing at the client, the single ffmpeg process terminates immediately. It seems the server would be much more responsive if the unneeded second ffmpeg process were terminated promptly. I suspect this unnecessary server load is degrading the user experience. Perhaps it is not that hard to track down and resolve? Please let me know if there is anything further I can do to help troubleshoot besides the attached logs. Android client is 3.8.x.x beta within the past two days, not sure where to find the version number in the app. Thanks! server-63633825041.txt ffmpeg-transcode-4099a602-80de-4868-a1c2-6ced9ef179f6.txt ffmpeg-transcode-ccf995f1-dae1-460d-974a-1cdca25b27f8.txt ffmpeg-transcode-4b804d44-38b4-437a-98b8-c9572c19c3ae.txt
  10. I was wondering about how streaming HD contenet down to SD works and how cpu intensive it is. Say you have a movie in 720 or 1080p but only want to stream it to a lower quality like 480 or 360. Would this count as a full transcoding, or lower? Im assuming a full but am not sure. My internet isn't good enough for high quality streams so that is a concern. Would direct play maybe be better overall?
  11. Every morning when I get up my server's fans are going full speed (which only usually happens during transcoding). A quick look into task manager's performance tab shows that my I5-4670K is CONSTANTLY running at 99% (which NEVER happens). I then take a peek at the processes tab and the culprit is media browser server. If I kill the application the CPU performance returns to normal and the fans return to their normal morning silence. I LOVE media browser, but I'm afraid it's going to blow up my computer. This happens every morning since I've updated to server version 3.0.5518.7. Also new with 3.0.5518.7.... My Roku gets stuck on the loading screen until you reboot it and all of my live TV channels have the same channel logo. If i re-install the previous sever version, everything works perfectly until it automatically updates its self back to 3.0.5518.7 and then the problems start all over again. Please Help!!!! server-63561110400.txt
  12. Meihk

    Idle Cpu ~15-20%

    I've been using this app for a while, on Version 3.0.6060.0 on Windows 10 64 bit and have always had a CPU idle rate of 15-20%. I searched the community and found a similar topic however the problem seemed to be related to a music library and an older version of Emby. I'd like to figure out why the CPU utilization is so high and wonder if there is a way to prevent it? I have an AMD FX-8370 8-core CPU. I've attached a log. Thanks much in advance. server-63607080136.txt
  13. gutterpunk13

    Question about hardware

    Hey guys, I am experiencing an odd issue on my Windows 7 Home Premium server I was streaming some movies and things to my chromecast VIA the android app the other day, everything was fine. All of a sudden the media would pause on its own and sit for like a minute then it would play for a minute then pause again. I thought this was odd so I remote into my machine to see what was what, and found that ffmpeg has my cpu maxed out. I restarted my machine and it cleared up the issue, for a while. Now this happens at least once a day. Its quite an annoyance. Any clue on what I can do to clear this up? Thanks!! John
  14. Specs: Emby server version: 3.0.5782.0 on a Raspberry Pi 2 Model B (OSMC, Debian Jessie) Music is stored on a Synology NAS My Emby server runs the whole day at 100% CPU, even when it's idle. After rebooting the CPU runs after some minutes back at 100%. There are 2 plugins installed in Emby (Auto Box Sets & Trakt). When I look to the running processes then I see that mono-sgen takes all te CPU and a lot of memory (see attchement CPU.jpg). When I open Emby by the web client then my home screen doesn't load fully, the pointer keeps turning (See attachement Home.jpg). I can go to the server management and some other menuitems but everything is of course very slow due to the CPU utilization of mono. What could generate this problem? I have added my log. I have disabled the library scans some days ago so that shouldn't be to problem. Regards Bernd server-63587697200.txt
  15. scheideggstrasse

    Hardware: NUC, Mac Mini, other?

