Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '4k'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. lklemo

    4K on android TV

    hi all, i have an premiere account (don't know if without it has any limitation on max quality) i just got new sony bravia 4k android TV and installed emby client. i got to test a movie 4k mp4 and start playing it but i noticed that the server was doing transcoding and cpu was at max. i tried to play same movie on my windows client an no transcoding was required 2160p @ 120mbps i did second test by sending to play to bravia via dlna from emby on my phone (leaving the quality to auto) and it worked directly without transcoding. the tv is cable connected to the network, and emby server is runing as plugin on freenas box. anyone any idea why playing from the emby app in the tv is requiring transcoding??
  2. i've been testing emby for playback of 4k/UHD files. when I play and 4k movie, it stops playback and i get a "loading" every couple of minutes. from the server management gui I see the following: The media is compatible with the device regarding resolution and media type (H.264, AC3, etc.), but is in an incompatible file container (.mkv, .avi, .wmv, etc.). The video will be re-packaged on the fly before streaming it to the device. Is MKV really an incompatible container in emby? This would really be bad for me because most of my 4k media is in an MKV format that I can stream directly to the TV with another media server software. any suggestions that don't require conversion to another file container? Thanks
  3. Robnaeyaert

    4K stuttering help please

    Hi Emby team im very new to 4K and I have three movies that all stutter and skip when playing in Emby theatre. Mum not sure if it’s my PC or not. I’m running an i5 NIC5i5RYH with 4GB RAM and the specs say it can run 4K on the DisplayPort which I have plugged into my new 4K TV the videos seem to stream ok to my phone. I’m not sure of all the technical setting I need to tweak so if someone could please point me in the right direction that would be appreciated ive attached stats for nerds showing a lot of frame dropping.
  4. Bonjour, Je rencontre un problème avec les contenu en 4K dont la lecture est très saccadée avec Emby Theater seulement. La lecture avec VLC ou Kodi est parfaitement fluide. Testé avec emby theater 3.0.15 sur Ubuntu 20.04 et sur Windows 10 et avec plusieurs contenus en 4K. Je précise que la lecture est en lecture direct, donc sans transcodage. Je joins les logs du serveur. Merci pour votre aide. Cordialement, Mick PS : Version du serveur : 4.6.4.0 embyserver.txt
  5. Since I upgraded my Nvidia Shield TV Pro 2019 to 8.2.3, from Emby my remux (.MKV) for Blu Rays and 4K are no longer playing sound. What’s interesting is even though no sounds are emitted, if I try to turn up the volume my soundbar doesn’t blink like normal, but if I try to turn down the volume it blinks. My DVD remux work fine. It all worked fine prior to upgrading. FYI - I can play the Blu Ray and 4K movies from my Emby app on my HTPC and iPhone just fine. I'm running Emby Server 4.6.2.0 on my Synology NAS 1520+ / DSM 6.2 All streaming services; Amazon Prime, Disney+, etc. are all working as expected. Today, I reset Nvidia Shield TV Pro 2019 to factory default, configured it and installed Emby, and same results - no improvements! I've attached the server logs in hopes that it can help solve this issue. Any suggestions on how I can resolve this? TIA embyserver-63758534400.txt embyserver.txt
  6. Hello, I already have a Movies library for 1080p content however, I would like to add another Movies library for UHD (4K) content. Currently, if I create another Movies library with the title, UHD Movies, each UHD movie that also has an identically titled counterpart in the original Movies library for 1080p content shares the same play status progress and subsequently, 2 thumbnail images are displayed on the homescreen under the Continue Watching heading. One which is linked to the 1080p movie, and another for the UHD movie. Is there any way to disassociate the movie libraries by creating a library content type for us called 4K Movies or UHD Movies that will contain it's own unique play state information? Or, allow us to name our own content type to create the split which we will also then select it's parent content type from the existing list. Many thanks
  7. embyserver.txt ffmpeg-transcode-058599f6-a2e7-4ca3-8dd7-ad84cecaffe8_1.txt hardware_detection-63752995865.txt
  8. arrbee99

