Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Media Browser 3 Classic'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 1 result

  1. I've been happily accessing my media collection from my Windows 7 HTPC using Media Browser 2 for some time now. I had occasional issues with it, but all in all it was reliable and did exactly what I wanted it to do. Due to the hard drive in my HTPC crashing I've had to rebuild it, so I now have a clean install of Windows 8.1 with Media Browser 3 Classic on the HTPC, and I've installed Media Browser 3 Server on a clean install of Windows Server 2008 R2. There's plenty to love in Media Browser 3. I love that there's now a single point of administration for my collection. I love that there's a variety of clients that can connect to the server (including multiple smartphones, not just Apple or Android). I love that the server is separate, and allows my HTPC to just be a client, without any extra overhead. I love the way the Server downloads the metadata, cover art, etc, etc which I used to have another plugin to do. However, a big problem with Media Browser 3 is that it seems to be a lot less stable that it's predecessor. The Media browser service never starts automatically on the server after I reboot it, I always have to go into it and start it up manually, which sort of defeats the object of running it as a service. This is a manageable problem though, as I know I have to go in and start up the service - not ideal, but not a showstopper. The big problems I have are on the client end. I have no end of trouble starting it in the first place from Media Center. When I choose the Media Browser icon from the Media Center Homepage, more often than not I'll get a short delay followed by "The media browser 3 program has stopped responding and you will be returned to Windows Media Center." I get this when launching Media Center straight away after a clean boot of the HTPC, and opening Media Browser straight up; when Media Centre has been running and doing other things for a while; when launching Media Browser straight from it's desktop icon. I can be trying to get in for ages and ages, getting the error and then re-launching, and suddenly out of the blue it will launch and I can get in. Once I'm into it, it's a joy to navigate and find what I want to watch. I'm sure it's not the biggest in the world, but I don't exactly have a small collection, and it's quick to zip through it to find what I'm looking for, even with a very rich user interface. The next problem I get is when I'm playing a video file. Any button I press on the remote will cause Media Browser to crach, playback to stop, and I get dumped back into Media Center again (I'm trying to get the exact error message, but I can't get MB3 to launch at the moment!). When I say any button, I mean things like Pause and Stop. This is obviously a major problem for an HTPC, and makes Media Browser pretty unusable on it. Has anyone else experienced these problems? Can anyone point me in the right direction to start troubleshooting? Many thanks
×
×
  • Create New...