Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'subtitles'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Preamble: So, I've been a longtime Plex user since before Emby existed, but I've been getting increasingly frustrated with their "improvements" breaking things and find myself checking out the competition. First question: Is there a way for me to enable default subtitles for all of my Chinese Wuxia (Kung Fu) TV Shows and Movies without enabling subtitles for all my English media? Say, a setting on a per-library or per-show basis? If yes, where would I find that? Turning it on for each episode (or changing a user-wide default every time I launch the app) would be an irritatingly tedious set of repetitive steps I would love to skip if possible.
  2. Hi, so I've been experiencing this whenever I'm playing a video using ASS subtitles that displays "graphics" on-screen in addition to dialogue subtitles. The Shield TV is a pretty powerful device, but could it be that it lacks the power to display subtitles in sync with playback? I've tried using the mobile apk and it's worse there. Could provide logs if needed.
  3. I have this file: General Format : Matroska Format version : Version 4 File size : 12.4 GiB Duration : 1 h 9 min Overall bit rate : 25.7 Mb/s Encoded date : UTC 2021-09-24 15:14:35 Writing application : mkvmerge v60.0.0 ('Are We Copies?') 64-bit Writing library : libebml v1.4.2 + libmatroska v1.6.4 Video ID : 1 Format : HEVC Format/Info : High Efficiency Video Coding Format profile : Main 10@L5@High HDR format : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC Duration : 1 h 9 min Bit rate : 24.1 Mb/s Width : 3 840 pixels Height : 1 920 pixels Display aspect ratio : 2.000 Frame rate mode : Constant Frame rate : 23.976 FPS Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2) Bit depth : 10 bits Bits/(Pixel*Frame) : 0.137 Stream size : 11.7 GiB (94%) Default : Yes Forced : No Color range : Limited Color primaries : BT.2020 Transfer characteristics : PQ Matrix coefficients : BT.2020 non-constant Mastering display color primaries : Display P3 Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 1000 cd/m2 Maximum Content Light Level : 2666 cd/m2 Maximum Frame-Average Light Level : 1008 cd/m2 Audio #1 ID : 2 Format : E-AC-3 JOC Format/Info : Enhanced AC-3 with Joint Object Coding Commercial name : Dolby Digital Plus with Dolby Atmos Codec ID : A_EAC3 Duration : 1 h 9 min Bit rate mode : Constant Bit rate : 768 kb/s Channel(s) : 6 channels Channel layout : L R C LFE Ls Rs Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF) Compression mode : Lossy Stream size : 380 MiB (3%) Title : Castellano DD+ 5.1 @ 768 kbps Language : Spanish Service kind : Complete Main Default : Yes Forced : No Complexity index : 16 Number of dynamic objects : 15 Bed channel count : 1 channel Bed channel configuration : LFE Audio #2 ID : 3 Format : E-AC-3 JOC Format/Info : Enhanced AC-3 with Joint Object Coding Commercial name : Dolby Digital Plus with Dolby Atmos Codec ID : A_EAC3 Duration : 1 h 9 min Bit rate mode : Constant Bit rate : 768 kb/s Channel(s) : 6 channels Channel layout : L R C LFE Ls Rs Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF) Compression mode : Lossy Stream size : 380 MiB (3%) Title : Inglés DD+ 5.1 @ 768 kbps Language : English Service kind : Complete Main Default : No Forced : No Complexity index : 16 Number of dynamic objects : 15 Bed channel count : 1 channel Bed channel configuration : LFE Text #1 ID : 4 Format : PGS Muxing mode : zlib Codec ID : S_HDMV/PGS Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs Duration : 1 h 7 min Bit rate : 180 b/s Count of elements : 20 Stream size : 89.0 KiB (0%) Title : Castellano [Forzados] PGS Language : Spanish Default : No Forced : Yes Text #2 ID : 5 Format : UTF-8 Codec ID : S_TEXT/UTF8 Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text Duration : 1 h 7 min Bit rate : 0 b/s Count of elements : 10 Stream size : 195 Bytes (0%) Title : Castellano [Forzados] SRT Language : Spanish Default : No Forced : Yes Text #3 ID : 6 Format : PGS Muxing mode : zlib Codec ID : S_HDMV/PGS Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs Duration : 1 h 7 min Bit rate : 31.6 kb/s Count of elements : 1640 Stream size : 15.2 MiB (0%) Title : Castellano [Completos] PGS Language : Spanish Default : No Forced : No Text #4 ID : 7 Format : UTF-8 Codec ID : S_TEXT/UTF8 Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text Duration : 1 h 7 min Bit rate : 60 b/s Count of elements : 817 Stream size : 29.9 KiB (0%) Title : Castellano [Completos] SRT Language : Spanish Default : No Forced : No Text #5 ID : 8 Format : PGS Muxing mode : zlib Codec ID : S_HDMV/PGS Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs Duration : 1 h 6 min Bit rate : 31.1 kb/s Count of elements : 1614 Stream size : 14.8 MiB (0%) Title : Inglés [Completos] PGS Language : English Default : Yes Forced : No Text #6 ID : 9 Format : UTF-8 Codec ID : S_TEXT/UTF8 Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text Duration : 1 h 6 min Bit rate : 58 b/s Count of elements : 807 Stream size : 28.6 KiB (0%) Title : Inglés [Completos] SRT Language : English Default : No Forced : No I have set Spanish language and in subtitles "Smart". In this file Emby selects ID 5 (plain text subtitles) as the default subtitle. Why don't it select ID 4 (in PGS format)?
  4. Mister Steve

