Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. schmitty

    Logs path

    Hello, Is there somewhere I can change the location of the logs directory? so I can have them stored on my Emby share, with the cache, dashboard-ui, downloads, metadata and transcoding-temp directories,
  2. iam4uk

    TV Guide Data Missing

    Emby Server Version 3.0.5621.4 Server WMC Version 1.0.0.56, build: 1190 This problem has existed for many versions now. In the web client, in the android app, and in the Fire TV app, no TV Guide data is displayed. I can tune channels and watch them.
  3. gillmacca

    Dev server not updating

    With the last couple of dev updates, my server software isn't updating, it just loads the last version installed. The only way I can get it to update to the latest version, is by installing the beta over the top
  4. Jorgesoto

    Roku Connections Problems

    I reinstalled server v3.0.5597.0 beta due to problems i was having connecting with My Roku3. Now it is saying Server Not Found. Can anyone give me some suggestions on what might be wrong or how i can fix this. When i was using Server v3.0.5588.1 it was working for about 2months and then it just stopped working that is why i removed it from my Windows 7 PC and downloaded Beta Version. Any and All help is appreciated.
  5. Is it possible to download a previous version of the server and classic software? Thanks.
  6. mickeyfinn

    Orphaned Collections

    In trying to fix another issue, I removed a movie library and replaced it with the same library using a UNC path rather than a local path, then re-scanning the entire library. However, this caused a problem with existing collections made up of titles from the old library. I now cannot see the original collections and when I try to re-create collections for those titles, I get an error stating the collection already exists. I tried editing the collection.xml files in AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\data\collections\ to update the local paths to the UNC location, and re-scanning the libraries, but the collections remain missing. In the server log, I get messages stating it cannot locate content for these collections at the old local path (Warn - BaseItem: Unable to find linked item at path M:\My Movies\...). Metadata manager does not show any of the orphaned collections or content either. If possible, it would be great to be able to restore the original collections, but if that is not possible, I'd be fine with deleting the original orphaned collections and re-adding the titles. Even deleting all collections and starting from scratch would be fine. Any ideas how I might do this?
  7. Ok, so it's here, being able to take your media offline. With the new beta, you can select videos (be they movies, episodes, your own videos), music, or even just whole tv shows, the server will convert them (if required) and get them transferred to your device. You can also create sync jobs for other clients (say you have 7's app and want to get something ready to be put on there), as well as manage your own sync jobs. Managing other client's sync jobs will come further down the line. At the moment, you still need to be online in order to get to the items, even if they have been synced to your device. I'm working on full offline at the moment, but I was keen to get this in your hands to get some early feedback. The only major known issue with this release is if you start playing an offline video, and then stop watching it, you will be unable to play it again (be it from the beginning or resuming) until you restart the app. This little gotcha is what has delayed me releasing this to you guys initially (now I just want some feedback regardless of this bug). Also in this release, the main page now shows you any resumable items you may have. Do I need to mention the app no longer mentions Media Browser? You noticed that already, right? If you spot anywhere that mentions Media Browser, MediaBrowser or MB, please let me know (although I'm pretty sure I got everything).
  8. Hi there, Like many other users (probably) I have a huge music collection and growing. I use emby for this more than anything. I would love to see individual songs (repeats) grouped by Artist, Title. The reason for this is mainly for likes, favorites, playcounts etc. Also if I filter down or am in a playlist and I have added a song that is a low bitrate maybe the system could recognize this and automatically substitute it for a higher bitrate or album version of the same song. And when on the web client when I drill down to song level it will tell me what albums or playlists the song is in and even link to a music video. Also can we have play counts back? I will donate £20 for this feature, and £20 for the next etc. Emby is the cornerstone of my life and I love it so.
