Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Moleburt

    Editing Images Problem

    This issue has been going on for awhile now, and I've seen other posts about it, but no solutions or fixes that I've seen yet. Whenever I browse my library and change the primary image of something it jumps the library to a random page, it doesn't even jump do like the next page or keep it alphabetical, it seems like it just jumps it almost like it's filtering the movies by letter or something, it makes it VERY time consuming to try and change images through my entire library. A fix for this would be great. Any help is appreciated. Thanks!
  2. For my boxsets, I used to have everything organized the old MB2 way, with boxset folders and movies within the folders. For example: \Movies\Matrix Collection\The Animatrix (2003)\A Detective Story (2003)\A Detective Story.mkv \Movies\Matrix Collection\The Animatrix (2003)\Final Flight of the Osiris (2003)\Final Flight of the Osiris.mkv . . . \Movies\Matrix Collection\The Matrix (1999)\The Matrix.mkv \Movies\Matrix Collection\The Matrix Reloaded (2003)\The Matrix Reloaded.mkv \Movies\Matrix Collection\The Matrix Revolutions (2003)\The Matrix Revolutions.mkv This served my purposes, but obviously didn't work as well with MB3/Emby since the Movie view had all of the movies without the collection folders. This morning, I decided to remove all of the boxset folders, and use the "group into collections" feature to better organize my Movies folder (I was tired of looking at 12 consecutive Land Before Time movies when scrolling through my movie view). So far the results are exactly what I wanted to see but I have a couple of new problems. My main issue is more of a general problem - can you create custom collections of movies that don't necessarily have the same TMDB collection id (or any collection id)? I don't really see anything in the metadata manager to accomplish this, but I assume it is possible. For example, how do you organize the Animatrix when you have all 9 stories as individual media files? TMDB treats this as a single anthology movie, but they do have the individual stories as separate movie entries as well. The problem is TMDB doesn't include the individual stories it as part of a collection anymore, either as a standalone "Animatrix" collection or a part of the Matrix collection, so I just have 9 random movies spread out across my movie collections in no particular order. Ideally, I'd like to have an Animatrix boxset as a nested boxset within the Matrix collection, but I will settle for standalone Animatrix collection. I know I can create an "Animatrix [boxset]" folder and put the individual movies in there. That will create an entry in the collection view for the Animatrix movies, but they still show up in my "Movie" view as individual movies. I cannot figure a way to group them in the movie view as well, and I haven't figured out how to nest it inside of the Matrix collection either. A secondary issue (somewhat related) is adding a movie to an existing collection. For example, TMDB doesn't include the new "Minions" movie as part of the Despicable Me collection, and is inconsistent with the various shorts and mini-movies that are part of that franchise (some are part of the collection, some aren't). If I manually edited the TMDB collection id in the metadata manager so they were included in the Despicable Me collection, would it group everything together? And would it get overwritten the next time it refreshes the meta data (I don't see an option to lock the id fields).
  3. I made the installation of the emby server and tested it in my house, after some accesses I noticed that the system asks me for a single payment or a fixed payment for monthly payments. I wonder if with just such a single payment, the system lets me create multiple users on my local network and if there is any limitation on the number of users to be registered. (Realizei a instalação do emby server e teste em minha casa, após alguns acessos notei que o sistema me pede um pagamento único ou um pagamento fixo por mensalidades. Gostaria de saber se com apenas esse pagamento único, o sistema me deixa criar vários usuários em minha rede local e se existe alguma limitação na quantidade de usuários a serem cadastrados.)
  4. rechigo

    Music metadata

    So I don't know what's up with music metadata, it doesn't automatically find the metadata so I tried to manually add it using https://www.mp3tag.de/en/ and it still wouldn't pick up the metadata. What am I doing wrong? How do I get Emby to pick up music metadata?
  5. rechigo

