Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'chromecast'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hello, I am really new in emby. I am switching from kodi and plex to this one. The story: in my living room is a tablet on the wall to control my smart home. I will upgrade it to multimedia station. So there is a new link to emby and the user should chose movie from NAS. This movie now should started directly on chromecast. At the moment you have to chose chromecast every time and you have to confirm it every time. But the tablet shall never be the player. It's just the controller. So, is there a way to define all multimedia files should be streamed to chromecast? And just in case there is no chromecast, play them locally (or just give an exception). Best, dwi
  2. Hello all, I'm running Emby server version 3.5.2.0 on Windows and mainly use it through 2 chromecasts on the same network. The past three days however I have not been able to see my chromecasts in the "available devices" list using my Android phone. I thought it might be my chromecasts themselves but I can cast youtube and spotify to the same chromecast with no issues. My Fiance (fiancee?) can cast the emby server to the same chromecasts using her iPhone. When viewing the information in the server dashboard I can see where her phone direct plays to the "emby for chromecast 2.1.0" I've also tried using the direct IP address through my phone and Firefox browser to bypass the App, but I am still not able to see any chromecasts. I've also tried deleting all the devices in the server dashboard, including my phone. The strange thing is that my DLNA TV is now always an option to cast to, even while powered off. I apologize if this is in the wrong topic, as I'm not sure if the problem lies in my app, server, or chromecast. Thanks for any help! ffmpeg-transcode-fcdb8e47-eade-4c4f-b25a-ed2aa2375e0e.txt
  3. Not quite sure how to categorise this one. Setup: x86 server running Emby Server on Ubuntu 16.04 Android smartphones running the Android client Chromecast connected to a Sony TV When the Android client is connected to the Chromecast, but no media is currently selected, it goes into an idle mode where it displays background artwork (screencaps, posters, etc). I would like to disable this background artwork. I am typically logged into my own personal account which has access to all media, and no age-rating restrictions on content. The reason is twofold: When I want to watch my own things, and my child sees Peppa Pig artwork, she gets demandy about watching 'her' shows When I'm watching with the kids, and some artwork from a horror movie comes on, the child is disturbed by the imagery Please help, my wife is getting quite annoyed with me.
  4. When casting a music album or a genre or a shuffle to Chromecast from Android app or Android Chrome, first track is played accordingly but streaming stops by 2 or 3 seconds after the second track starts. Chromecast displays the second track info but music stops. Server log file attached embyserver-63662580578.txt
  5. OK - this is super WEIRD!!! I've just noticed when I use Chromecast from my iphone to my TV and play a movie trailer from my movies on my EMBY library, the movie trailer does not play, but instead a video file from my music collection plays instead (an R.E.M music video). When I disconnect from my Chromecast connection and try the movie trailer again, it plays perfectly on my IPhone. This ONLY happens when I am Casting to my Chromecast device. It plays the same music video for all my movie trailer selections (any movie I choose when Casting). But when I disconnect from Chromecast the trailers play fine. This was working perfectly over the past few days. Any ideas folks? This is super weird. Thanks Rob
  6. Gaspar Filmes