    Decent 4K movies / series

    Don't know if this is in the right place, or permissible in general, but am wondering about peoples thoughts on 4K stuff. Specifically on your ideas on moves which are really worth buying in 4K as they are enough of an upgrade on 1080 to be worth the price and the storage space. My (extensive) collection consists of the Harry Potter set, the first Alien, Toy Story 4, Gladiator, Mortal Engines, Saving Private Ryan, Schindler's List, Skyscraper (it was cheap) and some fan made 4K Star Wars editions. Maybe add Apocalypse Now ?
  9. Hi emby Team, I testet as lot and want to describe a problem in detail that really keeps me away from using the emby app of my LG65OLED C7D. I already know that the emby app encodes all audio tracks that are not the first/default audiotrack of a mkv. But... emby also encodes the first/default audiotrack if this is Dolby TrueHD/Atmos. Why? and that leads to the/my problem: everytime the emby app starts a ffmpeg process to transcode a audio track (for the none default audio track or and thats a much bigger problem... for Dolby TrueHD Tracks) the video begins to stutter... plays for a few seconds than stocks for a few seconds and so on - til the end of the movie :-( ) because many of the 4K remuxes have a Dolby TrueHD/Atmos default track, they are unwatchable via the emby app. 1. the problem is reproducable everytime 2. the problem only exists with 4K material (UHD Remuxes) 3. it's not a problem of hardware limitation of the emby server (CPU is 70% idle, gigabit LAN, HDD...) 4. it doesn't matter what kind of audio is being encoded (Atmos, DTS, DD5.1, DTSMA, DTSHD...) 5. emby dlna plays fine those files because it's playing the files without encoding the audio summarized: audio encoding on 4k remuxes in any way leads to video stuttering! possible solutions: - stop encoding audio tracks other than the default (like DLNA does) or - make TrueHD tracks playable without transcoding (direct play/passthrough) or - fix the problem that causes the video stuttering when transcoding audio in 4K movies any questions? don't hesitate to contact me ;-)
  10. Hello, First of all, I would to apologize if I posted this topic at the wrong community, but as of right now the LG webOS app is the only place I can reproduce this type of files. Also English is not my first language, so I'll try my best to explain the situation. I have an old Windows laptop working as a NAS connected via ethernet to a router, to which my LG B9 is connected also using ethernet cable. I'm using the lastest Emby app on the TV and the server is up-to-date. I am having problems watching 4K HDR remux files stutter free. I tried tonight and it started fine but after a few minutes the stuttering appeared, and it persisted during the whole duration of the movie. I recorded a 20s clip that shows the problem three times. https://youtu.be/9abw44sVW24 It looks like a frame drop in a videogame, the picture freezes and the audio drops very quickly and then come back to normal. I tried to find a pattern, but it seemed random. This is not the first time it happened. The last time the stuttering was way more severe, hanging for seconds, so I ended up just playing the movie locally through USB. It looked more like buffering than stuttering. Could the bitrate be too high, even for ethernet? 1080p works great so far. I would appreciate any help. Best, embyserver.txt
  11. When I try to play my 4K HEVC movies (Remux with MakeMKV) with TrueHD 7.1 on my new Nvidia Shield TV Pro they freeze after the first couple of minutes. When I downgrade the audio to "AC3 5.1" it plays fine. How can I get this to work with TrueHD 7.1? Here is my setup: Nvidia Shield TV Pro --> Samsung 4K Smart TV (HDMI) --> Sonos Arc Sound Bar (HDMI ARC) - using highspeed HDMI cables I've attached my server logs. Please let me know if you need anything else. Thanks for your help. embyserver.txt ffmpeg-remux-b08c586a-2858-4e16-959d-76623c9fd8b5_1.txt ffmpeg-remux-9053a386-0fc0-47d5-b0c7-86e9997eca5d_1.txt
  12. Bonjour à tous, Je viens à vous car j'ai pas mal de soucis de lecture vidéo avec l'application Emby sous AndroidTV. Ces problèmes concernent quasi exclusivement des gros mkv en 4k HDR, c'est à dire que la lecture commence normalement et après 2-3 minutes l'image saccade énormément (pas toujours au même moment), coupe et bien souvent revient mais sans HDR. Et quand je me rend sur mon serveur Emby (c'est un docker sous Unraid) je m’aperçois que le transcodage s'est activé tout seul. C'est d'autant plus étrange que quand je lis ces mêmes fichiers via Kodi ou VLC il n'y a aucuns soucis à signaler, le lecture se passe normalement. Que faire ? Edit 1: Je viens de faire un test rapide avec Plex (toujours en docker sous Unraid) et comme pour Kodi, lecture impeccable ... Edit 2: Avec Jellyfin, RAS aussi ça tourne nickel.
  13. So, i want to buy the premium subsricption but first of course i test the Emby Theatre on my Xbox One X. And it is working execpt one function. There is no 4k HEVC direct play and of course because of that there is no HDR. I don't know what's wrong but my server Transcoding any 4K HEVC file because : The Video resolution is not supported. But why? Can anyone help me please? I attached my log files. Thanks. LOG1.txt LOG2.txt LOG3.txt LOG4.txt
