Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hi, I'm using MediaBrowser Server now since a few weeks and love it so far There's just on minor thing that is a bit annoying imho. I found the server integration of photos or image gallerys is nearly useless in it's current state. So, you may ask why?: It's because you can just get a closer/larger look to a single picture when you klick on it. And then you have to go back and open the next one. Pretty annoying when you have a dozen of pictures in an Album/Folder. Furthermore all the pictures are cut off somewhere in the middle when you open the large view. So my suggestion is to add left/right arrows to go through the picures when you opened one in large view and make this view "real" fullscrenn and don't cut the pictures. Or am I wrong and this functions already exists and I'm just to dump to find and activate it?
  2. Hi, First things first I am using emby server on a windows 10 machine and media is played through 2 Roku's via WiFi and PlayStation 4 & Xbox One via Ethernet. I use a discrete modem and router setup in my network. I store my media on 2 WD Cloud NAS that are connected via Ethernet & I store media on the server PC. I cannot play any media on any device through emby. The server is accessible from all of the above mentioned devices. When I try to play media from the Roku for example the loading screen comes up the progress bar moves about a quarter of the way and just freezes. I can play all of the media using other programs but in emby its just frozen. I have recently changed from a modem/router setup to 2 discrete devices, and so began the problem. I made sure after the switch that the 2 NAS devices retained their original IP addresses, as to make sure that the server looks at the same addresses. Both of the NAS in the network present this same problem. I don't get any error messages whilst using the server. I attached some of the past log events when the server failed to play media. Thank you very much for any help. emby log 1.txt emby log 2.txt emby log 3.txt
  3. When browsing all movies, all "view" options in "Select View" work except "List." Attempting to view the movies in a list results first in a return to the "Suggestions" landing for the Movies folder, and then if attempted again quickly, in a webpage error ("This page is having a problem loading"). All other view types (Banner, Poster, Thumb, etc.) work perfectly.​
  4. Hi all, I've been using emby as a service for while now, and having gone through quite a few updates of the server, have always found it a bit long-winded to complete the update steps, thanks to the emby installer automatically starting the desktop app version of the server rather than the service. I've finally got round to writing a quick PowerShell script that automates it a bit more: stop the current service, download the server installer, run the installer, kill the emby app and finally start the service again. I've posted it here in case anyone's got a similar workflow to me for updating emby, and is only marginally lazier than I am: # Installer download path $downloadPath = "$env:USERPROFILE\Downloads" # Stop the emby service $service = 'Media Browser' if ((get-service -DisplayName $service).Status -eq "started") { Stop-Service -DisplayName $service } # Download installer $filename = 'setup.exe' $source = "http://mb3admin.com/downloads/release/server/$filename" $destination = $downloadPath + $fileName Invoke-WebRequest $source -OutFile $destination # Run installer & $destination | Out-Null # Kill the emby app that gets started. $emby = Get-Process -Name MediaBrowser.ServerApplication -ErrorAction SilentlyContinue while (!$emby) { # Check the app is running. Wait until it starts Sleep 5 $emby = Get-Process -Name MediaBrowser.ServerApplication -ErrorAction SilentlyContinue } Stop-Process $emby -Force Sleep 5 # Delete downloaded installer Remove-Item $destination #Restart the emby service Start-Service -DisplayName $service
  5. RemeJuan

