Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. In library manager it's possible to download images for a given item from either - data found by scrappers online, or - local folders In addition, it would be nice if we could just copy/past an url to an image file. Thanks for your awesome work.
  2. gillmacca

    Move IBN

    Just re-installed MB due to a new laptop, and I am currently running the latest beta version, but I am unable to find where to change my location of the imagebyname folder. I know it will be somewhere obvious, but I just can't seem to find it (other topics state its under library>advanced, but not on mine)
  3. Which DB should I delete/rename if the Auto Organize screen shows the Database Disk Image is Malformed error and Auto Organise does not work? FileOrganization.db? Thanks
  4. When I play a video from the start the subtitle is showing perfect but at resume no subtitle is showing. Even switching between subtitle doesn't help. I experienced this behavior with several versions of the server and webclients. With kind regards, Rienk Kuipers The Netherlands.
  5. Most of my family members find the name channels confusing especially with live tv as an option. Really think they should be renamed streaming channels. Regardless here is the bug and how to reproduce. Goto web client, you only need 1 channel installed to reproduce such as trailers, enter user preferences. Under display the following channels directly in my views, turn on trailers and save. Open Roku client the channels line is gone and trailers doesn't show either. The only way to expose certain channels in views via the web client and keep the channels line showing in the Roku client is by always leaving one item from channels out of a direct view. For example turn on two channels such as trailers and playon as direct views, but leave tunein out. The Roku client will show the channels row.
  6. StLDreiling

    Xbox 360, DLNA, & the 64-bit MP4

    I only choose to beat this dead horse because the difficulty I'm having in this area stands in such stark contrast to the rapid and amazing development work going on everywhere else around this platform, from the server feature set and add-ons to the mobile apps. MediaBrowser is a stunning achievement and plays a central role in my house. In short, the Xbox 360 cannot "see" the MB3 DLNA server on the network when I access the "System Video Player" app. What it's really looking for, as far as I can tell, is a Windows Media Player Sharing or equivalent service, since Windows PCs and other third-party DLNA servers on my network appear in this list. In lieu of directly accessing the DLNA server using System Video Player, as I do via the "equivalent" Media Player app on the Xbox One with great success, I often use my mobile app or the web interface to "Play To" the console. However, this only works for certain files and file types. For example, Play To seems to attempt to play MP4s directly to the console, even if the files in question meet the criteria for transcoding under the Xbox 360 profile, resulting in consistent failure (the biggest problem with the playback of my MP4s on my 360 is the number of large files in my library encoded with 64-bit offsets). I have attempted to make use of MBC and the Xbox 360 MCE for media playback, as the interface is beautiful, fun, and intuitive. However, it is an inelegant and impermanent solution for a number of reasons and MBC seems to be nearly deprecated anyway. There are other things I need my Windows client PC doing besides hosting a RD connection from my 360 and transcoding video files off a network share. I have attempted to run alternative, third-party DLNA servers that the 360 will recognize (such as Serviio), alongside MB3, but I hate them. For one thing, MB3 is the only DLNA server I know of that discerns the difference between a 32-bit MP4 (which I would want the 360 to play directly) and a 64-bit MP4 (which I would want/need transcoded), which means any other solution will necessarily transcode absolutely everything at great cost to my server's performance. But most of all, by not using MB3 as my DLNA server, I lose access to the amazing plugins/add-ons and content management solutions employed by MB3, including and especially Collections and Playlists. Short of buying an Xbox 360 for the development team or replacing my own Xbox with a Roku, options that have been categorically denied to me by my wife, what can be done? P.S. I'm obsessed with MediaBrowser. As I mentioned on Twitter a few months ago, it's revolutionized entertainment in my home. The first thing I do every morning is log into the web interface to see if there's a new beta release of the server. I'm tech savvy, but not a dev, so if I can be of any help here, please let me know!
  7. Schroinx

    Bug. Cannot play file

    I have installed Kodi on my mac, but it refuses to play any file from MBS. I have made this log (attached). It works fine in Safari or when accessing the network share. Funny thing is I have the same problem in MBT, where it works with a external player but not the internal. http://mediabrowser.tv/community/index.php?/topic/17724-error-processing-you-request/ Server is Version 3.0.5490.2 and Kodi is from yesterday,
  8. calebivan911

