Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'kodi'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. SilentASSassN

    Kodi Movie Covers Corrupted

    Been using Emby Theater since it's release and finally decided to make the move to Kodi. I've installed the emby addon, done the initial sync of all my media, and have to say it looks gorgeous. Only problem I have is that a good chunk of my Movie posters and other artwork is not showing correctly when browsing the movie library in Kodi. It's as if the artwork half-loaded up and I can't figure how to get it to refresh or if that would even fix it. See attached. Any clue why this is happening? Or, how I can fix this? Let me know if you need any additional information from me or on my setup. Thanks in advance!
  2. After resolving problem from this thread - http://emby.media/community/index.php?/topic/35674-stuck-on-compressing-db-log-file-snippet/ I faced similar one. Each time when I start Kodi after Emby server got new movie(s) then sync process hangs with message about updating library with new movie(s) but actually they don't appear in Kodi library. Kodi or PC restart does not help. Only force re-sync helps. In the log I've found possible cause: 22:43:36 T:5320 NOTICE: VideoInfoScanner: Starting scan .. 22:43:36 T:5204 NOTICE: EMBY.kodimonitor -> Method: VideoLibrary.OnScanStarted Data: null 22:45:32 T:5772 NOTICE: EMBY.downloadutils -> Server unreachable at: http://192.168.0.101:8096/emby/Users/e03057b3b9414841ba1f0876ee5cd398/Items?format=json 22:45:32 T:5204 NOTICE: EMBY.service -> Server is online and ready. 22:46:32 T:5772 NOTICE: EMBY.downloadutils -> Server unreachable at: http://192.168.0.101:8096/emby/Users/e03057b3b9414841ba1f0876ee5cd398/Items?format=json 22:46:32 T:5204 NOTICE: EMBY.service -> Server is online and ready. This URL returns next responce: {"ResponseStatus":{"ErrorCode":"SecurityException","Message":"Access token is required.","StackTrace":" at MediaBrowser.Server.Implementations.HttpServer.Security.AuthService.ValidateSecurityToken (IServiceRequest request, System.String token) <0x40867160 + 0x00107> in <filename unknown>:0 \n at MediaBrowser.Server.Implementations.HttpServer.Security.AuthService.ValidateUser (IServiceRequest request, IAuthenticationAttributes authAttribtues) <0x4085d4d0 + 0x0007b> in <filename unknown>:0 \n at MediaBrowser.Server.Implementations.HttpServer.Security.AuthService.Authenticate (IServiceRequest request, IAuthenticationAttributes authAttribtues) <0x4085a670 + 0x00017> in <filename unknown>:0 \n at MediaBrowser.Controller.Net.AuthenticatedAttribute.RequestFilter (IRequest request, IResponse response, System.Object requestDto) <0x4085a510 + 0x0007a> in <filename unknown>:0 \n at ServiceStack.ServiceStackHost.ApplyRequestFiltersSingle (IRequest req, IResponse res, System.Object requestDto) <0x4083d240 + 0x0029e> in <filename unknown>:0 \n at ServiceStack.ServiceStackHost.ApplyRequestFilters (IRequest req, IResponse res, System.Object requestDto) <0x408362b0 + 0x000d5> in <filename unknown>:0 \n at ServiceStack.Host.RestHandler+<ProcessRequestAsync>d__13.MoveNext () <0x4082a650 + 0x00595> in <filename unknown>:0 "}} Both HTPC with Kodi and Emby Server PC are located in local network. I can login to Emby from browser or app without problem with same user. Kodi version: 16.1 installed on Windows 10 with Titan skin 3.6.71 Emby plugin version: 2.2.18 Emby Server version: 3.0.6000.0 installed on Ubuntu 14.04 Emby for Kodi Sync queue plugin version: 1.0.60.20.14567 I attached full Kodi log just in case kodi.zip server-63605088011.zip
  3. Ok, so I'm relatively new to the Amazon FireTV but from everything I've read, it can't playback mkv files without transcoding. Currently, I have the Emby app from Amazon (free version) as well as Kodi with the Emby Addon loaded on my FireTV. I can't seem to get either to play my network stored mkv files (mostly 1:1 rips of BR's stored on an UnRAID server running the Emby Docker). The standalone Emby app shows my library but says I need to contribute when I try to play a file. I can't seem to figure out how I would tell it that I have (even if I did, since there's no paid app in the Amazon App store)? As far as Kodi using the Emby Addon, my library is updating perfectly but I can't get anything to play. Troubleshooting Kodi settings (e.g. downres audio, transcoding etc.) but I'm still in the process of figuring out how to check the Kodi log. It doesn't look complicated but I need to be home with the device. Just looking to get a head start on troubleshooting. Thanks in advance.
