Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'subtitle'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hello, Anyone know how I could change the subtitle position in chromecast? Its fine in the web client, but in chromecast its too high for my taste.
  2. I am trying to have Emby always automatically download subtitles even if video already contains embedded subtitles, but it is not happening automatically. Would anyone know what I am doing wrong? Here are what I know Automatic subtitle download is working. I observe another video in the same folder having subtitles downloaded automatically Settings ​ File is mkv format Playing the file does show English (Default SUBRIP) in CC No subtitle file is saved in folder for that video, even though the option to skip if embedded is unchecked Manually going to the video Edit Subtitles options with require a hash match does come up with Hash match results I can manually download the subtitle, and observe the subtitle file in the folder I tried turning debugging log on, and running the scheduled download missing subtitle job, but I did not see any useful log
  3. Hello! I'm trying to watch some movie on an old smart TV which already has browser integrated. (Unfortunately no native Emby is on that) All the movies are playing nice and smooth, very good! However if I play a movie with subtitles, the browser asks for webvtt. Emby then converts my subtitle on-the-fly to vtt and pass it back to the browser. Texts are displayed under the movie, but they are delayed by more seconds, so it is not usable. I have compared the vtt file and the original srt, and they are identical (by time-perspective). Here are some of the log: 2019-05-13 19:54:55.746 Info HttpServer: HTTP GET http://a.b.c.d:8096/emby/Videos/6178/87afeaa895842dec18af539e0f45efd0/Subtitles/3/0/Stream.vtt. Host=a.b.c.d:8096, Connection=keep-alive, User-Agent=Mozilla/5.0 (Linux; U) AppleWebKit/537.4 (KHTML, like Gecko) Chrome/22.0.1229.79 Safari/537.4, Accept=*/*, Referer=http://a.b.c.d:8096/emby/web/index.html, Accept-Encoding=gzip,deflate,sdch, Accept-Language=hu-HU,hu;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4, Accept-Charset=ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.3 2019-05-13 19:54:55.767 Info SubtitleEncoder: ProcessRun 'ffmpeg-subtitle_convert' Execute: /opt/emby-server/bin/ffmpeg -sub_charenc windows-1252 -i "/mediaroot/Ray Donovan (2013)/Season 6/Ray Donovan - 6x08 - Who Once Was Dead.hun.srt" "/embyroot/emby-server/cache/subtitles/b/b451c02c2f0950dff2cd29d05aa4b8af_636925107649591091_3_0_0_False.vtt" 2019-05-13 19:54:55.785 Info SubtitleEncoder: ProcessRun 'ffmpeg-subtitle_convert' Started. 2019-05-13 19:54:56.008 Info SubtitleEncoder: ProcessRun 'ffmpeg-subtitle_convert' Process exited with code 0 2019-05-13 19:54:56.013 Info SubtitleEncoder: ffmpeg subtitle conversion succeeded for /mediaroot/Ray Donovan (2013)/Season 6/Ray Donovan - 6x08 - Who Once Was Dead.hun.srt 2019-05-13 19:54:56.014 Info HttpServer: HTTP Response 200 to w.x.y.z. Time: 268ms. http://a.b.c.d:8096/emby/Videos/6178/87afeaa895842dec18af539e0f45efd0/Subtitles/3/0/Stream.vtt Do you think there is something that I can try? (On-the-fly subtitle extraction was enabled, if I disable it is still not working - there was no subtitle then) Thank you!
  4. Hi, I upgraded Chrome to 74.0.3729.108 (newest stable for macOS) and subtitles aren't showing in Emby Web App. Previous versions of Chrome is working, as well as Firefox and Safari. Been running Emby 4.0.2.0_1 on FreeBSD 11.2 a long time (same version before and after subtitle problem). Any ideas?
  5. Hello, I dont know what happened but the subtitles are showing upper side of the play screen, for all of the contents. How to fix this? Could not find any settings regarding this. Please help. I've attached a photo.
  6. farrista