    Cannot find Subtitle Menu Options

    Hi All, Somehow I've lost Subtitles options during playback. I cannot find options to use subtitles that are already downloaded, or to search for subtitles, using the Web client or my TV clients. During web playback, the "..." menu does not have a Subtitle option, nor does the gear menu, nor is there a CC option. It is as if the "subtitle" feature has been turned off. I've tried various library options, checked to make sure English is selected for download, tried storing subtitles with and not with media, rescanned, restarted Emby , etc. Emby version 4.6.7.0 Debian bullseye The log references the Open Subtitles plugin: embyserver.txt:2022-01-20 20:01:00.805 Info App: Loading OpenSubtitles, Version=1.0.28.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null from /var/lib/emby/plugins/OpenSubtitles.dll. Although I think this plugin is not required to use already downloaded subs. (FWIW, I reset my opensubtitles passwords and updated them accordingly in Emby). I do not see any logged errors trying to access subtitles. Any ideas? Thanks!
  5. Until sometime recently, Emby on TvOS respected the system-wide subtitle settings when playing videos with "soft" .srt subtitles. I'm not sure when it changed, so I don't know if it's the result of an app update or the 4.0 server update, but now subtitles look totally different. I checked the system settings (in Settings > General > Accessibility > Subtitles and Captioning > Style) and they have not changed. I'm using the default setting: small white text in Helvetica over a transparent black background. Other video apps still display subtitles correctly. Emby is now showing subtitles in a huge font using white text with a black outline, with the letters just slightly too close together. It's very distracting and pretty much ruins the experience. Nice handling of the subtitles was the main reason I switched to Emby, so this regression is baffling. Is this a known bug? Or is there a way to tell Emby to respect the system subtitle settings like it used to? Thanks!
  6. KojoZero

