Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Artwork'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 38 results

  1. Seems like this gets brought up a lot and there doesn't seem to be a step by step guide, so I'm asking again. I just set up Emby to handle music files only (any other setup tips would be welcome) and had it sort through the library, it's been a few days since then and it's still not displaying embedded artwork, so I don't know if I missed a setting somewhere or not. So to go through the motions, here's my step by step. I've manually combed through all of my music with MusicBrainz Picard and mp3tag. I have correct tags for everything, and most importantly, correct album cover art. On a different thread I read that there might be some confusion between id3v1 and id3v2.3, but looking in the extended tags in mp3tag, there's nothing with duplicates that should cause any confusion. I'm pretty sure I have Picard set to erase all the metadata and only rewrite it with new values, so v1 and v2.3 should be identical for everything, and was for the few albums I checked. Installed Emby, a crucial step. When setting up the music library, I turned off all metadata providers. The library settings, with the advanced options, only has real time monitoring enabled. Everything else is unticked, with "Automatically refresh metadata from the internet" set to Never. Library scan. No or incorrect artwork shown. For having the metadata and all providers disabled, it's still finding a few album covers, which are noticeably different from the embedded files, and mp3tag only shows the single image I've put in. Did I miss something? There's no obvious tick box in the library setup saying "Read embedded metadata"
  2. I saw a similar post to the problem I'm having although what Im seeing is a little different. This occurs every month or so- the primary image/posters for movies and TV shows are being replaced by the backdrop image or fanart image or simply blank. The weird thing is the posters and backdrops are still in the media folders (along side the movies) just as they were when they were imported into the library. In regards to artwork, I see these lines repeadetely (not sure if that's indicative of something) 020-03-03 11:08:47.891 Info HttpServer: HTTP GET https://olivepi.tv:8920/emby/Items/204386/Images/Primary?maxHeight=347&maxWidth=231&tag=f6a09058430cd17c3c9849264e7270fe&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_3) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.0.5 Safari/605.1.15 2020-03-03 11:08:47.891 Info HttpServer: HTTP GET https://olivepi.tv:8920/emby/Items/185043/Images/Primary?maxWidth=231&tag=5679cd2ede87d6743f6368093c457938&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_3) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.0.5 Safari/605.1.15 2020-03-03 11:08:47.892 Info HttpClient: GET http://192.168.0.250:34400/images/f2fc996fe388d2912547c25e67207433.png 2020-03-03 11:08:47.894 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 37ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/205751/Images/Backdrop?maxWidth=231&tag=17d81a071ccd82950c048fc875a0604f&quality=70 2020-03-03 11:08:47.895 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 4ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/185043/Images/Primary?maxWidth=231&tag=5679cd2ede87d6743f6368093c457938&quality=90 2020-03-03 11:08:47.898 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 7ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/204386/Images/Primary?maxHeight=347&maxWidth=231&tag=f6a09058430cd17c3c9849264e7270fe&quality=90 2020-03-03 11:08:47.902 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 13ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/204291/Images/Backdrop?maxWidth=231&tag=2bc862d5fd77f7af19bf67c6d969dcab&quality=70 2020-03-03 11:08:47.904 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 15ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/204289/Images/Backdrop?maxWidth=231&tag=0113086240e6a8f33cc0f75949962a97&quality=70 2020-03-03 11:08:47.907 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 18ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/204290/Images/Backdrop?maxWidth=231&tag=0a0eed02ce1c20723b4bbd8c154ea6f0&quality=70 2020-03-03 11:08:47.910 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 73.12.345.67. Time: 20ms. https://olivepi.tv:8920/emby/Items/204287/Images/Backdrop?maxWidth=231&tag=27c416519eaea398f948516f5be09e5f&quality=70 2020-03-03 11:08:47.917 Info HttpServer: HTTP GET https://olivepi.tv:8920/emby/Items/201444/Images/Backdrop?maxWidth=231&tag=0e2b5f392e8861b44f3f94ef536887fb&quality=70. UserAgent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_3) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.0.5 Safari/605.1.15 Other than I have the embyserver.dll error, but I've had this error for as long as I can remember so not sure it's related but wanted to mention *** Error Report *** Version: 4.4.0.19 Command line: /Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS/EmbyServer.dll Operating system: Unix 19.3.0.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Runtime: file:///Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS/System.Private.CoreLib.dll System.Environment.Version: 3.1.2 Processor count: 12 Program data path: /Users/damien/emby-server Application directory: /Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS MediaBrowser.Model.Net.HttpException: MediaBrowser.Model.Net.HttpException: Forbidden Any help would be appreciated. Thanks much
  3. bschelew

