Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'library'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. accarshop

    Scan media library failed

    Hi, Hoping someone can point me in the right direction for an error "Scan medial library failed" that has shown up on on my dashboard and recurring "Debug App: Running FFProbeProvider" errors I'm seeing in my log file. My setup is fresh. Emby v3.5.2.0 (portable) installed on a newly minted Windows Server 2016 server and launched using task scheduler at Windows Startup (like being able to restart Emby from dashboard). The install went smoothly. Prior to importing my movies and tv shows I stripped them to just the containing folder (movie name (20??) and tv show name\season ?) and the base video file. No images, nfo, etc. Then they were added to Emby and Emby built everything. I did chose to have Emby store everything with the video file and had it pre-fetch everything during the initial build out. When all was finished library update appeared to run cleanly and I don't recall seeing any alerts. Yesterday when I came in the alerts panel said the library scan failed. Every scan now reports the same thing. Odd thing is the scans appear to be successful. My library is large but I'm not seeing any gaps. As a diagnostic I've attempted a number of things including; * Pulling source folder from the library, scan, and re-add the source folder. Did that 1 by 1 for each library. * Pulling the source folder from the library, delete the library, scan, re-create the library (same name). Did that 1 by 1 for each library. * Moving all movies out of the movie folder, scan the library, move the movies back and scan again. * Moving all tv shows out of the tv shows folder, scan the library, move the tv shows back and scan again. Ran a few other scenarios that I won't bore with here. I was hesitant to clear clear caches or dbs as I'm not versed with the app yet. That and spent a LOT of time creating the collections and marking what was/wasn't watched (gotta keep my wife happy). Anyway, below is a screenshot of my dashboard and I've attached a copy of my logs (debug on). Hoping someone can point me to where I need to go to clear this up. Also, in looking at the logs I see a recurring scan (Debug App: Running FFProbeProvider/MovieDbTrailerProvider/OmdbItemProvider) for a series of movies (primarily). There are 15 of them at the moment. Look at them in the meta data browser they look correct with provider information populated. Rescanning them with replace doesn't help nor does pulling the videos, scanning, and re-introducing them. I realize it likely isn't hurting anything but the OCD in me would like to correct this. Any suggestions would be appreciated. embyserver - scanning issue.txt
  2. As i just lost my entire typescript -- Emby server is quite often sluggish and unresponsive. May show libraries on the home page of the web app, but nothing else. If it shows the libraries, it will show nothing inside them more often than not. Lots of time with the spinner. Similar issues with the Roku, iOS, and Android apps. I've very occasionally been able to watch or listen to things, but even when I can get into a library and get it to display items, the library is usually incomplete. Artist sorts in music return either endless spinner, or very partial results. As I recently added two libraries, I'm loathe to execute a restart (it's grindingly slowly towards 100% on those two.) If I can get a response on the web app or the iOS or Android app, I can sometimes cast to the Roku app on the TV. embyserver.txt embyserver-63671356800.txt
  3. Please add a Save button to the Manage Library settings. Settings are not being applied when changing an clicking the back arrow in the top left.
  4. Tentacles

    Scan media library failed

    I just installed Emby server for the first time, and added my folders of media to for each section, and went to the dashboard and found that the media library scan had failed, so tried it again and it happened again after 2 minutes. Not sure what folders it is stopping at, and can't understand the log. No idea what's happening. embyserver.txt
  5. I've just discovered this issue whereby when a user searches my Emby server for a movie that is not in the library, the movie still gets returned as a search result. It shows a play button just like a movie in the library would do, and clicking on the cover shows full metadata. When the play button is clicked, the player starts, but hangs (obviously due to the item not being in the library to play in the first place). I have verified that the movies are not in the metadata. I've attached screenshots and log. I've tested this with multiple movies that aren't in the library and the result is the same. Log.txt
  6. Using library -> select library -> change name, when someone change name all users who are subscribed to this library are unsubscribed. Expected behavior is leaving subscription unchanged becase this is only name change.
  7. So, I have 2 folders on my PC, an Albums folder, where I store my albums (Albums/Artist/Album format), and an OSTs folder, where I store soundtracks (OSTs/Media title/OST format). What I want Emby to do is, create a music library with a folders view, so that when I click on the library, it shows me two folders: Albums and OSTs. Then, if I click on one, I want it to be presented in a list format, following the folder structure, without any metadata or covers or anything. How do I do this?
  8. Hello together, I use the emby app on an iPhone 7 and I am missing the possibility to open the app and see through my movie database when there is no connection possible. In my case I have limited the access to the server to LAN only and when I am at a friend, in the metro, at the airport or anywhere else where I don't have any direct connection, I would still like to have the opportunity to look through my current database (may with the state from the last working connection). Would be nice if you could manage to add this feature to the iOS app. Thanks Stefan
  9. Hi all, Last week I opened Emby and found that all the library contents were missing. Attempts to rescan the library failed. Restarting the server was successful but the library contents were still missing. Emby server was also consuming a lot of CPU on the host server while attempting to scan. I have had a similar issue before, which was fixed by renaming the library.db file in the appdata directory and restarting the server. I tried this also, but the result was the same. I tried stopping the hung library scan process in the Manage Server web utility, but it hangs in the Stopping status. The Refresh Guide task also never completes (stuck at 65%), but will stop successfully when I manually stop it. I am attaching the latest logs from the server. Please let me know what to try next. Thanks in advance!
  10. levander