  4. i have read up on this a little and have seen that it is possible with profiles in kodi but i was more curious about completing this all in one profile and just being able to add friends or relatives emby server by their external IP/name to view and stream what they have from within the app? Ideally you would be able to add friends servers then be able to have those links show up as a separate link that would show only their media when you go into it. like connecting to their server in the browser. Just a thought as i dont believe something like this has been implemented. Thanks.
  5. I need a little guidance regarding emby-for-kodi... I'm running emby server on a fairly robust Windows 10 tower. I have about 3,500 movies being stored on a Synology NAS, and included in my emby movie library. I also have 97 emby "Collections" set up on the emby server. I set all of them up the same way - by selecting the individual movie posters and manually added them to the appropriate collections using the context menu. For front-ends, I'm running kodi android boxes on each of three TV's. I have the emby-for-kodi add-on installed on each of the kodi boxes and it seems to be working essentially fine, with one minor issue. When I open the emby add-on in any of my kodi boxes, and then select "Sets", NONE of my 97 movie collections initially showed up. I then ran a "Manual Sync" on the emby-for-kodi add-on, and afterward, only about one-third of the collections show up in the kodi "sets". I then ran a database repair within the emby-for-kodi add-on, but again, afterwards the exact same collections were shown as "Sets" as were after the manual sync. To troubleshoot, I then ran the same series of actions an a different kodi box, and the results were identical, which would seem to rule out any kind of problem with the kodi boxes themselves. I've also gone into the emby server metadata manager and looked at the metadata for several of the collections, trying to identify differences in collections that show up in kodi vs those that do not show up, but I was not able to find any differences that were obvious to me. Can anyone help or at least suggest why some of these collections show up in kodi as sets, while others do not? Thank you!
  6. My drives are called, "Media" "Media 2" "Media #3" "Media Backup" (not really a backup) Main root of the drive are folders like "TV Shows 1-9" across those drives and one drive has movies under drive name "Untitled". I know or at least i think i have the path right when naming ...(windows has a better example than OSX and I know how windows work for letter directory, since mac is different, I think its the directory of the name of the drive (names i have above) Waisted 3 hrs after scanning media in the firetv of kodi for emby plugin and thought it worked but when I try to select a movie or a show and says not there would you like to delete it, how is it showing but unable to locate the file to play? Tryed doing this last yr and never quiet got this working right. Any examples of a correct way in OSX, NOT Windows. (got a headace trying to make this work) instead of bring my jailbroken ps3 around the house other than it be easier than doing this throu firetv. fire tv without mic.
  7. Hello, First of all I would like to thank the Emby team for a fantastic product. Swapped over from Plex a few months back and haven't looked back since. In my setup I'm only having a single problem so far. All of my metadata is managed by a thirdparty tool and emby only has read-access to the NFO files to import the data. This works great except that it seems unable to import the <displayseason> and <displayepisode> entries from the files. For example the following NFO file for a special episode: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <episodedetails> ... <runtime>26</runtime> <aired>2012-09-13</aired> <rating>8.5</rating> <votes>2</votes> <season>0</season> <episode>1</episode> <displayseason>1</displayseason> <displayepisode>4096</displayepisode> ... </episodedetails> It should be available under specials and after season 1 but it is only visible under specials. Also if I check the Metadata Manager the Airs after season field is blank under the Special Episode Info section. I have tried adding the information manually in the Metadata Manager and this works perfectly. But for some reason it doesn't seem to want to import the information from the NFOs. Most grateful for any help in this matter. Thank you!
  8. jeffshead