    Artist Images not showing up

    Just installed Emby (Nice media server by the way. I like it better than Plex which I've used for years). I use a flat mp3 library structure. My mp3 metadata is all customized using Mp3tag V3. For the most part, the fields Artist, Album artist and Album are identical, i.e., the name of the artist. (Don't ask!) For artists that have a lot of songs, I do break out the songs into their respective albums by inputting the album name into the album field. I never use metadata scrappers. Mp3tag allows one to input album cover artwork. I can have one image for the artist and various images for the various albums and the artis as well as album images show up using Windows Media Player, iTunes and Plex. In Emba, there are no album artists or artists images showing up. But once you click through to the actually mp3, the album artwork shows up. So I'm adding artist images manually to the Artist/Album Artist icons and, although tedious, it works. Here's the thing.... I'm going to be replacing this old desktop with a nice new desktop (well a re-furbished old one if the truth be known.) My concern is that I get Emby all looking great on this computer and when I install Emby on my new one and setup the path to my music, these manually uploaded images will be nowhere to be found. Hopefully, they are all stored somewhere in a local folder that if I locate and copy over to my new computer, presto! Done and done. Where are the uploaded artist images located exactly? I've poked around and found what appears to be all my album images in Username/Appdata/Roaming/Emby-Server/programdata/metadata/library.
  4. jeffshead

    Emby for Kodi settings do nothing

    On my Nvidia Shield... Since updating Kodi to 18.5 and Emby for Kodi to 4.1.16, none of the EFK add-on settings do anything. For example, nothing happens when I click on the "Repair Library" option. Also, when starting Kodi, I no longer get the little pop-up that says, "Welcome user". Everything worked just before the updates. Another ongoing problem (the reason why I wanted to repair the libraries) is that artwork goes missing for a lot of the TV episodes so I periodically have to repair the databases. Its been doing this since the last couple of releases. How do I troubleshoot/fix this? UPDATE: I solved the issue. I use a scheduled task to run the Emby Server updater script and I run Emby Server as a service. Apparently, Emby Server automatically updated just hours before I manually updated Kodi and Emby for Kodi on the Shield box. The Emby Server update did not get fully installed because it needed to install an updated version of the Microsoft Visual C++ redistributable package. This cannot be done until you logon to the Windows server. Simply stopping the Windows Emby Server Service and starting the Emby Server EXE auto started the update of the Microsoft Visual C++ redistributable package. Once it finished updating, Emby Server could once again fully start.
  5. Recently moved (from Windows 7 server) to a shield pro platform with 2 external usb3 drives on one usb port. Finding Plex works well there but Emby has been particularly frustrating. Periodically the 2 usb drives spontaneously (perhaps upon load when moving files to it) dismount and are un-available. Powering off and back on the external drives (drives only not the shield) remounts the drives and re-instates the shares to the network. After the power back on... plex sees the drives and media folders and works normally but Emby server (4.30.14) can't see the media folders and associated artwork. All artwork files etc are fine on the external drives... Emby just doesn't see them. Is there a fix without rebooting the shield or Emby Server process? Seems like a bug to me. Any help is appreciated...
  6. NeilD7744

    EPG artwork using EPG collector - XMLTV

    Hi, I recently moved over from Plex to Emby & hoping i can get some help with EPG artwork using an XMLTV file generated by EPG Collector. Im using EPG collector with the 'lookup' tab enabled to gather poster images for Freesat UK. Data is being collected successfully and i have a fold full of fanart. I cannot seem to get this to display in Emby? Update: I have managed to get rid of the block colours under Movie, can get all details and a poster sized image outline, but their is no fanart. If i try to reload nothing happens. When i copy the link address i see this message: "Only 'http' and 'https' schemes are allowed. Parameter name: requestUri"
  7. qazwsx10

