Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'video'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 53 results

  1. Hi there, I'm having a problem trying to play videos on my Android tablet using Chrome. My (older) Android phone plays them fine using the same browser. When I try to play a video, I can only see the fanart and the video window never appears. I'm attaching my server log and ffmpeg log, I hope I'm doing this correctly but let me know if you need any more information. ffmpeglog.txt serverlog.txt
  2. What this solves: 1. On demand creating Roku Bif files recursively through sub folders, using Emby Servers naming scheme. (Simple Dialog Interface, Command Line and SendTo {must be compiled}). 2. Scheduled Bif file creation, 3. Allow networked computers to work on shared folders to speed things along. Only limiting factors are the speed of your network & the number of systems connected. Notes: The Folders this script is to run against must be on ether a local or network mapped drive, as the script isn't setup to handle UNC paths. Also checkout the concurrent version further down in the thread. Requirements: AutoIt FFMpeg Roku SDK Instructions: Install AutoIt and set it to execute scripts when double clicked. Create a folder somewhere...lets call it "Creat BIF" just to be unimaginative. Now inside "Create BIF" create a sub folder called "Bin". Now extract the contents of FFMpeg's "Bin" folder into your new "Bin" sub folder. Now extract "biftool.exe" from the Roku SDK into your new "Bin" sub folder. Now going back into "Create BIF" folder Right Click on it's background and select "New\AutoIt v3 Script" from the context menu, and Rename it "Create BIF.au3" Now Right Click "Create BIF.au3" & select "Edit Script" from the context menu. Now paste the following code into: Now save the script & execute it by double clicking it and then select the folder holding your videos that you wish to process. Now go do something else, this will take a while...maybe a great while depending on the number of videos you have. The script will notify you when it's done...and if you're currious as to if it's still running there should be a icon in your system tray that looks like a blue "A". Past that you can start your Task Manager and you should more than likely see FFMpeg running in the background. By default this will create 320px aspect correct BIF files, if you wish to create 240px or any other size you'll need to edit line 7. Example: from $iVideoWidthSize = 320 to $iVideoWidthSize = 240 Update 1: I decided to let FFMpeg do all the calculations for resize...which result in a massive code reduction. Update 2: Added passing folders via command line. This is mostly aimed at adding SendTo context menu support. 1. Right Click on "Create BIF.au3" and select "Compile Script (x86)" from the context menu 2. ALT + Left Click on "Create BIF.exe" and Drag to create a shortcut...rename to remove ".exe" from the file name 3. Cut & Paste shortcut to your SendTo folder: %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo\ Now you don't even need to hunt down the script when you need it. Update 3: Added very simplistic scheduling based on a 24 hour clock. Currently you can not start on one day and end on the following. Only one time block allowed per day. The script now produces an INI that can be edited "Create Bif.ini" If you choose to use the scheduling the script needs to be compiled. Once compiled & the INI edited to your liking, open up a console in the script folder. Then enter: "Create Bif.exe" ScheduleNew Now new tasks have been created in the Windows Task Scheduler. To remove tasks enter: "Create Bif.exe" ScheduleDelete To not have a task scheduled for a day, set the start time and end time to be the same. Update 4: Command Line now supports both Folders & Files...thus making a SendTo shortcut more useful. Update 5: Added auto SendTo shortcut creation...only happens if script is compiled. To trigger this...simply use the executable once...you don't even have to actually process a file. If you don't want this feature simply delete the code on and between lines 17 & 25 (currently) Update 6: Now allows only one instance to run at a time, to prevent bogging down your system. This applies to Command Line and GUI, but not Task Scheduler...as the Task Scheduler should only have one instance anyways. This allows you to cue up several folders\files to be processed, even though they are in very different locations. Update 7: Made it easier for the script to clean up after it's self.
  3. rafinha

