Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'windows'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. ZeroGee

    Server updates failed

    Hi all, Just tried to update Server to 3.2.24 on wIndows 10, but got a window called "Cannot start application" with an information message message saying "Appication cannot be started. Contact the application vendor" . An extract from the log says the following "ERROR SUMMARY Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log. * Activation of http://embydata.com/downloads/server/release3/MediaBrowser.Server.Installer.application resulted in exception. Following failure messages were detected: + Activation failed. + The system cannot find the file specified. (Exception from HRESULT: 0x80070002) COMPONENT STORE TRANSACTION FAILURE SUMMARY No transaction error was detected. WARNINGS There were no warnings during this operation." Can anyone assist? Cheer
  2. Hi, I purchased lifetime premiere a few months ago and have yet to successfully play back media using the Emby Theater app without the "unlock this feature with an active Emby Premiere subscription" pop up. I do have the gold coin on the front page of the admin page on a web browser and have access to the other Premiere features through the standard web browser. I tried multiple computers, and clean installs of Emby Theater. -On the side note. Every few logins using a typical computer web browser (tried multiple), I get the annoying Emby Premiere ad on my homescreen. I tried to sign into the theater app using Emby Connect, and my Emby user account with no change. Any ideas?
  3. Hi, We have recently gained an XBOX, so naturally I have installed the Emby Theatre app on the XBOX for playback. with the hope of this replacing the aging Win7 Media Centre PC. Server 3.2.20.0 On attempting to play back a movie, TV recording or anything, all we get is a full screen image (backdrop) of what we are playing and nothing plays, very odd. So I did some playing about, I had recently moved the Emby server to a Windows platform, I can play a movie back successfully form the Windows 7 MCE with Emby Plugin installed. I can play back using Emby Theatre on Windows 10 devices. I cannot playback with Emby theatre on Android. I cannot playback via a web browser (Edge and Chrome tested on Windows 10, Chrome on Android). This has all worked previously. So I'm thinking there is a server issue on the windows device running the Emby server, this was a temporary measure as I lost my Ubuntu Emby server when the Freenas upgrade went in. I have installed the FreeBSD plugin for Freenas and after a bit of editing got it going (service would not start automatically). I have reconfigured, Emby is accessing media stored on NAS via smb://freenas/path/to/media... I have also specified the alternative path \\freenas\path\to\media... I can play as above but the issues remain with XBOX and Android. I'm thinking name resolution? so paths now have IP addresses, but the results are still the same. Looking at the ffmpeg log it does not appear to be passing the alternate UNC path correctly, but I'm not sure as it works on some devices? Is this a server bug? ffmpeg-transcode.log server.log
  4. I recently purchased the membership and was trying to get Cinema Mode enabled... I can't seem to tell that it is doing anything. I have added the Trailers plugin and tested that it is pulling trailers, but it won't add them to the beginning of movies. I've tried changing the selections between movies in theaters and coming on bluray, and also tried clicking and unclicking many of the other options but still get these issues... I have read through several posts and followed the github directions but its still not working. Any suggestions or advise would be greatly appreciated! Let me know if logs would help...
  5. theBrad

    Help with my future build?

    Hey - apologies if this comes across as a noob post or whatever, I've recently been introduced to Emby and I am absolutely amazed with it, it's absolutely fantastic, so good that I've decided to host my own Emby server. I'm looking at spending anywhere from £300-500 (although this can be pushed up slightly if need be) for my build. I've considered these things currently: Mac Mini (16GB Ram, i5 Processor, 240GB SSD) HPe Proliant ML10 Gen9 HPE ProLiant Gen8 G1610T 819185-421 (4GB RAM) MicroServer Storage won't be a problem as I'll have a 8TB NAS to start with. My requirements so far are: Steam to 3 devices in the same household. (Will most likely be 3 at the max, but maybe potential for 4-5) Be able to stream remotely to 1-2 people (If I'm at my girlfriends house or travelling for work) Do either of the 3 I've posted look like they could do what I require? Or do any of you kind folk know a better build that will give me more bang for my buck? I'm not opposed to building the server myself out of parts, just trying to get some knowledge here. Many thanks
  6. muhfugen

