Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'nas'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hi All, The other day i noticed that my Emby server stopped playing movies through Kodi (TV Shows were playing fine). I assumed it was something to do with the plugin, so reinstalled it etc but had same issues. I then noticed that Emby wasn't importing new movies I add to my movie folder on my NAS (Emby watches this folder for new content). To try and get around this I deleted the movies folder from my emby library (kept the files on the NAS) and went to reconnect it back into Emby but now it won't let me select it. I've attached some screen shots and my log to give you an idea of
  2. smc007i

    NAS Recommendation

    Hi, Is there a NAS specification/recommendation for running Emby somewhere? I've had Emby running on my main PC and then on a stick PC and they've worked fine for years, but each config has had it's own issue with the way I want to locate and watch my media. I've decided to get a dedicated media NAS that I will keep near my TV (& Roku) and run Emby on, but I can't find any sort of specification or recommendation on what sort of processor, memory, models I should (or should not) consider for my purchase to ensure good performance of a server located on it. Going though the foru
  3. I'm as green as you can be for a linux user but eager to learn. I'm also a general newbie regarding setting up media servers. I just upgraded my PC so I can finally start a home server setup. Requirements: +TV live streaming (ota) +Local/remote media streaming +..possible web hosting in the far future Hardware +AMD Phenom II x4 955 +...other leftover pieces I'm trying to weigh the advantages and disadvantages.... Should I use my Ubuntu server as a NAS with something like SAMBA or should I just grab my buddies QNAP NAS? Is there something better than SAMBA? What setups/apps
  4. Hi All, After being a long time user of emby/MB I am after a bit of advise please. I want to buy one of the standalone NAS devices for my parents to stream to their Samsung tv, which is the best of the brands please? Asusto, QNAP or Synlogy? Also do they have enough grunt to steam to a Samsung device, as I am unsure how much transcoding is required for that app. The only other things the server will be doing is DLNA music streaming and photo sharing. I personally run an i5 server to a Kodi HTPC so never have any problems with these things. Thank you.
  5. OpenSourceUser

    Rockstor

    Is anyone working on a plugin for Rocktstor? (NAS OS based on CentOS with Btrfs) See: http://rockstor.com/
  6. Hi All, Just needing a bit of help and not sure where to look. I recently did a reformat and reloaded emby server (version 3.0.5882.0) but when I go to add media locations server cant find my NAS. The NAS is working fine, ive got mapped drives to my PC etc. When I try to input the path location of these mapped drives or even the drive directly emby just resets the screen to a blank form and continues to ask me to input an address. I am at a loss as to what to do. To add to this, I really know flip all about a lot of this stuff so am not sure where to dig a little deeper to find the problem
  7. I have a readynas nv+ with all my video files on it (approx 4gb), and have just brought myself a QNAP TS-415+. I have started to transfer the files across using rsync, but this is really slow. Could I take the hard drive from the readynas, place it in a hard drive enclosure/caddy, connect it to the QNAP USB port, and transfer that way? Would it be quicker?
  8. gillmacca

    New server advice

    It's time for me to upgrading my old server (readynas nv+) to something that can run emby and has more power. I've seen this one, and was wondering what you guys think of it: http://www.amazon.co.uk/dp/B015CDDIMQ/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=3SBFIH4LPV5YW&coliid=I1TRVCOBXKN3IZ&psc=1 I have a couple questions about it, before I buy it. 1. Is it powerful enough to transcode 2 HD video files? 2. It will also be used for downloading as well, so would need to be able to handle downloading, files moving, as well as transcoding. 3. I have some windows progra
  9. breezytm

