Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'windows'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. hoopes4908

    Constant buffering

    This program constantly buffers and I have lightning fast internet. Wanted to try something different but this clearly has light years to go
  2. The latest blog update stated the now playing controls in the web client were updated. However upon updating to the last few versions, more and more buttons seems to be disappearing. I am on Server version 3.0.5667.6 with chrome and all that remains is a pause button with no time listed.... Here is the Log file
  3. It;s probably something my end that needs tweaking, as I have not seen anyone else report this, so I am hoping someone can help. Emby server is installed on my laptop, which is connected via wifi to my server. In the web client, Emby will not show all the covers. Refreshing the browser does not help. I am using chrome, but have tried it in IE11, which doesn't want to show any covers https://www.dropbox.com/s/q22gws762x43u66/Screenshot%202015-06-26%2019.17.55.png?dl=0 You'll notice in the next image, that it successfully shows one other image https://www.dropbox.com/s/vi7tcqou3c1ls8f/Screenshot%202015-06-26%2019.24.00.png?dl=0
  4. Tanamur

    Cache file cleanup failed

    Hi there all, I have my emby server set up on my local server but have the ImagesbyName and Emby folders set up on networked drives. The cache is local. I keep getting the message "Cache file cleanup failed" The request could not be performed because of an I/O device error Emby Server Version 3.0.5621.4 is running on a Windows7 64 bit machine. Nothing special but this has just started happening. The C:\Users\Tanamur\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\cache tells me there is a problem. Any suggestions or should I just delete the cache folder and rbuild? Thanks in advance
  5. Hi, I would like to request that the log path be made customisable in the server dashboard.
  6. I just finished building my server and getting storage pools setup, etc... Now I would like to get Emby setup the way I want and I am not sure the best way to go about it. First, a little about my setup and desired use case: My server is also going to serve as my main HTPC connected to the TV in my living room. I will be running emby server and emby classic on WMC. I will have movies, ripped TV discs (no live TV or DVR), photos, and games (for now only emulators, but potentially windows/steam games later). The server is going to run 24/7 serving up my emby server within the house as well as remotely to some family members or myself while on the road. It also serves up my data files for photography work, lightroom photo library organization, web design work, documents, etc... My wife and daughter will also be controlling the HTPC front end of the computer to watch movies and such. So, to that end, I would like the front end that they deal with to be run under a windows user without admin rights so that they are less likely to screw something up. I would also like to have the computer start up directly into the emby interface if possible so that my daughter doesn't have to find it if she wants to watch a movie after the computer has restarted. So, my question is, how should I go about installing emby server and emby classic? Say I have two windows user accounts: ADMIN with admin rights, and VIEWER without admin rights. VIEWER will be used to interact with emby classic and watch movies, play games, etc... ADMIN will be used to remote desktop into the server as needed to make adjustments, etc... (I have already made the adjustments to allow concurrent remote desktop sessions.) Should I install the server under the ADMIN user or the VIEWER user? And then, which should I install emby classic under? And, should I run emby server as a service or as a program? (What are the pros/cons to running emby server as a service vs as a program?) Second, how can I make the computer boot up and automatically start up into the emby classic interface? Thanks for the help.
  7. gillmacca

    Dev server not updating

    With the last couple of dev updates, my server software isn't updating, it just loads the last version installed. The only way I can get it to update to the latest version, is by installing the beta over the top
  8. richardap1

    pseudotv

    Has Anything changed in the latest .81+ releases that might have broken pseudotv. Before the upgrade it seemed to work fine, now however it just says it can't play any files then crashes out. I don't have the logs at the moment as i am away. I was just wondering if anyone else had used / noticed this? Thanks
  9. Title pretty much says it all. If I start watching a new show on the chromecast as far as other devices are concerned it has never been watched. Doesn't seem to matter whether i turn the TV off or stop it from android Server can see it playing, and trakt can see the progress. Server version (windows) 3.0.5597.1 latest android. Thanks
  10. M_L

