Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Debian'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. CaffNoir

    Nothing want to start

    Hi ! So this night with no reason, my emby server decided to not transcode movies and all of stuff on it. Here is my log file : https://paste2.org/9cFkEk0p
  2. Dunuin

    Debian folder structure?

    @cayars I'm running emby for a year inside a FreeNAS jail and want to migrate to a VM guest running Debian on my new Proxmox hypervisor. The problem is, that I can't run emby completely from SSDs because of the high SSD wear (high write amplification because of Copy-on-Write and journaling fs on the host, journaling fs on the VM guest and consumer SDD always needs to write some MB to change some bytes). I'm planning to run 12 VMs on that hypervisor and the first 3 VMs alone are writing 50GB per hour while idling. So I bought a pair of WD Reds for all write heavy folders where the files ch
  3. NB: This script only supports debian O/S, and debian based distributions (ubuntu etc). The script requires systemctl and apt which is present in all newer distributions. This script will probably not work as intended on Debian below v7 and Ubuntu below 14. A while back I created a script that will: Check if Apache and/or Nginx is running, and if running stop them. Disable UFW (firewall). Flush iptables. Check if certbot is installed, and if not, install it. Check if certificate is located in the emby directory, and if found, delete it. Ask
  4. jcbdrs

    Nvidia HW transcoding not working

    Hi everyone! I am using Emby since years now and I am overall very satisfied with it. I recently wanted to step up the game so I purchased a GTX 1650 to do some HW transcoding (I was using software transcoding). So I did that, I followed all the guide I could find on how to install the Nvidia-driver than afterward the docket integration. Because yes my server was on Docker. I could not get it to work, i had a lot of errors in the transcode logs, and under Emby --> Transcode --> Advanced - I had no options there to check. So I found out that HW transcoding on dock
  5. Hello, I'm on Debian 9.8 on server side, running the latest beta, but this issue is there since I upgraded to Emby 4.0. (was working fine with Emby 3.5.2/3.5.3). Tried with: - emby-server-deb_4.0.0.2_amd64.deb - emby-server-deb_4.0.1.0_amd64.deb - emby-server-deb_4.0.2.0_amd64.deb - emby-server-deb_4.1.0.10_amd64.deb - emby-server-deb_4.1.0.12_amd64.deb When playing MKV files with ASS Subtitles, tested on Firefox and Chrome (HTML5 playback), subtitles are not showing. I checked server logs, and found that ASS track is encoded/demuxed via ffmpeg: ./embyserver.txt:1029:2019-03-
  6. 2020-05-18 18:57:28.421 Error App: Error getting connection info *** Error Report *** Version: 4.4.2.0 Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby -ffdetect /opt/emby-server/bin/ffdetect -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb Operating system: Unix 4.19.0.9 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Runtime: file:///opt/emby-server/system/System.Private.CoreLib.dll System.Environment.Version: 3
  7. Hi, Even I mentionned the issue in an another topic, I decided to open a separate topic as this issue is becoming more annoying to me. With Plex the same library, same albums are recognizing OK as it should. I am running the server on Debian, latest stable version 4.4.2.0. All id3 tags are OK, "album" id3 tag is correctly assigned per CD or per multi CDs. If many CDs in an album, each disk is numbered as 1/3, 2/3, etc... Something is not working right with emby scanning, so decided to ask for help and report this issue as possible bug. File structure (in some cases) is as
  8. boggle247

    How to update Emby version in Linux?

    Running Debian Stretch (do I need Buster before I upgrade Emby?). How do i update the emby server instance? I've looked all over this forum and in the wiki and I see nothing (except below) that talks about how to upgrade/update. Is it: apt-get install --only-upgrade mediabrowser ?? I read this in another post in the forum. also, any known issues with this upgrade that I should be aware of?
  9. vellev

    Emby updates (Docker)

