Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hey all, Having trouble access media on newly installed Emby server on Debian linux. Emby was able to detect the media folder and everything in it but when I try and play a file it gives me this "No compatible streams are currently available. Please try again later or contact your system administrator for details" I changed the permissions on the folder to 777 to troubleshoot and it is still giving the same error. In the logs it looks like it is say permission denied when I try and access a file and I am now at a lost of what it could be. LogError.txt
  2. Hi, I have my Emby server on Shield TV, and everything works fine unless I want to transcode files bigger than ~2GB. The transcoding process causes the Shield to run out of memory (RAM) and it restarts the Emby Server. No error is displayed on logs since the restart is caused by the lack of memory (I checked that trough adb access to my Shield). This problem occurs during conversion (sync) or transcoding during playback. I have already tried the following Emby versions: 4.1.1.0 4.2.0.18 4.2.0.19 4.2.0.20 You can check the transcoding log in attachment. Tips for developers: I don't know, but the -rtbufsize keyword for ffmpeg could limit the amount of RAM used in the process. Could this trick be an easy way to overcome this issue? Thank you very much. ffmpeg-transcode-.txt
  3. killianbe

    Crash Emby Server Linux lastest

    Hi (Sorry i'm bad in english!) I've error when i've update my docker emby *** Error Report *** Version: 4.3.1.0 Command line: /app/emby/EmbyServer.dll -programdata /config -ffdetect /app/emby/ffdetect -ffmpeg /app/emby/ffmpeg -ffprobe /app/emby/ffprobe Operating system: Unix 4.9.0.11 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Runtime: file:///app/emby/System.Private.CoreLib.dll Processor count: 4 Program data path: /config Application directory: /app/emby SQLitePCL.pretty.SQLiteException: Busy: database is locked - PRAGMA journal_mode SQLitePCL.pretty.SQLiteException: Exception of type 'SQLitePCL.pretty.SQLiteException' was thrown. at SQLitePCL.pretty.SQLiteDatabaseConnection.PrepareStatement(String sql, String& tail) at SQLitePCL.pretty.DatabaseConnection.PrepareStatement(IDatabaseConnection This, String sql) at Emby.Sqlite.BaseSqliteRepository.PrepareStatement(IDatabaseConnection connection, ReadOnlySpan`1 sql) at Emby.Sqlite.BaseSqliteRepository.CreateConnection(Boolean isReadOnly) at Emby.Server.Implementations.Data.SqliteItemRepository.Initialize(SqliteUserDataRepository userDataRepo, IUserManager userManager) at Emby.Server.Implementations.ApplicationHost.InitDatabases() at Emby.Server.Implementations.ApplicationHost.Init() at EmbyServer.HostedService.StartAsync(CancellationToken cancellationToken) Source: SQLitePCL.pretty TargetSite: SQLitePCL.pretty.IStatement PrepareStatement(System.String, System.String ByRef) Info Main: Shutdown complete Can you please help me to resolve that ? Thx error emby.txt
  4. To whom it may concern, I'm running Emby Server version 3.2.36.0 on Windows Server 2012 R2 Standard. The problem that I'm having, while minor, is still annoying. First a little background on my Folder arrangement — which is necessary to illustrate the problem. On my sever I have a folder called Media, under which I have several sub-folders — each of which is a network share — named Books, Films, Images, Music, Shows and Video, respectively. Under both the Films and the Shows sub-folders I have 27 additional sub-folders — each of which has a one-character name, starting with 'A' and continuing on through 'Z', with the 27th having a name of '#'. For films, for example, all of the titles that start with a number (e.g.—2 Days in the Valley (1996); 7th Voyage of Sinbad, The (1958); 9 (2009); 12 Angry Men (1957)) has a correspondingly named sub-folder under Media\Films\#, which contains its video file, and all of its other related metadata files. I do this for all of my movies: Titles starting with "A", are located in sub-folder A under Media\Films, titles starting with "B", are located in B, and so on, for the rest of the alphabet. No problem. Emby Server recognizes this structure, and handles the metadata for each movie in its self-titled sub-folder with absolutely no trouble. When it comes to TV Shows, on the other hand, Emby Server is not so accommodating! As mentioned earlier, my Shows sub-folder has the same arrangement as my Films sub-folder (i.e.—sub-folders named "A" through "Z", plus "#") — however, Emby Server treats each of the "A" through "Z", and the "#", sub-folders as though it were the primary repository for a TV Show! Even though there are other sub-folders within each of the "A" through "Z" sub-folders for actual TV Shows, Emby Server still place images and .nfo files directly into the "A" through "Z" sub-folders! Plus, when I go into the Emby Metadata Manager, the "A" through "Z" sub-folders are themselves identified as TV Shows! For example, sub-folder "L" is designated as the resting place for The L-Word, sub-folder "Z" for Dragon Ball Z, and so on. Deleting the files and changing the designations in the Metadata Manager does no good, as Emby Server simply changes them back and re-adds the files! I have to "lock" each of these sub-folders to prevent Emby Server from re-applying the designations — of course, this has the undesired side-effect of disabling metadata updates in all of the sub-folders that reside therein (with each sub-folder containing an actual TV Show)! Also, this problem has appeared in all of the versions of the Emby Server that I have used (I started, years ago, with, what I think was, version 1.something). I find it odd that no one else appears to be having the same problem. I doubt that I'm the only one who has this folder arrangement. In any case, thanks for an otherwise nice product.
  5. we_r_mighty