    Scraping movies and TV

    Hi team, server version 3.0.5490.2 love the software. just reinstaled it after a new windows install and I cant get the scraper to get all the movies. most of the tv shows were successfully identified, but most movies were not. I've tried both the identify function, and dumping in the IMDB ID. either way, the loading wheel comes up, and nothing further happens. I've attached pictures. thanks for your help. caleb.
  9. Hi, I couldn't find this issue when searching so I hope it's not a duplicate. Scenario: I have some shows that make more sense to organize by date than by season/episode numbers. My formatting rules also append the quality to the end of the show title. For example: Some Daily Show - (2014-09-14) - Show Title Here - 720p Expected: MB Server determines what episode this is using the date Observed: MB Server uses the 720p at the end to determine that this is episode 720 of the show and therefore shows the wrong information (usually none), places it in the wrong order (it's usually all jumbled and at the top) and is generally confusing. I've been using MB since MB2 and shows processed by that have metadata from that time frame show up correctly, it just seems that MB3 is parsing the titles incorrectly. Is this a known issue? Is there either [a] some way to fix this or have MB Server ignore the 720p at the end? I remember that MB2 would ignore text in square brackets [], is there a way to add values to this list of text to omit (assuming MB3 does the same thing)? Does it do this omission before parsing the titles for episode information? Assuming this is still a feature, it might be helpful to have this functionality surfaced in the Server configuration. Thanks!
  10. draidt

    adding server

    How do I find out my servers IP address ?
  11. When browsing the web client server plugins area all plugins report if they are installed and the version. Studio cleaner does not have anything, user has to enter plugin description to confirm its installed and what version.
  12. RobsterUK

    Transcoding question

    I'm not sure I've quite got my head around the transcoding, direct stream, direct play config from MBS. I've searched, and read a few threads about transcoding. But everyone asks slightly different questions. Usually related to Android, iOS or Roku devices. So i'm going to ask my own questions. I'm still researching MB3 before making the jump from MB2. At the moment I'm not concerned about using mobile devices (phones or tablets). Will be installing MB3 server/classic on my HTPC & media is stored on a NAS. If I use MB Theatre on a Win 8.1 laptop (doesn't have WMC) with the same codecs installed (Shark btw), that connects to the Server install on the HTPC. Will the HTPC just direct play (or is that direct stream??), so HTPC doesn't perform any transcoding? Presumably then the transcoding is performed on the laptop. Is that right? If I currently use my Xbox 360 as an extender (with MB2) watching movies. It causes the HTPC to run hotter, as this transcodes the movies to the 360, making the fan profile kick in and make more noise. WAF doesn't approve! Hoping that using a laptop will prevent this annoyance I understand that even with MB3 the 360 will still need the HTPC to transcode (most movies are mkv). Sorry if this has been explained before but I couldn't find it!
  13. My server quite often fails when checking for updates and plugin updates. The error message is: The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a receive. Is this happening to anyone else. I'm trying to determine if it's something on the update servers side or something in my router? If I run the updates task enough times it eventually completes successfully. Thank you, David
  14. gillmacca

    Error message saving metadata

    I have been having problems with the web client showing properly in Firefox, so though I would give Chrome a go, Everything seems fine until until I go into Metadata Manager, and try to save some changes. I am getting the following lines in the server log: Application Path: C:\Users\Andrew\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Unable to cast object of type 'System.Security.Policy.Zone' to type 'System.Security.Policy.Url'. ServiceStack.HttpError No Stack Trace Available
  15. I'm a new Media Browser user, and I seem to have successfully installed the server (v3.0.5482.1) on my Mac Pro running OS X 10.10.1. The installation itself seems fine, but when I use Web Connect to connect to the server remotely, be it through one of our Rokus (using the PIN to connect) or through the web interface, I'm presented not with my server but someone else's -- and it's random whose I see. Sometimes it's a local address that, of course, I can't connect to, but sometimes it's a server accessible from the Internet and I've actually been able to access the other users' content (not that I wanted to -- I was just curious how far it would let me go, and I'll tell ya, there's some weird stuff out there). If I login via the web browser and then refresh the http://app.mediabrowser.tv/selectserver.html page, it shows a new server every few minutes (or more frequently), sometimes with a fairly generic name but sometimes with the other user's full name (that is, the name of their computer includes their full name per Apple's default naming scheme). Yikes. If I skip the Web Connect on my Rokus, I can access my own server just fine from my local network, but I cannot access it from another network unless I map the port in my router and point to my home IP address. Not only is this inconvenient for me, but far more importantly it seems like a security risk and/or breach of privacy for the other users. Even if somehow I'm doing something wrong, this shouldn't be possible. Anyone else seeing this? As a brand-new user, I'm not sure if this issue is limited to the Mac server or is a Media Browser issue in general. I did at least a brief search and couldn't find other similar reports, but it could just be the search terms I used. Thanks, Brent
  16. ozchef