    Hi all I am running Emby as a docker image and it is running great. My problem comes when I do the updates. For the update, I use watchtower which picks up the updated image, if newer version exists and installs it. However, after the update, Emby starts with the wizard and does not use previous configuration, so all the metadata is recreated (which means all previous users, collections, etc. is lost). Currently, to resolve the issue, on the host I do something like this after the update: docker stop emby cd /var/lib/docker/volumes rm -fr newvolumefoldername/_data cp -R oldvolumefolder
  10. Hey all, Having trouble access media on newly installed Emby server on Debian linux. Emby was able to detect the media folder and everything in it but when I try and play a file it gives me this "No compatible streams are currently available. Please try again later or contact your system administrator for details" I changed the permissions on the folder to 777 to troubleshoot and it is still giving the same error. In the logs it looks like it is say permission denied when I try and access a file and I am now at a lost of what it could be. LogError.txt
  11. Hi, somehow I'm currently fighting with the problem, that after mounting my GDrive to the vServer the media library will break down after the library scan. When trying to open a media file you get the typical error message "Too many errors. Giving up". If I try to look for the mounted folder on my vServer I get to notice that I can't open it anymore. "-bash: cd: seb_emby: Transport endpoint is not connected" is the message. Actually I can't do anything with those folders anymore. When I try to delete them it gets rejected "rmdir: failed to remove ‘seb_emby’: Device or resource busy" I
  12. jhonata2050

    problems installing debian

    Hello, I am trying to install emby on a debian machine, and it is not installed and says that some files could not be found or could not be executed, as shown in the image below. Can anyone help me with this problem
  13. Hi, I am a complete noob! Recently switched from Windows to Linux. I'm having trouble setting up my library with the files from NTFS drives created using windows. Can anyone tell me how to add files from other drives to my emby library? I'm using deepin x64bit (debian 9 based).
  14. Hello, I just upgraded to 4.2 on my server (Debian Jessie 8.11 x64) Emby service doesn't start with this error message in Systemd status report : systemctl status emby-server.service ● emby-server.service - Emby Server is a personal media server with apps on just about every device. Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/emby-server.service; enabled) Active: failed (Result: signal) since mar. 2019-07-30 17:51:37 CEST; 1min 54s ago Process: 696 ExecStart=/opt/emby-server/bin/emby-server (code=killed, signal=ABRT) Main PID: 696 (code=killed, signal=ABRT) juil. 30 17:51:37 Fozzy
  15. Hi, I am having some issues doing hardware transcoding through docker. I have everything setup correctly (I think) but it looks like it's still using software. I've setup my emby user as a member of the video group, set permissions to /dev/dri/renderD128 to 777, and have the hardware decoder mapped through docker. See below for my docker-compose config: # Emby Media Server emby: image: emby/embyserver container_name: emby restart: unless-stopped network_mode: bridge ports: - "8096:8096/tcp" - "8920:8920/tcp" environment: - TZ=${TZ} - UID=
  16. MyNeighborSelkie

    Linux Mint 18 and Emby

    Hello all. I've been lurking for a short while as an unregistered user and couldn't find the answer for which I searched. So first... Turned an old gaming rig into a server with linux mint 18 because I had an USB handy that had mint on it. i5 processor 8GB of ddr3 I don't have all the specs on hand but that's the baseline of the machine. After running for so many hours, the server freezes. But this ONLY happens when the emby service is running. Doesn't matter if anyone is using emby or not. The server eventually just freezes. If I turn emby off, this doesn't seem to happen. A
  17. Secundo°

    Number of Emby processes

    Hello, I just wanted to ask whether it is normal that there are so many processes running while emby is in 'idle' mode. I've made a screenshot from htop. On the screenshot are around half of the processes. (overall 30+) This is after a restart and there are currently no users logged in and nothing is on the schedule. The system has Armbian OS (Debian arm64 Emby Package) with RK3399 processor.
  18. I feel like I'm very close to having hardware acceleration working again, after switching to Debian Buster in a container, but I can't quite get it. This is AMD A10-5700, with Radeon HD 7660D. Please any help? As user emby, my ''vainfo'': error: can't connect to X server! libva info: VA-API version 1.4.0 libva info: va_getDriverName() returns 0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/r600_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_4 libva info: va_openDriver() returns 0 vainfo: VA-API version: 1.4 (libva 2.4.0) vainfo: Driver version: Mesa Gallium
  19. Hi, as I am using Debian Stretch with the classic SysVinit, the provided .deb file does not work correctly - as the package does not supply a init script. The older packages from the third party repository included one, but the emby.media-packages do not. So I created an init script which is working on my system, see the attached file (I had to rename it to .txt for being able to attach it). It uses the /etc/default/emby-server and /etc/emby-server.conf mechanism for setting the defaults and includes the commands from /opt/emby-server/bin/emby-server (as only one such script is reall
  20. conrad784