    Streaming issues on one of my Rokus

    So I am having a strange issue with playback, I have 2 Roku streaming sticks and certain shows cannot play one 1 of them. After some searching and testing I noticed something interesting in the logs, on the Roku I use there is a remux log and everything plays perfectly FPS is at like 80+. Play the exact same file on the other stick and it transcodes instead which sits at like 11fps. I have a lousy atom in need of replacement housing the server, so I am very particular about what formats I download to prevent this exact issue. Is there something substantial that changed with the beta version of the Emby app on the Roku that makes it direct stream instead of transcode? If so is there something I can do to work around this, as getting the latest version on the one will be a problem as it's user account was not registered in USA and Roku sucks, sell the thing in my country all nice and stuffs and then limit the features, does not support my time zone and lolz of all lolz I cannot download the roku remote app on my phone. Thanks
  6. @@Luke, as posted in https://emby.media/community/index.php?/topic/28528-how-can-you-tell-if-quicksync-is-working/?p=275763 , this is an important feature, even more now that more and more users have HW that can be used to accelerate encoding and decoding. Can this please be done now? I've recently bought new hardware and I'm not sure if my hw acceleration settings are actually working. Possibly no, because of the CPU usage I see.
  7. EVERY time I startup KODI and try to play a movie, it tells me that one or more of the items failed to play, see log. I dont know what I am looking at in the log. I always have to go to my computer, and manually restart the server. There are even times that I have to complete shutdown the server and restart it. Sunday it happened twice, and I never even closed KODI. I just had it in idle for about an hour. I have attached both logs from that day. Thank you for you help. Log 19MAR171624.txt Log 19MAR172014.txt
  8. Morning peeps How can you force the server to download/refresh all metadata for ever entry in the library these days. I know there used to be a task, that is no more
  9. Long-ish question, *hopefully* easy answer: I recently upgraded from several external hard drives to a QNAP NAS. After testing the QNAP Emby app server performance, I preferred the old Windows-based server overall and thus the new QNAP is purely operating as the NAS, not the server (hence this forum). That being said... Similar to a question I had awhile back here, after changing my library media folders to the new NAS folders, I am again having difficulty saving metadata into local media folders (rather than in a generic "metadata" folder in the server files). When I add new content, the metadata is successfully being saved somewhere else (unknown location, log attached, tried to refresh "The Accountant" movie metadata). Not only do I instead want the metadata saved in the media folders, but wherever it's actually being saved is seemingly eating up scarce storage on my OS/server hard drive (small SSD). According to QNAP, I have enabled permissions for 'everyone' (see attached Capture #1) for my media content. Windows, however, is much more challenging as to confirming these network folder permissions. Unlike when using my external hard drives and simply assigning 'everyone' full R/W permissions through Windows Explorer and then applying these changes, Windows won't let me change these same settings for the QNAP folders, apparently giving full deference to QNAP's security settings and not allowing me to make any changes within Windows; I have navigated everywhere in the Windows folder permission settings and any changes I try simply won't stick, instead reverting to QNAP's overriding "special permissions" (see Capture #2). How do I get metadata to save directly in the media folders of the NAS? Thanks in advance for any input! server-63624863086.txt
  10. darkkent

    Using Raspberry Pi Kodi as Server

    Hi guys, i am new to this, i have 3 Raspberry Pi at home 1 as a server that always stays on, this has my external hard drives plugged in and connected to my network by a Ethernet Powerline. the other 2 raspberry pi's are in my bedroom and living room and link to the hard drives over the network again by Ethernet Powerlines. The problem with this set up is that there are all individual libraries. i did try UPNP a while back but the library was too big and was really slow at loading al the artwork etc. I am running openELEC on all devices although i think i will install libreELEC now as it has Emby built in. My question is, is there a way to instal the Emby Sever onto my Raspberry Pi so this can always stay on? (i can only find how to may a raspberry with kodi a client) i don't really want to install the server on my Mac or home PC as i wouldn't want this to be on all the time, or does it not need to be on? Can i install the server and link the hard drives through the network to it then turn off my PC? Just a little confused about how to work the set up. Any feedback would be awesome - would be nice to get it set up with all the feature Emby offers like watch statuses syncing across all my devices. Dark Kent
  11. There is wrong local network address in the Dashboard, the local address is the the same as the public ip-address. I've attached a screenshot. I would like to have an option to explicitly specify network interfaces to whom Emby should bind. As well as ability to completely disable binding to unnecessary interfaces.
  12. Hi, I have tried changing my Emby login password to restrict some certain users, but when changing the password through the Users/*username*/Password, it says 'Password Saved'. The issue is that my old password still works. Kiani Log.txt
  13. arrbee99

    Server - Hamburger menu

    Seeing as Luke (I think it was Luke, don't quote me on that, maybe just my deranged imagination) said something about hamburger menus and discoverability, how about turning the items under Media into a horizontal list that's always there above whatever horizontal list is there already i.e. the Suggestions, Latest etc list. Also move the Admin tools under the Gear Icon. The Hamburger thing just disappears. Feel free to shoot his down, just a thought, haven't exactly spent hours considering pros and cons.
  14. I believe this started when Emby for Fire TV updated in early February. When direct streaming from the server, even when the video's bitrate is low (4000 kbps right now for example), the server is maxing out my network usage according to task manager (using close to 100 Mbps) and causing the video to stutter on the Fire TV. It'll play for a couple seconds, pause for a second, play a couple more seconds, etc.
  15. I thought for sure this question would've been asked countless times before, but I came up empty-handed after a handful of searches and about 20 minutes of forum browsing incl. the FAQ... I figured it would be easiest to just ask. For the Windows server, is it possible to specify a directory location to which the Media Browser 3 server application should be installed? I've been a long-time user (and I love it so much, I always look forward to the next big update from you guys) through thick and thin. And, it may have changed since I actually did my last install, which I believe was sometime in the middle of 2014... But the last time I installed, I did not see an option to specify where to install to. From what I can tell, it installs to %appdata%\MediaBrowser-server\ by default (which is of course in the user's profile folder) - I am hopeful that this can be changed, as I'm actually on a server machine and would love to organize my installations in a more meaningful way. Thanks!
  16. CarlosLima

