Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Roku'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 225 results

  1. 2MDevices

    Recorded TV - Roku

    When displaying Scheduled Recordings all the display items are one day out. For example recordings scheduled for today are displayed as Tomorrow. This only happens when using Roku it does not occur using Android or Windows 10. Also when using Roku even though the playback skip forward setting is 30 seconds the video only skips forward 10 seconds. Again this only happens when using Roku. Is anyone else affected?
  2. AboveUnrefined

    Live TV Playback Frame Freezing

    Hello, Recently I've been noticing while playing back live TV from my hdhomerun and hdhomerun prime that while playback is happening it occasionally freezes on a frame and keeps playing audio; it just gets stuck on a frame and resumes playing audio. If I pause/play the frame remains frozen - if I fast forward then hit play it'll sometimes recover where it will pick up just before the frozen frame was encountered, but it seems like the time bar is all wrong with where it's at in the stream.... I've encountered this while watching live TV as well with recorded TV and I do have a captured stream where I can reliably hit the frozen frame issue I'm describing. I've tried the alternative transcoding option that's available while playing the stream, but it still freezes... This is a bit tricky to diagnose since it seems like some bad frames are getting to the Roku and it's causing it to freeze on the bad frame. If I play the same recording on the web client I don't get the issue happening either... I'm hoping there can be a fix for this since it seems to be happening more frequently as time grinds on. If there's something more I can try to provide with this I'll try to help, but as of right now I'm not sure what would be valuable information to provide...
  3. ChoromPotro

    Force transcode srt / subrip

    Is there any equivalent to Plex's force subtitle transcoding > always in Emby? I like how the subs are bigger and has shadow when i burn them in roku, but in Emby they look kind of difficult to read, I am attaching 2 pictures so you can see the difference. One image is from Emby one is from Plex , same file, just burn in set to always. So is there anyway I can achieve sub like picture 2 on picture 1? Thanks.
  4. I'm in the UK using a freeview TV line up. In my channel list I have both SD and HD versions of channels (BBC 1 on channel 1 and BBC HD on channel 101 for example) When searching for a recording to make, such as the example below 'The Gadget Show' I get results for both channels but you cant see which one is for the HD channel, or indeed what channel it is on without having to click on every entry to check. Could the search results list the channel and number as well as episode detail so that it is easier to see which one to record? On a related note, using the web app in the new edge browser there is no arrows or scroll bar to view all the search results on this screen
  5. This issue has just started popping up for me and I have since just ignored it as it is an inconvenience only. This only occurs on the first run of a new video file and on the 2nd attempt it plays just fine. According to the stats there is no transcoding occurring for the media files this is occurring on. My Nvidia shield, the server and an additional client, plays everything just fine and so I'm sure this is a Roku specific issue. Anybody have any ideas off the top of their head and what logs do we need to look at to determine the cause? Thanks in advance.
  6. rene.teniere

    Library Content Unpauses After 60 Seconds

    I have noticed that my regular video content unpauses after 60 seconds. This happens on both the streaming stick and premiere +. Any ideas? thanks, René
  7. kakaokka

    Screensaver for ROKU

    It would be nice if the Emby roku app had an screesaver of the movies you have on the library.
  8. nopenope

    Noob questions

    So I'm pretty much brand new to the media server thing, and hoping someone can jump start my feeble knowledge on the subject. I've got a netgear R6350, so I can't install the emby server side app on it, but it is capable of running NAS via USB. I'm looking to run emby client side from Roku TVs/boxes. Can I set up the server manually (via IP and port) or do you have to have both the client and server side communicating?
  9. One of my files in 4K, HEVC is transcoded to H264 during playback and the reason being "Media bitrate exceeds limit". Source Video bitrate - 115Mb/s Max Bitrate : Auto - 110Mb/s So I guess my lan server is not fast enough to stream 115Mb/s. Am I right? So, in that case, how can I increase the max 110Mb/s value? Is it detected by Emby based on my connection? I am streaming through my Roku Ultra which is wired to my lan network. Or is it my router that has the limitation? How do I find out where the bottleneck is? Also I have couple switches on the path that supports only 10/100 Mbps.
  10. Hi I have Emby server installed in a Fedora 32 Box running fine, and accessible from other android devices across my network; However, trying to access from Roku Emby application, I keep receiving the message "Unable to Connet - We are unable to connect to that media browser server. Please make sure your server is running before attempting to add it to the server list." From the Emby Server logs, I found the below information: 2020-05-30 19:17:57.400 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.11:8096/mediabrowser/System/Info. UserAgent: Roku/DVP-9.30 (049.30E04170A) 2020-05-30 19:17:57.404 Error HttpServer: Access token is invalid or expired. 2020-05-30 19:17:57.404 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 192.168.0.100. Time: 4ms. http://192.168.0.11:8096/mediabrowser/System/Info Also, trying to open the URL "http://192.168.0.11:8096/mediabrowser/System/Info"give me the same error/message " Access token is invalid or expired" Can you please let me know what is missing in my setup? Thank you!
  11. Jack.Landrum