    Building a Nas help

    I recently upgraded a mini pc for my parents and I have the old one its an hp elitedesk 705 g3 mini and dont really know what to do with it was thinking of using it as the heart for a nas to run my emby, now not sure if it would be best to keep it with windows 10 and install emby to it and run it that way or to just make it a nas and just connect a large das via usb 3.0 to it and house it all in my media center under my tv as its open with good air flow, more of a project than anything else and but would like it to work well if I start it any thoughts or suggestions?
  6. pullormadamHome

    Advanced Filtering

    Hi, Can we have more options in filtering like directed by, writer, producer, cast, tags? Also I don't see any value addition in having video and audio codec filtering in client apps (thinking as a layman user). Also can I edit the filter system by my own provided I have some technical and coding skills?
  7. meatball

    3rd party plugins for Emby server

    Hi, I'm fairly new to Emby and was curious - do people or 3rd parties develop/host plugins or apps for emby or is it just what's hosted on the catalog on the server? There's no wrong answer and I'm not being rhetorical; I'm honestly asking. For example sites that host movie or tv metadata and have an open API, can someone theoretically develop a server plugin for that and say host it on Github? Was just curious, it's not a complaint. Thanks
  8. hi my server in windows can't update plugins! it shows me emby updates without any problems. I have to update DLNA plugin from 1.0.31 to 1.0.33 manually. connected with a vpn, but problem is still alive! restarted emby and PC but doesn't work logs.zip
  9. Hi I just observed since upgrading to 4.3.0.30 that hardware transcoding fails and falls back to software transcoding on hevc main 10 10 bit profile. I not totally sure, but I think this was working before. Server info: Emby server 4.3.0.30 running on ubuntu server 18.04.3 LTS, kernel 4.15.0-72-generic Intel NUC8i5BEH1 with Core i5-8259U processor (Intel Iris Plus Graphics 655), 8GB RAM Attached, hardware detection logs and ffmpeg logs. Is that normal to fallback to software encoding with this media? thank you ffmpeg-transcode-c7b4b3f8-38f2-4da6-8ff6-609047fa1cae_1.txt hardware_detection-63710875568.txt
  10. I've been using Emby for a few months now and I love it. A few days ago the power went out at my house and now my server can't be accessed on external networks. I've checked canyouseeme and port 8096 is open. I'm running Emby on openmediavault. I appreciate any help! Howe
  11. I am having trouble accessing my Emby server from outside my network. I have opened ports on router and Windows firewall. Is it my computer not being up to specs? The computer specs: AMD Vision CPU Toshiba Satellite All Realtek Drivers Please and Thank you!
  12. alberto.bracci

    emby -ffmpeg issue

    Hello everyone, first post here so if anything should be edited just tell me. Anyway, I am running emby on a Manjaro linux machine, everything has been working out of the box until now. I am watching an episode of a series I already watched tons of episodes on emby without any problem, and suddenly the media reproduction stops towards the end. If I reload the episode it will keep stopping around the same time. Other episodes seem to be fine for now. I attach the log embyserver.txt, it seems to be an error with starting ffmpeg, but I don't really see the reason as everything has been working ok until now. I have seen some other older posts with similar issue and I tried reloading the whole series, rescanning the library each time, but nothing changed. Hope you can help, thanks in advance! UPDATE I managed to watch some other episodes and also some films, the problem happens suddenly towards the end of some apparently random episodes of just this series. It might have something to do with the files themselves but I cannot understand what since they all come from the same source. Log log-ffmpeg.txt
  13. nashi20002003