    New and confused

    It seems I have complicated my life but my intention was to keep things simple... What is the best setup for my needs? Background: For years, I've had movies stored on a network share and have been using Serviio Pro (DLNA) for standalone Blu-ray players that do not play all video formats. Serviio also does a fairly decent job of streaming over the Internet via it's built-in web portal. I occasionally utilize this functionality when I'm away. Next, I added a WDTV device because the standalones sometimes freeze and have problems with fast forward and reverse. The WDTV device plays videos directly from the network share and was working great up till the last couple of firmware updates. The stupid device periodically looses track of the network share and cannot find it again unless I reboot my PC's and/or server, depending on which one is designated as the master browser. This is a known issue that will probably never be resolved. Anyway, I replaced the WDTV with an Android TV box because of that issue. I'm loving the Android box (MeMoBOX MX MAX) but it has complicated matters. For example: I can no longer use a single universal remote to control the TV, standalone and streaming box. Now I have to have two separate remotes. I had to purchase a separate air mouse remote with a keyboard to utilize the features of the Android box. I could not find an all-in-one that has air mouse, keyboard and that can be programmed to control the standalone and TV. This one (MX3) comes close and it works very, very well. I just hope it holds up. The Android box came with Kodi so now there's a great deal more menus and more steps involved to navigate to and play videos. More menus and options = confused wife. I don't know what is the most efficient way to set things up. My questions and dilemma: I want robustness and simplicity. I do not want to have a complicated setup that requires administration of redundant services or multiple libraries. I want the flexibility of being able to access a single library from the LAN or WAN and be able to select whether I want to watch a transcoded movie or a direct stream. I do not want to transcode everything. Only when needed. Money is tight so I don't want to purchase Emby Premiere Lifetime unless it's needed or very beneficial. It's just not clear to me if I need Kodi on all PC's, Kodi with Emby add-on, Emby Server, Emby Premiere or Emby at all because Kodi does scraping too. Do I need Kodi on any device or PC to play movies if I install Emby server? If so, does each PC maintain it's own library? In a nutshell, why would I need Emby Premiere? Is Emby Theater a replacement for Kodi on Windows? How does it differ from Kodi? Does it automatically transcode the video or is transcoding a selectable option? If I install Emby Server, do I have to pay for the Android app on each device? If so, is it a one time purchase and does that give me the same functionality as if I purchased Premiere? Do I have to pay a fee for each phone or does the one fee cover all phones on the same google account? I'm most confused about why I need Emby since Kodi scrapes. It appears to me that each product has a different purpose but there is some functionality overlap.
  9. jeffshead

    Collections not updating

    I found a few locked threads from people who have encountered the same issue that I have. Collections/movie sets are not updating with Kodi when they are added, edited or deleted in Emby. According to those posts, this is a known issue that happens with some servers not sending the websocket messages. Has the cause been identified and is there a fix coming for this? Is there any way other than the manual DB reset from the Kodi-Emby Add-on? That takes 45 minutes.
  10. Blueeyiz702

    Music Sync Problem

    I recently removed my music albums section,and cleaned both sections in Emby and Kodi,but when kodi runs sync at startup it still scans like albums and songs are available but there is nothing in that section? Its been removed,and also i took screenshot of some strange characters that show up during music sync,can anybody tell me what they are and how to get rid of. Thats reason i removed music albums,when these characters show it kept hanging on sync and would not show albums correctly. http://s72.photobucket.com/user/nolovenv...m.png.html
  11. Gday Guys, I'm having trouble using the addon with Kodi set as Native (direct playback) in the emby plugin. I wanted to use video extras for kodi, however it doesn't support the default emby plugin setting and playback has to be set as Native. When the emby plugin is set to default, the files would play. However when I set to Native, whenever I select any file to play Kodi prompts with "This file is no longer available. Would you like to remove it from the library?" I've reset the local kodi database when switching and rebuilt several times with no joy. Kodi's running on an android box. Emby is running on a QNAP (all running fine). I can directly access and play files by browsing through kodi (videos/files/qnap/movie.ext). However when I try and go through the plugin (addon/emby/movie/movie.ext) I get the same, File no longer available. I've set path substitution on emby is /share/CE_CACHEDEV1_DATA/Multimedia/ to \\Multimedia\ In Emby addon I initially setup as IP address as it suggested on startup. I also tried changing server to \\Multimedia\ as server name as well. However I got the same result with File no longer available, so went back to the IP address. With this not working, I returned to default plugin play and resync'ed however none of the files will play in that now either! It's returning back can't play next item in playlist. I'm obviously doing something wrong. Any suggestions?? Thanks Pete
  12. Arishem