    Limited Bandwith

    Hello @all, I have an Upload speed of 6mbps but Emby only uses 4mbps no matter what transcoding and playback settings I choose. So, I tried a lot, including VPN access to the LAN, prioritisation of process and traffic but nothing worked so far. The google chrome browser is the culprit, it uses only half of the available bandwith of the media browser server! When using firefox it uses the whole bandwidth and so I have no annoying stuttering anymore. Anyone here who had the same problem? Thanks @EmbyTeam - You are the best!
  11. Hi, Guys... i am very Big Fan for Media Browser, I love it and its going better and best day by day. i like to know i am going to buy new PC for just Media Browser, i have collection of 5000 Movies, Songs, Photo, TV Programs, Games, Home Video Everything Like 16 TB Hard Disk Full Loaded , i like to buy new PC so can anyone suggest me what kind of PC i have to buy i want buy best PC will be run 24 hours on. 5-7 User will be Watch Movies in My Home. in my Home 4 Media Room, Mobile and Tablets so i can see movies from one PC. Many Games Install in PC. So for Best Movies Steaming and gaming Huge Collection Movies, Gaming and Extreme use of Media from PC what kind of PC Buy like PC, Server, Graphic cards, Ram, Memory Motherboard or Tower servers Dual Processor or something else Give Suggestion Thanks Sanjay Devani Reply Report
  12. I use the Browser app to view media on my Windows Server. About last Thursday (4/16/17) or so, I saw that it did an update. After that, I was no longer able to access my server. The web app brings up the webpage unavailable page, and Media Browser says it cannot connect to the server. I tried downloading and installing both the release and beta, which both have the same version number: v3.0.5582.4, but installing them seems to fail, and gets me this dialog: Could definitely use some help here. Haven't had a working media system since last week.
  13. Niteviper