    Hi, I'm looking for a new emby server hardware around 300$. Running Ubuntu Server 15.10. I'd like to transcode 2-4 streams on the same time. 24/7 operation => low power consumption Which hardware could you recommend? What's about the new Intel Nuc: http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-kit-nuc6i3syk.html? The CPU also supports quick sync. Cheers
  16. Ayala

    Emmy plugin causing 100% CPU usage

    I don't know what happened between yesterday and today. I turned on my box today and it was virtually unusable. The interface is stupid slow. After some troubleshooting I was able to disable the Emby plugin and that rendered my machine usable again. I kinda remember being on version 1.2.60 and after looking today it reads 1.2.62 which led me to believe that an update might've triggered this behavior. The only other thing I've been trying to do is to include my music library to which I have had zero luck with, while all me music is portrayed thought the web interface it does not appear on my kodi setup. setup: intel nuc > openelec 6 > emby 1.2.62 feeding of windows based emby server. Unfortunately i was not logging this but I've had zero issues since I set this up months ago. Any insight is deeply appreciated! TIA!
  17. chali

    transcoding and cores

    Hi Just a quick question, Under transcoding i can only use upp to 8 cores or auto/max im using 16 cores in my server, Are all used if i lett it stay in auto? is it a limitation of 8 cores? and what is the differences between auto and max) (sorry if this have ben answered already) /Regards
  18. Emeds

    FFMpeg issue

    First of all, thanks for the great, free service. I look forward to supporting in the future. To the point - I wasn't able to carry out these steps: # Reinstall FFMpeg from ports with lame option enabled cd /usr/ports/multimedia/ffmpeg make config # enable the lame option # enable the ass subtitles option make install clean Because of read-only access. No multimedia folder existed. Instead, I just reinstalled FFMpeg (2.8 I think) - everything is working, I'm just wondering if maybe the CPU usage would be more efficient if lame was enabled. I really know nothing about media files and transcoding, sorry. But from what I've heard from others, an i5 processor should easily be able to serve several clients (~4mbps). Right now, at least when the movie initially plays, the CPU hits 90-100% usage, 80% for lower quality files. Does that sound about right? Thanks. **environment- NAS4FREE with Emby installed in a jail
  19. What can I say here... well its great the menus are clean and simple, in line with the fire TV sticks own so users are at home straight away Its fast and responsive and looks good on the screen But it is limited to 3GPP (.3gp) and MPEG-4 (.mp4) (video anyway) (source - https://developer.am...specifications) Any other video needs to be transcoded and when you want to watch 1080p video with 7.1 sound not even my server can do it just maxs out the CPU My server is a Fujitsu Primergy MX130 S2 2 CPU x 2.99 Ghz 32GB of RAM If you have android TV or the fire TV (not stick) then you can install VLC and Emby can use it to play other media with out the need to transcode, I am told this works wonderfully (not yet seen it first hand) But at the moment no VLC for fire TV stick so no real use for this app its such a shame as the app is great and I was about to buy a Fire TV stick for all my rooms and replace my old Windows 7 Media Centre hosts If any one knows of a way around this I would grateful for the information and would update this straight away
  20. LordofWar18397