    Library Sync Hanging on Boxsets

    Hi all, I am trying to do a fresh install of Kodi (15.2) with the Emby Plugin. After the install and configuration the library sync starts. I processes all the movies, goes onto boxsets and then hangs (Processing Boxsets / 76 items - Naked Gun Collection) - note Kodi is not hanging, but the sync appears to stop. 1. I hit the problem above and waited for 10 minutes - nothing changed 2. I shut down kodi and restarted 3. Library sync started from scratch again and hit the same problem (naked gun again). 4. I uninstalled Kodi and did a fresh install 5. Hit that same problem at the same point (Naked Gun Collection). I have Kodi running on another machine with the Emby add-on and haven't hit this problem (that system has been running for approx 9 months). I have attached the log. Any advice appreciated. Cheers kodi.log
  13. Hi Emby community, I'm having some sync issues with my multiple Kodi builds and Emby server. At boot of each of my devices, (Laptop with Windows 10, Pine64 running Android-based Remix OS & an OpenELEC Raspberry Pi 2 all running recent builds of Kodi Jarvis) I am getting a "Library sync thread has exited! You should restart Kodi now" error. Whatever is happening with this error is halting my sync process, and my media on each device is not being updated. I can see it attempt to begin sync at boot, but halts once the message pops up. This began about a month ago. The Emby server is running on a older networked PC I had kicking around running Windows 10, which also holds the majority of my media. I am able to start the Emby addon and perform a local database resync, which will bring up my most updated media, but that seems to be the only way to get it to add. With quite a large library, this is very time consuming, and definitely not a very favorable option. Before I go ahead and wipe my entire db to see if that works, and lose watched status among other things, I'd love to see if anyone around here had any other potential fixes for me. My log file is attached. Thanks in advance for any assistance! server-63601791865.txt
  14. Hello, I'm a new user of Emby, i really love it !! it's so easy and powerfull i didn't know why i don't heard about it before. Here is my setup of Emby to explain what i excpected to do with it : Actually i use substitution path for local Kodi and i would know if it's possible to have two path substitution system ? One for local device and one for remote device. I got strong internet connexion and didn't need transcoding to play files on my remote Kodi so it would be really interessant if it's possible to dissociate local acces to files from remoted one. To resume : Local Kodi -> NFS access to NAS with substitution path Remote Kodi -> FTP access to NAS with substitution path Is this possible ? Need a bunch of modifications ? Again thanks for your great works !! PS : Sorry for my poor english, i 'm French i tried to write something understandable.
  15. robello84

    2 server in 2 plugin

    Hi guys, i'm ex plex user, i've changed because i trust in emby and developement. I have one question. i read in forum, for now it's impossible to use 2 remote server on same account. It's possible to clone plugin on kodi and use other server? 1 for example FILM 2 for Exaple TVSHOWS Thank you
  16. rowdybeans

    Image changes don't stay

    When in the web interface I change the image for a movie. It changes and refreshing the page shows the new image. Then, I presume on the library rescan it reverts back to the original that is stored in the nfo as a url. Is there a setting to stop emby doing this?
  17. CoLo

    impossible to reproduce movie

    Hello guys, i have a problem with my emby server and kodi ( a raspberry pi model 3b with OSMC ) I've installed the kodi emby addon, but i'm unable to reproduce any movie from Kodi i have the list of all movies, but when i try to reproduce one of those movie, nothing happen.. maybe someone here can help me.. i don't really know how to go ahead I tried with: Openelec OSMC Raspbian + kodi i was not able to run successfully the kodi emby addon in this moment my current setup is: Kodi emby addon 2.2.10 OSMC with Kodi 16.1 Emby server version: 3.0.5972.0 on Ubuntu 16.04 Attached you can find the kodi logs kodi.log Thank so much Cheers, Marco
  18. rowdybeans