    Export Emby Server Channels..as m3U

    Is there a way to export or access the list fo channels in Emby thru m3u like people are doing to access some live tv tuner in TvHeadend by using this type of url? http://YourTVHeadendIP:9981/playlist/channels.m3u The reason I need this, is to try to see if using this url in Live Channels will work or not. Brief, I'm looking for the equivalent of the above in Emby as it''s provided by Tvheadend to expose the channels to other apps.
  14. saschinger

    Emby server nicht erreichbar

    hallo emby-freunde, ich hab mir auf nen root-server emby aufgesetzt. leider ist der seit neuestem nicht erreichbar. vom rechner zuhause aus geht es, vom handy ging es nach eingabe der IP, aber nicht über connect. auf der shield und xbox one ist leider nichts zu machen,weder mit connect,noch über die Domain bzw IP. die pin-abfrage kommt,aber der server ist trotzdem nicht sichtbar. jemand ne idee,was ich noch machen könnte? beste grüsse
  15. Hola, Llevo ya casi un mes dándole vueltas desde que instalé el servidor de Emby y después de conseguir afinar la configuración en muchos aspectos, hay uno que no consigo solucionar. Utilizo la versión 3.2.1.0-1 instalada en un NAS synology DS216+, y de momento he añadido unas 595 películas, 60 series y 70 vídeos musicales a mi biblioteca. El caso es que cuando empiezo a consultar el contenido desde la web (Chrome Emby Mobile 3.2.1.0) o desde Emby Theater hay algunas acciones que tardan mucho tiempo (desde 2 minutos hasta más de 10). Sobre todo cuando utilizo el buscador o consulto el detalle de algún contenido y veo las fotos de los actores, en estos dos casos pasa siempre. Durante este tiempo el servidor se queda inútil y no responde a nada más, luego cuando termina la consulta en cuestión desencadena el resto de acciones. Adjunto el log completo de un caso de búsqueda como ejemplo. Puedo confirmar que no tengo ninguna tarea de ffmpeg funcionando que haga que ralentice la máquina: *****@*******:~$ ps -ef | grep Emby ***** 23420 22309 0 13:16 pts/4 00:00:00 grep --color=auto Emby embysvr 23567 1 4 10:39 ? 00:06:00 /var/packages/EmbyServer/target/mono/bin/mono /var/packages/EmbyServer/target/server/MediaBrowser.Server.Mono.exe -package synology -programdata /var/packages/EmbyServer/target/var -ffmpeg /var/packages/EmbyServer/target/ffmpeg/bin/ffmpeg -ffprobe /var/packages/EmbyServer/target/ffmpeg/bin/ffprobe -restartpath /var/packages/EmbyServer/scripts/restart Y que las tareas del servidor las tengo configuradas para que empiecen por la noche y a partir de las 8 de la mañana ya han terminado todas. También añadir que en el momento de la búsqueda el nivel de ocupación del procesador del NAS era de un 16% y un 65% de RAM, por lo que no parece que estuviera muy estresado. He buscado bastante, pero no consigo encontrar una solución. Gracias. emby.log
  16. Good day. New user here. Yesterday I setup Emby through the internet browser. Loaded my libraries fixed my metadata. Today I opened the setup.exe file for emby server while trying to install The Emby Theatre. it took me to the setup page I re-put in my login information and it is like it created a new server and now i am unable to access my first server I built.Says cant connect but does show it in app.emby.media. Before in dashboard showed all my activity and sign in with roku box. Now shows nothing Now it is like I just made the account. How do I get back the original server. And everytime i open the localhost am I at risk for creating a new server? Thanks.
  17. Hi All, I'm sure I've seen this brought up some time ago, but I couldn't find a topic in here. I was wondering if in the future it will be possible to use the Auto-Organize feature on movies, as well as television. I love being able to add television shows to my watched folder and have MBS take care of the renaming and organizing. Having a similar feature for movies would be great as well (as some other users agree, from what I remember of it being discussed in the past). I don't remember what the developer response was to the possibility of this feature, this is why I'm making a new thread for it. Thanks, Patrick
  18. Hello! I just have a question about updating my Synology NAS and if it is safe to update it to the new DSM 6.2.2-24922 update 2 with my Emby Server running on it. The DSM update was just released https://www.synology.com/en-us/releaseNote/DS918+ on the 4th of July. The only reason why I ask this is because I've updated, restarted, and shutdown my NAS is the past, and I've often gotten times where I could not run Emby after the update, restart, or shutdown was complete, but I don't know if it could have done something with this https://emby.media/community/index.php?/topic/73984-emby-on-synology-ds918-won’t-run-after-restart-shutdown/ that I posted a little while ago and solved the issue on. So, since my NAS just received the update as of today, despite it being released on the 4th of July, I have yet to download and install it because I want to know if it is safe to do so for Emby and my NAS so that I don't have the same problem like I did before in the past from the second link I shared above. Plus, what to do (precautions) before I download and install the update on my NAS for the Emby Server. Anything would be appreciated. Thanks!
  19. buddyweiser