    there was an error playing the video

    Hi guys, Recently I'm getting some issues with some mkv and also with some avi files. http://www.lalala.com:8096/emby/videos/cc2c06a5a89684b65b2bb537830d8281/hls1/main/0.ts?DeviceId=04e623de3cccde817a76b811b2e7c1cec7d245c8&MediaSourceId=cc2c06a5a89684b65b2bb537830d8281&VideoCodec=h264&AudioCodec=aac&AudioStreamIndex=1&VideoBitrate=9776000&AudioBitrate=224000&Level=51&Profile=high&PlaySessionId=25b4a9cc19c74163918288ccfbebaf1b&api_key=5b2368b0e14841a089204cf3617b61a0&CopyTimestamps=false&TranscodingMaxAudioChannels=6&EnableSubtitlesInManifest=false&Tag=54a77eae154a2423713fef8d9fd3d2f3&RequireAvc=true {"Protocol":"File","Id":"cc2c06a5a89684b65b2bb537830d8281","Path":"/var/lib/emby-server/encfs/Movies/The Accountant (2016).mkv","Type":"Default","Container":"mkv","Name":"1080P/H264/AC3","ETag":"54a77eae154a2423713fef8d9fd3d2f3","RunTimeTicks":76742623232,"ReadAtNativeFramerate":false,"SupportsTranscoding":true,"SupportsDirectStream":true,"SupportsDirectPlay":true,"IsInfiniteStream":false,"RequiresOpening":false,"RequiresClosing":false,"SupportsProbing":true,"VideoType":"VideoFile","MediaStreams":[{"Codec":"h264","TimeBase":"1/1000","CodecTimeBase":"583/27956","NalLengthSize":"4","IsInterlaced":false,"IsAVC":true,"BitRate":2399974,"BitDepth":8,"RefFrames":4,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Height":800,"Width":1904,"AverageFrameRate":23.97599,"RealFrameRate":23.97599,"Profile":"High","Type":"Video","AspectRatio":"2.40:1","Index":0,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"PixelFormat":"yuv420p","Level":41,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"ac3","Language":"por","TimeBase":"1/1000","CodecTimeBase":"1/48000","Title":"AC3 - 5.1 By: lalala","DisplayTitle":"Por AC3 - 5.1 By: lalala","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"5.1","BitRate":224000,"Channels":6,"SampleRate":48000,"IsDefault":true,"IsForced":true,"Type":"Audio","Index":1,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Level":0,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"aac","Language":"eng","TimeBase":"1/1000","CodecTimeBase":"1/48000","Title":"AAC - 2.0 By: lalala","DisplayTitle":"Eng AAC - 2.0 By: lalala","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"stereo","Channels":2,"SampleRate":48000,"IsDefault":false,"IsForced":false,"Profile":"LC","Type":"Audio","Index":2,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Level":0,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"srt","DisplayTitle":"","IsInterlaced":false,"IsDefault":false,"IsForced":false,"Type":"Subtitle","Index":3,"IsExternal":true,"IsTextSubtitleStream":true,"SupportsExternalStream":true,"Path":"/var/lib/emby-server/encfs/Movies/The Accountant (2016).srt","IsAnamorphic":true}],"PlayableStreamFileNames":[],"Formats":[],"Bitrate":2623974,"RequiredHttpHeaders":{}} /usr/bin/ffmpeg -i file:"/var/lib/emby-server/encfs/Movies/The Accountant (2016).mkv" -map_metadata -1 -map_chapters -1 -threads 0 -map 0:0 -map 0:1 -map -0:s -codec:v:0 copy -bsf:v h264_mp4toannexb -flags -global_header -copyts -codec:a:0 aac -strict experimental -ac 6 -ab 224000 -af "adelay=1,aresample=async=1" -max_delay 5000000 -avoid_negative_ts disabled -start_at_zero -hls_time 6 -start_number 0 -hls_list_size 0 -y "/var/lib/emby-server/transcoding-temp/22308946ced9c9595115b55989744116.m3u8" ffmpeg version 2.8.10-0ubuntu0.16.04.1 Copyright (c) 2000-2016 the FFmpeg developers built with gcc 5.4.0 (Ubuntu 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4) 20160609 configuration: --prefix=/usr --extra-version=0ubuntu0.16.04.1 --build-suffix=-ffmpeg --toolchain=hardened --libdir=/usr/lib/x86_64-linux-gnu --incdir=/usr/include/x86_64-linux-gnu --cc=cc --cxx=g++ --enable-gpl --enable-shared --disable-stripping --disable-decoder=libopenjpeg --disable-decoder=libschroedinger --enable-avresample --enable-avisynth --enable-gnutls --enable-ladspa --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca --enable-libcdio --enable-libflite --enable-libfontconfig --enable-libfreetype --enable-libfribidi --enable-libgme --enable-libgsm --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-libpulse --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libshine --enable-libsnappy --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libssh --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libx265 --enable-libxvid --enable-libzvbi --enable-openal --enable-opengl --enable-x11grab --enable-libdc1394 --enable-libiec61883 --enable-libzmq --enable-frei0r --enable-libx264 --enable-libopencv WARNING: library configuration mismatch avcodec configuration: --prefix=/usr --extra-version=0ubuntu0.16.04.1 --build-suffix=-ffmpeg --toolchain=hardened --libdir=/usr/lib/x86_64-linux-gnu --incdir=/usr/include/x86_64-linux-gnu --cc=cc --cxx=g++ --enable-gpl --enable-shared --disable-stripping --disable-decoder=libopenjpeg --disable-decoder=libschroedinger --enable-avresample --enable-avisynth --enable-gnutls --enable-ladspa --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca --enable-libcdio --enable-libflite --enable-libfontconfig --enable-libfreetype --enable-libfribidi --enable-libgme --enable-libgsm --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-libpulse --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libshine --enable-libsnappy --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libssh --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libx265 --enable-libxvid --enable-libzvbi --enable-openal --enable-opengl --enable-x11grab --enable-libdc1394 --enable-libiec61883 --enable-libzmq --enable-frei0r --enable-libx264 --enable-libopencv --enable-version3 --disable-doc --disable-programs --disable-avdevice --disable-avfilter --disable-avformat --disable-avresample --disable-postproc --disable-swscale --enable-libopencore_amrnb --enable-libopencore_amrwb --enable-libvo_aacenc --enable-libvo_amrwbenc libavutil 54. 31.100 / 54. 31.100 libavcodec 56. 60.100 / 56. 60.100 libavformat 56. 40.101 / 56. 40.101 libavdevice 56. 4.100 / 56. 4.100 libavfilter 5. 40.101 / 5. 40.101 libavresample 2. 1. 0 / 2. 1. 0 libswscale 3. 1.101 / 3. 1.101 libswresample 1. 2.101 / 1. 2.101 libpostproc 53. 3.100 / 53. 3.100 Input #0, matroska,webm, from 'file:/var/lib/emby-server/encfs/Movies/The Accountant (2016).mkv': Metadata: title : By: lalala encoder : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0 creation_time : 2016-12-25 00:00:54 Duration: 02:07:54.26, start: 0.000000, bitrate: 2399 kb/s Stream #0:0: Video: h264 (High), yuv420p, 1904x800 [SAR 1:1 DAR 119:50], 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 47.95 tbc (default) Stream #0:1(por): Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 224 kb/s (default) (forced) Metadata: title : AC3 - 5.1 By: lalala Stream #0:2(eng): Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp Metadata: title : AAC - 2.0 By: lalala Output #0, hls, to '/var/lib/emby-server/transcoding-temp/22308946ced9c9595115b55989744116.m3u8': Metadata: encoder : Lavf56.40.101 Stream #0:0: Video: h264, yuv420p, 1904x800 [SAR 1:1 DAR 119:50], q=2-31, 23.98 fps, 23.98 tbr, 90k tbn, 23.98 tbc (default) Stream #0:1: Audio: aac, 48000 Hz, 5.1, fltp, 224 kb/s (default) (forced) Metadata: encoder : Lavc56.60.100 aac Stream mapping: Stream #0:0 -> #0:0 (copy) Stream #0:1 -> #0:1 (ac3 (native) -> aac (native)) Press [q] to stop, [?] for help frame= 207 fps=0.0 q=-1.0 size=N/A time=00:00:08.74 bitrate=N/A frame= 469 fps=468 q=-1.0 size=N/A time=00:00:19.75 bitrate=N/A frame= 772 fps=513 q=-1.0 size=N/A time=00:00:32.34 bitrate=N/A frame= 1064 fps=530 q=-1.0 size=N/A time=00:00:44.58 bitrate=N/A frame= 1318 fps=526 q=-1.0 size=N/A time=00:00:55.12 bitrate=N/A frame= 1573 fps=523 q=-1.0 size=N/A time=00:01:05.68 bitrate=N/A frame= 1852 fps=528 q=-1.0 size=N/A time=00:01:17.41 bitrate=N/A frame= 2082 fps=519 q=-1.0 size=N/A time=00:01:26.89 bitrate=N/A frame= 2280 fps=505 q=-1.0 size=N/A time=00:01:35.14 bitrate=N/A frame= 2545 fps=508 q=-1.0 size=N/A time=00:01:46.21 bitrate=N/A frame= 2831 fps=514 q=-1.0 size=N/A time=00:01:58.10 bitrate=N/A frame= 3100 fps=516 q=-1.0 size=N/A time=00:02:09.30 bitrate=N/A Here is my log, not sure what is the problem. Anybody can help me? Thanks
  4. rptpeeters