    Emby refuses to run

    When trying to run Emby on Windows Server 2016 Core the server process refuses to run due to an unhandled exception - value cannot be null. Unhandled Exception log: System.ArgumentNullException: Value cannot be null. at System.Threading.Monitor.Enter(Object obj) at SkiaSharp.SKObject.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKBitmap.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKNativeObject.Finalize() System.ArgumentNullException at System.Threading.Monitor.Enter(Object obj) at SkiaSharp.SKObject.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKBitmap.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKNativeObject.Finalize() Relevant excerpts from the server log: 2017-06-09 14:59:46.7256 Info HttpClient: HttpClientManager GET: http://emby.media/community/index.php?/blog/rss/1-media-browser-developers-blog 2017-06-09 14:59:46.8662 Error Main: UnhandledException *** Error Report *** Version: 3.2.19.0 Command line: C:\Users\administrator.BIXNOOD\AppData\Roaming\Emby-Server\system\MediaBrowser.ServerApplication.exe Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True Processor count: 1 Program data path: C:\Users\administrator.BIXNOOD\AppData\Roaming\Emby-Server Application directory: C:\Users\administrator.BIXNOOD\AppData\Roaming\Emby-Server\system System.ArgumentNullException: Value cannot be null. at System.Threading.Monitor.Enter(Object obj) at SkiaSharp.SKObject.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKBitmap.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKNativeObject.Finalize() System.ArgumentNullException at System.Threading.Monitor.Enter(Object obj) at SkiaSharp.SKObject.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKBitmap.Dispose(Boolean disposing) at SkiaSharp.SKNativeObject.Finalize() 2017-06-09 14:59:47.0537 Error App: Error launching url: http://localhost:8096/web/wizardstart.html *** Error Report *** Version: 3.2.19.0 Command line: C:\Users\administrator.BIXNOOD\AppData\Roaming\Emby-Server\system\MediaBrowser.ServerApplication.exe Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True Processor count: 1 Program data path: C:\Users\administrator.BIXNOOD\AppData\Roaming\Emby-Server Application directory: C:\Users\administrator.BIXNOOD\AppData\Roaming\Emby-Server\system System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): Class not registered at System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo) at Emby.Server.Core.ApplicationHost.LaunchUrl(String url) System.ComponentModel.Win32Exception at System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo) at Emby.Server.Core.ApplicationHost.LaunchUrl(String url)
  7. CarlosLima

    Cinema Mode

    Hello, maybe (not sure) a problem exists in Cinema Mode. I added a single video in the folder, to serve as an intro and set the Cinema Mode area. Everything worked fine. When adding in the same folder, the second video for the second intro, before the movie or episode starts, the intros are played three times in the sequence; 1, 2, 1. My intro files are ac3.mp4 and h264.mp4 but I would like to use generic names like intro1.mp4 and intro2.mp4, is this possible and so will the intro be played before all the movies and episodes? I would like the intro1 and intro2 to alternate with each play in the collections.
  8. hi there, is it possible that Emby start up a NAS over Wake on Lan if a HTPC want to watch a file with DirectPath? The Emby Server is running 24/7, HTPC and NAS only at useage. i hope you can give me an answer about the possibility of this. MfG Benny Edit: In addition to the WakeUp over HTPC, is it possible to WakeUp the NAS over Emby by an Emby own Task (Clean Task, Search Task, .....) ?
  9. I believe this started when Emby for Fire TV updated in early February. When direct streaming from the server, even when the video's bitrate is low (4000 kbps right now for example), the server is maxing out my network usage according to task manager (using close to 100 Mbps) and causing the video to stutter on the Fire TV. It'll play for a couple seconds, pause for a second, play a couple more seconds, etc.
  10. After the last update the plugins covert art 4.0.23.0 could not work reinstall several times and remains the same I block the emby server and I get an error in windows I need help
  11. Barlog9511