    Plex to Emby Migration

    Due to Plex drastic changes to the UI on Roku devices on 12/6/2018 a lot of long term Plex users are moving to Emby. - I am one of those users. I started the migration the same day and have one big question. Is there anyway to move the existing meta data from Plex into Emby? 1. Movie & TV show matching that have already been corrected in PLEX. 2. Custom/Not default Art Work already selected in Plex. Thanks in advance to anyone that can save me and others hours and hours of getting our servers back in order.
  12. sharrisct25@hotmail.com

    Need Transcoding help

    So I have recently added a HDhomerun EXTEND to my Emby system. The goal is to allow people to watch a few local stations in Emby that we do not get on other steaming services. All of my TVs are Roku clients of different types. Some hardwired some Wifi. I use my Android client on my phone on occasion also. I have 2 HDhomerun EXTEND units connected and my goal is to be able to support 4 users watching / recording at the same time without any major load on my Emby server. The Server is virtualized running as a Windows 10 system in VMware 6.5. It has 4 cores and 10GB or RAM. All the storage is local SSD on a RAID 5 array. The server is Emby Premier version 4.4.2.0 and the Roku clients are using Emby beta. Historically software transcoding has been fine for the movies and other videos I have in my library but with TV I knew the use would spike and more transcoding maybe needed. This lead me to buy the HDhomerun Extend versions due to their capability to decode. Once setup I had a few issues with specific channels that I have learned are down to reception thanks to posts and help in other Emby forums. Then I was still seeing ffmpeg activity going on, sometimes as a directstream where the audio was being converted, others full transcoding. With more help from the Forum I purchased and installed a NVIDIA GTX 1030 card to do hardware decoding. The problem is I am still seeing ffmpeg activity for the Roku clients. I now DO NOT see it for the Android but definitely for the Roku clients. Can somebody help me sort what is going on here? Shouldn't the decoding all be happening in hardware now between the HDhomerun EXTEND and the NVIDIA card? I see that the Processing Plan in the ffmpeg log still says False for all CanDoInHardware lines does that mean the card is not working correctly? I have attached logs for more details. hardware_detection-63724218955.txt ffmpeg-directstream-0194bed2-a9ad-4aac-b654-03b1a909ac4e_1.txt embyserver.txt
  13. jeflatt