    Video-afbeeldingen op tv niet zichtbaar

    Na een herinstallatie van Emby (v. 3.0.5985.0) op mijn QNAP Nas worden de videofiles niet meer als afbeelding weergegeven (voorheen dus wel) op mijn (LG smart) TV. Onder de instelling 'Metagevens' staat aangevinkt dat afbeeldingen gedownload en opgeslagen moeten worden ( dat werkt). Onder op de optie diensten (Metagegevens) staat aangevinkt dat de afbeeldingen moeten worden opgehaald: 'primair', 'logo' en 'miniatuur' Onder DLNA settings heb ik onder het profiel van mijn LG smart-tv aangevinkt dat 'album hoezen' moeten worden ingesloten. Waarom worden de afbeelding niet weergegeven? Wat zie ik over het hoofd??
  5. Feature Request - EMBY Server- Reports - ability to sort by Video/Audio/Genre/Resolution Columns Currently you cannot sort the reports in Emby Server by Video, Audio, Resolution or Genre. Please add this feature.
  6. So, last night the server crashed again. It got me the errorbox of an exception failure. (I had people who wanted to access their account and was to stupid to take a screenshot). Anyhow, I have logs, 56mb, so i uploaded the biggest one, the other ones you can find attached to this post. https://www.dropbox.com/s/gbhcvidq3ovm4e4/server-63605433600.txt?dl=0 The unhandled log seems to be the one showing the crash, then again, I'm a master of content, not bugfinding I don't seem to find a log on the Event Viewer about .net or anything similar that happened around the time of the crash. This started around the 3.0.5986 update, every night the server restarts and it never restarted a few times. If it would happen every time, I would be annoyed, but in this case, it happens randomly. Need any other info? Server: Windows Server 2012 R2 Essentials 64-bit 2x Intel Xeon E5 2650 @ 2.00GHz watercooled 32.0GB DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24) ASRock EP2C602 223GB Corsair Force GS (SSD) Emby v 3.1.81.0 (Beta) Plugins: Auto Box Sets, Folder Sync, IPTV, Server Configuration Backup, Server Restart and Statistics ​Thank you very much to get back to me! You guys made an epic piece of software!!! -PV server-63605475211.txt unhandled_7af7adc8-9dfc-45d8-b239-c275bc7a6565.txt
  7. Xzener

    Videos Dont Play

    Luke, Videos do not play if logging into Web Client, or ET web version (tv.emby.media) via external IP address. This issue just recently popped up since installing v3.0.6000. I only use external IP at work, so I just found this out. Theme songs work fine, but if I press play, or resume... nothing happens. Will send you a log via PM. Hope you can find the issue, watching YouTube sucks!
  8. sanjaydevani

    Family Photo and Video

    Hi, Developers can you guys think about that add google photos interface in emby Family Photo & Videos its very nice app can save photos in computer and its magical managed and organised our photos and videos also its download our computer mean synchronize and view like Google photos app, if you dont know about it check on YouTube. you gonna love this app
  9. If I'm watching a video and pause it for more than a minute, when I try to resume it the audio restarts but the video never resumes. The only way I can get video working again is to stop the video and fast forward to the point where I paused it. The server is a dual proc Xeon X5660 @ 2.80GHz with 96GB RAM on a RAID 6 array, so I don't think it's a resource issue. The client is an Nvidia Shield. My only guess is that there is something going on with trans-coding on the server end. From what I can tell unfortunately everything is being transcoded on the server end despite the fact that the shield can handle it. How can I troubleshoot this issue or what info can I provide to obtain assistance?
  10. FreedomRydr