    Server on Raspberry Pi 3B

    Complete Linux noob here. I am trying to learn a bit about raspberry Pi and linux, linux based file systems, permissions, terminal commands etc, and decided the project I want to start on is a emby server on a raspberry pi I can use for travel, that will be attached to a 2tb external hdd containing a small portion of my home media library. However I am encountering numerous issues. I was wondering if someone has possibly made a guide on getting Emby Server up and running on a Raspberry Pi? I am encountering all sorts of issues that I am fairly certain have to do with file permissions. This is what I have so far: most recent version of Raspbian Buster installed and fully updated at time of writing; newest stable version of Emby Server(4.2.1.0 for armhf); small test library(2 movies and 2 shows with a couple episodes and all images and metadata from my home server)located at home/pi/embymedia/(i tried to connect the ext hdd but emby server would not see it when adding library folders, i think maybe because it is NTFS file system but not sure). If there is a guide somewhere can someone please direct me to it? If not, these are some of the issues I am currently experiencing: 1- When browsing library in server dashboard, no images display for my media, even though they are located in the appropriate folders. 2- Playback Error- No compatible streams are currently available. Please try again later or contact your system administrator for details. 3- Cannot get Emby server to recognize usb hdd when adding folders to library At the completion of this project i hope to upgrade my status of linux noob to halfway novice but any help will be appreciated in my endeavor!
  20. Hello, I recently bought premiere and suddenly Emby is running ffmpeg in the background at nearly 100% CPU, nearly constantly, even with no one accessing the server. For now, I disabled Download & Convert, and things returned to normal. I guess I have a few questions: 1) What exactly does "Download & Convert" do? What's it for? 2) Why was it running in the background? 3) Was it converting and replacing my library to be stream friendly? My whole library? That would take forever, are the old files deleted as they are converted to save space? 4) I have a GTX 950 - why wasn't that being utilized? HW encoding is enabled and recognized. 5) Can I just leave download & convert off? Thank you very much if someone takes the time to answer some of this for me.
  21. Currently, the server transcode media if the target device doesn't support a particular video or audio codec, but it doesn't detect if the device cannot play a particular video fluently, for example: I have an Android budget phone, it has a MediaTek MT6580 @ 1.30 Ghz, 1 GB of RAM (940 MB Total), the screen resolution is 480x854 pixels and Android 7.0. I have a movie in MKV container, the video codec is VC-1 with a resolution of 1920x1080p, an overall bitrate of 18,8 Mbps and the audio codec is AC3 5.1. With the quality set to "Auto" in settings, this movie plays directly on my phone, but it doesn't play fluid, it stutter a lot, it was unwatchable, but this doesn't have to do with the wifi speed because I copied this movie directly to the memory of the phone and it wasn't fluid either. What I did afterwards was to change the quality manually, testing the available bitrates one by one in descendent order, starting with the quality smaller than the one in the video: 1080p - 15 Mbps: Didn't work 1080p - 10 Mbps: Didn't work 1080p - 8 Mbps: Didn't work 1080p - 6 Mbps: Didn't work 1080p - 5 Mbps: Didn't work 1080p - 4 Mbps: Worked So the only quality that worked without any issues (stutter, pixelated video, etc.) was 1080p - 4 Mbps, but there is one problem, it changes the quality globally, so if I play another video I have to set the quality again to "auto" in settings or during playback because not all the videos play fluid with the same quality, I tested others where I had to set different qualities. It's important to note this applies only to the local network and it only applies to HD videos because this phone in particular plays SD videos with no issues. So the questions to the Emby team are: Is this something that can be fixed in the future or is it very hard to implement? Have you ever consider something like this? I know the most obvious answer to this question is to buy a new phone with a better processor and memory but that's not the point, the idea is to have a better understanding about the transcoding process with a case like this.