    Chromecast won't play some files

    Good evening, friends, during the month, I verified that some files with the same coding (video: h264, audio AAC and etc), exactly the same coding shown in VLC, one plays on chromecast and the other does not. Playing on PC or Mobile, it works normal, but on chromecast it does not. any tips or help? I will send you more data of the event in annex. Thank you Boa noite amigos, no decorrer desse mes, verifiquei que alguns arquivos com a mesma codificação (video: h264, audio AAC e etc), exatamente a mesma codificação mostrada no VLC, um reproduz no chromecast e o outro não. Reproduzindo no PC ou Celular, funciona normal, mas no chromecast não. alguma dica ou ajuda? vou lhe enviar mais dados do acontecimento em anexo. Obrigado
  7. Hello, I am currently experiencing issues with the playback of Emby audio to a Chromecast Audio device. I use both the iOS and Android Apps and both have the same issue (also seen and tested on Google Chrome). When starting a playlist based on Shuffle (artist) or simply an album and casting this to my Chromecast audio the audio/stream stops after playing the first track. There is usually about 5 seconds left on the track but it cuts off completely. The next track is not started automatically and the playlist (which you usually see when playing on the local device: ipad/android) is empty. Simply pressing the "Next" button solves the playback and the next song will start, but this song also stops 5 seconds before the end. My wife doesn't seem to like having to press the next button after every song ;-) The versions which I am using are: Emby Server (Synology Based) - Version 3.3.0.0 Emby for iOS 1.4.9 Emby for Android Mobile 2.9.90 Firmware Chromecast audio: 1.30.111140 Both the Chromecast audio and the emby server have been restarted several times. I've uploaded the system log but I can't see a reference to the next song which is to be played.
  8. My chromecast does appear, however when I select it, the emby interface just spins for a bit (the multicolored spinning circles), and the device seems to respond, but then fails. I've been using it for about a year now without issues but it failed over the weekend. I used it on Saturday (March 10th) without any issues and it wouldn't work at all on Monday evening until now. My chromecast is not what I would consider a typical chromecast device. It's a Vizio M50 smartTV, which actually has a chromecast built into it (ie not a dongle that just plugs into it). I have tried from the chrome browser on my MacBook Pro (web interface), an Android tablet (admittedly running an older version of android), an iPhone 6s and an iPhone 5s, all of which are using the newest released version of the app of their respective systems (Android and iOS). They all do the exact same thing. If the TV is powered off, starting chromecast will trigger the TV to power on (which is as it should, and is really nice), and normally it would then show an information screen that corresponds to what I'm looking at in the app, however the TV just shows a black screen. After about a minute the spinning circles stop on emby and the TV goes to the google wallpapers (a default when you don't give it anything to cast). I have power cycled the TV (completely unplugged it from power), the computer that emby server is running on (windows 10; full system reboot), the router (also full power removal), and all of the devices I've tried. Other than that, emby does seem to be functioning, meaning that it will play in the browser or app on all of the devices listed, it just won't cast it. I think I'm in the correct place as it doesn't seem to be tied to any one device or app. I do not believe I changed any settings between Saturday and Monday in emby or on any of my devices. My log files are attached, in which I replicated the issue at least twice. I did enable Debug Logging before I tried it the second time. I think this is the correct location of the forum as it doesn't seem to be related to playback or the apps, just to the chromecast functionality itself. Feel free to move it or ask me to post if it's not
  9. I was having trouble with chromecast via the Android app from my Linux server, but manually updating to 3.3.1.0 seemed to help this. https://emby.media/community/index.php?/topic/57052-cant-stream-anything-to-chromecast/ However, the movie I was watching cut out about 15 minutes before the end (so tragic! -- right before the final scene in the original Blade Runner). Emby was still connected to the chromecast, so I tried to restart the movie and time skip to the spot where it had failed, but it did nothing. I've had no trouble replicating this behavior, and media does seem to play fine from the beginning. Logs are attached! log 1.txt Log 2.txt Log 3.txt
  10. I have an issue with streaming to Chromecast Audio from the Andorid app. Starting a stream to Chomecast in the middle of playing a track on the phone will result in unresponsive audio on that phone. After Chromecast is selected, the playback controls in the app would control Chromecast stream, but the original stream on the phone will continue to play and there's no way to control it now. Emby android app 2.9.92 Emby server 3.3.1.0
  11. Hey All, I've got a ChromeCast that has jerky playback because my server (SynologyNAS) can't handle transcoding, but Direct Play works perfectly! I read some threads that say the Folder Sync plugin can transcode in the background and produce a version suitable for the ChromeCast and this will be selected automatically when I go to play it... but it doesn't am I missing a step? Folder Sync is setup, with a ChromeCast profile pointed to a general folder '\\Media-ChromeCast' I've selected the media in the WebApp, gone to sync, selected the new profile = General and quality = High The server transcodes the media and puts it into the target folder However, when I go to play it the server still attempts to transcode as it doesn't see the link to the new file. I feel like I'm missing a step in allowing emby to know that there is another version it could play. I assume if I copied it to the same directory as the original (with file naming suffix for lower version) it would work, but I was hoping to avoid manual steps. Let me know if I can provide further information. Cheers, Dewey
  12. Hi all, i have 4 android devices that worked fine with android I think half a year ago. Now I have the problem that only one device is still working correctly. On all other devices the screen of the conected TV changes to black after showing the background picture of the movie instead of playing it. I allready tried to connect via http instead of https with no better result. I think it cannot be a conection problem, since all devices are in the same network and and it works since the stream starts. The working device is HTC One Max with android 5.0.2 Not working devices are: - Samsung Tab SM-P600 with android 5.1.1 - HTC U11plus with android 8.0.0 - a no name tablet which I cannot find at the moment ... ^^ Attached you will find the normal logfiles. Last try was from the not working U11plus. If you need logfiles in debug mode please ask. Best regards laotze Server.txt fmpeg-remux.txt
  13. DPBWT