    No more able to play in browser

    Hi I have a strange issue in my Emby. I not able to play movie in my browsers ( Chrome, Firefox, Safari= all on latest stable version ) When I play movie on Emby Theater everything is OK, but when I start play in browser nothing work correcly since few days ago I have Emby on latest FeeNas version 3.1.2 My logs from Emby server are in attached files movie_1.txt movie_2.txt
  12. como crear un perfil para transcodificacion para el navegador chrome? quiero que cada vez que reproduzcan una pelicula en chrome me transcodifique en h264 ; ya que la reproducion directa me consume mucho ancho de banda....
  13. acabo de adquiri un pc con windows 8.1 PRO no he podido instalar mi servidor emby me sale un error ya realice las soluciones anteriores segun el foro pido ayudas gracias adjunto imagen
  14. hola quiero que mi emby server detecte como cliente a mi smartv en una subred diferente.. ej: 1 sudred Emby server 192.168.10.100 2 subred SmarTV por DLNA 192.168.20.10 tengo una confusion no he podido detectar el puerto por el cual trabaja DLNA para realizar el puente o forwarding entre las 2 redes aplicar un DMZ es muy inseguro... cual es el puerto de por el cual el servidor DLNA de emby detecta un cliente nuevo?
  15. quisiera saber que características debe tener mi HTPC para tener la mejor transcodificacion en peliculas Full HD cual seria el mejor procesador AMD o INTEL la tarjeta de video tiene algo que ver? tengo una galeria de mas 500 peliculas y tarjetas sintonizadoras de television satelital ... pero tengo problemas con algunas peliculas se escuchan con muy bajo volumen y la imagen y el audio no sincronizan creo que esto se debe a una mala transcodificacion.....!!!
  16. I'm using Emby Theater for Windows Desktop (ie, not the Windows App), on Windows 10. Is it possible to customize the Skin, or create a custom Skin? At this stage I'm not wanting to do anything major (ie, I don't want to design a whole new skin), but I would love to be able to customize the display of Tags (ie, display them, and control where they are displayed), and perhaps some other things (eg, I might like to display some custom text based on a item having a certain Media Stub media flag). I did just notice that the Tags are displayed when viewing my library via the server browser interface, so hopefully those are coming in a similar way to ET eventually. I'm open to creating a Pull Request if someone will point me to the appropriate file(s) on GitHub. Thanks!
  17. funwithmedia

    Considering Emby...