    ANSWERED Roku Media Selection

    Hi. New to Emby. I installed this server controller so I could view my media, Photos, Videos and Music. In setting up media locations, I only find ability to load single files not folders and subfolders. I have thousands, no, tens of thousands of photos, videos and music albums. How do I set it up so it will read entire parent folders, rather than having to add one file at a time? It would take literally months of adding one file at a time for every photo, song, or video file. Other apps allow folders, and reads all content in sub folders below it but I do not find this option in the dashboard. Anyone know if this can be done? Otherwise this setup was all in vain! Thanks ~FR
  11. Hi, I just purchased the Windows Phone emby app (great work by the way) and noticed a thing that is just a little annoying... The back, home and search "on screen" buttons can't be swiped off the screen... which makes watching videos really uncomfortable. Here's a screenshot of the problem. I know that not every app offers this possibility -which might be quite new considering the recent disappearance of the hardware buttons- but it's a really nice feature when it comes to video playback Details : Lumia 950 W10 version 10.0.10586.63 Emby App version 8.0.67.2 Emby Server version 3.0.5724.6 Hoping to see this coming in a future update... Thanks !
  12. HPBirkeland

    Can not play video in Kodi (and a bit more)

    I have a setup with a pc running Emby media server and all my media (movies, tv shows and music videos are relevant for this question) on the local hard drive, and a laptop with Kodi and the Emby for Kodi addon. All video files are coded in H264. I have set up path substitution for all main folders like this: From To /home/hpb/Videoklipp/Filmer //Programbank/Videoklipp/Filmer The machine name is Programbank. When I use the Emby web interface on the laptop everything works as expected, but I have some issues in Kodi. Of all my 29 movies, Kodi will only play one. It will not play any music videos or any of the few TV episodes it sees. All music plays fine. A while after I have tried to play the following message pops up: --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- One or more items failed to play. Check the log for more information about this message. --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- I have a log file from a session where I do the following steps: -Start Kodi -Try to play a music video (ABBA - Fernando) -Try to play a movie (About A Boy) -Play the only movie that will play (Flåklypa Grand Prix) -Try to play a TV show episode (The Thorn Birds ep 1) -Exit Kodi Log file: http://pastebin.com/Zqt2BnwK Does anybody understand what is wrong here and how I can fix it? I have searched the forum for solutions and have found several similiar threads, but none with my exact problem and none of the suggestions have helped me. Also, about TV shows. It seems like Kodi can't see episodes that are in season folders. Can this be right? According to the wiki I should be able to use season folders: http://kodi.wiki/view/Naming_video_files/TV_shows
  13. I'm having a bug with video stopping after the first video ends in a playlist. When the first video ends it pops out of the video screen and back to the list of videos, it seems like the video keeps playing but only audio is working so I'm not sure what's going on. I am choosing the play all option so its not that I have only clicked on the first video. Is anyone else getting this problem?
  14. Jamessou

    problem with Safari on iOS iPad and https

    hello, I have a concern with Emby on Ubuntu server, when accessing http Emby, videos read this without problems, but when I accessed via https, I misread Video window, yet all my videos are in MP4 format. I do not understand what's going on! thank you in advance for your support
  15. I've ripped several DVDs using MakeMKV, without reencoding. The original DVDs are all interlaced, but after playing them with webclient on iOS I noticed that they are not being de-interlaced. I also checked the media information in Emby and all of them have the "Interlaced" attribute set to "No" so I guess Emby is not trying to de-interlace them when transcoding. I also found this thread from last year but I'm not sure if there was any advance since then: http://emby.media/community/index.php?/topic/5437-any-way-to-set-mb-server-to-deinterlace/?hl=deinterlace Is it possible to switch the Interlaced attribute to yes in any way so the server will deinterlaced the video on transcoding? Should I encode all my DVDs from the original MPEG2 into h264 applying deinterlacing in the process? Thanks.
  16. RedStripe

    Internet Explorer "video error"

