Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'docker'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hi my Emby work on FreeNAS on Docker image I have two strange things: I only download stable version, but now I have 3.2.11.0 beta, and I don't know why My setup on Docker config is EDGE = 1 ( automatic updates ON ) and a not able to update to version 3.2.11.1 I try to restart my docker, I try to start update command on Docker console, but nothing happened ... Is somebody ready answer why? Thanks
  2. I was able to install and run a docker version in another mint 18, just a few days ago. Now I'm install and run the container, it says it's running, but I can not open in the browser. I also noticed that /usr/local/bin/emby-server changed compared to the other mint install. I'm kinda noob in Docker, so sorry if I did not post more info.
  3. vigilian

    problem streaming to chrome

    error in opening the video on chrome (remux) last chrome version and yandex doesn't appear with emby on ios apparently the coding of the video is in itunes but let's see the logs for that. joneses.txt
  4. Hey guys. When trying to build emby-server in a docker container, the following worked untill 3.0.8500: sudo apt-get install -y --no-install-recommends \ ca-certificates \ git \ libmono-system-core4.0-cil \ mono-devel \ mono-runtime \ mono-utils \ mono-xbuild \ wget cd $HOME \ && git clone --depth 1 https://github.com/MediaBrowser/Emby.git I then change to Tools/Linux_Build_Scripts/ and launch MediaBrowser.Mono.Build.sh But since 3.1.1 (I must have missed 3.1.0) I get: ... ======================================== Requirements ======================================== Check if folder mediabrowser exist Creating folder: mediabrowser ======================================== Nuget: Restoring packages ======================================== Restoring NuGet package MSBuild auto-detection: using msbuild version '4.0' from '/usr/lib/mono/4.5'. MsBuild.exe does not exist at '/usr/lib/mono/4.5/msbuild.exe'. Result is the same, no matter if I use a debian docker or ubuntu. What did I do wrong? Anything I am missing here?
  5. See the download page of our website: https://emby.media/download
  6. Ubuntu Server 16.04.1 SAMBA version 2: 4.3.11 Windows 10 client (Bash/Putty) Emby 3.0.8100.0 Docker 1.12.2 "Movies" folder has been added to Emby library but cannot get access from Windows client. "Test" folder Emby cannot locate but I have access from Windows client What I've tried so far... 1. Matching workgroups between ubuntu server and windows client 2. Added automount into fstab 3. Turned off smb2/3 on windows client 4. Created a SAMBA user to match the user logged in on Windows client What I haven't tried... 1. Matching folder/file perms to emby user/group >> default emby user and emby group was not found and I have no idea where to look within docker to get the emby config for users and groups ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- $ ls -l /media/Movies -rwxrwxrwx 1 windowsuser docker 28089 Oct 14 12:14 Warcraft.2016.1080p.BluRay.x264.AC3-BUYMORE-Obfuscated.nfo $ ls -l /samba/Test -rwxr--r-- 1 nobody nogroup 3191 Oct 14 03:11 sambaPerm.txt ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- smb.conf [global] workgroup = WORKGROUP server string = Samba Server %v netbios name = ubuntu disable netbios = yes smb ports = 445 security = user map to guest = bad user dns proxy = no passdb backend = smbpasswd preferred master = yes printing = cups printcap name = cups printcap cache time = 750 cups options = raw usershare allow guests = Yes usershare max shares = 100 usershare owner only = false wins support = no name resolve order = bcast host lmhosts #============================ Share Definitions ============================== [Test] path = /samba/test browsable =yes writable = yes guest ok = yes read only = no force user = nobody [Movies] comment = Movies and videos for kids path = /media/Movies browseable = yes writable = yes read only = no guest ok = yes available = yes valid users = windowsuser,windowsuser2 public = yes
  7. Setup: Ubuntu Server 16.04 Docker 1.12.2 Windows 10 client (Putty) I'm a Linux/Docker newbie. I ping'd my server from Windows to get the internal server IP. http://[ubuntu server internal IP]:8096 http://[ubuntu server internal IP]:8920 Both requests resulted with 'refused to connect' by Chrome. Does my emby server have a different IP from the Ubuntu server since it lives within a docker container? Is there some firewall on the ubuntu server that I need to turn off? If so how? Do I need to complete emby setup via CLI on the server before I can hit it remotely? Thanks, Linh
  8. walnuss0815