    Hi there, I'm exploring switching to Emby from my old, custom built setup which consists of: an MS Access database for holding all my data, scraping IMDB, etc.; a SnapStream Firefly RF PC Remote; VLC (running in one-instance mode, headless, using the dummy interface, and the http interface ); and a custom web interface (that I can control via hotkeys via my remote) which sends commands to VLC. My multi-terabyte library of files consists primarily of fully ripped DVD VIDEO_TS folders, with full DVD menu support via VLC. And then I also have a some amount of mpeg files. VIDEO_TS rips consist of movies (single and multi-disc sets) and tv shows (mostly multi-disc, with some as many as 60 disc folders). My video files are stored primarily on a NAS, but are also spread across several other network shares (on Windows computers). I am considering switching to something like Emby because my current metadata system is a bit tedious (eg, I manually enter the title, copy/paste the IMDB ID, and at times manually enter other details), and I'd like to benefit from that and other things that Emby can (I believe) do better than my custom system (which I haven't updated in years, other than adding movies, etc. to it). I am primarily interested in watching movie/tv DVD folders on Windows 10 computers, in a home LAN environment (everything is on the same subnet). Watching on Roku or portable devices is fairly secondary (especially portable devices). I might explore using Roku just for browsing my library (in instances where I'm already in Roku from viewing/considering other video sources), and then can switch to my PC for full DVD menu support (which I understand probably doesn't work in Roku). So, with all that background/context, I have some questions: I'm unclear on what I need to install, and in which locations/computers, in order to have full DVD menu support when playing VIDEO_TS folders. My impression is that installing the Emby server on one machine would allow that Windows machine to play files locally (no transcoding) and thus support full DVD menus. But I'm unclear then on what I would install on another Windows computer for the same functionality. I am considering upgrading to a Synology NAS (which I believe it is possible to install Emby on), so any thoughts, recommendations, caveats, etc. regarding going that route (vs installing on one of the Windows computers) are appreciated. I particularly wonder if there would be any issues with Emby being on the NAS while some of the additional network shares would be on other computers (you can assume that I know how to create user permissions on Windows shares to grant access to whatever the Emby Server on Synology user would be). It does occur to me that my Roku is on a different subnet than the CAT cable LAN, but one of my computers is a laptop which can be connected to both subnets (one via cable, one via WiFi), so I wonder if I'd need to install the server on that if I want the Roku to be able to access my Emby server data? If I wanted to, could I configure Emby such that VLC could handle playing the VIDEO_TS folders on either computer (let's just assume two Windows computers for the moment)? My goal here would be no transcoding, but playing the folders locally over the network such that I'd have the benefit of full DVD menu support via VLC. Have you all ever considered bundling VLC with Emby Theater (in contexts that VLC will work) and using the http interface (like I mention above) to provide full DVD menu support for VIDEO_TS folders? Or alternatively, providing the option of an additional config file where a user could set their parameters related to their VLC config (ie, in this case, the user would have to take care of starting VLC [headless, if they wised] and configuring it however they wished)? I'd love to have the benefits of Emby Theater, but still be able to play everything (or at least designated types, such as VIDEO_TS folders) via VLC, similar to how I currently do via my custom browser interface. Since most of my library is using VIDEO_TS folder rips, and many of these contain extras, I'm wondering if there is any kind of online database that Emby can pull data from regarding Extras that are contained on a given DVD (or Blu-ray, though I'll be using the Media Stubs feature for Blu-ray discs, as I don't typically rip those because of size/space)? I have access (within my custom database) to the UPC for all of my DVD folders, if there is a way to do lookups based on that. I have seen in forum posts and the Wiki that most people rip extras to individual video files and stick them in an Extras folder, but that's not a workable route for me (ie, I'm not going to convert my whole library). I'm not concerned with being able to click "play" and go straight to a specific DVD title/section (though, technically that is possible, as I do that for some items in my custom setup and just pass the proper title/chapter string to VLC), but it would be super-handy to have a list of the extras which are contained on a given DVD be retrievable online and then stored in metadata and displayed when viewing that item in Emby. I suspect this is a long shot, but figured it doesn't hurt to inquire. I'll undoubtedly have more questions, but I think those are all for now. Many thanks to any who offer thoughts, suggestions, etc.!
  18. AnthonyKefalos

    Emby Connection Failure

    Hello all, I just created an Emby account last night and synced all my movies to it. The problem I am having is that I cannot connect to the server from my phone or my desktop. I created the server on my laptop. I have looked through the forums for people who have encountered this problem before but I was not successful. I tried to create a port forwarding for the 8096 port on my netgear router but I still am unsuccessful on connecting to the server. I can connect and watch the movies I uploaded on the server from my laptop but on any other device, it wont let me connect. I even created a guest account and signed on to that on my laptop. I was able to watch a movie using that but when I log onto my desktop or phone, it will show the server but will not connect. It gives me the Connection Failure message. Any help would be greatly appreciated. Than you
  19. Hi guys, I have come across an anomaly where remote streaming from my nas to a windows 10 laptop is way slower than to my android tablet. Using server 8400.1 on my synology nas (intel pentium g3258, 8 gb ram, 16 tb), the same mkv is direct playing to both, but the upload speeds for the android tablet (TF700T with Emby vers. 2.8.15) are up to 1.1 Mbps, whilst the windows 10 laptop (i5, 8 gb ram) seems to max out at 300 Kbps. I tried with both the web client and Emby theater and same speed limit seems to be in play. This is weird for me as I have just connected to the nbn and was thinking about ditching the laptop for the tablet whilst away on work and remote streaming everything from my nas. But the laptop has intel 7260 adapter (wifi ac) whislt the TF700T has only wifi n at 65 Mbps. The synology nas resource monitor clearly shos the speed for the android direct play faster than the same file direct streamed to the laptop (image attached). https://1drv.ms/t/s!Ao9CbvPZr1y1lkiZZT6dRZUlSWuX android direct playing mkv log https://1drv.ms/t/s!Ao9CbvPZr1y1lkuy6lb2uBJtML-X windows direct streaming log https://1drv.ms/i/s!Ao9CbvPZr1y1lkqg2QhjtdmlgcoJ synology resource monitor screenshot Thanks any ideas? Cheers Brad
  20. I'm new to Emby and trying to get a optimal setup sorted. I have the following: Emby Server running on Windows Server 2012 running on a new Quad Core low end (new) Xeon Processor, 4GB Ram. Storage is traditional spinning rust. Media is all stored on another Server 2012 OS, running on the same hardware (they are two VMs in the same box) Clients include the web app, the Android app, Windows Theatre and the WMC Client (which I hope to replace with the Win 7 Theatre or even the Win 10 UWP App) I initially tried Emby on CentOS and although everything worked as expected I experienced occasional slowdowns where the server would just stop responding for a minute or two. On Windows it's a lot better however sometimes when loading the libraries from a client it will just hang and not display any media. Flicking between libraries usually resolves the issue if it doesn't load itself after 20 seconds or so. I have experienced this on all clients. My guess is that the storage is just not performing well enough and taking too long to load files, causing a slow down. What I'm going to try next is to do one of the following: Move the Emby server onto an SSD, this should speed up the server itself. Move the media into the Emby server and make it a combined Emby and Media server. This in itself shouldn't really make much difference except from moving the media a little closer to the server. My gut is to move the Emby server itself onto an SSD first and see what it does to the performance. Does anyone with more knowledge and experience of Emby have any suggestions for what I should check or anything else that I can try to improve performance? Cheers, Chris
  21. popy