    MBServer Update Issue

    Hey all, I hope someone can help.. heres my issue: Homeserver starts >>> MBServer launches at start up >>> 5 Mins pass >>> MBServer shutsdown When i check the message log i see: Please restart Media Browser Server to finish updating. 2 minutes ago A new version of Media Browser Server has been installed. 2 minutes ago 3.0.5572.0 When i manually click on MBServer Icon to restart it, it says version 3.0.5.5518.7 When i go to the dash board it has a grey icon saying "Please restart to finish updating" with a restart icon If i click on the icon, MBServer will close and remain closed until i manually restart it, but then its still @ 3.0.5.5518.7 with "please restart ..blah blah..." I can not seem to get my MBServer to complete the "Restart" to apply the update... In my settings i have auto restart after update to apply checked.. but everytime it shuts down, it stays shutdown and never restarts.. therefore never applys update therefore only works for 2-3 mins.. Please HELP!!
  14. I've just noticed over the past few days, if I add a new show to my collection the not all of the images are automatically added. Series images seem to be ok, but specifically season posters aren't downloaded. If I go and manually browse for them, or even do an advanced refresh on the series metadata everything is properly added. MBS Version 3.0.5518.7
  15. Good day, I am new to this ... just purchased the Roku 3 and installed MBC as well as installed MB Version 3.0.5557.0 to my computer. So the problem that I am having is every time that I try to play a TV episode or movie from my library MBC crashes and kicks me back out to the Roku home screen. Please help! P.S. - I have no log to attach because according to my event viewer there are no events listed for Media Center Cheers
  16. Dear coders, admins, et al., I enjoy Media Browser and have been using it for a long time. This is my first post: it's a critique (a nicer way of saying "criticism") of the new and evolving interface. The Media Browser Classic interface is evolving in a direction that I dislike. By default it attempts to be very fancy with posters flying all over the place, but this sacrifices usability for mere eye candy. For finding media to play (the true purpose of a media player, IMO), this pales in comparison to the dense, innate usability of a windows-centric, mouse and keyboard, text-based list interface. The interface I just described most efficiently supports my expectations. My expectations are to (1) quickly find one of a handful of new movies that have been loaded to my hard drive, or (2) find an old movie that I want to re-watch. By "new" I mean that the directory entry (e.g. "The Matrix (1999)") or the movie file (e.g. "The Matrix (1999)\Matrix.mkv" since I may have upgraded the file) has a newer, modified timestamp. By "old" I mean that I want to search for it by name, alphabetically. I know where everything is. I have my movies in separate folders that describe the source (DVD collection, movies ripped, movies downloaded), the type (DVD, Bluray), etc. What I want is a sticky option to put EVERYTHING in list view and I want it to survive version upgrades and installs. I suggest you provide a drop-down that selects the default view then afterward, the user, at their discretion, can configure different views here and there where appropriate. To find new movies, you can provide an option to list "New Movies" and I want to configure (1) how many days or weeks old constitutes "new" and (2) the maximum # of movies to list therein. I want the option to drop into one of my scan folders where I can use pg-up, pg-down, use the mouse scroll wheel or hit the first letter of the movie to QUICKLY find the movie. Crucially, I want to configure multiple top-level entry points that allow me to enter the same directory but with different sort orders: I want to click on "DVD Movie Collection by Timestamp" and enter D:\Movies.DVD.Collection, sorted by timestamp. I can then find my newest movies. Give me that and you can throw out the "New Movies" entry point. But I ALSO want to click on "DVD Movie Collection by Name" and enter the folder sorted alphabetically. If I feel like perusing by genre (for the rare occasion when I don't have a specific movie I intend to watch), I want to click on "Genre" and "Sci-Fi by Timestamp" or "Sci-Fi by Name". To summarize: I care not a whit (OK, perhaps one or two whits) about a fancy interface because it's INEFFICIENT. I want an EFFICIENT, FAST interface where I can quickly find the movie I desire to watch. Go ahead and make fancy interfaces for other devices and other purposes: it's important. But for people like myself, PLEASE provide a quick, list-based, keyboard and mouse wheel, windows-centric interface that can be made the default, is sticky and is recursive against every view and subfolder.
  17. Not too worried since I don't have my MB server always running, but I received the following message from my antivirus today: OS Attack: GNU Bash CVE-2014-6271 Symantec writeup: http://www.symantec.com/security_response/attacksignatures/detail.jsp?asid=27907 Any advice or remarks would be greatly appreciated. I only know enough to be dangerous, and I have little experience in GNU or Unix. environment: Windows 8.1 Pro (x64) - MB Server 3.0.5518.7 -
  18. Hi everyone I tried to update my Media Browser Server to the newest Version v3.0.5518.7 from the previous stable version. But everytime it shows me the 404 error and tries to connect to my local inetpub directory (see the picture attached). Obviously in this path is no Media Browser installation so it fails to load the dashboard and all the other stuff. I tried a complete new installation and everything else, running as a service or direct as an application (the application is loading everytime normal, showing the splash Screen and so on), everytime the same error. I am running Windows Server 2012 R2 with the essentials role and of course i have Websites running on port 80/443 through IIS. I tried to stop these websites as well as IIS but it did not work. I can not imagine where the mistake could be, also every version of Media Browser since 2014 runs perfectly also with my configuration on this server. I hope you can give me a tip where my problem could be.
  19. Did a quick search and didn't find anything. So I recently installed 3.0.5518.0 Beta of windows mediabrowser server and I'm finding a weird bug in the "Metadata Manager". When I go in to change the primary image of a collection for an auto boxsets plugin created collection, the primary image always reverts back to the primary image of the first asset in the collection. This doesn't matter if I go to the image flag, browse for the image using the "browse image" button and download from an online source, or click on the cloud button under the primary image. After I restart the server, the primary image always reverts. Art, banner and logo images don't seem to be affected. I always hit save after in the metadata tab of the collection. Am I doing something wrong? Or is this a bug in the beta? Anyone else seeing this? To reproduce the issue: - Goto Metadata manager - Click on a collection under collections - Click the images tab - Click the cloud button under the primary image poster - Click download on a poster from an external source such as theMovieDb - Click the metadata button and hit save - Goto settings and restart the mediabrowser server or just use mediabrowser for awhile / re-log in - Click on the collection again and watch the primary poster art revert to the primary image of the first asset in the collection Also does mediabrowser use an external bug tracker like JIRA or something that we can do a search in? Just a noob question that I haven't really found an answer for atm. I'll post some logs shortly when I get home. I don't have the cover art plugin installed but I do have auto box-sets plugin installed. TIA
  20. Just a punt here but anyone else recently seen a change in their server behaviour? The first issue is user lock. After an indeterminate time of inactivity the user session will be locked even though there is no password. In "Power Options" I have "Require a password on wakeup" disabled. It should be noted that I have no password set for the admin user. I have also checked the screen saver settings and "On resume, display logon screen" is also disabled. I have gone through my entire power options menu and cannot find anything that might cause it. Another thing I have noticed is the server restarting itself early in the morning even with no patches installed. Just some weird sh1t happening all of a sudden. I have had the same PC for a number of years now. Any ideas?
  21. oldschool