    Audio Settings Preventing Playback

    I'm getting this issue again where certain movies either won't play or stop after a certain amount of time. Only now everything I own is brand new (My computer is the oldest since I did a complete upgrade of everything in it last July) TV: Roku TV, TCL model 65R625, software version 9.2.2, build 6118-88 Receiver: Dennon model AVRS750H, DTS HD Master/ DTS:X / DTS Neural:X / DTS Virtual:X / Dolby TrueHD / Dolby Atmos / Dolby Atmos Height Virtualization / Dolby Surround / Multichannel Stereo Emby Roku App Beta version 4.0, build 0 Computer: Windows 10 version 1909 build 18363.778 AMD Ryzen 5 3400G processor Gigabyte B450 AORUS M motherboard Realtek® ALC892 codec High Definition Audio 2/4/5.1/7.1-channel Support for S/PDIF Out I'm quite certain that this is an audio issue because when it started happening again, I went back to the original advice given to me of changing the Roku audio setting to anything that didn't say DTS. And it worked, sort of. I was hoping that with all new hardware that this problem wouldn't come up again but it did. When I say "sort of", I mean sometimes it works and sometimes it doesn't. Sometimes switching to Dolby Digital gets it to play, and sometimes it doesn't. I haven't checked every title in my library (it's over 700 titles; yes, I know I have a problem) yet, but it seems to be more and more prevalent. Here are some examples of what I did find: Star Wars: The Rise of Skywalker, 4K and Blu Ray, would only play with Roku set to Dolby Digital or Dolby Digital Plus When set to Dolby Digital Plus DTS or Auto Detect it stops before it starts. When set to Dolby Digital DTS it won't even finish Retrieving and causes Emby to completely freeze up Streaming Info: Video codec: HEVC (direct) Audio codec: AC3 (cannot get stats for nerds on any of the DTS settings since they won't even play for a second) Audio channels: 6 Bitrate: 53.35Mb/s Max bitrate: Auto - 110Mb/s Hardware accelerated: No Transcoding progress: 1.84% Transcoding buffer: 1.79% Transcoding speed 11 fps (all the transcoding numbers have been changing as I typed) Transcoding reason: Audio codec not supported Original Media Info: Container: MKV Video Codec: HEVC Video bitrate: 56.35Mb/s Audio codec: TRUEHD Audio bitrate: <???> Audio channels: 8 Galaxy Quest, Blu Ray, plays for 41 seconds then stops on every possible audio setting Streaming Info Video codec: H264 (Direct) Audio codec: AC3 (Direct) Audio channels: 6 Bitrate: 35.08Mb/s Max bitrate: Auto - 110Mb/s Original Media Info: Video codec: H264 Video bitrate: 34.44Mb/s Audio codec: AC3 Audio bitrate: 640Kb/s Audio channels: 6 Adventureland, Blu Ray, only works when set to Dolby Digital or Dolby Digital Plus, otherwise it plays 4 seconds and stops Streaming Info: Video codec: H264 (direct) Audio codec: DTS (direct) when set to Dolby Digital DTS, Dolby Digital Plus DTS, or Auto Detect Audio codec: AC3 when set to Dolby Digital or Dolby Digital Plus Audio channels: 6 Bitrate: 36.36Mb/s Max bitrate: Auto - 110Mb/s Original Media Info: Video codec: H264 Video bitrate: 34.83Mb/s Audio codec: DTS Audio bitrate: 1.536Mb/s Audio channels: 6 So far this issue has only been with movies ripped from Blu Rays and 4K. I don't believe I've seen it on a DVD yet. I'm getting this issue again. Only now everything I own is brand new (My computer is the oldest since I did a complete upgrade of everything in it last July) TV: Roku TV, TCL model 65R625, software version 9.2.2, build 6118-88 Receiver: Dennon modelAVRS750H, DTS HD Master, DTS:X / DTS Neural:X / DTS Virtual:X / Dolby TrueHD / Dolby Atmos / Dolby Atmos Height Virtualization / Dolby Surround / Multichannel Stereo Emby Beta version 4.0, build 0 Computer: Windows 10 version 1909 build 18363.778 AMD Ryzen 5 3400G processor Gigabyte B450 AORUS M motherboard Realtek® ALC892 codec High Definition Audio 2/4/5.1/7.1-channel Support for S/PDIF Out I'm quite certain that this is an audio issue because when it started happening again, I went back to your advice. And it worked, sort of. I was hoping that with all new hardware that this problem wouldn't come up again but it did. When I say "sort of", I mean sometimes it works and sometimes it doesn't. Sometimes switching to Dolby Digital gets it to play, and sometimes switching it to Dolby Digital Plus DTS gets it to play. I haven't checked every title in my library (it's over 700 titles; yes, I know I have a problem) Here are some examples of what I did find: Star Wars: The Rise of Skywalker, 4K and Blu Ray, would only play when Roku set to Dolby Digital or Dolby Digital Plus When set to Dolby Digital Plus DTS or Auto Detect it stops before it starts. When set to Dolby Digital DTS it won't even finish Retrieving and causes Emby to completely hang up Streaming Info: Video codec: HEVC (direct) Audio codec: AC3 (cannot get stats for nerds on any of the DTS settings since they won't even play for a second) Audio channels: 6 Bitrate: 53.35Mb/s Max bitrate: Auto - 110Mb/s Hardware accelerated: No Transcoding progress: 1.84% Transcoding buffer: 1.79% Transcoding speed 11 fps (all the transcoding numbers have been changing as I typed) Transcoding reason: Audio codec not supported Original Media Info: Container: MKV Video Codec: HEVC Video bitrate: 56.35Mb/s Audio codec: TRUEHD Audio bitrate: <???> Audio channels: 8 Galaxy Quest, Blu Ray, plays for 41 seconds then stops on every possible audio setting Streaming Info Video codec: H264 (Direct) Audio codec: AC3 (Direct) Audio channels: 6 Bitrate: 35.08Mb/s Max bitrate: Auto - 110Mb/s Original Media Info: Video codec: H264 Video bitrate: 34.44Mb/s Audio codec: AC3 Audio bitrate: 640Kb/s Audio channels: 6 Adventureland, Blu Ray, only works when set to Dolby Digital or Dolby Digital Plus, otherwise it plays 4 seconds and stops Streaming Info: Video codec: H264 (direct) Audio codec: DTS (direct) when set to Dolby Digital DTS, Dolby Digital Plus DTS, or Auto Detect Audio codec: AC3 when set to Dolby Digital or Dolby Digital Plus Audio channels: 6 Bitrate: 36.36Mb/s Max bitrate: Auto - 110Mb/s Original Media Info: Video codec: H264 Video bitrate: 34.83Mb/s Audio codec: DTS Audio bitrate: 1.536Mb/s Audio channels: 6 So far this issue has only been with movies ripped from Blu Rays and 4K. I don't believe I've seen it on a DVD yet.
  14. Problem: transcoding a movie with 6-channel audio on a 2-channel (stereo) it TV causes the playback to loop, play a bit, then loop, then play a bit, then loop. This only starts to happen after an hour or so of the movie's playtime. If I fast forward a movie to an hour and ten minutes, the looping will happen. If I fast forward to the ten minute mark, or play ten minutes from the start, the looping will not happen. It only happens when I'm far into the movie. i've seen it happen with multiple movies after the hour (or so) mark. Server Platform: Raspberry PI 4 Server Version: Emby 4.3, and 4.4 beta. (I never saw this happen on 4.1... not sure about 4.2) Affected Apps: Emby on TCL TV with Roku Software, Roku Stick, old Roku box. Unaffected: Emby app on Samsung Galaxy, Emby played through a browser on a few laptops I've tried. I'm guessing transcoding is not happening so those are unaffected. I did not notice this happening until recently after I upgraded emby to 4.3 (from 4.1 or 4.2... sorry I don't recall the version I was using) and upgraded the hardware to a Raspberry PI 4 from a 3. I tried upgrading from 4.3 to the 4.4 beta, but the problem persists. I've tried adjusting transcoding settings, a variety of ways, including turning on and off hardware transcoding. Nothing seems to make any difference. The frequency of the looping happens roughly every few seconds at the max, and a high volume of ffmpeg-remux logfiles get generated. I've uploaded the server logfile, and several of the ffmpeg-remux log files (there are around 20 per minute generated sometimes) embyserver.txt ffmpeg-remux-1227e031-e60a-498d-bb6a-2a0dd5c5c08b_1.txt ffmpeg-remux-bf700119-a27c-4a9c-9a75-0bb32017e6cd_1.txt ffmpeg-remux-c82537e4-2b42-45fc-b58a-dc9439cac80b_1.txt hardware_detection-63713319499.txt
  15. So I recently bought a Late 2018 Mac Mini off eBay that I just turned into a media server using Emby and I set things up (i.e. Server Settings, Media Directory Paths, Media Libraries, etc) for the TV Shows and Movies as well as Anime and Anime Movies all on separate 2TB External Drives and my Movies (Blu-Ray) that I'm using MakeMKV to rip them is set to a WD 5TB External HDD. So when I set the directory for these movies to the 5TB Drive and play these movies on my TCL Roku 4K HDR TV in the EMBY TV App I get a "Retrieving" loading come up and it "retrieves" multiple time eventually giving back an error and this happens with multiple movies when I try to play them. So what's up? Media Server Specs: Mac Mini Late 2018 3.6GHz Quad Core i3 8GB RAM (64GB upgrade yet to be installed) EMBY Server v4.4.2.0 (In Safari) EMBY App v3.0 build 212 (TCL Roku TV) Any other details you need that aren't listed just ask.
  16. techman2005