    Problem with caption

    A problem is occurring during movie playback. The caption position is wrong. For some reason the caption is on top, cut off, appearing only part. Is there any way to set the position so that the caption is at the bottom of the video? This problem occurs in all movies. It is impossible to read like this. See the printscreen: https://i.imgur.com/5uBzOVE.png
  7. cybaspace

    Feature: Subtitle offset

    Hi there! I love Emby and I have already ditched Plex over Emby but I am missing one important feature @ Emby: subtitle offset. Often the subtitles are correct but they display a few seconds too fast / too slow. Many other solutions (Plex / Kodi etc) can handle subtitle offset for .srt subtitles so you can delay / speedup the subs with 0,25 secs increment. Are there any plans to implement this in the upcoming versions of the emby clients (iOS / LG WebOS in my case) ? You would make a lot of people happy I think ;-) Thanks!
  8. Hi, Has passed many years since we asked for subtitles color control, and you guys did a good job adding configuration to put some shadow and size, but for some cases this is not enough. Some cases we have some white text in the video and mixed with the subtitles even with the shadows doesn't helps. The only way to go over this is change to other color, like yellow. So what I did, I saved a subtitle with yellow color, but looks like emby replaces the yellow color from str to the user emby settings. It is possible to ignore it? I would like to use the yellow subtitles not the white Thanks
  9. Hello. First of all really great work for media streaming. Second, I can not find any option inside the LG Emby app for subtitle color and size selection. Is it not supported or am I the one who can not find it? I saw several post from last year that it was planned for future releases. But I couldn't be sure. White subtitles in HDR are really a torture for the eyes.
  10. Hi, I've put my subtitles on the same folder where the content is in and I made sure of the format that it's supposed to be in (Aaaaa.eng.srt, I think) and I've restarted and scanned my emby server several times, and I still get no external subtitles. What should I do? Also, is there any specific format for Episode and Season external subtitles or can I name the subtitles however I want, just as long as the language is formatted perfectly (Aaaaa.ara.S01E01.srt)?
  11. emby server version: 3.5.3.0 synology DSM version: 6.2.1 problem: can not download any subtitle from opensubtitles in emby server 3.5.3.0 Log as attachment. LOG.txt
  12. djuka01

    Apple TV - subtitle serch

    Hi, Are there any plans on introducing manual subtitle search functionality directly from the ATV client like in browsers? Thanks
  13. Hello, I'm not sure if this is intended but when playing something "Anime" that has a styled subtitles the shield ignores all styles and positions of the texts. And sometimes doesn't display it at all. The same files works fine on emby android with styles and without transcoding. Using latest beta of everything and the extract subtitle is turned off in the server. Edit: All subtitles are internal ssa/ass Edit2: just tried playing a file with the external player option "vlc" and the subs worked fine. Not sure why the emby app is not able to display styled subs fine Regards
  14. CFRANS

    No Subtitles at all!

    Hello guys! I'm having a problem with my subtitles in Emby App for Samsung TV (MU6100). The option to choose the subtitle language is there, but when selected, there's no subtitle running, not at all. I've tried in the web app, and it runs fine with the srt subtitle. The log file is attached. And both the server and the app are up to date. Thanks! server-63653356189.txt
  15. I'm loving the native conversion feature but I also noticed that subtitles play by default whenever I play the converted version (using Universal TV and original quality settings). I've tried changing subtitle settings to "default" and then to "Forced subtitles only" but subtitles were displayed on playback nonetheless. Is this working as designed? If so, is there anyway to toggle when it does/doesn't display?
  16. With server 3.3.1.5, when an embedded subtitle is selected before play, strm content (with embedded + external subs) is direct playing and shows embedded subs OK. When subtitle is switched during play to a srt, the movie reverts to direct streaming and ffmpeg kicks in, but fails to show the srt subtitles. Comparing with local movie content that is direct playing, switching to srt never changes to direct streaming. Also when an external srt subtitle is selected before play, Emby theater never shows the srt and plays the default embedded subtitle track instead. Webapp plays srt fine with strm when selected before play, in case you would ask
  17. Visual Subtitling has built an enviable reputation for high quality Services that we’ve delivered for our valued customers over the last 10 years. When you need fast and reliable Services, we works at your disposal.
  18. a-jim