  22. I upgraded our router from a Google Onhub to a Orbi AC3000 (to help with connectivity on the other end of the house). After upgrading I did notice the connecting Host IP changed from 192.168.86.26 to 192.168.1.2. I tried updating the address and connecting to it on my Nvidia Shield and Android phone, but it didn't connect on either. However, when I type in the IP address with the 8096 Port on the Windows computer the server is housed on, I'm able to connect just fine. Just in case if it was useful, I did include the most recent server log. Any help is absolutely appreciated! Hoping to get this resolved before the wife comes home! Thank you! EDIT: I forgot to mention I did go into my Windows Firewall and did the following steps (to Port 8096): https://wiki.mcneel.com/zoo/window7firewall server.txt
  23. Hi All, What does the following indicate? 2019-08-15 17:29:22.135 Error App: Error resolving path \\dondersteendc\Media_DSdcTiered\TV Series\TV Series - Ended\Avatar The Last Airbender\Season 02 *** Error Report *** Version: 4.2.1.0 Command line: C:\Shares\Emby190814\system\EmbyServer.dll -service Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Runtime: file:///C:/Shares/Emby190814/system/System.Private.CoreLib.dll Processor count: 8 Program data path: C:\Shares\Emby190814\programdata Application directory: C:\Shares\Emby190814\system System.IO.IOException: System.IO.IOException: An unexpected network error occurred : '\\dondersteendc\Media_DSdcTiered\TV Series\TV Series - Ended\Avatar The Last Airbender\Season 02' at System.IO.Enumeration.FileSystemEnumerator`1.GetData() at System.IO.Enumeration.FileSystemEnumerator`1.FindNextEntry() at System.IO.Enumeration.FileSystemEnumerator`1.MoveNext() at System.Linq.Enumerable.SelectEnumerableIterator`2.ToArray() at System.Linq.Enumerable.ToArray[TSource](IEnumerable`1 source) at MediaBrowser.Controller.Providers.DirectoryService.GetFileSystemEntries(String path) at MediaBrowser.Controller.IO.FileData.GetFilteredFileSystemEntries(IDirectoryService directoryService, String path, IFileSystem fileSystem, IServerApplicationHost appHost, ILogger logger, ItemResolveArgs args, Int32 flattenFolderDepth, Boolean resolveShortcuts) at Emby.Server.Implementations.Library.LibraryManager.ResolvePath(FileSystemMetadata fileInfo, IDirectoryService directoryService, IItemResolver[] resolvers, Folder parent, LibraryOptions libraryOptions) at Emby.Server.Implementations.Library.LibraryManager.ResolveFileList(List`1 fileList, IDirectoryService directoryService, Folder parent, IItemResolver[] resolvers, LibraryOptions libraryOptions) Source: System.IO.FileSystem TargetSite: Boolean GetData() I’m working on a VM with Emby and I'm currently in the testing phase. Most of it working well except that Emby seems to get stuck scanning a certain directory. As far as I can understand it must be folder permission related. Running the latest version What do you think? More info on request and thank for any help or suggestions, Peran embyserver.txt
  24. Hi I am planning to get a VPS or dedicated on hetzner or contabo to install emby and share with my friends about 25 or more people. Will VPS be enough or should i get a dedicated? Which specs should i look for? Ram, CPU or what should be the minimum specs? For ex for now, i have a 30GB interstellar movie with H265 HEVC codec, on Apple TV Emby player with 100mbit connection it is not playing flawlessly. What is the reason do you think? Thanks
  25. gillmacca

    notifications unable to disable

    Not sure if this is an issue just my end, but If i go to 'notifications' and attempt to make any changes, when clicking save, it does not save. I do not even get a save notification. I am running beta version 4.3.0.4, but not sure if it a beta issue, or when email notifications was updates the other day
×
×
  • Create New...