  14. Good morning all Recently, I've noticed the Blu-Ray or 4k banner on top of the cover is not displaying. It was previously working perfectly, although recently I've noticed it not working correctly. I'm not sure when this started, as I only noticed it yesterday - but I would suggest it's within the last couple weeks. This banner is generated through the CoverArt plug in, which is still operating with default settings. I've never adjusted any of these settings for general use and it's always worked as expected. I have of course attempted changing settings in this as part of my troubleshooting, but have been unable to fix the issue. It seems very intermittent as to what titles show the banner and what do not. They are all in the same parent folder and there also appears to be no correlation with it being a problem for 1080p BluRay titles or 2160p 4K UHD titles A screenshot below shows the issue, where some titles show the banner and some do not. I have also tried installing older versions of the plug in, to see if it's a recent issue, but have been unable to fix through this means too. Rescanning the library also doesn't make a difference. Does anyone have any advice or has experienced similar issues? Emby Server is running on Win 10, and the application version is 4.5.3.0 and the plug in version is 4.1.10.0 (although I have tired all the versions available for install back to 4.0.99
  15. Hi, is there any way to transcode 4k movies with HDR and keep the 10bit colours for HDR? my friend is using an 65c9 oled it can play 4k movies without a problem as long as the bitrate is not higher as my upload. Some movies especialle with a lot of film grain exceed my upload limit by a lot. I have a ryzen 9 3900x without a graphicscard for transcoding so that should be enough for one 10 bit transcode (i dont know exactly if ffmpeg is able to transcode 10 bit h264 or if it needs h265, then i am willing to buy a entry level quadro card if nesessary) At the moment i am using handbrake rf 20 on all 4k movies. If Transcoding doesnt work an is not expected to work in the near future i have to reencode some movies in lower quality. I am using the official Emby Docker Container on an Unraid Server. Thanks for your help.
  16. I have recently started ripping my UHD Blu-rays for play back in Emby, and discovered issues with subtitle transcoding. In the past, my 1080p Blu-ray rips have been in HEVC, whatever the main audio track is, as well as only forced/foreign subtitle tracks if there are any. Normally I would extract the PGS (.sup file) and convert to VobSub using BDSup2Sub and that would work fine. This has been a habit that started back when Blu-ray subs weren't supported by the codecs on my old HTPC way back when, but handled DVD subs (VobSub) fine. The first 4K disc I have ripped that requires a forced subtitle track is Avengers: Infinity War for just one line of dialogue in the whole movie. I have tested playing this back using PGS, VobSub and also SRT. PGS and SRT seem to be OK and everything direct plays, however the VobSub version wants to transcode everything just to burn that single line of text onto the video. The HD audio also gets transcoded back to Dolby Digital. To test this further, I went back and tried some 1080p Blu-rays I had ripped previously with VobSub subtitle tracks and found that they too are being transcoded. My main benchmark for testing subtitle playback has been my rip of Avatar which used to play fine, but now the subtitles are being burnt in and the audio is also not coming through as DTS-HD as it should. VobSub maintains the font style and colour from the PGS subs on movies such as this that would be lost if I used SRT. My Emby server doesn't have the processor power for 4K transcoding, so it becomes unwatchable, but is fine with 1080p rips. So for future rips, I will be happy to use PGS as long as it continues to work properly. However, I would definitely prefer to avoid transcoding my older ones with VobSub subtitles so that the audio can be kept in the original HD format. I especially don't want to have to re-mux all of my older movies with different subtitles if it can be avoided either. Current setup consists of Emby app running on an Nvidia Shield connected via HDMI to a Pioneer receiver (supports HDMI 1.4 and HD audio formats) then to a 4K Sony TV.
  17. Looking for recommendations on Nvidia Shield TV vs Nvidia Shield TV Pro to play 4K movies from my Emby server? Please look over my setup and let me know which device would work best. No gaming will be required - movies and internet only. I’ve seen some posts where users are experiencing buffering issues and just wanted to confirm this device would work for my setup. Let me know if you need any additional information. Thank you Here is my setup: 4K UHD Movies: ripped using MKV (no transcoding) Emby Server: Windows 10 PC - i5-2500k cpu @3.30 GHz Samsung Smart 4K UHD TV: 50-inch LCD (LED) 4K UHD TV from Samsung, with 2160p resolution, and a claimed 120-hertz refresh rate Network: devices are Ethernet/CAT5 connected (home LAN)
  18. mariokings