    Subtitle Agents

    Hey emby, Just moved here from Plex, since they're not fixing any bugs for months. Very happy to see that Emby just works. My question is: Is it possible to add more subtitle agents than just opensubtitles? Plex has sub-zero has as a channel which was very useful when you don't have subs on tv shows. thanks.
  19. Aussiedroid

    Bluray NFO Location & Naming

    I wanted to check where the Bluray nfo file should be located & how it should be named. Originally, I had these as movie.xml files in the root folder of the movie. I've upgraded to nfo files and removed xml but having this as movie.nfo was not displaying or refreshing. Some searching around the forums & wikis found that this should be now called index.nfo under the BDMV folder. I've tried this but still no data will refresh/display. If I manually refresh to fetch new metadata from Emby Theater for example it creates a file <foldername>.nfo. So I renamed my original nfo file to the folder name & refresh missing metadata & it displays as expected. Is this correct? (before I go through and manually update my other rips) Also, on a side question, should subtitle options display the name of the subtitle stream? They are present if I play this via an external player such as Media Player Classic but show as Und (Undetermined) in Emby interface. Many Thanks, AD
  20. akandemir90

    Subtitle download failes

    Hi, I have a Emby Server on my Synology DS918+. I am really happy with Emby and also have Premiere. Almost everything works perfect including transcoding. I only have problems with downloading subtitles. If i search for a subtitle (for example Modern Family) Emby finds the correct subtitle, but if I press download it failes. I have copied the following error repport from the logging. What seems to be the problem? 2018-01-04 18:44:23.729 Error App: Error downloading subtitles *** Error Report *** Version: 3.2.50.0 Command line: /var/packages/EmbyServer/target/server/MediaBrowser.Server.Mono.exe -package synology -programdata /var/packages/EmbyServer/target/var -ffmpeg /var/packages/EmbyServer/target/ffmpeg/bin/ffmpeg -ffprobe /var/packages/EmbyServer/target/ffmpeg/bin/ffprobe -restartpath /var/packages/EmbyServer/scripts/restart Operating system: Unix 4.4.15.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: False Mono: 5.2.0.224 (tarball Mon Sep 25 18:34:32 CST 2017) Processor count: 4 Program data path: /var/packages/EmbyServer/target/var Application directory: /volume1/@appstore/EmbyServer/releases/v3.2.50.0 System.IO.DirectoryNotFoundException: Could not find a part of the path "/var/packages/EmbyServer/target/var/metadata/library/8d/8df5fde262c83039585b4fb8f84cd287/Modern Family - S09E01 - Lake Life Bluray-1080p LION.dut.srt". at MediaBrowser.Providers.Subtitles.SubtitleManager+<TrySaveToFiles>d__18.MoveNext () [0x001bb] in <ac361c26e5084feeaa1d0d745c9b0949>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0003e] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00028] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00008] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at MediaBrowser.Providers.Subtitles.SubtitleManager+<DownloadSubtitles>d__17.MoveNext () [0x0038c] in <ac361c26e5084feeaa1d0d745c9b0949>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0003e] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00028] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00008] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at MediaBrowser.Api.Subtitles.SubtitleService+<>c__DisplayClass15_0+<<Post>b__0>d.MoveNext () [0x00099] in <7721b0168c2c40f7a8c10788284a3429>:0 System.IO.DirectoryNotFoundException at MediaBrowser.Providers.Subtitles.SubtitleManager+<TrySaveToFiles>d__18.MoveNext () [0x001bb] in <ac361c26e5084feeaa1d0d745c9b0949>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0003e] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00028] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00008] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at MediaBrowser.Providers.Subtitles.SubtitleManager+<DownloadSubtitles>d__17.MoveNext () [0x0038c] in <ac361c26e5084feeaa1d0d745c9b0949>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0003e] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00028] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00008] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <d31cad56a57f4677b3b2262d472abcad>:0 at MediaBrowser.Api.Subtitles.SubtitleService+<>c__DisplayClass15_0+<<Post>b__0>d.MoveNext () [0x00099] in <7721b0168c2c40f7a8c10788284a3429>:0
  21. It would be nice to have the option to add subtitle files to a movie/episode from the web interface. Currently I have to SCP into the correct location. Adding the option to upload .srt or other files to the directory of the media would be great.
  22. nicks-media-studio