    Can't do initial library scan OSMC Kodi

    I have a ubuntu 15.10 vm running on esxi which is running emby. When I try and get my raspberry pi 2 running osmc to sync it fails and reboots itself. I did notice an issue with some of the files not looking at the right destination, they were looking for /mnt/media. I have mounted my synology nfs shares to the ubuntu vm. They have a path of mnt/media. I have set path substitution to nfs://192.168.1.10/volume1/media. I have attached the logs from the emby server. Not sure where else to test? I posted this originally in the wrong forum. Log.txt
  19. bmcclure937

    Deleting Media from Kodi

    All - I currently have my FreeNAS running Emby Media Server. I have the permissions set so Kodi only has read access to my media shares. Does anyone use the functionality within Kodi so you can delete media from your server via the context menu? I am considering changing my permissions to the media share to Emby is able to delete media items. I was just curious to hear how others used this functionality. The only way I can currently delete media is either mapping the SMB share to my PC with an authenticated user or logging in via SSH and removing files. Thanks
  20. rowdybeans

    Can't do initial library scan OSMC Kodi

    I have moved this post to the kodi app section. Not sure how to delete this one. I have a ubuntu 15.10 vm running on esxi which is running emby. When I try and get my raspberry pi 2 running osmc to sync it fails and reboots itself. I did notice an issue with some of the files not looking at the right destination, they were looking for /mnt/media. I have mounted my synology nfs shares to the ubuntu vm. They have a path of mnt/media. I have set path substitution to nfs://192.168.1.10/volume1/media. I have attached the logs from the emby server. Not sure where else to test? I have moved this post to the kodi app section. Not sure how to delete this one. Log.txt
  21. mechguy

    Direct Play issue

    When trying to direct play I get a failure notification and it proceeds to play the file noting that is via HTTP. This also checks the switch for play via HTTP instead of SMB in the emby addon settings. However when I check on the Emby server it notes that the file is direct playing. Is there a way to check which playback method is actually being used?
  22. I was using 3.0.5934.0 and metadata was being added when new episodes were recorded. Emby updated to 3.0.5970.0 and now metadata is not being added, have had to fall back on MCM to add metadata. This is Windows 7 Pro x64. Kodi 15.2. Kodi add on 2.2.10. I am attaching the latest log. There are quite a few other logs I can provide if necessary. Can someone please help! Thanks for reading! server-63599605206.txt
  23. Hi guys, as the tittle says, can you recommend me the best settings for the Emby addon for Kodi. I have been using it for a while now and it works great, altough a little bit slow the first time it syncs the database, however, lately I've been getting the " Library Sync Thread Has Exited! You should restart Kodi now" so I have to repair the local database to fix the error, which takes a while to complete. So after reading a few forum posts about the error, it seems that it could be related to the items requested to the server and/or artwork cache threads. I have not changed any settings before and always used the default settings. So can you tell me which settings I should change to improve the performance of the Emby addon on a Raspberry Pi 1 (Single core, 700 MHz, overclocked to 1150 MHz). Thanks.
  24. I use the Emby addon (2.2.10) with Kodi (16.1) on an Intel NUC with rapid start enabled. This allows me to keep the NUC in a sleep/powered off state but still start up in a few seconds however this means that Kodi is rarely restarted. My Emby server is woken up with a wake on LAN add on upon wake of the NUC. I have noticed that when waking from sleep I do not get the Emby log on notification that I receive when I open Kodi fresh. This seems to effect real time updating of the libraries. Playback is not effected. This was not the case in previous builds of the addon where I would get either an error saying the server could not be reached or a welcome notification. Is this normal behavior?
  25. I installed the Kodi addon and let it scan my library in. Due to performance issues I decided to remove the addon from addon section in Kodi settings and after removing it, I rebooted and now I am getting "Emby error: check the log for more information". I am also getting a continual pop-up saying "To use this feature you must download an add-on: Emby Would you like to download this add-on?" I am not able to find any information on your site for removing this add-on once you install it and right now I am kind of stuck since I cannot get off this pop-up screen. When I hit no, it just comes back and asks me again to install the add-on. I really don't want to have to wipe my media center to remove this product. If someone could be of assistance of removing this product, I would appreciate it. Thank you.
×
×
  • Create New...