Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. I migrated my server from synology to an intel nuc running ubuntu server 18.04 lts. I installed emby server 4.0.2.0. After I did all my libraries and the scan was completed, I restore a backup. The backup was created from beta server 4.1.0.15. Everthing seems to work like it should. However, at startup, I get a lot of "Error App: LoaderException". See attached logs. I just wondering why I get all those errors at startup and if there is something I can do to fix it? Thank you Logs.txt
  2. buddyweiser

    Raspberry Pi 3B+ as Server

    What I want: I am looking for a very small form factor solution to serve up media to 1 possibly 2 devices(direct stream, NOT transcode), and also act as a router. This will be for travel. I also want to keep cost down as much as possible (less than 100 is good, under 60 is better) Why these specifics: For vacation, most times the rental does not have wi-fi, and more often than not, only has a TV with a blu-ray player. I have a fire stick I bring for travel, and use my laptop to act as a temp-travel server(my home upload speed is terrible, and also I want a solution that does not require internet connection just in case there is no cell coverage or wi-fi). I also store my "travel media" on a 2 tb external hdd. I am looking for a solution with considerably smaller footprint, that I can plug in when we get here, and its ready whenever I want to use it. I thought of the raspberry pi because I have seen people building wi-fi routers with them. I thought, wouldn't it be great if I could build a small enclosure for a headless raspberry pi, make it a wifi router, and also have Emby Server run on it when it boots up? I could even have a small 3" lcd on the outside of the enclosure to display bits of information like connected devices, status of internet connection if any, and even status of Emby Server. But this entire idea would depend on how well emby server runs on Raspberry pi. Does anyone have any experience here? Any feedback would be welcome!
  3. When I try to Browse Library or Configure Emby I receive the above error message. I have delete the Emby Server App and re-installed without any success. I had to replace my BT Hub a few days ago. Any help would be greatly appreciated.
  4. I have been having problems for days on both my home and work computer. I can log in but then it asks me to pick a server. No matter which one I pick it says "We're unable to connect to the selected server right now. Please ensure it is running and try again." I thought I was doing something wrong and I have tried this a ton of times. One of my friends just went on his computer and logged in with my info and everything popped right up for him. He did not have to pick a server or snything. PLEASE HELP. This is SO frustrating. TIA
  5. Since joining Emby last December, I have spent a lot of time organizing my media libraries, including correcting any mis-'identify' linking, updating metadata, and even setting custom "sort as" information to organize my libraries. Then the previous media server updated versions came out, I installed the new server version, and to my dismay, all of that custom information and work was lost! as the server restarted and essentially ran what looked like a fresh scan and link process. So much work and time, gone in an instant. I suspect that there's a way for me to help ensure this doesn't happen again, before I install the latest update. I appreciate any guidance or tips to help ensure that I don't make this same mistake again. I did find the 'lock this metadata' near the bottom of the metadata screen for each individual piece of media - is that sufficient to select to preserve my inputs? Or is there more to be done. Thanks in advance!
  6. meatball