    Bug (?) creating libraries

    Hi, It happened to me several times while creating a new library in emby server : if I click OK button (confirming creation of library) more then once there will be duplicate libraries created with exactly the same name with numbers 1,2,3... (depends how many times I clicked OK) at the end. I just delete the duplicates and there doesn't seem to be any further problems but it is a little bit confusing/annoying. (OK doesn't respond promptly when clicked the first time, that is why I was clicking it more than once)
  11. AllesMeins

    Add episodes that "thetvdb" doesn't know

    I feel pretty stupid right now, but I can't figure out how to fix this problem. I've the BluRay version of the show Ascension (https://www.thetvdb.com/series/ascension/episodes/5017375) which consists of six episodes. When it originaly aired they always added two episodes together and therefore only aired it as a three-part series. Therefore thetvdb only lists episodes 1 to 3. So I've six files, but emby only accepts and adds the first three to the database. What can I do now? How do I fix this?
  12. richwphillips@yahoo.com

    Slow loading library

    I had to uninstall and reinstall my Emby server and since I did that, it has been VERY slow to load my library of TV shows. It never took anywhere near this long before. I have a lot of shows and episodes so I expect it to take a few hours to load from scratch, but it has been loading all day and still only has a small fraction of the shows loaded and most of the shows it has loaded are still only partially complete. I'm on beta version 3.4.1.1 now, but it was just as slow on 3.4.1.0 when it was in beta. It will get to 79.3% complete (which can't be right based on how little of my content is showing up) and stop there for a long time before making incremental progress even though when I go to my library, very little has changed. Any idea what I might be doing wrong? Thanks.
  13. fonzie

    Auto Remove Deleted Files

    I've been using Emby for Kodi for a long time and just love how it keeps all my devices synced. One problem I've been having for a bit now that I haven't been able to resolve is with removed library files. Here's what I mean: Previously, my Kodi devices running the emby addon would immediately detect when new media was added and update my library accordingly. At the same time, if I deleted a movie, it would also delete it from my library database within Kodi (excellent!). I would rarely, if ever, have to run the Clean Library command within the Kodi settings. New behavior, adding new movies still automatically adds them to my library in Kodi. However, if those items are deleted it is not noted by Kodi and the item remains in the library. I have to manually remove it by selecting the context menu over the movie, selecting manage, and then delete this item. If I use the Clean Library function within the Kodi settings, the entire database is wiped and I have to force refresh everything. I will post a log file if needed, but I wanted to get some suggestions before doing so because clearing/force refreshing my library will take about 20 minutes so I can produce the logfile and I'd like to avoid going through that if possible. *note: this behavior is occuring on both of my Kodi devices running the Emby for Kodi 3.0.20a thanks
  14. hgozilla

    Library disappearing Emby for Kodi

    Hi there, SInce a few weeks I have an issue in Kodi using Emby for Kodi. Indeed, my librairies in Kodi, which are exclusively built from Emby for Kodi, sometimes simply disappear and it shows empty librairies in Kodi. This issue is totally random, as it might work perfectly for a few days, and then one day my librairies will be empty. A few things to be noticed : - It seems to me that when turning on my TV and Kodi, my librairies are always showing as expected. The librairies disappearance always seems to occur when using Kodi for at least a few minutes (either by playing a video file or navigating in Kodi menus). - Librairies are still there and well on my Emby server, and I can access them perfectly fine in a web browser from another machine. - The only way for the librairies to appear again in Kodi is to hard turn off my TV (by pressing the turn off button, then unplug the TV, replug it and turning it back on). My TV is 2015 Sony Bravia with Android TV. - When Emby updates the librairies in Kodi, I have noticed that updating now takes about 2 minutes instead of about 20 seconds a few weeks ago. - Evrything else which is network/internet related works just fine in my TV. Last thing : I do not fully understand the difference between Emby for Kodi and EmbyCon. Could someone explain it to me, as EmbyCon could be an alternative solution if I cannot resolve my issue with Emby for Kodi (I would prefer to resolve my issue though) ? Thank you a lot in advance,
  15. I just installed Emby on a Windows system and added several libraries. Somehow one of the libraries received an auto-generated a poster (or primary) image with a tile of several movie posters. It was very nice, but I have no idea why this happened only to one library. Is there a way to do it for all libraries (I can re-create them if needed). Also, is there a way to generate poster images for videos that are not movies, TV series, etc? Like, say, home videos or custom tutorials? It generates a poster for each file (I assume from some random video file snapshot), but how do I get them for the series or seasons? Thanks.
  16. Is there any way I can use my dropbox storage for library use in emby?
  17. I have two suggestions or requests: Suggestion # 1: I would like to hide library items I don't use often depending on the device, for example: - I have an Android TV device I use mainly for video so I would like to hide the music library - I have an Android phone I use mainly for listening to music so I would like to hide all the items except the music library. - On my Windows 10 computer I would like to show all the library items. Suggestion # 2: Add the option to set a library item to appear by default everytime I open the app, for example, to display the music library by default everytime I open emby on my phone and make it look like the app was made only for music.
  18. zebo51