    Phone Rotation Options

    Hello, I'm making this post to request 3 features (mostly for mobile) 1. Set Language for Whole Season Currently, Emby allows users to set their preferred audio/subtitle languages which is very useful. However, many times, animes contain 2 English subtitle tracks. The 1st track is made to overlay Japanese signs & lyrics to complement the English dub, while the 2nd track is full subtitles (dialogue, signs, lyrics, etc). Emby has always chosen the first English subtitle track, as it technically complies with the user's preferences, but I would like a method to choose the specific English track and apply it on the whole season. It is very tedious to set the subtitles for every single episode. I usually use mkvpropedit.exe to change the defaults, but this is tedious as well. Thus, I propose a feature to change the subtitles for the whole season. Something I've observed while using mkvpropedit.exe is that sometimes the track names/ids differ each season. This means that setting the subtitles by series would not be very effective. 2a. Device Rotation (Upside-Down) I would greatly appreciate if upside-down device rotation could be disabled. I usually watch on my bed so holding my phone sideways is detected as upside-down. RPReplay_Final1641208628.mp4 2b. Device Rotation (Portrait Lock) I'd be cool if mobile users were given the option to lock their rotation (while browsing library). For phone users such as I, a portrait lock would be useful (without having to go in phone settings). Tablet users may prefer a landscape lock. Videos already implement a landscape locked Additional Info: Emby Server Version: 4.6.7.0 Emby Server OS: Linux Emby App Version: iOS 2.1.1 Phone: iPhone SE 2nd Generation Software Version: iOS 14.6
  7. Today I found that video files containing embedded closed captions, such as DVB recordings or iTunes downloads, will show that subtitles are present but none of my clients are able to display them and the server is not able to transcode them to a usable format. This example is from the iTunes Store. In the local and remote webapps some corrupted text is shown: The Android client behaves like the webapps. The Kodi plugin and Samsung Orsay client both display nothing at all but detect the correct language. The Emby's log shows ffmpeg bombing out: Stream #0:0(eng): Subtitle: subrip (srt), 1280x720 (default) Metadata: creation_time : 2016-12-07T11:23:24.000000Z encoder : Lavc57.64.100 srt Stream mapping: Stream #0:2 -> #0:0 (eia_608 (cc_dec) -> subrip (srt)) Press [q] to stop, [?] for help [Closed caption Decoder @ 0xa9ca000] Data Ignored since exceeding screen width Last message repeated 2029 times size= 1kB time=00:19:50.89 bitrate= 0.0kbits/s speed=1.52e+04x video:0kB audio:0kB subtitle:1kB other streams:0kB global headers:0kB muxing overhead: 52.568306% The root cause is a known deficiency in ffmpeg which can identify the caption stream correctly but cannot extract it, refer to https://trac.ffmpeg.org/ticket/4616 which also has a sample video attached. I would be curious to know if iOS devices are able to DirectPlay this type of content with working captions. WORKAROUND To extract usable subtitles from a video simply run the file through CCExtractor (http://ccextractor.sourceforge.net), generally you will not need to specify any special options as the defaults will produce an external SubRip (.srt) file as output. To get rid of the unusable caption stream (or replace it with the SubRip subtitles) simply remux the file to Matroska using mkvtoolnix or avimux.
  8. Hello all, I would like to reencode tv recordings that I recorded using tvheadend into hevc in mkv container. They are in mpegts format, with h264 video, aac audio and dvb_subtitle subtitles. I also would like to keep subtitles, as most of my recordings are in multilangage version with translation in subtitles. Currently, encoding works perfectly as expected and hardware accelerated for both decoding and encoding for video, but subtitles are removed during convert process, as shown in this example: ffmpeg-transcode-a3340299-f30b-418a-a8cd-ffae1c897874_1.txt Would it be possible to encode these subtitles, or at least copy them, during the conversion process? Thanks for your help. Nicolas
  9. stevedallas

    Subtitles - cannot get them

    I am a newby but I've searched these forums. I know I am making a newby mistake and would like help. I have created a user login in open subtitles and have provided my login name and password in emby. I have (I think) checked all of the correct boxes in each library's settings, but still no subtitles. There are no subtitle files in each recording's folder. I'm attaching a screen grab from my latest recording attempt. Please help! Thanks, Steve
  10. Whenever the 'cover' aspect ratio is selected, the subtitles move along with the video frame as if hardcoded onto the video, but these subtitles aren't hardcoded, they are from a separate srt file. I've tested it on multiple video files too. This behaviour happens around 80% of the time (tested on same file). Sometimes it is fixed by force-restarting the app, but mostly it's not. The emby server version is 4.6.4.0. The app version is 3.2.12. Also, the subtitle drop shadow doesn't match the preview in settings (except uniform) and the background doesn't work.
  11. KojoZero

    Too many subtitles causes video to lag

    When playing a video on my iPhone with lots of and/or heavily stylized subtitles, the video + subtitles would lag for a while (but audio still plays). This occurs even when I download the episode. The video runs perfectly fine through VLC (via UPnP) or when I disable the subtitles in Emby. Is there any way to fix this? I've attached an example video + server logs (no ffmpeg) embyserver.txt 04:48:35.777 Extra Info: IPhone SE 2nd Gen iOS 14.6 Emby App 2.0.8 Emby Server 4.6.4.0 slow_subtitles.mp4
  12. Hello everyone, I'm a new emby user since a week or two. But there is a problem that keeps occuring. When a streamed a video to my chromecast it showed subtitles, but this was only the first day. Now when I try to stream the same movie (or other) it doesn't show any subtitles. When I pauze the video on mobile when it shows a subtitle and than stream it, it will show that sentence for a split second and nothing after. Context: - I run my emby server on a synology - I use opensubtitles as automatic source - self added subtitles are having the correct naming (showed at the ? in emby) - I have searched the forum but didn't come across some solution Thanks for helping.
  13. Hi, I had this same problem after updating PS4 to Software ver. 4.5 and now is back again after update to software ver 6.71. (The old thred: https://emby.media/community/index.php?/topic/46562-ps4-no-subtitles/) After updating everything works great but no subtitles (external srt) are displayed. I have tried to turn them on and off with no luck. I have tried many movies that used to work fine. I have: PS4-568 Software ver. 6.71 Emby server Version 3.5.3.0 Ubuntu linux 16.04.2 Thank you Emby Team!!! 8-)
  14. nishwahareesh