    Server Bitrate settings/question

    Hi I’ve recently migrated from plex and trying to get my arms wrapped around the server bitrate settings and was hoping for some guidance. If I go to expert-advanced and set the bitrate setting, this is the global setting applied per remote device- is this correct? Ultimately this is going to determine how much upload bandwidth you allocate per streaming device not on the LAN. HOwever I can augment this by going into the individual users settings on the server and increase/decrease their allowed bitrate/upload bandwidth which will override the global setting I mentioned previously. Am I in the ballpark or am I not understanding? Please feel free to correct me if I’m off base. Thanks for the help.
  7. Just updated to 4.0.2 on my Nvidia Shield box and now Live TV channels will not tune-in. The Shield just shows a spinning blue circle and if I try via a browser, I get the message 'No compatible streams are currently available' Tried removing and re-adding my HD Homerun, no change. All channels seems to be detected and are listed. Guide is populated. Anyone else experiencing this or any ideas please.
  8. Hello! I'm have been trying for the past few days, to set up Emby to be able to play an audio stream over ethernet. More specifically I would like to be able to play a broadcasted/multicasted audio stream from another machine on my LAN. I've tried using both the IPTV plugin and strm files. I've had no luck using the strm method as described on the wiki so I've given up on that for the time being. I've been able to play internet radio streams directly using the IPTV plugin, but this will not be possible where it will be used, due to data limitations on the internet connection. Sifting through the logs, I've noticed the same error in FFMPEG, "streams and format are both null." I've been able to play the stream on other applications, such as VLC, so I'm thinking this has to be somekind of a configuration issue in FFMPEG. Right now I'm using a free version of the Emby server on my PC and I've used the browser interface on the same computer and on my phone, as well as the Emby app on an LG TV. Where it will be used I'll have the Premium version if that makes any difference? I've been able to play both audio and video from directly linking to files on the server, as well as directly linking to internet radios using http. What I have not been able to do is to play from streams in house, no matter if it's video or audio, directly from a file or transcoded from an internet radio stream. So, is it possible to use Emby to handle in house streams, and if so, how on earth do you make it work? I would very much like to be able to use Emby for this, since it handles all my other media as well.
  9. Hello, I am having trouble connecting remotely to the Emby server on my computer, from my android phone (or any other device). I am able to connect when on my home network, but not off of it. I have gone through the steps in the Connectivity section, to no avail. I have opened port 8096 in Windows Firewall, as well as set up port forwarding for 8096 in my router (using router Asus RT-AC68U). When trying on canyouseeme.org, i get the error "i could not see your service on ... on port 8096". I have checked for other Firewall rules, and found none, and even tried temporarily disabling firewall, and it still won't connect. Also rebooted router and Emby server multiple times after changing settings. What am i doing wrong?
  10. The Plugin Catalog in the WMC app doesn't seem to properly download files from the server (Testing with EMC 3.0.315.0) . Basically I simply deleted one of my themes and tried to download it again and it basically hangs at installing the theme. This was brought to my attention by a user having issues installing the theme. I tried uploading a new version to the site and all seemed to process well but still it won't seem to download the file and basically just sticks a file with 0 bytes in the \programdata\plugin directory. This is not limited to my themes as I tried to install the backdrop screen saver and the cover screen saver and the same issues occured.
  11. I love the additional subfolders for Movie Extras (eg, Shorts, Scenes, Interviews, etc.)! I would like to propose an additional folder: "Easter Eggs". This would be intended for content that is usually hidden somehow within a DVD/Blu-ray menu (eg, Incredibles 2 Easter Egg List). What would be nifty about having a folder designated for this content is that then perhaps someday someone could write a plugin that would handle this content differently in how it is displayed in Emby apps, somewhat approximating the original experience of hunting for easter eggs in the DVD menu (eg, maybe a movie with easter eggs would display a special icon, and that would clue the user into needing to hunt for a link they could navigate to, but which was hidden somehow, in a similar fashion to how this sort of thing works in DVDs/Blu-rays). Now admittedly this is very much in the "nice, but not necessary" category. But it's a fun idea so I thought I'd put it out there for folks to possibly vote on if they're interested. Also, note that just as with the Galleries folder feature request, I would want this to also be available to TV shows, as noted elsewhere. PS - If this is something you might like to see implemented, be sure to "Like" this top/first post (as well as any subsequent posts in this thread that highlight particular aspects of what you are interested in) -- "Liking" the top/first post helps the Devs to know how much interest there is in a given Feature Request.
  12. Hi, I have a problem with the QNAP Arm64 version (aarch64), my NAS is a TS-328, Versión 3.6.0.84 beta. Using the same folder with an emby server windows 10 the metadata is correct, but in the nas server there is an artist called "Artistes Divers" which includes many albums that do not have that artist. The albums that are included are those that the artist of the album "Various Artists" actually has. It seems somewhat random. I have tried to reinstall emby from scratch and have also created the library several times. In reality the artist "Artistes Divers" only has one album and "Various Artists" has 337 albums. I have tried in Emby server windows 10, Plex and Mediamonkey, this is all correct.
  13. Kimballslice1890