  9. I like to control my user preferences as the server admin, it was brought to my attention that this prevents my users to be able to get to the one area that matters especially for web client users that may change browsers or use a different pc often. Settings for this device section is not available for them to turn off prefs for theme songs, backdrops, external vlc but most important the bandwidth. The toggle I'm using is Disable Access to User Preferences and the description reads If enabled, only administrators will be able to configure user profile images, passwords, and language preferences. Which is exactly what I'm after but I would like them to have a option in the slide out menu to get to the settings for this device area still.
  10. Pretty much what the title says. I'd like to see in the organize log any media that might be skipped. For example if I had the following folder: Emby Watch folder --Owari no Seraph ----Season 1 ------>Owari no Seraph.s01e01.mkv ------>Owari no Seraph.s01e03.mkv ------>Owari no Seraph.s01e04.mkv and I try to add the file "Owari no Seraph.s01e06.mkv". I'd like to see in auto-organize something like the following: Moved: Owari no Seraph.s01e06 Missing Media: Owari no Seraph.s01e02 Missing Media: Owari no Seraph.s01e05 This simple feature would make file management far easier. Right now I have to occasionally check episodes and filter by "missing episodes". Which I have about 200, some legit and others not so legit. Not very easy to sort through but I am glad it's there, one day maybe I'll get that to 0 (unlikely).
  11. I've been using the media browser for a little while now to be able to stream my movie collection from my pc to my Roku 3, it had been working flawlessly but now the app on the roku says it cannot connect to the server and to check to see if its running. i can still access the server from other devices such as my phone without issue. I have tried to restart the server from my pc, I have done a factory reset of my Roku 3 device and i have uninstalled and re installed the media browser software on my PC, nothing makes any difference though. If any can help with this i would appreciate it, thanks.
  12. Since the new update (3.0.5582.4) any images I have set as an admin for the libraries do not appear for standard users, instead they get the new standard images which I do not want. Is this expected behaviour ? I would prefer not to have to go in, give each user admin rights and then set images manually for every user.
  13. Looking for some advice. My setup is laptop (Windows 7 64-bit) with the server software (mbs not compatible with my NAS at this time). This is connected wirelessly to my readynas NV+ v2, which is wired to the internet. My client are: NowTV box in front room, Samsung Smart TV in the bedroom and MB android app on phone. I am unable to directly connect my laptop to the NAS. I get a fair bit of buffering, especially with movies, and was thinking about possibly converting all my media to a format that will be recognised by all my clients so that I can direct play. Firstly, are there any settings (on the nas/mbs/NowTV) anyone can recommend that may help reduce buffering Secondly, what format will all my clients be able to direct play - I would rather not go down this route as it will take forever to convert all my media, but know that I may have no choice in the end Thanks for any help/info you can give me
  14. Hi All, I have thought about this one for a while now and with a recent hardware upgrade, I have had to go through my TV Series again and un-tick the "Display specials within seasons they aired in" option again manually as I don't like the specials showing in each season and it's time for me to request a feature. Would it be possible to have a global setting for this within the server to enable/disable this option so if I add new content and forget to un-tick or for whatever reason need to rebuild my library you don't have to go through each season and do this manually. Thanks, Edd.
  15. I'm currently running server version 3.0.5518.7 and for the past few days I've been getting a notification that there's a new version available, which I expected due to the blog updates. I've downloaded the OSX server multiple times and I continue to have the same server version. I can provide a log if it's something on my end but I figured I would check first to make sure the OSX has been updated. I assume the program location hasn't changed just because of the new Emby name? Sorry for the size of this screen shot.
  16. Hi all, I've updated my docker image to run the last Emby v3.0.5572.0. The "Settings" Icon (star-wheel shaped in the upper-right) is missing, and the option to access media's metadata is not showing anymore. Here is a screenshot and logs are attached. Thanks server-63564448783.txt
  17. Niteviper