    Server Version 3.0.5675.1 Internet Explorer Version 11.0,9600.17914 Videos play in Firefox. WebM is installed. Video error in Internet Explorer for a) Videos and LiveTV: a) . Error causes anomalies in client display and requires page refresh. Attached is server log. http://www.filedropper.com/server-63573122884 Attached is transcode log: http://www.filedropper.com/transcode-5f077ce6-2b4e-4e6b-ac0a-a44f267e8a5d Please explain "App: Error getting recordings" in server log. Please explain all the calls to Xboxlive.com ( I do not have an Xbox) I've seen this issue identified over the years but have seen no resolutions. Thanks
  17. I have noticed that with anything I play in Theater (movie or tv show) the video and audio are out of sync. The video is always a few seconds behind the audio. I'm currently running windows server Version 3.0.5641.4 and theater version 3.0.5651.20234. Is there anything to change in the settings? Log
  18. Why: hmm I'm lazy and don't like to adjust the volume of my TV for each Show\Movie. Requirements: VideoGain Visual C++ Runtimes must be installed VC2005 VC2008 VC2010 .NET Framework 2.0 must be installed (Standard Vista+) Instructions: Extract VideoGain archive into a folder...ideally called "VideoGain" so it's easy to find and use next time. Then read the ReadMe.txt it goes over nearly everything. Exceptions being, the command line has changed, and there is now AC3 encoding...which higher values equal better sound, but larger file sizes. You'll basically be looking to use ether ReplayGain or r128 Gain...if you live in Europe...I'd strongly suggest r128 as that is the spec used on TV stations there. Everywhere else...take your pick, both are fine...ReplayGain tends to be louder. If your audio is MP3 or AAC already...you may wish to use the (Tag) versions...as they are non-destructive...since there is no re-encoding of the audio. If you use a Roku, you should ether make your audio AC3 if you want more than Stereo...or use AAC. If you do go AAC and you have audio...that wasn't Stereo to being with...you should probably select "DownMix (Stereo)" Also if you use a Roku...if you go videos done in Xvid or the like...this will encode to H.264 making your videos playable without transcoding. If you do this...be sure to use a quality factor of 21 or less...smaller will mean a bigger file size, but also less damage. Also set the speed to Meduim or slower to cut down on file size.
  19. saitoh183

    MKV Buddy

    I stubble on this nice little tool that might interest people that are looking to convert videos to MKV/H264. http://htpc-tools.de/en/mkv-buddy-en/ This is not my program nor do i participate in its development. If you want to reach the dev, you must post on the mediaportal forum http://forum.team-mediaportal.com/threads/mkv-buddy-tool-to-help-handling-of-videos.127297/
  20. Luke