    Convert Media Failed

    After updating to the latest emby server, I have an alert saying convert media failed. Here is the content of that error: Exception of type 'SQLitePCL.pretty.SQLiteException' was thrown. at SQLitePCL.pretty.SQLiteException.CheckOk(sqlite3 db, Int32 rc) at SQLitePCL.pretty.SQLiteDatabaseConnection.PrepareStatement(String sql, String& tail) at SQLitePCL.pretty.DatabaseConnection.PrepareStatement(IDatabaseConnection This, String sql) at System.Linq.Enumerable.SelectEnumerableIterator`2.MoveNext() at System.Linq.Enumerable.TryGetFirst[TSource](IEnumerable`1 source, Boolean& found) at System.Linq.Enumerable.First[TSource](IEnumerable`1 source) at Emby.Sqlite.BaseSqliteRepository.CreateConnection(Boolean isReadOnly) at Emby.Server.Sync.SyncRepository.GetJobs(SyncJobQuery query) at Emby.Server.Sync.SyncJobProcessor.EnsureSyncJobItems(String targetId, CancellationToken cancellationToken) at Emby.Server.Sync.SyncJobProcessor.Sync(IProgress`1 progress, CancellationToken cancellationToken) at Emby.Server.Sync.SyncConvertScheduledTask.Execute(CancellationToken cancellationToken, IProgress`1 progress) at Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.ScheduledTaskWorker.ExecuteInternal(TaskOptions options) is this an issue that will impact my experience or server?
  14. MrGrymReaper

    Portable Version Of 4.0.0

    Hi, Please will 4.0.0 or higher still have the portable version or has the setup tool gained the ability for the user to specify the location? As I utilise limited privilege accounts for running services to restrict damage possibilities. With the server (or setup) binding to an Admin privileges account. It means that hack attempt attacks attempts will have more damage possibilities. But with where I install Emby it is still able to do its job without needing complete access to the system. Thank you for time and attention in this matter. Kind Regards, MrGrymReaper
  15. Steverido

    Kodi - Emby Server Access Issues

    Gents, I have installed Kodi, Emby for Kodi and Embuary skin. I am getting a connection error 10061. Seems to be that Kodi is not connecting to the Emby server. I think that Emby server is crashing and it is okay when I first boot up and access the configuration page, but as soon as I start-up Kodi or even Emby Theater, it loses the connection. Running the latest Windows 10. Attached logs. Have not got to creating a Kodi log yet. I di enable debugging but it did not crete a log in roaming.
  16. Hi, In Settings there is a section named "Advanced" or "Hosting". This is the mine: And this is a section of my Dashboard: The server is running in local http port (8096), there is no option to enable https in local. Nor, in my opinion, does it make sense to activate https on local connections. My question is: does the "Local https port number" option make any sense? ----------------------------------------------------------------------------------------------------- And another question is about remote access. I have disabled this option, why the Dasboard shows "Remote (WAN) access" if it's inactive? This leads to confusion when remote access is not activated.
  17. babarsyal

    Options related

    Hello, I want to hide or disable some of the options from server for local users. we have more than 500 users and now we are running it as a test and for that i have some issues regarding main setting options. i I have attached above the screenshot with mark where i want to remove marked area or just settings option for local users. Second pic attached with marked area that any user can delete from his account. i will run only one account for all users and cannot allow one user one account. also if any user delete this file so it will be deleted from main directory or just from user's sync library? I just want to have full command over security to save my data from users.
  18. Steverido

    Post Installation Issues

    I have installed the latest Theater and I am getting a couple of strange things happening. Connect to the server once and then it seems to crash. I have to ctrl, alt del to shutdown the server and restart it. If I try to open up the server settings, I can one time and then I get can't connect to local host meassage. Windows 10. Latest. When I do open up Theater I have to manually connect to my server. When I go into settings to select a theme it has a statement this feature requires an active Emby Premiere subscription. I don't have a subscription because I already have a Lifetime Emby Premiere plan. Trying to play around with Theater as recommended by Luke because of issues with Emby for Windows Media Center. Added logs and screenshot. You will notice that the logs are picking up a Roberts DAB radio. It connects to my router. Not sure why it is showing in the logs or if there is any relevance to this issue! embyserver.txt embyserver-63681706321.txt theater-63681706950.txt
  19. This is not a huge deal, but I'm curious if there is any way to remove or exclude a particular movie from showing up in the Recent/Latest lists (including removing it from showing up in these lists via the API)? Thanks in advance for any advice!
  20. Hi I'm trying to use https for remote connections using Synology reverse proxy and letsencrypt certificate installed using DMS control panel. Here what I did so far: 1. Setup DDNS using synology.me service 2. Create a letsencrypt certificate for this domain using DMS control panel 3. Create a reverse proxy setting on port 8921 to redirect to localhost:8096 4. Setup the https://*:8921 service to use the "mydomain".synology.me certificate 5. Setup port forwarding on my router to forward port 8921 to my nas port 8921 6. Setup emby advance settings, I set the external domain, https port and the secure connection mode to "Handled by reverse proxy". Everthing is working greate except for 1 thing. If I use https://"mydomain".synology.me:8921, I get a secure connection to emby server with the message : Secure connection: verified by Let's Encrypt. However, if I use this url instead: https://"mypublicip":8921, I get to my emby server on a unsecure connection with this message: "mypublicip":8921 uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for "mydomain".synology.me. I can add an exception in the browser and get to my emby server on an unsecure connection, which defeat the purposeto have a secure connection at the first place. Did I miss a setting somewhere, anything that could explain why I can get to my emby server on a unsecure connection through my public ip? Thank you
  21. ocsurf74