    Some Emby Android bugs

    first ones the video themes. It seems that it plays the actual video instead of playing it in the background example:- Screen_Recording_20210412-033132_Emby.mp4 next ones the subtitles. For some reason, when you initially start a video, the subtitles tend to look very oddly generated but a quick restart of the app fixes it examples initially starting a video (the opening/intro subtitles gets jumbled up too) after a quick restart of the app This ones again with the subtitles. Sometimes, the complex styled subtitles tend to glitch out and never show up (the dialogues do show up after this specific opening) example Screen Recording 20210412-035313 Emby-1.mp4 sample video https://mega.nz/file/wkAwBJSQ#9XZtCTDzdnsxnC0baqmBHfMnn7jVV3ya7wBvNsYyQJY (skip by 10 seconds) I ran all the videos listed above in galaxy s10
  15. Hello! How should I configure server or something other for remembering selected audio/subtitles track? What do I mean: In user 'Playback' settings I checked 'Remember audio track selection' In user 'Subtitles' settings I checked 'Remember subtitles track selection' (preferred subtitles language = English; subtitles mode = 'No subtitles' (I experimented with all available subtitles modes, but nothing helps)) I go to a movie then select audio I need, subtitles I need, then go to home screen and go back to this movie again. And my chooses did not saved (all states look like as I did nothing) At playback time (I start movie playing and select while playback) change these settings does not saved also. Besides, I detect another playback problem: if I trying to change subtitles while movie playing - subtitles does not changed, also if I set it to 'None'. And if I choose subtitles before start playing then Emby for reasons I don't know select 1-st track only (I select 2-nd track but playing 1-st). Is it my wrong or server error?
  16. KurtisEagles

    Disable automatic subtitles

    Trying to download forced subs so I can enjoy the foreign language parts of The Mummy (1999). I can search subtitles no problem, but encounter an error trying to download them. Check the plugin settings, disable VPN, check my login info on opensubtitles.org only to find that I hit my maximum download limit. Puzzled, I click my opensubs account to find it downloaded subtitles for my entire tv library. Not newly added content, but a subtitle file for every episode of King of the Hill and every other tv show in my library. In easy to understand language, how do I turn this off? I don't want my IP banner from opensubs and I'd rather just have manual downloading for subtitles. How long do I have to wait for my limit to reset so I can watch my movie?
  17. The following errors appear in the console when I try to play a file with internal subtitles: wasm streaming compile failed: TypeError: WebAssembly: Expected Response or Promise resolving to Response falling back to ArrayBuffer instantiation Log files attached Confirmed that the subtitles play correctly using VLC, cannot search for open subtitles as the episode only aired today so there are none available ffmpeg-directstream-d5e51cfa-85f1-4376-aaea-efe3b8426d92_1.txt ffmpeg-directstream-12870b2e-7b56-4e50-9a9d-522394d4643c_1.txt ffmpeg-directstream-4915ef66-7a8e-45a9-b9e0-8c10f93d9aac_1.txt embyserver.txt
  18. gsites