    Update 4.4.0.40 Roku App

    After updating Emby to 4.4.0.40 I am able to stream fine from the web but when accessing content from Roku I am having issues with really slow loading and once it loads after a few min it starts loading again. So far from my observations It appears to be more of an issue when watching content that needs to be transcoded. Any Suggestions? --Loads fast and has no issue on ios but I noticed that it is direct streaming
  17. themagpieswarble

    Can we please get 'Favorites' tab on the Home Screen?

    This is a capture of the home screen on the browser version of Emby. This simple little addition is all I wish the Roku app had. I really dislike having to: Going into a Library (eg. "Movies" or "TV Shows"), Selecting "All Movies/Shows" at the top, Pressing the Star * key on the Roku remote to access Options. On the right, a popout menu will appear, Under "Filter" check the box labeled "Favorites." Such a hassle! Seems like every other version of Emby app has this top Favorites toggle at the top except Roku. Please add it developers!
  18. Hi, I could not seem to find any other posts so forgive me if I am making a repetitive post. But one of the features I love about the web GUI and the Mobile apps is the ability to go to the "Songs" option under music to play a shuffle of all my tracks, currently on the Roku app I do not see this as an option. I know I can create a playlist, but would much prefer to have the same functionality on the Roku app that I have on the mobile and tablet apps.
  19. kpkimmel1983

    Missing Features

    Hello I'm using the app for Roku right now, have not tried my Apple TV yet so this is all relevant to Roku only. The features that are needed are as follows: Favorite a channel in the guide direct tune to a channel if you move too fast through the guide it freezes and you have to back out of the app entirely, there needs to be a 'refresh' More sorting options, sometimes i want to sort by name of program since i know what i'm looking for just don't know the channel, likewise need more sorting options overall Please let me know if i just simply overlooked a feature and posted it above. Thanks.
  20. pefectflaw

    Sorting messed up since last update?