    4K HEVC & Remux plays intermittent

    I have Emby installed on my LG smart TV and on Windows 10 I use Chrome (Emby Web 4.4.3.0). My movies are all on a NAS and all devices are in the same network. When I start the app on my TV or on Chrome and select a 4K movie, it starts playing but stops after 2 seconds. Then, 6 seconds later, the movie continues to play for about 3-5 seconds and stops again. 1080p movies play without any issue and it doesn't seem to be any internet problem. I have attached the logs of a 4K HEVC movie in case it helps finding a solution to this problem. Thanks in advance, Mário embyserver.txt ffmpeg-transcode.txt
  19. Hello, I'm running into an issue where 4k HDR content is buffering on my Nvidia Shield, its all local content so its not taking it from the internet. The only thing i notice different is that some content is "direct playing" and the one that buffers is "Direct Streaming" both types of content appear to be the same, both are MKV. i will be spending most of my day tomorrow to try and figure out what could be causing these issues, so any help would be appreciated. for reference 1080p content plays perfectly with no issues at all. i have attached a couple of logs, but to be honest they don't really mean anything to me. Hoping someone can help. Cheers ffmpeg-transcode-1b99ea71-13fc-4ab0-9354-c35cf17dd328_1.txt ffmpeg-remux-98a1e389-9be4-4657-9fb6-adc38226c6d9_1.txt ffmpeg-transcode-a17ac23c-0352-4e70-92d5-c0d573e1ed23_1.txt
  20. For some of my movies I have both an 1080p and a 4k Version saved into the same folder. Emby groups the files together properly and allows me to pick the version I want to watch. It seems that there are a few movies that just refuse to be added into a Collection when I do this. My John Wick movies show in a collection and have both 4K and HD in the same file. As will my Pacific Rim Movies. My Matrix Movies, will not go into a collection (even if I try to add them manually), The Incredibles will also not allow me to add them to a collection. I use the same file name structure for all of my movies.
  21. Hello Guys, @@SamES I recently switch from Kodi (and previously Plex) to Emby when I bought a new LG OLED65C9 smart TV. With my old Full HD TV, I used Kodi only to watch 720p or 1080p movies. Now, As you can imagine, I tried to watch 4K movies with the new TV. Here is my config : Synology NAS DS215j connected directly to my router with RJ45 Emby Server package installed in my NAS (Version 4.4.2.0) Smart TV connected with RJ45 to a 100 Mb switch wich is conneted to my router via CPL. Emby client is the Emby App available in LG WebOS. I Have no problem watching 720p or 1080p movies. Everything works perfectly. But, with each 4K movies I tried to watch, I have always the same issue : I have a black screen on my TV, and my NAS is completely frozen. I can't do anything on it. Before launching playback, NAS usage is approximatively 15% Proc, and 50 - 60% RAM. When I try to play the video, NAS usage is 30% proc and 90% RAM. I am forced to turn off my NAS directly from the physical button, and then turn on again. I know this is an old NAS, with poor capabilities, but is there any way to play 4K movies with this config ? By the way, I also tried the same movies with Plex, and have pretty much the same issue (NAS frozen), even if I have some images from time to time (2 seconds playback and then several minutes of buffering). Note : the same movie is perfectly played if plugged directly in the TV from a USB Drive. I attached my Emby Server logs in case it can help. Thanks in advance for your help. embyserver.txt ffmpeg-transcode.txt ffmpeg-transcode_1.txt hardware-detection.txt
  22. Hola buenas estoy montando un servidor con emby y meto las peliculas en diferentes calidades es decir que meto la misma pelicula en 4k y en fullhd. La pregunta es como puede decirle a emby que usuario tiene permiso para reproducir 4k y cual no? @@cayars
  23. Syztemlord

    4K HEVC Playback issues

    HI guys, I'm getting issues playing my 4k HEVC content on my 4k Firestick and Fire Cube. On the Firestick I get about a minute in when it starts stuttering and then stops completely. On the Cube I can get a couple of minutes in before it does the same. I've attached the log from the Cube and I sent the app log at about 11:20am today, Emby user is WOZZA.
  24. I trying to reproduce 4k content (90% of my library) on Samsung smart TV but its impossible to repodruce 4K content, it freezes for a few seconds and continues for another few seconds and freezes again. The same happens when I try to reproduce it directly on the server! embyserver.txt ffmpeg-remux-e437d4d7-8c6d-4f95-9307-4372b3064bed_1.txt embyserver-63722246400.txt ffmpeg-remux-5072ef32-c4ed-4aa2-a68e-acd42725ecb4_1.txt
  25. Hello, I sent in the log from the fire stick Emby app. Additional details request for posting logs are below: I was clicking resume on a 4k HVEC file of "The Martian". This occurred on 3/24/2020 at 11:39 pm Eastern Standard Time (EST). The name of the local user logged in was "Michael". If there is more information needed please let me know. The 4k video is in .mkv format and for what I can see in the dashboard while attempting to play the video is it tried to convert it to a format but stops and attempts 3 times. Then on the firestick give the error "Too many errors". Thanks for the assistance.
×
×
  • Create New...