    100% CPU Load

    Hey guys. Experienced 100% CPU load today on my emby server 3.0.6400.0 ! It's running on Windows Home Server 2011 (2008 r2). I have nothing changed on the server, but the mediabrowser executable was used 100% cpu load. Sadly i had not enabled debugging log, but i have a normal log. See here: Log_emby_sevrver_20_09_2016.txt After that i killed the exe with task manager and restartet it. It worked without any issues. At least i have updated to the latest version "3.0.7200". Is this a known issue? thx pOpY
  22. After the most recent updates, I have run into an issue with Emby Server 3.1.6007.33439. Emby Server seems to be binding to the wrong NIC - binding itself to the VMWare VMNet #1 Virtual Network Adapter (a VMWare Host-only Network) rather than to the physical NIC - ASUS PCI-E AC68 WiFi Adapter. This has rendered Emby Server inaccessible to anything on the local network (since VMNet #1 is a Host-only adapter). Disabling the VMWare Adapters forces it to use the WiFi Adapter but this has to be done every single time Emby Server is started. Is there a way to override which adapter is used while this is investigated? The OS is Windows 10 Pro (Insider Preview - Fast Ring but it did it on the Anniversary Release as well which stayed installed up to today) and it's only Emby Server which is binding to the VMWare adapters rather than a physical NIC. Other applications operating on the localhost are binding to the correct network adapter (the ASUS WiFi).
  23. When i Try to play a movie ex: ( Fury ) it plays another movie like Terminator And When Tried to Add A new Library it tells me : There was an error adding the media path. Please ensure the path is valid and the Emby Server process has access to that location. And It adds It Anyway But still The problem presist help please
  24. PenkethBoy

    Photo Libraries - options bug

    If you have a photo library of just a single folder with no sub folders the "menu" options of select view/sort/filter do not appear If a folder has a sub directory and you enter the options are available so only appears to be a top level issue I tested this with an unset library and the menu option are available so an inconsistency between library types? It not a major issue but tought it worth pointing out windows 3.0.6060.0 win 10 pro 64 bit
  25. PenkethBoy

    Slideshow bug

    Experimenting with the photo slideshow option and it behaves a little unexpectedly open a photo wait 5 seconds and a new photo appears as you would expect however the second photo is not the next one you want as its a random photo from within the photo library The library folder is sorted by name so the next photo to display should be the next one via that sort order? Have tried this with multiple different folders and even changing the content type to unset gives the same behaviour. This is on version 3.0.6060.0 - win10 pro 64bit Is this just me or do others see this?
×
×
  • Create New...