    Excessive background images

    Emby Server may be in trouble, because I've determined that it only collects six background images, but it does not obey and save much more than that. You can correct that, please.
  17. Hi Guys, I have a NVIDIA Shield TV, and since the 02.02.2016, with any version of the Emby for Android TV App, i cant watch content without to pay 5$! I have an active Emby Premiere Key and I set it in the settings. It works in the mobile app, it works in the browser, it works with the windows app, but it doesnt work with the goddamn TV App. I buyed it yesterday AGAIN for 5$, because i tried 3 hours to fixx these problems (installed older server version, installed older version of the APP, looked at the SSL Certificate, looked at the Log...) and nothing worked, so i buyed it again. Is there a solution to this problem or does anyone encountered this problem too? Thank you for your answer Greetings
  18. jasonwilliams

    Got Myself into Trouble

    Hello All, The hard disk in my server went bad on me, and I've just discovered that the backup plugin hasn't run in over 2 months. I was able to retrieve all the data from the bad disk, so I have all the files and I've tried rebuilding Emby server using the instructions here: https://emby.media/community/index.php?/topic/10427-how-to-migrate-emby-server/ I found the source files in the Roaming folder (Emby-Server), but some of the paths don't seem to match the guide exactly. I also used SQL to move the users over, but the users don't show. Also, I can see the playlists in the folder, but they do not appear inside Emby. Is there any hope, or should I just start from scratch? The main things I care about are the playlists and the watch history. Thanks in advance. Jason
  19. Haplo164

    Audiobook resuming issue

    I've been trying to get audiobook resuming to work, with today's update I actually see the resume button and I can skip forward via the progress bar. The thing is regardless of which button I hit, play or resume the book starts at the beginning. When I stop the book it fades out and the progress bar shows up on the book, and gives me the resume button. but when I press it it jumps back to the start. On the android app it asks if I want to resume at the correct spot, but then jumps back to the start anyway. embyLog.txt
  20. Billythefishuk74

    QNAP TS-251+ Emby stops constantly

    Hi all. I'm very new to emby. Been running plex for a long time but on first impressions Emby looks amazing. My problem is that it constantly stops responding. It has run a full scan on movies and TV shows and generated the front end but if I attempt to identify anything that is showing the wrong movie or show it just crashes and I have to kill the app and restart it. It's unusable in its current state. It's a little random too in that sometimes I can edit a couple of items before it crashes. I can't be sure but I think it's crashed a couple of times without me doing anything. I can barely get 10 minutes out of it. Even just renaming a file through file manager on the qnap has caused it to crash. I have Emby v3.1.2.0 and qmono 4.6.2.7. If there are log files that might help identify the issue please can you tell me where they are? I'm gutted because it looks amazing. Any help would be massively appreciated.
  21. Hi, I wonder if there is a way to fix the address of this field. I use fixed ip on the internet carrier and I do not understand why Emby Server changes at all times, forcing the new url to inform the users at all times.
  22. ShoutingMan

    Question about Windows sleep

    It seems that Emby Server prevents my Win10 HTPC from sleeping. If I manually put the computer to sleep, it will wake up a second or two later. I've quit or disabled various applications that were possible causes. As far as I can tell, it's specifically Emby Server. Is this a known behavior? Is there a server setting I should trying changing so Emby can let the computer go into and remain in sleep mode? Thanks
  23. I have Emby downloaded on my Windows 10 PC. My PC is then accessed by my Roku streaming unit connected to my TV. All has worked really well until yesterday when I attempted to start the server on my PC, but it just won't start up. Any thoughts? Location of server is: C:\Users\Noel\AppData\Roaming\Emby-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe
  24. vengo trabajando de mil maravillas con mi servidor version 3.1.2.0 con licencia premium en todos mis dispositivos tablet, smartphone,pc, etc de repente sale un mensaje de error lo intento reinstalar y no he podido necesito ayuda URGENTE Adjunto imagen de error
  25. Hi, I would like to see some additional functionality added, either directly to the server, or via plugin. I use Media Center Master for scraping and downloading tv torrents and nzb, and would really like to see this added, as MCM is becoming a pain to use, due to it's often slow response. i am currently looking into purchasing a Synology NAS, and when I finally do, I want to retire my sever altogether. Unfortunately though, I won't be able to, as I will still need it just to run MCM. Also, additional filename conventions need to be added to the server. Currently TV shows are using the following format: \\SERVER\TV\T, T (YEAR)\T, T (Y).VCO-ACO.VSO-QA.ext And Movies: \\SERVER\MOVIES\T, T (Y).VCO-ACO.VSO-QA\T, T (Y).VCO-ACO.VSO-QA.ext The Movie path is so long because MCM does not allow seperate naming for the directorty and filename, otherwise I would use \\SERVER\MOVIES\T, T (Y)\T, T (Y).VCO-ACO.VSO-QA.ext Unless there has been an update that I have missed, where the VSO (Video Source) and QA (Quality/Resolution) has been added, as I use MCM for the renaming for this reason, it would be good to have this added.
×
×
  • Create New...