    Coverart Subtitles

    hello How do I make a movie appearance if it's captioned? What is the name of the image to put in the specific folder? Can anyone help explaining how to do it? or say where you have some tutorial? I searched but did not find. thank you
  19. Recently, emby android client V1.6.79g does not show subtitles. I have 2 different servers running latest server releases and have Emby TV on 2 different Android boxes. I have always added .srt files to the folders that contain movies/tv episodes on both servers as I have hearing issues and need the subtitles. Previous to about 3 weeks ago, the subtitles displayed properly playing on both clients from both servers. The subtitle file shows in the "cc" drop down list but does not display. If I add a second subtitle file, then I can select one of the two subtitle files and it displays properly. Example: filename.srt and filename.en.srt and I am able to select one. If only one file, .srt or .en.srt, or .default.srt, then no subtitle is displayed even though it appears in the dropdown list for "cc". If I have at least 2 srt files then I can select either one. This problem occurs only on several versions of the Emby For Android TV app. I've gone back to a version 1.5.6 version and same problem. However other versions of Emby For Android are perfect, no problems with displaying subtitles. I'm running Emby servers on a Raspberry Pi 3 and Windows 10. Any suggestions as to the cause. I Have performed all new fresh installs on the servers and player boxes.
  20. Hi, How I can disable adding country code subtitle filename? So instead of MovieName.pl.srt Emby will download MovieName.srt file?
  21. Hello. Some time ago a new update for Emby Android App appeared on Play Store and there was mention (changelog) of a new internal player library being used (ExoPlayer?). From that version forward (tested all updates released after) I am unable to see subtitles on an external screen. I have Samsung Galaxy S10e with USB-C->HDMI cable and I am using it occasionally for watching movies on an external screen (TV/monitor) using Emby App. I am using this "method" for a few years, never had any issue, subtitles were shown on the external screen as expected. But currently, I see a movie on an external screen and subtitles on phones display, which is useless. When setting "use external player" in Emby App and using, for example, VLC, everything is fine with video and subtitles on external screen, but that is a rather ugly workaround with its own issues. I have downgraded to pre-ExoPlayer version of Emby App for now and everything is working well again, but I don't want to be stuck on the old version forever. Could this use-case be fixed, please? I can provide any further information or testing if necessary. Thanks
  22. Hello, i have a big problem with some movies on my library. this happen for some HEVC mkv videos. in most cases, I can see movies correctly, even if it also transcodes,yet without any problems. for other case, with the subtitile, the movie frequently shows the fanart picture, but from dashboard I can see my cpu has no pressure on transcoding and it has already transcoded for a few seconds more. But after few seconds, it suddenly turn to the fanart picture (just like the loading page) and then show that "No compatible streams are currently available". If I turn off the subtitle, the movies transcodes correctly without problem. One point to note is that when there are no subtitles, it can be transcoded without any problem even if transcoding is required. But when it has to transcode with subtitles, the problem occured. By the way, the problem only occured on the emby website which it must transcode on the server, while on windows client it can be played normally and show the subtitles correctly because it transcodes in native. for example, I recorded the screen to show this complicated situation. https://1drv.ms/v/s!AlY_WtrxBUtlgp9BlwI0cdCRPMe8dg?e=a6dZJp the file are all in .mkv+HEVC format and the ass subtitle. if i disable subtitle, the film transcodes and plays correctly. If there isn't enough infomation, please tell me what I should do to provide it for you. what is the cause of this problem? how can i solve? thank you very much!
  23. Hey dear friends, How is it possible to add a new subtitles site which will be available for Hebrew subs? The site is: https://wizdom.xyz/ hope you can help me with that! Thanks in advance! Idan
  24. Is there a way (programm, script etc.) to batch check and convert if neccessary the format of my subtitles to avoid transcoding? The thing is that for my 10k+ episodes I have external subtitles, all saved as .srt files BUT in some cases they are MicroDVD {2215}{2291}text or .mpl subtitles [171][210]text just with .srt extension so they cannot be played and are not displayed with i.e. Android TV app. How can I batch convert them without checking one after the other?
  25. Xalactic

    DVR/Live TV Subtitles?

    Got my Emby server connected to a HDHomeRun Connect Duo and it's happily recording all the things. However, subtitles are not available when playing back my DVR recordings. If I play the .ts files in VLC, it will detect and show the embedded subtitles. VLC actually picks up 4 different sets of subtitles, but only the first one does anything. I know I can configure OpenSubtitles and have it download the subtitles. Or, I could set MCEBuddy to extract them to a .srt file. Though both of these options seem unnecessary since the subtitles are embedded in the .ts files. Am I doing something wrong here, or has this functionality not been added yet? I found some previous posts asking about Live TV subtitles as well. Is there any status update on that? That's a feature I would really love to see. Thanks for the support and this great software.
×
×
  • Create New...