    ANSWERED Metadata/NFO/Artwork

    Quick question! Historically, I've always saved my metadata/nfo/artwork with my media files. More recently I have been experimenting with uploading my content to Google Drive through rclone. My question is, if it would be a good idea to continue saving the metadata with the media files (in this case Google Drive), or if it would be faster Emby experience if it was saved locally on the machine (in this case Nvidia Shield). The main reason I was thinking of saving it on Google Drive was because I will most likely have to update my media files as I expand my collection. For example, if I currently have a 1080p file and eventually purchase and upload the 2160p version, I will need to rename the files and metadata files as well as create folders for my content. My primary concern was internet speeds. My download speed is restricted 100mbps and even we are the only users, I wasn't sure if that would be fast enough to quickly load all the images on the front-end Emby app. Whereas if I were to save it locally on the server (Nvidia Shield), I would assume it would be very quick. I will be experimenting with this in most likely a month, but I wanted to get your experiences in the meantime.
  8. Hi, I've had this reoccurring issue for some time. I'll get everything corrected and a month or two later it returns. Basically Emby starts using backdrop images for movie and tv posters. No clue why or why it starts reoccurring after a certain amout of time. I've tried a few different things- I stopped refreshing the artwork automatically once it was corrected. I made sure that I also had a local copy in the same folder of the correct artwork for posters from TMDB - nothing has worked. Has anyone come across this? Any guidance would be very appreciated. Thanks
  9. Right now there is only an option to "Save artwork and metadata into media folders". This is quite restrictive as you either get a whole bunch af files with your movies or nothing at all. You also do not get performance benefits of an SSD with this option selected or if it's not selected you do not get metadata (nfo) files for Kodi or folder.jpg for windows explorer. I would like the option to choose what metadata and artwork to save where and even to both system and media folders at the same time. In my case I would save .nfo metadata file and folder.jpg poster to media folders for Kodi and Windows explorer respectively as well as all metadata and artwork to the system drive for performance and power saving reasons (single ssd access vs multiple hdds spinning up).
  10. Hello, I’ve searched the Emby forums and have found very similar postings but without the clear answer I am searching for. My TV library stores each episode into a separate season sub-folder. So my library folder structure is similar to what is shown below. The parent series folder (Star Trek) has no actual episode files directly in it. Instead, the season sub-folders (Season 1) contains the individual episodes. When Emby goes to work on scanning the library: nfo files (i.e. tvshow.nfo) and image files are populated within the season sub-folders (Season 1). There are no nfo or image files in the parent series folder (Star Trek). As a result, Emby does not display the series folder art work for the series (Star Trek). ☹ As an experiment and to prove my theory: I manually copied a single episode from one of the season folders into the parent series folder and rescanned. Bingo, I got folder art work. So either I’m missing an important setting/configuration or Emby doesn’t support folder artwork for series and season sub-folders. I’m hoping someone can point out the missing configuration or tell me “No, your out of luck” so that I can stop spinning my wheels. TV Library ....Star Trek The Next Generation .......Season 1 .......Season 2 ......etc.. ....Star Trek .......Season 1 .......Season 2 ......etc.. As Always Thank you in advance, Julie
  11. spikemixture

    TV shows show padlock = no artwork

    I have a yearly paid account and am testing emby as a replacement for the other major player.. GUI and layout i can learn and adjust but after (I think) upgrading to V4 most of my 1000 TV shows have no art work. I have tried several beta versions also and currently on the latest 08. What appears to be the issue is most of my TV shows have a padlock icon in this view. Metadata Manager http://app.emby.media/#!/edititemmetadata.html The few that don't (have the padlock) DO have artwork. I have search and googled for days and can find nothing on deleting/hiding the padlocks. Where/How do get rid of these padlocks?
  12. Version 3.5.3.0 OS: Ubuntu 18.04.1 LTS hosted in Hyper-V I created audiobook library using Books type for NFS mounted directory with books in m4b format. (NFS is shared from ReadyNas) Books are displayed and i'm able to play them via Chrome and IOS app. ArtWork (visible in iTunes) is not displayed for most of the m4b: niether in chrome nor in IOS app. The only ArtWork is visible is when m4b has more then 1 video stream, which is used for ArtWork. (Those were actually created by mistake). For files with single video stream (as it should be normally) This is confirmed by multiple sample, all audiobooks with 2 and more posters are visible, with one regardless if it's mjpeg or png stream are not visible. I tried to do full rescan of the library - no result. P.S. Sorry, my audiobooks in Russian, not sure if it causes an issue.
  13. michaeljtaylor