    Subtitle italics tags on Apple TV 4

    I just started using Emby with my personal home server where I already have a number of movies ripped and saved with their associated subtitle files. As I was testing to make sure everything works as expected, I ran across the following issue. On my Apple TV 4, subtitles with italics tags are not rendered correctly. Rather, the line is literally printed as "<i>Insert some italics text here</i>", without the quotes, of course. I tested, and this is only an issue on Apple TV 4, as far as I can tell. Italics renders correctly when viewing through the web client. Some other things you might need to know: I'm running the newest version of Emby Server (installed 6/18/17) on my Ubuntu 17.04 server. I'm running the newest version of the client software (also installed 6/18/18) on my Apple TV 4. All of the subtitle files I have are SRT format. Thanks in advance
  23. Hi, Most of my movies are having a problem to display subtitles. The sub is there, it is showing "Subtitle Loading" for a few seconds then it shows "Unable to Load Subtitle" Is it a common issue on all Fire TV devices? If not, how do I fix this? Thanks, cranko
  24. Hi, As @@Luke asked for logs here - I'm making this thread in Synology section since I'm using server on DS916+ I have a problem with external ass subs. Tried few clients (server restart before, tested in that order - might be useful info while reading logs), and that's what I've got: Windows: Emby Theater: ASS ok, Direct Playing Chrome - ASS ok, Direct Streaming, F11 fullscreen OK Raspberry: Emby for Kodi- ASS shows, but no formating/color Kodi directly from NAS share - ASS OK - just to check, that Pi/Kodi itself can handle it Android: App: Not playing movie at all - movie not starting, som other plays ok, and once after trying others tested file started but only with English subs, and after closing it - again not starting ... Chrome: ASS OK, Direct Streaming, Fullscreen OK VLC directly from NAS share without Emby - ASS OK Ipad App - transcoding 3.2 Mbps, no subs, even embedded English are not working Chrome - Direct Streaming, ASS works, but not on fullscreen (I know, that subs in browser is some kind of hack - Luke explained me already in different thread) Safari - same as Chrome Ipad VLC directly from NAS - Video plays, I see english subs, but external ass are not available (no on list) All tests made on same video file, transcoding in server set to not using VA API - only software. Bellow I attach logs from this debug session. If this will help, I can send link to tested video/subs (it's less than 300mb) ffmpeg-remux-2b9e70bb-7c04-4f5d-8fad-b45472958b51.txt ffmpeg-remux-20af0644-03d6-47aa-9c37-51620505dd21.txt ffmpeg-remux-923d313f-12c8-4b5e-821d-633a37c9e8e1.txt ffmpeg-remux-abc20902-069f-400a-a4d9-00a13c17bd83.txt ffmpeg-remux-abf09d87-c4b6-4b74-b04f-b2c0674e7d8a.txt ffmpeg-transcode-7ed88e21-482c-4990-b358-669f78c3df2e.txt ffmpeg-transcode-1223dba0-0ba2-4da7-a12c-afa53a1a40cf.txt ffmpeg-transcode-bcb65f5a-7982-414a-8685-07aa9ef18ee7.txt server-63635074186.txt server-63635117859.txt
  25. Hi! I started using Emby a few days ago, but I'm having an issue. I'm from another country so I use subtitles (SRT) in basically all that I watch. And the font/size are just too small! Oh the phone the size is fine, but the subs are white, and when the video has a white or bright background, I can't read anything. Same thing when I mirror the video to Chromecast from the Android app, white with no shadows, and in addition, they are too small. I've already changed settings on Android app to the biggest size (Large, if I'm not mistaken).. I don't know if it made a difference on Chromecat, but still too small... I've also tried using stylized ssa/ass subs, but the ssa shows the "style text", like font, border, etc, above the sub text in each line and doesn't change the style, and the ass just shows the same old white subs. What can I do to correct this? Thank you! Gabriel
×
×
  • Create New...