    Casting to multiple devices

    Currently I’m trying to get a media server set up to play corporate messages and videos around the plant. I’ve managed to set up Emby a powerful Intel Xeon PC, and I’ve been able to cast a video file to one of our Panasonic smart tvs. However, this is not exactly the ideal situation. Ideally I want to be able to play a single folder, with multiple video files inside, and play it on a constant loop to the 8 TVs around the plant. Is this possible in Emby? Currently I’m only able to cast one file at a time, to one TV at a time...
  14. mattykellyuk

    multiple versions chromecast

    Hi I have my media organised to enable multiple versions of the same movie. This option is available on the android app and I can choose which version to play in the movie details screen. The problem comes when I connect to a chromecast this option disappears and it seems to play the version i wouldn't choose. I think it chooses the highest quality version which is normally 4k HDR meaning it transcodes (working the server hard) and colours are off as HDR is lost. I have searched and not seen this mentioned so hopefully I haven't miss anything. Thanks for your help
  15. Hello, I noticed that I can't stream video if the audio is "5.1". I click on play, and then nothing happens. Here is the media info of one file I cannot stream via the chromecast : Video - Codec H264 - AVC Yes - Profile High - Level 41 - Resolution 1280x720 - Aspect ratio 16:9 - Anamorphic No - Interlaced No - Framerate 23.9760246 - Bitrate 6516 kbps - Bit depth 8 bit - Pixel format yuv420p - Ref frames 1 - NAL 4 - Title 720P H264 Audio - Language eng - Codec AC3 - Layout 5.1 - Channels 6 ch - Bitrate 640 kbps - Sample rate 48000 Hz - Default Yes - Title Eng Dolby Digital 5.1 Default Is there a way to tell emby server to transcode only the audio ? Thank you
  16. EveraldoCunha2018

    Chromecast on Android 4.2

    i'm having a problem with the last version of emby app from android 4.2.2, i have a 2 gen chromecast and he don't appear on the device list...is a tablet SMT110, but on chrome browser, both desktop and android, my chromecast appear. sorry for my english, i'm brazilian.
  17. vurt

    Can't stream to Chromecast

    iHi! I've never been able to stream from the Emby web UI to a Chromecast. I've attached a log of my last attempt. Can someone point me in the right direction? Thank you.
  18. Hi, I'm trying Emby out as a solution for whole home audio. I have several zones with Chromecast audios connected to ceiling speakers. The only volume control for this solution is via Emby, I have no wall controls and the amp has no remote or smart features. Using the web client for Emby, there is a slider for the volume. It isn't 100 percent granular - it seems only to change the volume of the Chromecasts every 3 positions or so on the slider. But it works ok - I can usually reach the desired volume level. Using the Android client, I only see volume up and down buttons, no slider. It isn't very granular at all, each press of the up or down produces a huge volume change on the Chromecasts. This makes it pretty much unusable, so I'm using the web app. I don't want to have to go into the Google Cast / Home app just to change volume. This needs to be a wife friendly solution... When just casting content to the Chromecasts using Chrome (no Emby) there is a huge amount of granularity by comparison. So the Chromecasts are certainly capable of the different volume levels. Is there a way to increase the granularity / number of steps for the volume control, particularly in the Android app? Add a slider similar to the web client? Other than the volume issue and the odd disconnect, the solution is working well.
  19. maximumentropy

    Disable Chromecast backdrops?