    save artwork into media folders

    I currently use plex and for the most part it meets my needs but I just started to test emby to see if its any better. so far it seems good. however i have a question regarding saving artwork to media folders. is it posssible to limit whcih artwork is saved to media folders? I have unchecked all except primary (under manage image fetchers) but it saves a poster.jpg and a fanart.jpg. i would prefer just the poster.jpg. also is it possible to have emby save the poster.jpg as folder.jpg? thank you Michael
  14. Not quite sure how to categorise this one. Setup: x86 server running Emby Server on Ubuntu 16.04 Android smartphones running the Android client Chromecast connected to a Sony TV When the Android client is connected to the Chromecast, but no media is currently selected, it goes into an idle mode where it displays background artwork (screencaps, posters, etc). I would like to disable this background artwork. I am typically logged into my own personal account which has access to all media, and no age-rating restrictions on content. The reason is twofold: When I want to watch my own things, and my child sees Peppa Pig artwork, she gets demandy about watching 'her' shows When I'm watching with the kids, and some artwork from a horror movie comes on, the child is disturbed by the imagery Please help, my wife is getting quite annoyed with me.
  15. LittleNemo512

    Not reading local artwork

    So I have 1 Issue and 1 question Issue: I reinstalled Emby in hopes that it would make things faster and it is still using the old images it had before I reinstalled. Basically Emby isn't using local artist artwork. My folder structure is correct and artist images are named folder.jpg. Artist artwork from my Music folder works properly on everything else I have tried it on but I'm not sure what the issue is here. Question: I want to delete the entire library.db and image cache and basically everything on Emby so I can make everything new and start from scratch. I know I have to access the servers files. However, there is no place on the internet or the wiki or the forums that gives a proper instruction of this. Do I need to FTP, SSH? What username do I use...my NAS login or my Emby login. Emby connect or Emby username. Because I have tried all this and nothing has worked.
  16. Hi, Before I was using Emby, when I'd use Kore to control Kodi, if something was playing, the Kore app on my android device would show the backdrop, poster etc within the App. Now after setting up Emby and using it within Kodi, the Kore Remote no longer shows the poster or the backdrop within the App. The cast pictures and preview image are also no longer showing in Kore. Within the folders for each TV Show/Movie on the media server I can see the folder.jpg and the backdrop.jpg and they display fine within the web access to Emby and within Kodi. My guess is that Emby is storing these media within it's own database and while these images are available via the addon in Kodi, it's not the case for the Kore app. Anyone else seen a similar thing or have any ideas what to do? I'm reluctant to change the settings in Emby to store the media within the TV folder because that will change the modify dates on the folders and ruin the order within Kodi (sorted by date modified), but if that's what I have to do, that's what I have to do. Attached are some screenshots, 2 from a computer I've not installed the Emby Addon in Kodi (Kodi1 & Kodi2) and the other (the main mediapc) has the Emby Addon installed (Emby1 & Emby2). Any idea on what I should do to resolve this? Thanks.
  17. i setup Emby with defaults, and according to the Wiki, to store metadata on the (fast SSD) applications drive, not the RAID media drive. (This is also general consensus I've seen at AVS.) “Installation · MediaBrowser/Wiki Wiki · GitHub” https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/Installation But I've seen recommendations here to store metadata and artwork in the media folders. What's the current thinking? If it's better to store with the media folders, can this be made the installation default? And the Wiki updated accordingly? And a handy new feature would be to migrate metadata and art to media folders if the server setting is changed. This would accommodate those of us wanting to move to the newly recommended setup (assuming it is).
  18. Rakim