    MBServer Update Issue

    Hey all, I hope someone can help.. heres my issue: Homeserver starts >>> MBServer launches at start up >>> 5 Mins pass >>> MBServer shutsdown When i check the message log i see: Please restart Media Browser Server to finish updating. 2 minutes ago A new version of Media Browser Server has been installed. 2 minutes ago 3.0.5572.0 When i manually click on MBServer Icon to restart it, it says version 3.0.5.5518.7 When i go to the dash board it has a grey icon saying "Please restart to finish updating" with a restart icon If i click on the icon, MBServer will close and remain closed until i manually restart it, but then its still @ 3.0.5.5518.7 with "please restart ..blah blah..." I can not seem to get my MBServer to complete the "Restart" to apply the update... In my settings i have auto restart after update to apply checked.. but everytime it shuts down, it stays shutdown and never restarts.. therefore never applys update therefore only works for 2-3 mins.. Please HELP!!
  18. Hello everyone, I am looking for a little guidance. I recently purchased a Raspberry Pi 2. What I want is to install MB on the Pi, and connect an external hard drive to create a media server that can be accessed by anyone on my network via the MB web interface or smartphone app. The issue that I am having trouble with is installing the server on Pi 2. I started out with Raspbian and tried to install MB using the new debian instructions, thinking that Raspbian is a fork of debian. However, this did not work. I got to thinking, Pi runs on ARM, so I'm (pretty) sure the traditional debian packages wont work? I also tried the manual install instructions, but ran into issues when trying to start the server using the mono command. I have seen people on this forum say that they have MB running on a Pi. My question is what OS and instruction set should I use to get this working? I am thinking of trying Pidora or Arch Linux next, if need be. I really have no preference as to what OS I use, this Pi's sole purpose will be to run a media server. Thanks, Tanner
  19. Hi Guys, I very much like the "Suggested" feature in the web client but there are two things that would be nice to have changed: 1.) "Suggested" should not show content that already has been played/watched 2.) It would nice to be able to scroll sideways so you can see more relevant/suggested content then just the first 7 (like you do in Netflix)
  20. Hello, I apologize for my lack of details, but I cannot even get MediabBrowser to start to provide me with the information on version I am running. I have had MB3 for years, and rarely have trouble. Tonight I was watching something and got a message that new upgrade was available and if I wanted to apply. I did, and continued watching. When I rebooted the machine (for other reasons), MB3 will not start. I cannot figure this one out. I tried rebooting and restarting to no avail. When I say cannot start, if I try to go into MB3, it says MB3 is not running. When I go to view the MB3 configuration, it gives me a bad URL message. When I try to restart the server, it fails. When I try to install a new version I get a systemIO error. https://dl.dropboxusercontent.com/u/46573484/server-63545382181.txt https://dl.dropboxusercontent.com/u/46573484/server-63545382249.txt https://dl.dropboxusercontent.com/u/46573484/unhandled_f3abeb7a-f93a-4cbf-8f11-8a0ece6be6d4.txt Please help. I didn't even finish my movie. I even tried installing the beta version and when I did that and started the install, I got an error. Unhandled Exception:: Sequence contains no matching element. unhandled_f3abeb7a-f93a-4cbf-8f11-8a0ece6be6d4.txt
  21. Hi everyone I tried to update my Media Browser Server to the newest Version v3.0.5518.7 from the previous stable version. But everytime it shows me the 404 error and tries to connect to my local inetpub directory (see the picture attached). Obviously in this path is no Media Browser installation so it fails to load the dashboard and all the other stuff. I tried a complete new installation and everything else, running as a service or direct as an application (the application is loading everytime normal, showing the splash Screen and so on), everytime the same error. I am running Windows Server 2012 R2 with the essentials role and of course i have Websites running on port 80/443 through IIS. I tried to stop these websites as well as IIS but it did not work. I can not imagine where the mistake could be, also every version of Media Browser since 2014 runs perfectly also with my configuration on this server. I hope you can give me a tip where my problem could be.