    Library Monitor Question

    Mine broke awhile ago, few releases. i don't recall which one and have just been hoping it would get fixed in a release but hasn't yet. A manual scan works just fine. I have been watching my logs not really seeing any errors, but finally found some. Link below. https://www.dropbox.com/s/fe58u7vi7hz1fvp/emby_logs_01.txt?dl=0 I use UNC paths. I have tried disabling and re-enabling and no luck. As mentioned it used to work just fine. When adding shows or movies. Most of the time it would already grab movie content before copying my movie over completed. Thanks
  19. nekoLite

    Unable to remove media location?

    Hi, I was troubleshooting an issue and added a second media location to my Movie library for testing purposes. Now when I try to delete the 2nd media location nothing happens. I've tried restarting emby and doin it immediately after but same thing. Is there a file I can edit to remove it somehow? EDIT: Nevermind, it was just bugged somehow. When I tried to remove the 1st media location it instead removedthe 2nd media location. And then wouldn't let me remove the one remaining. So ended up having to remove the library and create a new one from scratch. Sucks having to go through watched/unwatched status again for 2000 movies though.
  20. Hi It would be very useful if we could add other available DLNA servers on the network as media source, this way Emby can be a central media player/library. I run couple DLNA servers mainly because each has its own strengths. thanks
  21. Hi, I currently use the Emby for Kodi plugin to stream my media to a FireTV box remotely. I am thinking of purchasing an external hard drive to plug into the AFTV for local playback. Will adding media from the hard drive directly to Kodi library cause any issues with the imported library from my Emby server or can they co-exist without any issues? Thanks for any info anyone can provide before I invest in a hard drive.
  22. This may be a duplicate of https://emby.media/community/index.php?/topic/52416-after-upgrading-i-have-lost-everything-on-client/ After upgrading emby to 3.2.35.0 (on ubuntu 16.04), emby clients don't show any content: The emby user signed in for the screenshot above has access rights to all libraries. The libraries themselves show up in the library management pane: The paths are correct. The emby process has access rights to the folders. (chmod:ed the folder tree recursively to 777 to be certain) A library scan finishes immediately with no results. Deleting and browsing to re-add a folder doesn't help. Enabling the folder view shows no libraries/folders: The libraries don't show up in the user management pane or metadata manager either: Am I doing something wrong? Log file attached. emby-server_log.txt
  23. jnheinz

    Add Sports Content Type

    Traditionally, I have used the Home photos & videos content type to classify my sports libraries to disable the Screen Grabber functionality. It was the only content type that had the features needed to properly control the library. As anyone who watches sports knows, seeing a random thumbnail generated in the sporting event can be a huge spoiler. This worked until I considered adding a real Home photos & videos library that I wanted to see the thumbnails for. I do not have a content type to classify these sporting events as that will disable the thumbnail/metadata generation. This is the sole reason I left Plex two years ago. They had no way to control thumbnail generation.
  24. I am new to emby and have searched here and elsewhere and found a lot of talk about library scans and such but nothing about this specific kind of thing. Running latest stable version as of two days ago on Windows 8.1. I have a dump folder, basically, where TV Shows get dumped into and they have some crazy names because that's how they come to me (wink). Usually they have dots in between the words of the name. Like The.Big.Bang.Theory.s11e01.maybeotherstuffhere.mkv or something like that. Nothing is in a subfolder at all. One big, ugly, dump folder. I have the library pointed at this folder with the auto update option turned on and set to TV so when new things get dumped there it should pick them up. This is how I had plex setup and it worked perfectly for this. emby does a horrible job at identifying the shows/episodes in this scenario. I love emby and consider it superior to plex in pretty much every other way at this point. I even dropped my plex pass subscription and paid for emby premiere. I guess my question is whether emby just isn't setup to identify things like this or it can't figure the name because of the dots or it has to have the subfolders OR am I doing something wrong other than having the big dump folder as a library? Thanks for the help.
×
×
  • Create New...