    Server won't Install

    I had MB3 server up and running but decided to do a clean install and install to a different drive. Now when i try to start the installer file i get Application can not be started. Contact application vendor. The details are this. PLATFORM VERSION INFO Windows : 6.1.7601.65536 (Win32NT) Common Language Runtime : 4.0.30319.18444 System.Deployment.dll : 4.0.30319.18408 built by: FX451RTMGREL clr.dll : 4.0.30319.18444 built by: FX451RTMGDR dfdll.dll : 4.0.30319.18408 built by: FX451RTMGREL dfshim.dll : 4.0.41209.0 (Main.041209-0000) SOURCES Deployment url : http://www.mb3admin.com/downloads/release/server/MediaBrowser.Server.Installer.application Server : cloudflare-nginx IDENTITIES Deployment Identity : MediaBrowser.Server.Installer.application, Version=3.0.1.23, Culture=neutral, PublicKeyToken=4b9d5f30d771bc4d, processorArchitecture=x86 APPLICATION SUMMARY * Online only application. ERROR SUMMARY Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log. * Activation of http://www.mb3admin.com/downloads/release/server/MediaBrowser.Server.Installer.application resulted in exception. Following failure messages were detected: + Activation failed. + The system cannot find the file specified. (Exception from HRESULT: 0x80070002) COMPONENT STORE TRANSACTION FAILURE SUMMARY No transaction error was detected. WARNINGS There were no warnings during this operation. OPERATION PROGRESS STATUS * [20/01/2015 21:39:45] : Activation of http://www.mb3admin.com/downloads/release/server/MediaBrowser.Server.Installer.application has started. * [20/01/2015 21:39:46] : Processing of deployment manifest has successfully completed. ERROR DETAILS Following errors were detected during this operation. * [20/01/2015 21:39:46] System.Deployment.Application.DeploymentException (Activation) - Activation failed. - Source: System.Deployment - Stack trace: at System.Deployment.Application.ComponentStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter) at System.Deployment.Application.SubscriptionStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter) at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.Activate(DefinitionAppId appId, AssemblyManifest appManifest, String activationParameter, Boolean useActivationParameter) at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl) at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state) --- Inner Exception --- System.IO.FileNotFoundException - The system cannot find the file specified. (Exception from HRESULT: 0x80070002) - Source: System.Deployment - Stack trace: at System.Deployment.Application.NativeMethods.CorLaunchApplication(UInt32 hostType, String applicationFullName, Int32 manifestPathsCount, String[] manifestPaths, Int32 activationDataCount, String[] activationData, PROCESS_INFORMATION processInformation) at System.Deployment.Application.ComponentStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter) COMPONENT STORE TRANSACTION DETAILS * Transaction at [20/01/2015 21:39:46] + System.Deployment.Internal.Isolation.StoreOperationSetDeploymentMetadata - Status: Set - HRESULT: 0x0 + System.Deployment.Internal.Isolation.StoreTransactionOperationType (27) - HRESULT: 0x0 What have i done wrong?
  17. gillmacca

    Library scan frozen

    Hi, everything was working fine yesterday. Since then I have added a few episodes and updated server to 3.0.5502.3522, but the library scan will not go beyond 10.1%. I have left it for over 10 mins without a change. Not sure if the issue is with the server or one of the episodes (more likely) Here is the latest server log: https://www.dropbox.com/s/p193mgy0dgx7x46/server-63557690395.txt?dl=0 Edit: After 22 mins it has gone from 10.1% to 10.8%
  18. oldschool