    Video Naming Guide

    https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/Movie%20naming
  21. (I originally posted this on the old support forums for MB2 but I think it's still relevant info. Hopefully it can get added to the tutorials.) If you're like me, you use MB over your XBox 360 and if you're like me you've had nothing but issues with your MKV files especially as of late. These are my finds and they are based upon the fact that you have a properly installed MB and are already capable of watching some MKV files on your XBox, these fixes are only to correct specific issues. ***Problem #1*** "ARGH! My MKV plays but it's stuttering like crazy."* (Jerky video playback) ***Solution:*** This is most likely caused by either subtitles or menus added to the MKV file. To correct this. Download MKVToolnix and use mkvmerge.exe to remove the subtitles and menus like this; - Open mkvmerge GUI and load your problem MKV - Uncheck the boxes next to any subtitles or menus. - Make sure the check marks next to the Video and Audio stream are still checked and hit "Start Muxing" The resulting file should play with no issues at this point. ***Problem #2*** "OMFG WHAT IS WRONG WITH THIS STUPID THING?!?!? I have audio but no video.* (Audio is playing fine but the screen is black) ***Solution:*** Don't know how or why but this fixes it; - Open mkvmerge.exe and load your problemed MKV (mkvmerge.exe is a part of MKVToolnix) - Click on your video stream under "Tracks, chapters and tags:" - Click on the "Extra Options" tab and for "Compression" select none. Do the same as step 3 for the audio stream. - Make sure the check marks next to the Video and Audio stream are still checked and hit "Start Muxing" The resulting file should play with no issues at this point. ***Problem #3*** "Ok I've tried everything and nothing works. 'Bounces head off desk'."* (No worries, you're not alone.) ***Solution:*** You unfortunately may need to re-encode your video files. This isn't as scary as you might think and as long as you're running a decent computer it shouldn't take more than a couple hours to re-encode your file. Here's what to do; - Grab a program called Handbrake and a program called MediaInfo and install them. When installing MediaInfo select "Text" for Output format. Once you've installed Handbrake change the "Priority level" to Normal in options under the "System and Logging" tab. - Drag and drop your video file onto the MediaInfo icon and remember one bit of info, under the video section, "Bit rate" - Now drag and drop your video file onto the Handbrake icon and change the "Output Settings" to "MKV File" then reference the following links to set the rest of the settings. Video Tab, Audio Tab, Advanced Tab - With all these settings set I recommend saving the profile for future use. Then the only thing you need to set each time is the "Bit rate" on the "Video" tab. - Press "Start" and wait for your encode to finish. I strongly recommend leaving your computer alone until it's done. (If you use my settings exactly, you will see no difference in the video quality of your file and it will play perfectly on the XBox.) *If none of this works for you, maybe you've found a new problem for me to beat my head against the wall about. lol Post it in here and I'll try to help you.* **My Setup Is** - Intel i5-3350p - 16gig of ram - 20TB Raid 0 (Where all my videos are stored) - 256GB SSD (Where Windows/MB3 are stored) - Win 8.1 Pro 64-bit - Shark007 Standard Codecs (32bit and 64bit v1.7.6 at time of posting this) - XBox 360 (I do not use Transcoding and all files play over the 360) - MB3/MB3 Classic - Current Release I find it doesn't matter what bit rate your files are at or size. I play files well over 7GB on my xbox with 5.1 audio with no issues. Make sure you have the "Optional Media Update" update found in the xbox live market place installed on your xbox it allows for AAC audio and a few other things it doesn't talk about.
  22. jhs39

    Video won't play

    I had a video file of a movie that I watched a couple of times without any problems. I got a higher quality version of the same movie so I added the HD file to my library and removed the SD file. The HD file would not open. I removed the HD file and put the SD file that I had previously played back but now that file won't open either--it's like there's an error stored somewhere in the cache and Media Browser thinks it's the same file that it couldn't play. To test my theory I swapped that file out with a third copy from a completely different source. That file would not open either. I tried rebooting the server but that did no good. What do I need to do to clear Media Browser so it will allow me to play one of the versions of this file? I am using MediaBrowser Version 3.0.5211.41935 on my computer and MediaBrowser++ on my computer. If you need anything else let me know. Joe transcode-edccdeb5-1fc7-48b7-8d38-4832a0b9d294.txt transcode-dd3c5a0e-5d01-4041-8294-cf043121e967.txt transcode-ceee869e-3da9-4e23-99f5-b79e92b9638b.txt transcode-155329e7-ded8-414d-92eb-cceb9c5c8f66.txt transcode-5871dd60-a1b2-44f7-b8bf-4de8dcc3c166.txt server-63533462400.txt
  23. Mozy

    video transcode help

    Hi All, I am having trouble getting my media to stream to my iOS mobile app. I can see the library, and when I hit play I only get a black screen. I've reinstalled MBT, and the codecs it comes with. My files are primarily .mp4. Thanks to anyones ideas!
  24. buddyweiser

    DVDFab 9 Converter problems

    I'm wondering if anyone has this problem or can offer any advice. I'm using DVDFab to encode foreign-only subtitles onto MP4 video files for movies such as The Wolverine, Elysium, and Captain Phillips. Here is the problem: DVDFab supports CUDA GPU to encode/decode video, however when I select the option and start a task, the "Encoding fps" drops to 8, then less than 1fps. On Software encoding, it never goes over 30fps and takes sometimes 5 hours per movie. Could this be an issue with my GPU? I have searched multiple forums and cannot find a solution to this issue so I thought I would bring it here where my questions are pretty much always answered Here is a shot of the settings screen.
  25. Koleckai Silvestri

    Larger Video Window in Web Client...

    Here is a screenshot of Hulu's player in the same size browser window. A player that can be resized could work as well.
×
×
  • Create New...