    Is it possible to disable backdrops in the Chromecast ambient display? Or better yet, is it possible to set acceptable parental ratings for displayed backdrops? I just had an NC-17 backdrop show up immediately after casting some shows for my kids, and I'd like some way to ensure that doesn't happen again. Thanks!
  20. Hi, I am a newbie to Emby, although I have extensively used Plex for many many years, so not a newcomer to running my own media server. I thought I would try out Emby as all my Movies I normally Direct Play on Plex to a Chromecast v2 (Wired) are being forced to Transcode, and although Plex have replicated the issue in house, I am now 4 months down the line and still no sign of a fix, seems unpicking the Streaming Brain they introduced is not a priority. Anyway I had no issues setting up Emby as far as I can tell, I can direct play most movies and tv shows to my Android phone without issue, the problem comes however when tried to play my blu-ray rips via my Chromecast. I can see from the Emby dashboard they are being direct played, however on the server the ffmpeg (thought that was for transcoding only?) seems to get stuck in a repeated loop resulting in no playback showing at all on screen. The play and pause button seem to flicker between each other every few seconds or so. From looking at the logs I've attached, it appears the movie file has been selected for Direct Play: 2017-11-06 13:28:33.943 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: D:\ServerFolders\Movies and TV\Movies\7\Video\Don%27t_Take_Me_Home_2017\DON'T_TAKE_ME_HOME.mkv, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: True However I get this error in the logs, which seems to repeat over an over: 2017-11-06 13:28:37.519 Error HttpServer: Error in HttpListenerResponseWrapper: An established connection was aborted by the software in your host machine *** Error Report *** Version: 3.2.36.0 Command line: C:\Users\na\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll C:\Users\na\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll C:\Users\na\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll C:\Users\na\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Processor count: 8 Program data path: C:\Users\na\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata Application directory: C:\Users\na\AppData\Roaming\Emby-Server\system System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): An established connection was aborted by the software in your host machine at SocketHttpListener.SocketStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count) at SocketHttpListener.Net.HttpResponseStream.DisposeCore() at SocketHttpListener.Net.HttpResponseStream.Dispose(Boolean disposing) at System.IO.Stream.Close() at Emby.Server.Implementations.HttpServer.SocketSharp.WebSocketSharpResponse.CloseOutputStream(HttpListenerResponse response) System.Net.Sockets.SocketException at SocketHttpListener.SocketStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count) at SocketHttpListener.Net.HttpResponseStream.DisposeCore() at SocketHttpListener.Net.HttpResponseStream.Dispose(Boolean disposing) at System.IO.Stream.Close() at Emby.Server.Implementations.HttpServer.SocketSharp.WebSocketSharpResponse.CloseOutputStream(HttpListenerResponse response) Video Media Info for File I am trying to Direct Play on Chromecast: Codec H264 AVC Yes Profile High Level 41 Resolution1920x1080 Aspect ratio 16:9 Anamorphic No Interlaced Yes Framerate 25 Bitrate 31199 kbps Bit depth 8 bit Pixel format yuv420p Ref frames1 NAL4 Audio Language eng Codec AAC Profile LC Layout 5.1 Channels 6 ch Bitrate 320 kbps Sample rate 48000 Hz Default Yes Title Eng AAC 5.1 Default Audio Language eng Codec AC3 Layout 5.1 Channels 6 ch Bitrate 640 kbps Sample rate 48000 Hz Default No Title Eng Dolby Digital 5.1 Subtitle Language cym Codec PGSSUB Default No Forced No External No Title Cym Containe rmkv PathD:\ServerFolders\Movies and TV\Movies\7\Video\Don%27t_Take_Me_Home_2017\DON'T_TAKE_ME_HOME.mkv Emby Version: Version 3.2.36.0 Emby for Chromecast 2.1.0 Emby for Android Mobile 2.1.0 Chromecast Version: Firmware: 1.28.100555 Any ideas? Many Thanks S.