    Transkodierung

    Hallo zusammen! Ich bin neu hier, hoffe aber das ich im richtigen Bereich bin ) Zu meinem Problem: Habe gerade meinen frischen Emby Server aufgesetzt, und die Bibliotheken eingepflegt - läuft auch gut! Jedoch ist mir aufgefallen: sobald ich einen Film starte, rennt die CPU auf meinem Server auf volllast. Logischerweise muss er die Filme in das richtige Format setzen - aber welches ist das? Ich würde gerne meine Filme vorher einmal umkonvertiert abspeichern, damit er sie bei jedem aufruf nicht noch einmal umkonvertieren muss. Aktuell Filme: *.mkv Genre : Comedy Format : x264 Video : 1920 x 816 @ 9,3 Mbps Audio : German DTS @ 1509 Kbps Könntet ihr mir bitte ein passendes Konvertier Programm empfehlen mit entsprechenden Daten zur richtigen Konfiguration? Geht der z.B: Free MP4 Video Converter Welche Konfig muss ich auswählen? Hoffe ihr könnt mir ein paar Tipps geben!
  21. Hello, I am in the process of moving from Plex to MediaBrowser, and have noticed that the server load when transcoding is rather extreme. Server: MediaBrowser Server Version 3.0.5518.3 Hardware: Mac Mini (2011) with 2.7GHz Intel Core i7 with 8GB RAM running OSX 10.9.5 Client: Nexus 7 (Android 5.0.2) running MediaBrowser version 2.2.03 Network: Same subnet, Nexus 2 meters away from high speed access point with 1GE link to MacMini Symptom: ffmpeg using 372% CPU, Mac Mini getting warm, fan going full speed. The file being transcoded is as follows. Have not changed any default transcode settings. Server set to "Auto". Codec: H264 Profile: High Level: 41 Resolution:1920x1080 Aspect ratio:16:9 Anamorphic: No Interlaced: No Framerate: 23.97602 Bitrate: 10732 kbps Bit depth: 8 bit Pixel format: yuv420p Ref frames: 4 CABAC: Yes Pictures of system load: While transcoding, extreme load: After transcoding, normal load: As you can see it's a huge difference. I have run Plex Media Server for a few years, and it manages to transcode multiple sessions to multiple different clients without getting the same extreme load. Is this due to a horrible misconfiguration on my end, or a bug in how MediaBrowserServer on OSX uses ffmpeg? Attached is what I presume to be the correct transcode log. Please advise - this is my first experience with Media Server, and first day of using it, and as I didn't find this referenced anywhere, I figured this would probably be the place to ask. Thanks much in advance! transcode.log
  22. Hi, we are developing a infotaiment project to our college, what we want to use is emby as a video server, our goal is connect at least 50 smartphones to MB, but right now we have a big issue because when the phone number 10 is connected to the server the CPU usage is 100% and the video delay. We want to now if MB could be the solution to this project?
  23. Hi, Been having issues with playback stutter, testing below. I'm not sure if its time for an upgrade or if this is a fault that can be resolve, read on and you decide. Test has been performed on a complete fresh install of Windows 7 64 bit SP1 with all updates and all drivers up to date. Emby server: Version 3.0.5597.1 Using Inerstellar 1080p MKV for test file. When running the file through Emby classic (classic is located on the same PC as the Emby server), CPU resources are barely used and video runs great: when running through web browser on Emby sever, CPU usage spikes with ffmpeg.exe and video stutters. Video is running at the highest framerate of 30mbs, but ihave tried various framerates and it has no affect. Logs are attached in case this is a fault. PC specs ( dont laugh, this PC has treated me well) Intel core quad q9400 2.66 8 gig ddr2 Amd radeon hd6450 I guesss there are 2 questions here: 1. Since Emby classic runs fine, why does the Emby Browser browser not, or seem resource hungry when playing the video file? 2. Will upgrading my hardware resolve this? Really want to know before i throw money at new hardware. Thanks for you time and opinions in advance. server-63566439170.txt transcode-0d89b082-efbe-46ac-b6de-1383e5333320.txt transcode-5ec95818-965a-454d-bcc8-cebe6c04914b.txt transcode-16e6db7b-51fa-4ae5-9869-ad6fd5ff62b6.txt transcode-4091e784-c5a9-455e-8f9e-9d4a07bfb5ec.txt transcode-98716041-bb5e-4bba-8c1e-3cf98e91e2a5.txt transcode-af82c4cb-7c42-42ec-a5c7-933ccdec84d7.txt
  24. oldschool

    99% CPU and errors in log

    Just recently MB3 has had almost 99% CPU utilization. I have to end the process and restart the server. This has been going on for the last week or so. I'm not sure if it has to do with MB+ that I recently installed, but I uninstalled it and I'm still having the issues. I have a large media library, so I'm not sure if that is causing the problem or not as well. I'm on 3.0.54.82.1. I was getting DLNA errors and subtitle download errors, so I turned off both of those features as well, but I'm still having problems with the server being unresponsive because it is processing something in the background. A reboot solves the problem, but not for very long. This last one it was only about 3 hours before the CPU utilization crept back to 99%. server-63556131907.txt
  25. geekinthesticks

    ffmpeg Using 100% CPU.

    I have just discovered MediaBrowser and decided to try it out on my laptop. I am using ArchLinux and running the latest version from the AUR repo. I got it installed and setup OK. However, when I try to view a video it won't play. Looking at top ffmpeg is using all my CPU, presumably trying to transcode the video. If I drag the slider through the video, I can preview the snap shot OK. The laptop is a core i5 with 8GB RAM and I have tried various videos - mostly mp4 either from a GoPro, or transcoded via Handbrake using the Android profile. The computer can play the same videos back using VLC. I am using Chromium.
×
×
  • Create New...