    Not finding TV show metadata

    Emby seems to be having trouble scanning the metadata for a series I have. My library type is set to Tv Shows and I have all metadata sources in use to try to search for the metadata. My series is "Star Wars the Clone Wars" and the episode names are in the format "Star Wars The Clone Wars 03X15 Overlords.mkv" Where "03X15" represents the season and episode, and "Overlords" is the episode name in this case. I am running server version 4.1.1.0 (latest) Any help would be appreciated as there is no way I am going to manually search for/enter the metadata for 6 seasons (over 150 episodes) worth of video.
  6. Hello, could somebody help me with this error in log file on Emby Server v4.1.1.0 (android tv box): 2019-05-26 22:37:03.585 Error ChannelManager: Error creating channel *** Error Report *** Version: 4.1.1.0 Command line: /data/app/com.emby.embyserver-1/base.apk Operating system: Unix 3.14.29.0 64-Bit OS: False 64-Bit Process: False User Interactive: False Runtime: file:///mscorlib.dll Processor count: 8 Program data path: /storage/emulated/0/Android/data/com.emby.embyserver/files Application directory: /data/user/0/com.emby.embyserver Mono: 5.14.0 (explicit/62031dcabf4) Android Version: 7.1.2-REL - SDK: 25 'NMr1' Patch Level: 20181014 (2018-10-14) Fingerprint: Xiaomi/sagit/sagit:7.1.1/NMF26X/V8.2.17.0.NCACNEC:user/release-keys Model: atvXperience_v2FF - atvXperience/atvXperience Hardware: atvX_S905X/atvX/amlogic/S905X SupportedAbis: armeabi-v7a, armeabi SQLitePCL.pretty.SQLiteException: Constraint: FOREIGN KEY constraint failed SQLitePCL.pretty.SQLiteException: Exception of type 'SQLitePCL.pretty.SQLiteException' was thrown. at SQLitePCL.pretty.SQLiteException.CheckOk (SQLitePCL.sqlite3 db, System.Int32 rc) [0x00017] in <a7b50c3af6fb4394800c2a95b825777a>:0 at SQLitePCL.pretty.SQLiteException.CheckOk (SQLitePCL.sqlite3_stmt stmt, System.Int32 rc) [0x00006] in <a7b50c3af6fb4394800c2a95b825777a>:0 at SQLitePCL.pretty.StatementImpl.MoveNext () [0x0004a] in <a7b50c3af6fb4394800c2a95b825777a>:0 at Emby.Server.Implementations.Data.SqliteItemRepository.UpdateAncestors (System.Int64 itemId, System.Collections.Generic.List`1[T] ancestorIds, SQLitePCL.pretty.IDatabaseConnection db, SQLitePCL.pretty.IStatement deleteAncestorsStatement) [0x000db] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 at Emby.Server.Implementations.Data.SqliteItemRepository.SaveItemsInTranscation (SQLitePCL.pretty.IDatabaseConnection db, System.Collections.Generic.List`1[T] tuples) [0x000c9] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 at Emby.Server.Implementations.Data.SqliteItemRepository+<>c__DisplayClass45_0.<SaveItems>b__0 (SQLitePCL.pretty.IDatabaseConnection db) [0x00000] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 at SQLitePCL.pretty.DatabaseConnection+<>c__DisplayClass20_0.<RunInTransaction>b__0 (SQLitePCL.pretty.IDatabaseConnection db) [0x00000] in <a7b50c3af6fb4394800c2a95b825777a>:0 at SQLitePCL.pretty.DatabaseConnection.RunInTransaction[T] (SQLitePCL.pretty.IDatabaseConnection This, System.Func`2[T,TResult] f, SQLitePCL.pretty.TransactionMode mode) [0x00063] in <a7b50c3af6fb4394800c2a95b825777a>:0 at SQLitePCL.pretty.DatabaseConnection.RunInTransaction (SQLitePCL.pretty.IDatabaseConnection This, System.Action`1[T] action, SQLitePCL.pretty.TransactionMode mode) [0x0001b] in <a7b50c3af6fb4394800c2a95b825777a>:0 at Emby.Sqlite.ManagedConnection.RunInTransaction (System.Action`1[T] action, SQLitePCL.pretty.TransactionMode mode) [0x00000] in <918b38c4a304417e9492a8444a8b00f2>:0 at Emby.Server.Implementations.Data.SqliteItemRepository.SaveItems (System.Collections.Generic.List`1[T] items, System.Threading.CancellationToken cancellationToken) [0x000fb] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 at Emby.Server.Implementations.Library.LibraryManager.CreateItems (System.Collections.Generic.List`1[T] items, MediaBrowser.Controller.Entities.BaseItem parent, System.Threading.CancellationToken cancellationToken) [0x00006] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 at Emby.Server.Implementations.Library.LibraryManager.CreateItem (MediaBrowser.Controller.Entities.BaseItem item, MediaBrowser.Controller.Entities.BaseItem parent) [0x00013] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 at Emby.Server.Implementations.Channels.ChannelManager+<GetChannel>d__41.MoveNext () [0x0010a] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at Emby.Server.Implementations.Channels.ChannelManager+<GetChannelEntity>d__44.MoveNext () [0x000a6] in <fde33dc083004d96a63cf2129ad12dfb>:0 Source: mscorlib TargetSite: Void Throw() Thank you
  7. twistedvincent