    Emby Server on QNap

    Forums: http://forum.cachem.fr/viewtopic.php?f=21&t=1562&sid=fe2adaf885a2c6d9237d086b7d8caf03 http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=320&t=109476&p=477944#p477944 credit: QoolBox QNAP_Stephane
  10. Hi, I have NAS-ZyXel NSA310, which runs independent from firmware linux subsystem based on uClibc. Some sysinfo: It is headless device, so it doesn't has nor X Windows, neither browser. But seems like emby server, each time started, emmits error about trying to open start wizard in browser. This seems have some influence to another error, which is displayed continiously only in terminal window: Is there a way to disable this behaviour? I mean autoopen browser with startwizard page, when emby service starts?. Attaching output from terminal window, because emby logs doesn't c
  11. I'm configuring Emby (Version 3.0.5641.4) and cannot add a media library from UNC shares that point to a NAS. On my Windows 8.1 NUC, I have UNC shares that point to folders on a Synology NAS. I have the UNC shares set up according to the Emby How to Make UNC Folder Shares article. In the Add media folder dialog, I can navigate to my UNC shares (see screenshot). However, when I select a particular UNC share (e.g., NAS_MUSIC) and click OK, I'm incorrectly taken to the main Emby logon screen. I tested adding a test media library from a folder local to my NUC and that worked successf
  12. I just installed the latest Ubuntu 15.04 Emby Server install (using Ubuntu 15.04 files from 05/30/2015). I selected the default user 'emby' during the installation. Emby Server is running successfully. I added a media location (see screenshot) using a mounted NAS folder apparently without any error messages. However, it's not pulling up any movies. Looking at the permissions on the mounted NAS folder, they appear correct (see screenshot): Group: emby Access: Read & Write Am I missing some other permissions? Thanks.
  13. Hi, I've got a weird one here and I wondered if anyone had encountered a similar issue. All of my media is stored on my NAS. These are mapped as follows in the server dashboard. \\NAS01\Music \\NAS01\Films \\NAS01\TV Shows I access these with a user that has read write pemissions on my NAS server for these locations and all is well. MB classic is happily seeing and playing all my media I also have a \\NAS01\Private\ImagesByName folder. The same user has full permssions for this folder structre as well. Using the advanced page in the Dashboard, for ImagesByName I enter :-
  14. Hello, I'm not sure if i've missed something but I've been struggling with this and cannot get anywhere! I have 2x NAS devices that store all my media - lets call them NAS1 and NAS2. I've installed MB Server on OSX, and all seems to be working ok on the server operation. I couldn't load the NASes into the library either with the 'network' search or with directly typing in the NAS network locations - so I mounted these smb shares to /mnt, and could then add those local mount points to the library locally from these loactions: ie for my TV Series: /mnt/NAS1/Video/Series and /mnt/NAS2/Vid
  15. My current MBS is version 3.0.5192.19560. My media library is on a ReadyNAS NVX and I use the ReadyNAS built-in backup engine to shoot the files to an external drive. Since I started using MB Server incremental backups take hours even when no new files have been added. The files that the backup has processed have time stamps from before the last backup so they don't appear to have changed. Does MBS periodically "touch" the files somehow in a way that might make the backup engine think they are altered? Partial ReadyNAS log file below. Any thoughts on this mystery appreciated.
  16. I've only just recently noticed that even the smallest files on my NAS are taking 256MB of space - this adds up to many, many gigabytes of wasted space. I'm sure this has something to do with the block size that is being used. I have a single volume consisting of 8 x 2TB drives in Raid 6 using EXT4. I can't remember if there was even a block size option when I set up the volume. 256MB seems way too large. Most of that data on the NAS is obviously video, but with all the associated metadata and images taking up 256MB each, I'm filling it up far quicker than I should be. Here's
  17. Read this today which I found interesting with the inclusion of XBMC on device and the ability to plug the NAS direct into the TV: http://www.trustedreviews.com/asustor-as-204te_Peripheral_review
  18. Hi Folks, I am a long time Windows Media Centre user (since XPMC) and have been running Media Browser as a paid supporter (awesome product) since version 2.x.x. I have a massive collection (well over 1000 movies) stored on 16TB of network connected NAS, and 6TB of USB connected storage. I also run my Blu-Rays and 3d Blu-Ray ISO's from this network storage. I installed Media Browser 3 server (3.0.5061) and classic client last night on my Windows 7 64Bit dedicated lounge room MC. I run all my DVD images on my NAS servers and connecting using the recommended UNC paths. I rip my DVD's usin
×
×
  • Create New...