    Playing next up in... not working

    Hi I am using Emby 4.0.1.0 in Docker on Debian Stretch. Since the last update the Playing next episode feature is not working. I only found a topic for nvidia shield, somewhat describing this problem: https://emby.media/community/index.php?/topic/68427-play-next-episode-automatically-not-working-anymore-on-shield/page-2?hl=%2Bplaying+%2Bnext+%2Bepisode&do=findComment&comment=684502 * The feature is enabled for my user and the popup is showing. * If I click on the popup "start now", it will work, if I wait for it to do automatically it will end in a never ending loading circl
  21. Pafzedog

    server is crashing in few minutes

    Hello, I'm runing emby server 3.5.2 on debian Jessie. App is crashing quickly with this error message in Systemd status report : emby-server.service - Emby Server is a personal media server with apps on just about every device. Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/emby-server.service; enabled) Active: failed (Result: exit-code) since lun. 2018-07-30 19:43:35 CEST; 16min ago Process: 16746 ExecStart=/opt/emby-server/bin/emby-server (code=exited, status=5) Main PID: 16746 (code=exited, status=5) juil. 30 19:43:35 Fozzy emby-server[16746]: at System.IO.File.InternalReadAllLin
  22. fkp

    HW Transcoding not working

    Hi, I'm trying to use HW Transcode without success and I need help. I'm using Debian 8 with emby server 3.2.25. I have a kernel 4.4 patched for QSV, installation is OK tests OK I have compiled ffmpeg with QSV support, tests OK My issue is when I select Intel Quick Sync or VAAPI, I have no video playback. the reason is quite simple, ffmpeg can not open /dev/dri/* as emby user the command extracted from emby's log : gives : if I cut/paste the same command and run it as root it works I have the same issue with vainfo ( gives information with root and none with
  23. birne

    Exception /opt/emby-server/system

    Hi! I've got an Exception, but the file permissions are ok i think ^^ Can anyone help? Thank you very much! ls -l /var/lib/emby/ drwxr-xr-x 18 emby emby 4096 Okt 27 18:17 cache drwxr-xr-x 4 emby emby 4096 Okt 27 20:00 config drwxr-xr-x 7 emby emby 4096 Okt 28 06:16 data drwxr-xr-x 2 emby emby 4096 Sep 29 14:27 localization drwxr-xr-x 2 emby emby 4096 Okt 28 06:16 logs drwxr-xr-x 7 emby emby 4096 Sep 29 23:07 metadata drwxr-xr-x 3 emby emby 4096 Okt 27 19:23 plugins drwxr-xr-x 3 emby emby 4096 Sep 29 14:27 root drwxr-xr-x 2 emby emby 53248 Okt 1 18:44 transcodi
  24. Shadowdream

    How to use DD Cine C2 for TV

    Hello, I am new to this Forum and am searching for help on how to install my Digital Devices Cine C2 TV card and use it with Emby. When using google, the results I get usualy point towards certein specific cards or other external devices - which does not help me. My setup is a home server which I use to store my Movies and play them with Emby. Since my plan was to build a "self-sustaining" box I got myself that Cine C2 TV card which fits into a PCI-E slot. As OS I am runing Debian 9 with BPO Kernel 4.17. The Homepage of Digital Devices sais that the drivers should be included since Kerne
  25. justwondering

    Emby Server on Raspberry Pi crashing

    I have Emby server 3.4.1.31 beta on a Raspberry Pi 3B+ with Raspbian Stretch (2018-06-27), and the server crashes constantly. I upgraded to the beta from 3.4.1.0 for unrelated reasons (problems with .AppleDouble files) but I believe the crashes were happening under that release too. It's just Emby crashing. Raspbian continues fine, and I can login and restart Emby with no problems. It seems to crash when left alone for too long, or anytime I make too many changes to the library contents (adding, removing, or renaming video files). Attached are three crash logs from today. Any help woul
×
×
  • Create New...