Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'aac'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 15 results

  1. I am having trouble playing files encoded using AAC5.1 in Roku. Roku ultra simply down mix it to stereo and hence the surround sound is lost. I read some prior articles discussing about an option to transcode AAC to AC3 if 5.1 channel is present. Is that feature supported? I am using Emby for little over a year and always had this issue with no solution. (Roku Ultra #4660) https://emby.media/community/index.php?/topic/54801-roku-premier-and-aac-51/ I recently installed Plex and it does the transcoding automatically for AAC5.1 audio for Roku Ultra. Just wanted to know if I am miss
  2. Hi, I'm trying to play this from Emby 4.4.0.40 Linux to Chromecast ultra using the Android app. When paying it says is transcoding because of the unsupported audio (i'ts ok, Chromecast doesn't support AAC 5.1), my question is, why is Emby transcoding the video too to x264? My server is on a RaspberryPi, so I try to get versions that doesn't need video encoding/conversion, so far I am streaming 4k 5.1 without problems. Is there any configuration to force emby to transcode only the audio whem the problem is audio? I hope that can be achieved with a lot less cpu power than converting vid
  3. I have another wish. Get better audio quality for audio tracks by using . They're already good but in terms of quality not the best out there. Would it be possible to utilize fdk-aac for the transcoder? Or even better, qaac.
  4. Years ago I used the Shark007 codecs and would configure AC3 filter to convert all my AAC 5.1 audio tracks to AC3 5.1. These days I'm using LAV filters (like most people here I expect) and I hadn't really considered what was happening with my older videos that have AAC multi-channel audio track (all my new stuff is DD or DTS). So, it appears that it just gets output as 2 channel PCM - does anyone know how to configure the LAV Audio Decoder to enable 5.1 PCM? Or do I have to resort to AC3 filter again?
  5. lol

    Chromecast audio cutting out

    Hi folks, Since a few days ago we've noticed the audio sometimes cuts out on our Chromecast. I've done some testing and found the following: It only cuts out when transcoding and the audio is mapped to AAC, MP3 works fine. It will cut out within the first few minutes. Usually between 1 and 3 minutes. Stopping and restarting playback fixes the problem for a few more minutes until it cuts out again. I've rolled back the server version to a time I knew it worked OK yet the problem remains. Can anyone replicate this problem for me, just so I know I'm not going crazy? Cheers,
  6. Happy2Play

    AAC 5.1 No sound

    Roku will direct play movie but no sound do to audio being AAC 5.1. VideoCodecH264 ProfileHigh Level40 Resolution1920x800 Aspect Ratio2.40:1 InterlacedNo Framerate23.97602 Bitrate2723 kbps AudioLanguageeng CodecAAC Layout5.1 Bitrate408 kbps Sample Rate48000 khz DefaultYes Server Version 3.0.5192.19560 Roku 1.17.2
  7. Hi, I accidentally misposted this in the Android TV forum - apparently it is supposed to be in the android mobile forum. I am SO looking forward to having a functional Emby experience... (after many, many frustrations) and appreciate advice/assistance. I recently posted a string of problems related to an AsusStor NAS running server. Most were solved by dropping the hope of running Emby on this device. Now I have it running on Windows and have a great experience with android apps and web apps - except on ONE problematic android set top box! The errors are very repeatable - but I can
  8. themodulor

    Audio Passthrough doesn't work properly

    Hello, so first here is my configuration : Emby 3.0.8300.0 myKodi 17 Krypton Beta 3 Emby for Kodi Beta 1.0.5 All that on a QNAP 253A to HDMI amp. I understand that my problem maybe comes from the Beta combo Kodi 17 x Emby for Kodi but maybe it's something else I'm missing. First of all I started by installing Kodi 17 without Emby, with my library on the same server and everything was working perfectly with audio passthrough enabled, the 5.1 sounds was working well either in AC3, DTS or AAC5.1 (I installed the last beta Kodi version because I have a lot of film in H265 and i
  9. Hello there Emby Team, Using my HDHomerun Extend, the option to "Automatically convert recordings to a streaming friendly format" used with the option "Preserve original audio when converting recordings (when possible)" creates a file, either mp4 or mkv, with the original ac3 (dolby digital) audio track. This file usually needs transcoding if sending to a player without ac3 capabilities. What I'm proposing is what I used to do for my AppleTV/iOS files. Basically have two audio tracks in the file. One being a converted aac 2-channel track as well as the original ac3 track from the HDHomerun
  10. Can someone show me how to do this, if possible.... All my movies are in an MP4 container with track 1: H.264 video, track 2: 2-ch AAC audio and track 3: 6-ch AC3 audio. The second audio track (track 3) is set as default. The reason my files are setup like this is because when I download some of these files to my iPad or iPhone the first audio track must be AAC to play correctly, but I have the AC3 track set as default because I want the AC3 track to bitstream to my AVR to play surround sound when I watch a movie on my HTPC. When I call up a movie on the Emby iOS app, the app causes
  11. rubicon

    AAC 5.1 issue

    Hello everybody, After updating to the latest iPhone version, I am receiving the below error (within and outside my network as well) when I try to play any mp4 movie that contains an 5.1 AAC audio. To give you an idea of my setup, I have converted all my movies to mp4 h264 and aac 5.1 so I can use the direct play feature with no problem. When I access my movies within the Samsung app on my TV, everything is working ok but from the iPhone it only allows me to playback aac 2.0 audio channel videos. Previously I was able of course to stream 5.1 in my iPhone without a problem. Natu
  12. Hey guys! Really nice work you have done so far! I would like to play my music (a lot of it is encoded as m4a) with the webinterface and without transcoding (my nas is not fast enought) Is it possible to implement this in a feature Release? Greets, 1ch_h4lt
  13. Emby Version 3.0.5621.4 I've noticed that any of my MKV/MP4/AVI files that have AAC audio seem to be transcoding when I play them on my xbox one. I find this odd because it's an AAC codec being transcoded back into AAC but with out 5.1 output. I thought the xbox one handles aac audio. I'm using default profiles for the server. Is this just a bug or is there something I need to fix? These shouldn't need transcoding, right? I've attached two of my logs from transcodes I don't believe should be transcoding at all. The second is of an MP4 file not an MKV however if I put it into an MKV containe
  14. MBServer: Version 3.0.5083.27698 MBTheater: Not installed PC Server OS: Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 Codecs: Nothing other than installed with Win7 out of the box and MBServer Extender: HP MediaSmart Connect x280n Extender supported video/audio containers: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=uk&lc=en&docname=c01473471 References: http://mediabrowser.tv/community/index.php?/topic/2426-converting-dvd-rips-to-mb3-and-extender-friendly-formats/ http://community.mediabrowser.tv/permalinks/6831/can-t-play-mp4-files-with-media-browser-center-on-xbox-360 http:/
  15. There should be some way to set up MBT/LAV/Reclock to transcode multichannel AAC to 5.1 LPCM and pass on via hdmi, that the receiver will understand.
×
×
  • Create New...