    Alexa can't reach Emby Server

    New user here and I'm trying to set up Alexa. I've set up Emby Connect and the Alexa skill and when I ask to open or play Emby it can't connect or find server. I'm running Windows and the latest updates have been done.
  22. Emby server 3.5.2.0 Server backup plugin 1.2.3.0 Ubuntu 18.04.1 LTS Client: Firefox Quantum 62.0 (64-bit) The story so far: Fresh install of Ubuntu 18.04 Download and install Emby server from https://github.com/MediaBrowser/Emby.Releases/releases/download/3.5.2.0/emby-server-deb_3.5.2.0_amd64.deb Enter my Premier subscriber key Install the backup plugin Restore my backups from backups.tar.gz from old system, into /home/emby/emby-backups Launch Emby, launch backup plugin. No luck. Just in case, make sure permissions are in place, even though no specific errors in logs: sudo chmod -R 755 /home/emby/ sudo chown -R emby:emby /home/emby/ Launch Emby, launch backup plugin Browse to any backup Result: backup screen hangs with loading indicator Log files: logs indicate that plugin is reaching endpoint ok, and browsing the JSON at http://localhost:8096/emby/MBBackup/Backups correctly displays restorable content of backup files (time, date, profile, users, etc). It seems like just the UI is hanging for some reason? Most recent log attached. Additional information: previous server was Emby 3.2.x on Ubuntu 16.04 LTS, same backup plugin version, and these same backups restored successfully there. Unfortunately the old server was destroyed and no longer exists, only the archived backups. embyserver.txt
  23. Hi, total scrub over here. I made my server on my old desktop that just died last week (ouch) and created my new server using the same emby connect account on my new desktop. When I go to stream from my apple TV that worked extremely well with my original server on the same internet connection, the apple TV asks me to select a server (the old one or the new one I made). Everytime I select the new one and enter the pin to connect, it gets stuck loading and never loads. Do I need to delete the old server to get this new one working? Because I don't have access to the old desktop that its on anymore. If not, is there anyway to delete it from my new computer? And is this even a problem or is there a problem with my new server? Please help! I need to stream my local library again!!! Update: When connecting through Apple TV, I tried connecting with the emby connect PIN and it gets stuck on loading and then I tried using the specific server address and port (which I made sure was open with my firewall) and it kicked me back to the page asking if it should connect with Emby Connect PIN or server address. This loops on repeat. Help!!2
  24. Library folders in my admin panel don't have images anymore since a while. So i've tried to add them manually, however when i click on "Edit Images", the loading icon appear (And never fade-out) but the popup for editing the images is never shown. The only library with an image is the "Auto generated library" called Collection créated by the plugin Auto Box Set. When i clic on "Edit Images" for this item the popup appear as expected. The only error i've managed to found is displayed in the browser console when i click an the menu item "Edit Images". Uncaught (in promise) Error: null itemId at ApiClient.getItem (apiclient.js?v=3.5.2.0:1) at imageeditor.js?v=3.5.2.0:1 at Object.execCb (alameda.js?v=3.5.2.0:1) at defineModule (alameda.js?v=3.5.2.0:1) at Object.depFinished (alameda.js?v=3.5.2.0:1) at alameda.js?v=3.5.2.0:1 Tested on Chrome 69 and firefox 62.
  25. I have just changed my ports for HTTP and HTTPS access on my server to the standard 80 / 443 as I don't run anything else on my home IP. However, when looking on the server dashboard, the In-Home (LAN) access has changed but the Remote (WAN) access has remained at the default 8096 (as I haven't set up a certificate yet). This ONLY effects the dashboard link as if you enter the emby server manually with the new port numbers it connects OK.
×
×
  • Create New...