    99% CPU and errors in log

    Just recently MB3 has had almost 99% CPU utilization. I have to end the process and restart the server. This has been going on for the last week or so. I'm not sure if it has to do with MB+ that I recently installed, but I uninstalled it and I'm still having the issues. I have a large media library, so I'm not sure if that is causing the problem or not as well. I'm on 3.0.54.82.1. I was getting DLNA errors and subtitle download errors, so I turned off both of those features as well, but I'm still having problems with the server being unresponsive because it is processing something in the background. A reboot solves the problem, but not for very long. This last one it was only about 3 hours before the CPU utilization crept back to 99%. server-63556131907.txt
  19. IMO it is undesirable and counter intuitive that if i start (for example) S01E03 of Modern Family, Stop half way...and close start a client (eg Roku) the next day....look at tv 'next up' (aka suggested) and see S01E04 as 'suggested' not S01E03 (with the default option of resume from where i left off) yes S01E03 is under resume...but wouldn't users prefer S01E03 under 'suggested' in preference to S01E04 so the feature request is an option (possibly the default option/or indeed just the default with no option) that resume tv content is part of next up/suggested (and resume is the default play action in clients). And of course if there is a resume episode in suggested then the next episode of the show...would not show, Im trying to think of a reason why people wouldnt want this as default..but cant... but if there were any naysayers, an option on clients to mark resume content as either complete/watched or not watched/not started) in a simple way...would probably handle them..which i think has its own feature request. although a side issue to this feature request...such client functionality (to easy manage watched status) might become more useful once a feature to sync content offline becomes available..a although a native client would presumably sync watched status on recconnection, its not 100% guaranteed that synced content would be watched using the official client? one question..if 'resume' is a subset of 'next up' then why have 'resume'..... maybe its not required... one use may be people who do not want tv shows added to next up if they haven't completely watched 1 full episode.. imo it would be better to remove resume....and add such half watched content/shows to next up...safe in the knowledge the client can tag an episode unwatched (and if its the oldest episode (S01E01), then remove the show from next up suggested entirely). thanks for considering.
  20. I have Kodi set up as a test front end with the Titan skin. I have two users set up, one kids and one parents. The child account will at the very least see one or two folders that should not be seen (but cannot access the movies), or at the worst, see all the movies in the folders, and actually play them. The MB Server log shows they have indeed been able to launch the movie The movies are not restricted in that they are adult or "R" rated, but I have limitations set so that the kids don't need to see folders that are irrelevant to them. Perhaps I am setting the Kodi user profiles up incorrectly. The "Master User" has full access and logs in to the MB Server with an account and password that exists on the server. For the child, I set up another profile and then in the MB3 add-on, I put my son's name and no password (because he doesn't have one). That was the only way I could figure to have two users log in with access to two different libraries. Has anyone else experienced this?
  21. hoopes4908

    No servers found

    Hello, long time Plex user, wanted to try this out, but so far not impressed as it can't even simply find my home server like Plex did in seconds. Keeps telling none found, no idea how to add it?? Have it running on my desktop PC so now what?
  22. Hello everybody, I thought it would be nice to provide a ready 'import-n-play' image that would be added to the server downloads for those who loves Linux but still want to stay on their Windows Desktop, so I've installed Media Browser for Ubuntu on Oracle VM open source VirtualBox, most of customization are setup already but you are still able to amend yours to meet your personal needs, like subtitle desired language to download, enable/disable cinema mood and setup local/internet trailers: The setup is as follows: Ubuntu Login: Username: master Password: mediabrowser Network settings: IP address: 192.168.1.195 Subnet: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 DNS: 8.8.8.8, 8.8.4.4 HDD capacity is: 1.00 TB dynamically allocated storage, so make sure to place the VDI file in a partition with enough space for automatic expansion. You can amend your settings by modifying the file: /etc/network/interfaces Folders Hierarchy: -------- home ----- master ----- mediabrowser_files (that contains all metadata, cache, transcoding, and custom intros files arranged in folders by a descriptive name) ---- cache ---- custom_intros ---- downloads_monitor ---- metadata ---- studio_images ---- transcoding_temp ----- mediabrowser_data (that contains the actual media files, movies, TV Shows, etc arranged in folders by a descriptive name) ---- home.videos ---- kids.movies ---- movies ---- music ---- music.videos ---- photos ---- tv.shows point your browser to: http://192.168.1.195:8096/mediabrowser and enjoy your streaming. Download Link: https://www.dropbox.com/s/fxvw8amhh89on58/Media%20Browser.zip?dl=0 regards, Basem
  23. Maleficarum

    Release date not sticking

    Server Version: 3.0.5464.40000 Release While grabbing the metadata for my music I have found an odd problem. I have added 5 albums so far and, apart from having the issue with dates appearing a day earlier than they should as people have posted about before, all was well until the 5th album. As far as I can see most sources have the album Forever, Michael down as a release date of 1975 but the server is not picking this up when asked to grab data it instead leaves release date and year blank. I have added the date manually and although, after multiple attempts, it seems the year has eventually stuck but the release date field keeps getting blanked out. I have attached a log file the last time this happened was around 6pm today. Many thanks, Chris server-63555548828.txt
  24. I've recently turned on IPv6 on my network and it is working great for everywhere except mediabrowser.tv the only way I can get to this site is by entering an ipv4 entry in my hosts file. Your domain is resolving to an ipv6 address but it is not pingable and doesn't resolve. Am I the only one noticing this? It stops MBS from checking for updates. All other content is working fine in MBS. Thanks for such a great product. MB rocks!!!! David
  25. kamakamadaun

    Other potential live TV back-ends

    tvheadend: https://tvheadend.org/boards/5/topics/10512
×
×
  • Create New...