  21. First off, want to say that I absolutely love the emby software. It had just about everything I could ever ask for in this kind of system. Thanks! We make heavy use of the users and ratings, so that kids can stream and download stuff appropriate for them, and the wife and I have full access. We also heavily use the Chromecast streaming feature (which is what initially caused me to find Emby). When I set my phone to stream to the Chromecast connected to the TV, but before it starts playing media, it shows a random image from a movie or TV show, which is cool, except that some of our content has covers that might not be appropriate for the kids. I imagine the covers that appear are controlled by the user that connected to the Chromecast? If so, that generally solves the problem, I have a tablet that has a "family" profile that matches the content-rating access the kids have, and that's probably what I should use to start shows for them on the TV. But... I just know that some time I'm going to connect my phone to the TV without thinking about it and my kids are going to start asking me a lot of questions I'm not quite ready to answer. So, there are probably a lot of ways to fix that, and maybe there's a setting I'm unaware of that already solves the need. Maybe easiest thing would be a setting that disables random image previews when connecting to Chromecast? Next level up would be a content rating for that random image (ie: exclude images from movies/TV above PG-13)? Thanks
  22. Hi All, I've recently tried to stream a movie to Chromecast, and for some reason this time it isn't working for me. It's worked in the past (a couple of weeks ago), but now I'm not having any luck. Any chance anyone has been seeing this problem recently or can help? Key details: Emby Windows Server version 3.2.36.0 Restarted Chromecast Restarted Server (and server host) Streams fine to Chrome Browser, iPad & Android apps Other apps (Youtube, etc) stream fine to Chromecast As far as I can tell, the only issue is with Emby -> Chromecast Emby connects fine to Chromecast, and displays still images from various libraries. When playing movies, the "remote control" in the browser cycles between Play and Pause (Pause for 3 seconds, Play for a fraction of a second). Tried with several different movies, appears to be happening with all of them. Including movies I know I've streamed successfully in the past. Several logs are created when it's doing this, they all appear to be the same. I've attached one here. Thanks in advance for anyone that can offer advice! Regards, Blaise Log.SentenceDiagrammer.txt
  23. Not sure if this is from the last update (just noticed today, running Windows Server v3.2.36.0), but it looks like chromecasting is broken again. I saw this (https://emby.media/community/index.php?/topic/52624-unable-to-stream-to-chromecast) and think it may be related. I'm able to play a couple of movies fine, but nothing I've recorded with my Ceton InfiniTV6 ETH or any live TV. I've done all the usual troubleshooting steps and it looks like it's something to do with the .ts files. I've attached my logs for Luke, just in case. PS - I can LITERALLY feel the daggers coming out of my wife's eyes right now server-63645862802.txt ffmpeg-transcode-1e12fadf-e506-49a5-9237-fe0763b74e61.txt ffmpeg-transcode-9b754cee-d8b4-4222-a5e3-c36971c839a4.txt
  24. Hi to all I´m trying to cast from my PC and from my Android to Chromecast, but none of the subtitles that I have associated with my media appear on my tv. I have external srt and vosub (embedded in the media), but none of them appear even using MB for windows or MB for android My PC version is 3.05518.3 and the version for android is the 02.02.03 Could someone help me? Thank you all.
  25. Sp3kt3r

    Chromecast not connecting

    I'm having issue with Chromecast, can't connect, just blackscreen. Other apps works fine (youtube, netflix...) I tried with webapp and also android app and with more than one chromecast. I also restarted emby... what else should I tried ?
×
×
  • Create New...