    Probleme mit DLNA unter Docker

    Hallo zusammen Bis gestern hatte ich auf meiner DiskStation Emby als Paket laufen. Diese Lösung gefiel mir nicht, da weitere Pakete benötigt werden. Nun bin ich gestern auf die Idee gekommen den Emby-Server in Docker laufen zu lassen. Die Einrichtung verlief Problemlos, jedoch habe ich per DLNA keinen Zugriff auf den Emby-Server. Außerdem kann die Verbindung mit dem Emby-Server über die Seite app.meby.media nicht hergestellt werden (Fehlermeldung siehe Anhang). Folgende Ports des Docker Containers sind freigegeben: 1900 UDP 1901 UDP 7359 UDP 8096 TCP 8920 TCP Alle weiteren Einstellungen sind bitte dem Anhang zu entnehmen. Der Zugriff auf den DLNA Server soll per Windows Media Player erfolgen, was mit dem Emby-Server als Paket Problemlos funktionierte. Folgende Einträge aus dem Log (im Anhang) irritieren mich: 2016-08-30 11:44:11.3236 Info IDeviceDiscovery: Creating SSDP listener on 127.0.0.12016-08-30 11:44:11.3309 Info IDeviceDiscovery: Creating SSDP listener on 172.17.0.8 Es scheint so als würde der Server nur auf dem Loopback-Interface "hören".... Ich hoffe auf eure Hilfe! PS: Das Emby Paket nutzt wenn es läuft folgende Ports tcp 0 0 0.0.0.0:8920 0.0.0.0:* LISTEN tcp 0 0 0.0.0.0:8096 0.0.0.0:* LISTEN udp 0 0 192.168.0.242:49974 0.0.0.0:* udp 0 0 127.0.0.1:60388 0.0.0.0:* udp 0 0 0.0.0.0:7359 0.0.0.0:* udp 0 0 192.168.0.242:42701 0.0.0.0:* udp 0 0 192.168.0.242:1900 0.0.0.0:* udp 0 0 127.0.0.1:1900 0.0.0.0:* udp 0 0 172.17.42.1:1900 0.0.0.0:* udp 0 0 0.0.0.0:1900 0.0.0.0:* udp 0 0 0.0.0.0:1901 0.0.0.0:* udp 0 0 172.17.42.1:47061 0.0.0.0:* udp 0 0 127.0.0.1:53224 0.0.0.0:* Zum testen werde ich sie in Docker durchgeben. Mit freundlichem Gruß walnuss0815 Server_Log.txt
  9. Hello, trying to see if anyone else has attempted something similar or if there is another better method. Since emby supports path substitution, is it possible to setup a cron/task to create the show names using something like mythlink.pl that are zero-byte in size to a directory Emby can use and then use path substitution to point to the real file. The problem I see is that emby will still look for the name of the zero-byte file created when doing path substitution. If it is possible to trim off part of it (the real show name) and leave the remainder the numeric name mythtv creates the file as then it should work. This part however would need a bit of emby support to do. e.g.: Mythtv records a show (call it Survivor): 1091_2015032302010.mpg (located in /var/mythtv/recordings) cron job runs creating the following in /storage/RecordedTV/Survivor_1091_2015032302010.mpg zero-byte file (i.e. empty file with .mpg extension) (Hopefully emby can organize by the name now) Using emby's path substitution, selecting /storage/RecordedTV/Survivor_1091_2015032302010.mpg would play /var/mythtv/recordings/1091_2015032302010.mpg after removing the name part (Survivor_) Is there anyway something can be done to do this? Thank you.
  10. Sergio

    Error updating Docker

    While executing: docker exec -i emby /Update.sh I get the following output:
  11. hurricanehrndz