    Artists tab and Artwork

    Where do i start with this... 1 - The "Artists" tab. I been using several media stream servers and they dont have this tab, why? Because under this tab is usual very very messy business to deal with. The album artists tab contains the main artists therefore is simple to manage the artwork. Under the artists tab, instead of just one main artist, for example Michael, youll have some like: Michael ft Nina, Micheal + mango, michael & romeo, michael with chicken nugget, michael, steve and the list goes on. So youll find that the main artist has artwork but the rest need some serious manual editing. So with this in mind, just for the sake of organisation and make the library look good, please add the option to perhaps hide this tab if its that useful to others. 2 - Artwork Someone pls tell me how Emby reads artworks from tags. I did not set Emby to look for artworks on the net because this usually does not end well as quite often i would find incorrect picture put on wrong album artist. All my music are organised but i figured some artwork are embeded to mp3 files and some are just in the folders. With other media stream servers all my mp3 have artwork, with emby, only about 60% have artwork.
  19. marcelveldt

    Titan skin

    The stable version of the skin is available in the official Kodi repo --> in Kodi just go to add-ons --> skins and install. BETA-versions I provide beta versions of the skin on a regular base, these beta versions are hosted on the Emby Kodi repo. Check this link to get the repo: http://mediabrowser.tv/community/index.php?/topic/9984-kodi-beta-repo/ Please note: Official Kodi repo only contains (well tested) stable releases. Allthough extended testing is applied to all of my releases, the beta version might contain a small issue because it has the latest set of features. Please remember (!!) that the beta version of the skin is a seperate addon which you can install. You can have both the beta and stable version installed on your system, keep that in mind (actually switch to the beta). The skin has a very active community on the Kodi forums. As I don't check the Emby forums as often as the Kodi forums the best way to get support and/or stay informed about the latest changes is by checking the Kodi forum: http://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=212 If you like this skin and you feel that you would like to help out a little bit then you can buy me a beer :-)
  20. SilentASSassN

    Kodi Movie Covers Corrupted

    Been using Emby Theater since it's release and finally decided to make the move to Kodi. I've installed the emby addon, done the initial sync of all my media, and have to say it looks gorgeous. Only problem I have is that a good chunk of my Movie posters and other artwork is not showing correctly when browsing the movie library in Kodi. It's as if the artwork half-loaded up and I can't figure how to get it to refresh or if that would even fix it. See attached. Any clue why this is happening? Or, how I can fix this? Let me know if you need any additional information from me or on my setup. Thanks in advance!
  21. quindarious

    Folder images for Podcasts Plugin 1.0.0.1

    I am missing the folder images on my EHS for the Podcasts plugin. http://i.imgur.com/KC3VocT.jpg The RSS feed is working fine, and it is pulling down the metadata for episode info and screenshots, but this missing folder image on the EHS is doing my head in. http://i.imgur.com/4xpHri0.jpg Any suggestions on where to place a folder.jpg file or how to edit a config to solve this? Cheers
  22. Hi All.... Looking for some image options for to replace the default Collections folder 1600 x 900 "Primary Image" for the home 'My Media' view..... Does anyone have artwork to share? Thanks in advance to anyone able to share something cool
  23. The last 2 beta versions of emby server 3.0.5925.0 I am unable to open any titles in ie or chrome (Version 49.0.2623.110 m) when I click on a title from the home screen it goes into that folder i.e. animation but it will not open the title it just shows the spinning circle and freezes up. It seems to affect emby for wmc as it also will not load any images not already in place i.e. some actor images are blank. This has happened before but a normal reboot would fix it, now it does not. I am also having an issue with special features in movies and tv shows. I label them something like Deleted Scenes or The Making of Jurassic Park. When emby server dos a full refresh for that title it renames them all Jurassic park instead of using the file names. I then need to go in and edit them in emby server to match the file name. The loge file is below. http://pastebin.com/04jnVuZz
  24. Is it possible to have a secondary language option for artwork scraping? Often with shows where there is no English logo or artwork it is available in another language. Is it possible to make Emby scrape a secondary language in this case or just make it look across all other languages if nothing is found in the primary language. This is largely for artwork only and not text metadata where the language matters more.
  25. I cannot get used to how slow artwork loads and how it doesn't load in the background it has to wait for me to browse the media. Is this normal functionality for emby? It recently asked me to rebuild my library and it's a pain to have to recache all the episode thumbs. they take about 10 seconds to load into kodi on my openelec inter i5 nuc. Prior to emby this was nearly instant, I'm I doing something wrong? TIA!
×
×
  • Create New...