    99% CPU and errors in log

    Just recently MB3 has had almost 99% CPU utilization. I have to end the process and restart the server. This has been going on for the last week or so. I'm not sure if it has to do with MB+ that I recently installed, but I uninstalled it and I'm still having the issues. I have a large media library, so I'm not sure if that is causing the problem or not as well. I'm on 3.0.54.82.1. I was getting DLNA errors and subtitle download errors, so I turned off both of those features as well, but I'm still having problems with the server being unresponsive because it is processing something in the background. A reboot solves the problem, but not for very long. This last one it was only about 3 hours before the CPU utilization crept back to 99%. server-63556131907.txt
  22. This might be a dumb question but I don't seem to be able to find how to play an entire season of a TV series when using the Windows 8.1 store app on my surface pro 3 or on my windows phone, is there way to do this? Same goes for playing random episodes of a season. I can easily do this in MB Classic by simply hitting play on a season folder, then selecting either play all or play random. I have ensured all my mediabrowser installs are updated to the latest release. Any help would be great.
  23. I updated to Windows 8 last week, unfortunately to find that DVD is not playing any more. I am looking for a Blu-ray player, at the same time it should be a DVD player. Is that possible?
  24. can you provide specific examples, perhaps with screenshots of the folders as well as what you see in the web interface? thanks.
  25. This is relevant for both the Windows 8.1 MB app and modern Internet Explorer. I would like to note that this also applies to anyone that uses any video playback app from the Windows app store such as the third party youtube apps where video is not being played back as well. Error Description Internet Explorer Windows 8.1 MediaBrowser App If you are receiving an "Invalid source" or a "The Video failed to play." message when attempting to play an item it might be that Microsoft's Video Decoder is disabled or the AAC decoder is not set to "Microsoft". NOTE: If you are only experiencing issues with Internet Explorer make sure you have installed the WebM plugin first and test video playback. If the problem persists, continue with the instructions. Download WebM Plugin Instructions 1. Download and run Win7DSFilterTweaker (No need to install) 2. Click "Ms Codec Tweaks" 3. Uncheck the two check boxes listing "Microsoft DTV-DVD Video Decoder" as shown in the image (one for 64-bit depending on the version of Windows you may have) 4.Click "Apply & Close" and now go to "Preferred decoders" 5. Select "Microsoft" for the AAC decoder on both 32-bit and 64-bit 6. Close and restart the apps (MB/IE) to reflect the changes made and then attempt to play item. Other Possible Fixes (updated) Update Audio Drivers for your device Thanks to @@buhusky for discovering this one. In this case the Lenovo Yoga 13 tablet/laptop needed updated drivers. Update Video Drivers for your device Based on the buhusky's discovery, video drivers should be updated as well for instance the NVIDIA drivers includes the NVIDIA HD Audio which is used for HDMI pass-through for those devices that use them. Is "Enable alternative codecs in HTML5 media elements" already checked? Thanks to @@WWWestern for contributing this find.
×
×
  • Create New...