    Images Disappearing Issue

    So, my folders image issues still remain. Same image repeated 4X which is really annoying, especially since I'm a bit OCD and little crap like that drives me nuts. Now, When I add new videos and edit the images they just disappear. I added the proper poster, backdrop, and banner, clicked save and thought that was it. Until I found a better backdrop image, went to change it, and discovered 2 out of the 3 images I added were gone. And after checking some other images discovered they were gone as well. So I re-added everything again went to double check and VOILA! Gone again. I have the new beta and was thinking of installing it but thought I'd better check for a solution here first.
  8. Hello. Currently what would be the cheapest hardware I can use to install emby server? The plan is just to connect emby with HDHomeRun and be able to watch live TV from outside home wifi. HDHomeRun doesn't support it natively, so it requires Plex or Emby. Plex requires PlexPass (paid) to broadcast live TV and emby does that for free via emby server. Any help is appreciated! Thank you.
  9. I renamed one of my libraries (from Animated - Movies to Movies - Animated), but it seems that it now cannot detect my collections. The collections are still showing in the user folder (C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server\data\collections) and if I look at any of the XML files they still show all the proper paths to the media. When viewing my library through the My Media section on the web app, if I go over the Collections tab there is nothing there. I'm on the latest version of the server (4.1.1.0)
  10. Ever since updating to version 4 (on 4.0.3.0 currently), I've been having some playback issues (freezing) on almost everything I play. This happens on two separate servers in two separate locations streaming to different types of devices. One server runs on Windows 7 and streams to a Roku+ streaming stick. The other runs on Windows 10 and streams to a Shield TV. Both servers have been experiencing the problem only since version 4 and have worked flawlessly for 2 years prior without a single freeze. I currently only have logs saved for one of the servers which I've uploaded below. In the first log while watching Jaws, there was one freeze which I was able to get past by simply pressing pause and then un-pause on the remote. In the second log while watching Slumdog Millionaire, it froze about 20-30 mins into the movie. I tried pause/un-pause again which resumed the movie. However, it froze again shortly after and would continue to do so until I just got frustrated and stopped watching the movie. In the third log while watching Skyfall, playback froze about 1 hour and 30 mins in. I was able to resolve by pausing/unpausing and it didn't freeze again. It's at the point now where I don't even want to watch something because I'm constantly thinking that it will freeze (which it does 80% of the time it seems) and it takes away from the enjoyment of watching. Hopefully there's something in the logs that can help get to the bottom of this. Thanks for any help! embyserver-jaws_freeze.txt embyserver-slumdog-freeze.txt embyserver-skyfall.txt
  11. I was running emby-server-deb_4.0.2.0_amd64.deb on Ubuntu 18.04.2. I noticed that the server was down. I discovered over 37,000 log files on my machine. All of the embyserver logs were zero bytes in length. There were thousands of "unhandled" log files all of the same length. The ones I checked all had the same info in them. I apt purged 4.0.2.0 and installed emby-server-deb_4.1.1.0_amd64.deb I discovered a "System.NullReferenceException:" that was occuring which I think is coming from Mono. Also, the embyserver log file are still zero bytes in length, but there are not 1000s of them being generated anymore. Here is a link to detailed information of my investigation. http://cdn.kolomona.com/emby/problem01 Any help to get myserver up and running would be greatly appreciated. Thanks
  12. Dizzy49

    Dell PowerEdge for Emby Server?

    So, I have a Norco case with a cheapy mobo and processor. I've got 16 drives in it, so I'm making good use of the 24 bays. I ran across a Dell PowerEdge R710 server with 2x Xeon 5660 CPUs and 64GB of Ram for a reasonable price. I don't even care about the 6x 2TB drives. My question is two fold. 1) Would the Dell PowerEdge be a good Emby server? 2) Is there a way to connect the drives in my Norco to the PowerEdge so the Norco is essentially just a big box of drives? I'd rather not connect via Ethernet as I believe it would lose a lot of efficiency trying to stream/re-encode from a network drive. Thanks! -Sean
  13. Doebert