    Earlier today my Emby updated: ---- Emby Server on Emby Server has been updated to 4.3.0.26 11/23/2019, 8:24:28 am ---- Since then the sorting on my Roku has gone messed. I normally have things sorted by alpha, but now it seems to just randomly sort (Doesn't match by date, by added, by anything I can tell. Just...random.) If I change the sorting to something else, then back to alpha it's fine. This is still problematic for 2 reasons: 1 - I can't sort the main screen, so my various folders are in random order now with no way to fix it. ((Edit: Number 1 has been resolved. You can change sorting from the Emby user panel. Thanks!)) 2 - Having to change the sorting hundreds of different sub-folders is a bit much. - Is there a global setting I can use to change the default sort order pushed to apps? - If not, is this a bug that might be fixed soon? - If not...help? Short of removing and re-adding all my libraries and praying, I can't think of any other way to fix. Thank you.
  21. When I try to send a message to a device it works for laptop/PC devices using the website but it does not work for a Smart TV (Roku). I've literally stood in front of the TV and from my phone sent a message to the Smart TV client and it did not come up on the screen while a movie was playing. This send message to device feature does work on Android Emby App (smart phone) and laptop/PC using the website. I am not certain if it works for Apple Emby App however as I do not have any Apple devices.
  22. The PC that I have set up an Emby server on uses Mullvad VPN often, but not always. My goal is to be able to watch the server's media files through other devices, no matter if the VPN is active or inactive. When the VPN is active, the connection fails. When the VPN is inactive, the connection succeeds. Mullvad allows port fowarding, and I've read a few guides on that, as well as the Connectivity Wiki for Emby but am still having trouble, either because I don't quite understand how it works or because the guides weren't specific enough for my issue. So far, I have only tried to connect through a Fire Stick and it works only when the VPN is inactive. If the VPN is on, entering either the LAN and WAN address still gives a connection error. Emby Connect has connected my user account to the server, but the server still does not show on the app after entering the pin. I appreciate any suggestions that you can give.
  23. martylavender

    ANSWERED Connection Timeout

    Roku TV Latest Roku Emby channel Linuxserver.io Docker container Forwarded both HTTP and HTTPS ports in my WAN facing router Checked these ports externally and both are allowing traffic Emby detects my Emby server without any issue. I click Connect and the app sits for a few seconds attempting to connect. Connection eventually times out with an error stating just that. I then can remove the server and manually input the IP address of the Emby server. It connects fine without any issue. Why can I manually connect but not automatically through Emby Connect?
  24. Hi, To begin, I must say that I am very impressed with Emby so far. I have been a Plex user for years, and just got tired of the lack of flexibility when it comes to music collections. I stumbled on Emby, and it does exactly what it should do. It gives you a simple way to access large libraries of music without making any assumptions about how you have it organized, or forcing you to completely rearrange it. My collection of music is all MP3s, and is organized by genre. I like to have playlists for each genre and listen to them randomly. Emby handles that in spades. It works flawlessly in the web interface and on the Roku. I have run into a small issue that I'm hoping you can easily fix. This happens on both the web interface and Roku 3 (Emby shows it as SG 3.0.193). On the web interface when I'm viewing playlists and select "Instant Mix" option, nothing happens. On the Roku when I open a music playlist, then select the "Instant Mix" button, it pops a "Playback error". This happens on all 5 of my playlists. My workaround is to use Shuffle for now, which is perfectly fine when on the web interface. It just takes a few more steps on the Roku since I have to play the playlist first, then shuffle it. I am running the latest release of Emby Server (4.3.0.30) on Windows Server 2019. Let me know if you need anything else. Dan.
  25. kuebs

    Audio/Soundtrack not synced

    Got my login issues fixed now for the most part and can play on the rokus, but i am having an issue with the sound not being synced up with the video. No matter what audio setting I change, which includes sound levelling to off and PCM versus autodetect. The sound is always behind on Roku, but the same video is synced up just find on my iphone or a browser or WMC. Thoughts?
×
×
  • Create New...