    [Docker] New Testing Image

    New Docker Image enters testing phase: There is way too many new things and too much to explain to make a super long post. So I have added to the wiki. An official armv7l is coming we are just waiting for OBS to catch up and build our binaries. Once that is complete we should have an image that is practically the same size. Snippet from wiki: After much user feedback we have reworked our Docker images from the ground up. We are now following Docker's best practices for writing a Dockerfile. Our build begins on OBS where we are using openSUSE's Kiwi imaging system for our new base image with ffmpeg and mono pre-installed. The new image weights in just shy of 320 MB, by comparison our Debian base image was about 850 MB. Additionally, we are now using a rolling release distribution. We felt that we needed to be on the cutting edge as much a possible so our new distro of choice is Tumbleweed. Why Tumbleweed, we hope that by using openSUSE's imaging system and distros we can support as many architectures as possible and have full control of every single binary found on the system. This is how we were able to minimize the foot print of the images. Full list of changes follows: Custom base image built from SCRATCH. Tubleweed static ffmpeg (smaller footprint) S6-overlay used as our process supervisor (needed for restart and no dependencies) new installation script systemd script included emby-server script included one easy command setup You can see the size on the docker hub: https://hub.docker.com/r/emby/emby-server/tags/ 134 MB That's compressed of course. Please test and report any issues.
  12. I didn't find any correct Dockerfile or instructions on how to install Emby on top of armhf architecture so I had to combine some of them and as a result here is working Emby Docker image - https://hub.docker.com/r/kayrus/emby/ I've tested it on my Cubietruck with Debian Wheezy and Linux kernel which supports Docker (>=3.6). For example Armbian for Cubietruck has Linux kernel v4.2.3. In any case even if you don't have Docker you can try to install Emby just following Dockerfile manually. What doesn't work: direct play for all my h.264 MKV videos using web browser (for example direct play of the same videos works perfectly on Plex - https://hub.docker.com/r/kayrus/plex/). I don't know how can I force Emby to disable transcoding for MKV, but it works and it is really slow. Direct play of the h.264 inside the MP4 container works fine. Details on this image: I had to cross-compile ffmpeg, libvidstab1.0 and libx265-59 packages from this PPA repo: https://launchpad.net/~mc3man/+archive/ubuntu/trusty-media/+packages. These packages are available inside the image in /tmp/deb directory. You can compile them yourself using armv7/armhf-ubuntu:14.04.3 Docker image if you wish. Here are basic instructions: Enable multiverse repo: deb http://ports.ubuntu.com/ubuntu-ports/ trusty main restricted universe multiverse deb http://ports.ubuntu.com/ubuntu-ports/ trusty-updates main restricted universe multiverse deb http://ports.ubuntu.com/ubuntu-ports/ trusty-backports main restricted universe multiverse deb http://ports.ubuntu.com/ubuntu-ports/ trusty-security main restricted universe multiverse apt-get install build-essential autoconf libasound2-dev libass-dev libbz2-dev libfdk-aac-dev libfreetype6-dev libmp3lame-dev libopencore-amrnb-dev libopencore-amrwb-dev libopus-dev libpulse-dev libsdl1.2-dev libsoxr-dev libspeex-dev libtheora-dev libva-dev libvdpau-dev libvo-aacenc-dev libvorbis-dev libx11-dev libx264-dev libxext-dev libxfixes-dev libxcb-shm0-dev libxcb-xfixes0-dev libxvidcore-dev libxvmc-dev texi2html zlib1g-dev cmake python-sphinx debhelper libgsm1-dev libiec61883-dev libavc1394-dev libjack-jackd2-dev liblzma-dev libmodplug-dev libopenal-dev libopenjpeg-dev librtmp-dev libschroedinger-dev libsctp-dev libshine-dev libsnappy-dev libtwolame-dev libvo-amrwbenc-dev libvpx-dev libwavpack-dev libwebp-dev libzmq3-dev libzvbi-dev texinfo yasm cleancss doxygen node-less Build instructions: * dpkg-sorce -x package_name.dsc * cd package_name && dpkg-buildpackage -b * install missed dependencies if necessary build x265 package from wily sources: http://packages.ubuntu.com/wily/x265 build libstab from https://launchpad.net/~mc3man/+archive/ubuntu/trusty-media/+packages sources: https://launchpad.net/~mc3man/+archive/ubuntu/trusty-media/+sourcepub/5273238/+listing-archive-extra dpkg -i libx265-dev_1.7-4_armhf.deb libx265-59_1.7-4_armhf.deb libvidstab1.0_1.0~trusty1.3_armhf.deb libvidstab-dev_1.0~trusty1.3_armhf.deb Then download ffmpeg and compile: https://launchpad.net/~mc3man/+archive/ubuntu/trusty-media/+sourcepub/5734739/+listing-archive-extra Install packages: dpkg -i libx265-59_1.7-4_armhf.deb libvidstab1.0_1.0~trusty1.3_armhf.deb ffmpeg_2.8.3+git1~trusty1_armhf.deb || apt-get install -fy Image size is approximately 315Mb. Mono takes lot of space. You can also find example Systemd unit file on image description page.
  13. I just started to use emby and I most say that its looking good so far. I'm having some issues though, one in particularly. First some background. I use docker to run emby and have mounted my media to the container, emby is run as a user that have full access to the directory. 1. I can't get the trakt plugin to work. especially watch-state sync from trakt. (most-have) logs: http://pastie.org/private/uhf6mwewxtmxzwpydbm5oq It's alot of "Failed to match" for movies there but i can't see anything about shows. However it seams like it syncing something with all the 2015-11-26 22:34:20.2293 Info - App: Emby.Kodi.SyncQueue: Updating ItemId: 'f5229f5bfbd48c4880ba39121394a4ae' for UserId: 'xxx' in table: 'UserInfoChangedQueue' But there is no change in playstate on the server 2. Live monitor of content change (nice-to-have) Don't know if this is a feature or not, but i would like something like watchdog for kodi that senses when new content is added and adds that to my library instead of having to have the task run every 15 minute. 3. Task triggered by another task. (nice-to-have) If i can get trakt to work i would like to trigger the "import playstate" task when new content is added to library (if i could get #2 to work) or after "scan media library" task. From what I have read this is not possible out of the box. But i was thinking if there was something I could write using emby API. I have not looked in to the API yet, but I'm hoping someone has done something similar or know if it works
  14. Hi guys, Can I backup the server using the plugin to retain play states, plugin settings etc etc then just restore it to emby on the docker when I get it working? Thanks :-) Stuart
  15. Hi I have got the docker "image" and installed at my synology (DSM 5.2) and after the setup it are running. If I then turn off the container in docker, and then start it agian, then Emby start with the wizard agian??? ANy sugestion what I do wrong? /Jesper
  16. Hi All, I am Daniel (danioj). I am quite active over in the unRAID forums and this is where I picked up on Emby Server. I felt the need to register and tell all the contributors to this project that you are doing an excellent job and have created something quite awesome. Within a day I have integrated this wonderful server (via a Docker on my NAS setup) into my setup and am loving it. The way your server creates and manages my media library and the way your new awesome plugin allows me to use that central library on KODI (Openelec) without the hassle of MYSQL or Headless versions of KODI running or notifications being sent from other server applications. It's just what I have been waiting for. Anyway, enough gushing. I did enough of that on my positive review over on the unRAID forums here: http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=41207.msg390655#msg390655 Hopefully people will follow my lead and start using Emby. If not, they are missing out. I'm looking forward to being involved in your community. Great Job all. Daniel.
  17. danioj