    Emby shows unknown users

    All of a sudden I can no longer get into Emby?? When I start Emby in windows 10 it shows 2 unknown users. 1-computerguyiptv and 2-doom. I have no idea who they are? When I try to log in with my credentials it doesn't recognize my account. I first noticed a problem when I was trying to access it on Roku and it showed my server name with addition info after that "LIVETV VOD AND MORE". I have no idea where that came from either?? So........what should I do to resolve this without losing all my media? Thanks in advance.
  14. casperch

    configurazione server emby

    salve mi presento mi chiamo Casper sono entrato da poco nel mondo Emby ho fatto un test su un server locale più ho aggiunto nas Qnap di 4 Tb dove ho tutti i film ed e collegato in rete locale con il server. Emby e strutturato bene ora vorrei fare bkp e metterlo su un server dedicato e meglio fare server linux o windows ? io ho a disposizione un server dedicato online Bandwidth: Unltd @ 1Gbps IP: 1 HDD: 2x 2000GB HW RAID 1 RAM: 32GB CPU: Intel Xeon E3-1220 3.10Ghz + ILO e vorrei reinstallare tutto con il bkp e riconnettere con il mio server nas locale per i contenuti film ho visto che con tre user sul mio server locale test veniva consumato molta cpu a causa del trascoding e possibile disabilitarlo e come si fa? saluti casperch
  15. I have been an Emby user since MediaBrowser. I loved and still love how it works with Windows Media Center on Windows 7. My current media server is set up on Windows 7, and I use WMC on my main TV that's hooked to the sever, and a few other TVs in the house. I guess I'm just looking for some advise on what to do now that support for Windows 7 is ending. I'm just so used to the layout of Windows Media Center, and the flawless execution between it and my Windows 7 server set up, that I'm anxious about how to make sure things work for me once Windows 7 is no longer a good solution. Does anyone else on here still use 7 and WMC? Did you used to use it and have moved on to something new and you still like it? I love the LiveTV of WMC. I know Emby now has LiveTV options...but I think I need to buy a specific tuner for that? Is Windows 10 my only option with Theater? What about Linux server? So...yeah...bit of a ramble. I guess I'm just looking for any suggestions or advise for someone who has used a Windows 7 setup through Windows Media Center since original Mediabrowser. The future and change is scary...please hold my hand and help me through it!
  16. rene.teniere

    Budget Ryzen 5 Server Build

    Hi All, I am a recent convert from Plex, and am wanting to replace my current lackluster media server. Typically, I may have two Roku units running emby within the home network, and maybe one offsite tops. It is only on rare occasions that I would have two or more streams of 1080p max. I have on hand the following: ASRock B450M PRO4 AM4 AMD B450 SATA 6Gb/s USB 3.1 HDMI Micro ATX AMD Motherboard Team T-Force Vulcan 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000 (PC4 24000) Hanmi Micronics, Caslon II Series Power Supply 500W I was studying your forum, and trying to find an AMD solution (locked-in to AMD). From what I have read, the AMD Ryzen 5 is an ok choice? My question is because of my relatively small budget, should I just go with the Ryzen 5 2400G, or the Ryzen 5 2600 + GPU, or even the Ryzen 7 1700 + GPU? Please let me know if anything above the Ryzen 5 2400G would be overkill in my application. If not, then would I go for the Ryzen 5 2600, or Ryzen 7 1700 (or any suggestions of any kind)? The problem for me would be the added cost of the GPU. How important is it in my application, and what can I get away with? I have read that the Gigabyte Geforce GTX 1050 Ti 4GB and the Gigabyte GeForce GT 1030 OC 2G are ok cards, or is that again overkill or not enough? I have time to wait until I buy (probably after Christmas) so hopefully something new will come out to drop the prices a bit? Not as much savings here in Canada as the US for the same product. My final question would be once I set up my recommended server, is there anything else I should know to properly setup / tweak both hardware and software? Thanks, René
  17. I migrated my server from synology to an intel nuc running ubuntu server 18.04 lts. I installed emby server 4.0.2.0. After I did all my libraries and the scan was completed, I restore a backup. The backup was created from beta server 4.1.0.15. Everthing seems to work like it should. However, at startup, I get a lot of "Error App: LoaderException". See attached logs. I just wondering why I get all those errors at startup and if there is something I can do to fix it? Thank you Logs.txt
  18. buddyweiser