  22. I first noticed this issue in the beta for 3.0.5518.3, so I was hoping it would be fixed in time. Now that download and sync are fully functional in the web interface, I am hoping that it will be possible to extend download capabilities to the file types that GameBrowser uses. I was actually hoping to use .gbwin and .gbdos files as zips of entire games and docs to download to the family's laptops on the go, which is how I first found the problem, but downloads don't seem to work for any of the GameBrowser supported file types. I know that the focus for GameBrowser as a plugin is to connect an MB client to a local emulator, but there is a place for being able to download those files to a client system from the server in the first place. Error Example: Snapshot of GetDownload generated by ServiceStack on 2/15/2015 4:31:10 AM view json datasource from original url: http://localhost:8096/Items/f25260d3f7570f57eee03af005910bac/Download?api_key=1b1b5c3468d040d6b0336a5321b80d62& in other formats: json xml csv jsv This reports json data source Response Status Error Code ArgumentException Message Argument not supported: D:\Test Folders\Test Games\PC Games\Aquaria\Aquaria.gbwin Stack Trace [GetDownload: 2/15/2015 4:31:10 AM]: [REQUEST: {Id:f25260d3f7570f57eee03af005910bac}] System.ArgumentException: Argument not supported: D:\Test Folders\Test Games\PC Games\Aquaria\Aquaria.gbwin at MediaBrowser.Model.Net.MimeTypes.GetMimeType(String path) at MediaBrowser.Server.Implementations.HttpServer.HttpResultFactory.GetStaticFileResult(IRequest requestContext, StaticFileResultOptions options) at MediaBrowser.Api.Library.LibraryService.Get(GetDownload request) at lambda_method(Closure , Object , Object ) at ServiceStack.Host.ServiceRunner`1.Execute(IRequest request, Object instance, TRequest requestDto) Errors
  23. Hi, I have noticed that the various sections created under Library are grouped together, so that they all end up being either "TV" or "Movies", regardless of which Library section (and server directory) they happen to be located under as defined in the dashboard/settings. I assume I have missed something somewhere, as I have read elsewhere that this would be possible, but all the searches I have done came up empty on this. For instance, I have the following sections that I would very much like to have separate: TV Shows (content type: TV) Movies (content type: Movies) Documentaries (content type: TV) Childrens Movies (content type: Movies) Childrens TV (content type: TV) However, under Media Browser, they all show up as either TV or Movies. I know I *COULD* define this under collections, but that would be extremely cumbersome and not user friendly. For instance I would not ever want Childrens Movies and Movies to mix. Having to go through all existing movies and put them in a specific movies-section, and correspondingly adding all kids movies to its section, is not very useful and highly time consuming. It is also my impression that collections are more meant to group for instance all the James Bond movies, or all the Barbie movies for instance, in collections within their respective library sections. Is this optional as I hope / believe, and if so, could you kindly point me towards where it is? I've noticed this problem across all platforms I have tested (web, android, Kodi). Thanks in advance for reading and hopefully pointing me in the right direction. -Florux
  24. Hi, I've read a lot about SSL / https support in Media Browser, but cannot find the settings for it anywhere - there's also no mention of it in the wiki. Could someone please point me in the right direction? -Florux
  25. Did a quick search and didn't find anything. So I recently installed 3.0.5518.0 Beta of windows mediabrowser server and I'm finding a weird bug in the "Metadata Manager". When I go in to change the primary image of a collection for an auto boxsets plugin created collection, the primary image always reverts back to the primary image of the first asset in the collection. This doesn't matter if I go to the image flag, browse for the image using the "browse image" button and download from an online source, or click on the cloud button under the primary image. After I restart the server, the primary image always reverts. Art, banner and logo images don't seem to be affected. I always hit save after in the metadata tab of the collection. Am I doing something wrong? Or is this a bug in the beta? Anyone else seeing this? To reproduce the issue: - Goto Metadata manager - Click on a collection under collections - Click the images tab - Click the cloud button under the primary image poster - Click download on a poster from an external source such as theMovieDb - Click the metadata button and hit save - Goto settings and restart the mediabrowser server or just use mediabrowser for awhile / re-log in - Click on the collection again and watch the primary poster art revert to the primary image of the first asset in the collection Also does mediabrowser use an external bug tracker like JIRA or something that we can do a search in? Just a noob question that I haven't really found an answer for atm. I'll post some logs shortly when I get home. I don't have the cover art plugin installed but I do have auto box-sets plugin installed. TIA
×
×
  • Create New...