    Library Scan Config

    Hi Guys, I am using the new KODI-Plugin and it is working great. I noticed today however that the time it takes for new items to appear in the KODI library is quite long. I am posting here because I don't think it is a Plugin or KODI issue. When I access Emby Server GUI the new video file is not appearing in the library but it is in the file structure which is being monitored by Emby. I initially went looking for a switch in the server settings. Something along the lines of poll time or scan time or similar. I figured Emby must poll the folders because I don't see where an event triggering a scan would come from. Is there such a config variable I can change? Thanks Daniel
  18. Here is a pretty new issue for me while I've been using Media Browser pretty smoothly over the last year. After the server starts up, I can play successfuly a video once. On a second attempt nothing won't play for any media file, i.e. stuck with a black screen and the video duration is undetermined "--:--". I can still navigate in the library though. I'm running Mediabrowser in a docker container (from the official repo). Mediabrowser version is v3.0.5518.7 and Docker is v1.5.0. Docker logs after the issue shows up are the following: --> start.sh script running... Error: [Errno 2] No such file or directory: '/etc/circus.d/MediaBrowser.ini.tpl' ---> Starting circus... 2015-03-03 15:56:25 circus[1] [INFO] Starting master on pid 1 2015-03-03 15:56:25 circus[1] [INFO] Arbiter now waiting for commands 2015-03-03 15:56:25 circus[1] [INFO] MediaBrowser started Stacktrace: Native stacktrace: mono() [0x4b73d8] mono() [0x50f13b] mono() [0x423d22] /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0x10340) [0x7f81170ec340] mono() [0x5d63d8] mono() [0x5d93d2] mono() [0x5dd6f3] mono() [0x5de3b9] mono() [0x5f461d] mono() [0x5f4914] [0x400f26b9] Debug info from gdb: ================================================================= Got a SIGSEGV while executing native code. This usually indicates a fatal error in the mono runtime or one of the native libraries used by your application. ================================================================= Stacktrace: Native stacktrace: mono() [0x4b73d8] mono() [0x50f13b] mono() [0x423d22] /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0x10340) [0x7fc4f14c8340] mono() [0x4b3436] mono() [0x4b6696] mono() [0x50e0e1] [0x401b7058] Debug info from gdb: ================================================================= Got a SIGSEGV while executing native code. This usually indicates a fatal error in the mono runtime or one of the native libraries used by your application. ================================================================= It sounds to be a mono issue. I would be very happy if any of you guys have an insight.
  19. Hello All, I'm having problems with getting the ITV Player plugin working. I have been looking at the transcoding log and it seem that ffmpeg is missing something. ffmpeg is throwing "Protocol not found" error. Transcoder Log: http://pastebin.com/8gK40AGw Can anyone give me any advice? Thanks Sam
×
×
  • Create New...