    Raspberry Pi 3B+ as Server

    What I want: I am looking for a very small form factor solution to serve up media to 1 possibly 2 devices(direct stream, NOT transcode), and also act as a router. This will be for travel. I also want to keep cost down as much as possible (less than 100 is good, under 60 is better) Why these specifics: For vacation, most times the rental does not have wi-fi, and more often than not, only has a TV with a blu-ray player. I have a fire stick I bring for travel, and use my laptop to act as a temp-travel server(my home upload speed is terrible, and also I want a solution that does not require internet connection just in case there is no cell coverage or wi-fi). I also store my "travel media" on a 2 tb external hdd. I am looking for a solution with considerably smaller footprint, that I can plug in when we get here, and its ready whenever I want to use it. I thought of the raspberry pi because I have seen people building wi-fi routers with them. I thought, wouldn't it be great if I could build a small enclosure for a headless raspberry pi, make it a wifi router, and also have Emby Server run on it when it boots up? I could even have a small 3" lcd on the outside of the enclosure to display bits of information like connected devices, status of internet connection if any, and even status of Emby Server. But this entire idea would depend on how well emby server runs on Raspberry pi. Does anyone have any experience here? Any feedback would be welcome!
  19. When I try to Browse Library or Configure Emby I receive the above error message. I have delete the Emby Server App and re-installed without any success. I had to replace my BT Hub a few days ago. Any help would be greatly appreciated.
  20. I have been having problems for days on both my home and work computer. I can log in but then it asks me to pick a server. No matter which one I pick it says "We're unable to connect to the selected server right now. Please ensure it is running and try again." I thought I was doing something wrong and I have tried this a ton of times. One of my friends just went on his computer and logged in with my info and everything popped right up for him. He did not have to pick a server or snything. PLEASE HELP. This is SO frustrating. TIA
  21. Since joining Emby last December, I have spent a lot of time organizing my media libraries, including correcting any mis-'identify' linking, updating metadata, and even setting custom "sort as" information to organize my libraries. Then the previous media server updated versions came out, I installed the new server version, and to my dismay, all of that custom information and work was lost! as the server restarted and essentially ran what looked like a fresh scan and link process. So much work and time, gone in an instant. I suspect that there's a way for me to help ensure this doesn't happen again, before I install the latest update. I appreciate any guidance or tips to help ensure that I don't make this same mistake again. I did find the 'lock this metadata' near the bottom of the metadata screen for each individual piece of media - is that sufficient to select to preserve my inputs? Or is there more to be done. Thanks in advance!
  22. meatball

    Server Bitrate settings/question

    Hi I’ve recently migrated from plex and trying to get my arms wrapped around the server bitrate settings and was hoping for some guidance. If I go to expert-advanced and set the bitrate setting, this is the global setting applied per remote device- is this correct? Ultimately this is going to determine how much upload bandwidth you allocate per streaming device not on the LAN. HOwever I can augment this by going into the individual users settings on the server and increase/decrease their allowed bitrate/upload bandwidth which will override the global setting I mentioned previously. Am I in the ballpark or am I not understanding? Please feel free to correct me if I’m off base. Thanks for the help.
  23. Just updated to 4.0.2 on my Nvidia Shield box and now Live TV channels will not tune-in. The Shield just shows a spinning blue circle and if I try via a browser, I get the message 'No compatible streams are currently available' Tried removing and re-adding my HD Homerun, no change. All channels seems to be detected and are listed. Guide is populated. Anyone else experiencing this or any ideas please.
  24. Hello! I'm have been trying for the past few days, to set up Emby to be able to play an audio stream over ethernet. More specifically I would like to be able to play a broadcasted/multicasted audio stream from another machine on my LAN. I've tried using both the IPTV plugin and strm files. I've had no luck using the strm method as described on the wiki so I've given up on that for the time being. I've been able to play internet radio streams directly using the IPTV plugin, but this will not be possible where it will be used, due to data limitations on the internet connection. Sifting through the logs, I've noticed the same error in FFMPEG, "streams and format are both null." I've been able to play the stream on other applications, such as VLC, so I'm thinking this has to be somekind of a configuration issue in FFMPEG. Right now I'm using a free version of the Emby server on my PC and I've used the browser interface on the same computer and on my phone, as well as the Emby app on an LG TV. Where it will be used I'll have the Premium version if that makes any difference? I've been able to play both audio and video from directly linking to files on the server, as well as directly linking to internet radios using http. What I have not been able to do is to play from streams in house, no matter if it's video or audio, directly from a file or transcoded from an internet radio stream. So, is it possible to use Emby to handle in house streams, and if so, how on earth do you make it work? I would very much like to be able to use Emby for this, since it handles all my other media as well.
  25. Hello, I am having trouble connecting remotely to the Emby server on my computer, from my android phone (or any other device). I am able to connect when on my home network, but not off of it. I have gone through the steps in the Connectivity section, to no avail. I have opened port 8096 in Windows Firewall, as well as set up port forwarding for 8096 in my router (using router Asus RT-AC68U). When trying on canyouseeme.org, i get the error "i could not see your service on ... on port 8096". I have checked for other Firewall rules, and found none, and even tried temporarily disabling firewall, and it still won't connect. Also rebooted router and Emby server multiple times after changing settings. What am i doing wrong?
×
×
  • Create New...