Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'android'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. I have been trying to get Emby to run on an android device running Kodi. Every time I have installed it, I get an error within a minute of Kodi loading. The error ends up saying "ImportError: cannot import name SNIMissingWarning". For the setup: Server: I have Emby server running on a windows 10 machine and it works fine except that I can not get the settings right to load when I boot. I have the 'Run server on startup' set under settings of the dashboard. Client1: On my laptop, I can go to "http://app.emby.media/dashboardgeneral.html"under chrome and everything works fine. Client2: Android device (cheap box to run Kodi; originally set up with all the programs to run a lot of stuff from tv.addons; still trying to get all this removed) running Android 5.1.1 API level 22; Kodi 16.1. For Emby, I have tried both repositories at 'http://kodi.emby.media/'. In going through the forum, I did find a similar problem from a windows box having the SNIMissingWarning posted by user kro on 24 February 2016 - 04:47 AM. AngelBlue05 seemed to find a solution but I could not figure it out from the forum posts. It seemed as if by changing this setting fixed it: In the add-on settings > Emby > HTTPS, do you have verify host ssl enabled? I do not see an HTTPS setting under Emby's settings on my version. Under settings, I have "General, Sync options, Video Playback, Extras and Advanced". I do not see anything about HTTPS under any unless they show up by changing something from the default. I have tried both connect methods of Manual and Emby Connect. I have also turned off Enable fast startup(I don't remember installing a plugin for this). When either I boot Kodi or try to start Emby, I get an error on the screen saying "Emby error: Check the log for more information". I have gone through the log and found that the problem is that the emby cannot find a version of urllib3 that contains SNIMissingWarning. Here is an excerpt from kodi.log(https://paste.ubuntu.com/24398876/) 01:40:42 T:18446744072342938800 DEBUG: -->Python Interpreter Initialized<-- 01:40:42 T:18446744072342938800 DEBUG: CPythonInvoker(26, /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps/default.py): the source file to load is "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps/default.py" 01:40:42 T:18446744072342938800 DEBUG: CPythonInvoker(26, /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps/default.py): setting the Python path to /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps:/data/data/org.xbmc.kodi/cache/apk/assets/addons/script.module.pil/lib:/:/data/app/org.xbmc.kodi-1/base.apk/assets/python2.6/lib/python26.zip:/data/app/org.xbmc.kodi-1/base.apk/assets/python2.6/lib/python2.6:/data/app/org.xbmc.kodi-1/base.apk/assets/python2.6/lib/python2.6/plat-linux3:/data/app/org.xbmc.kodi-1/base.apk/assets/python2.6/lib/python2.6/lib-tk:/data/app/org.xbmc.kodi-1/base.apk/assets/python2.6/lib/python2.6/lib-old:/data/app/org.xbmc.kodi-1/base.apk/assets/python2.6/lib/python2.6/lib-dynload 01:40:42 T:18446744072342938800 DEBUG: CPythonInvoker(26, /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps/default.py): entering source directory /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps 01:40:42 T:18446744072342938800 DEBUG: CPythonInvoker(26, /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/script.openweathermap.maps/default.py): instantiating addon using automatically obtained id of "script.openweathermap.maps" dependent on version 2.20.0 of the xbmc.python api 01:40:42 T:18446744072326974200 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<-- - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS! Error Type: <type 'exceptions.ImportError'> Error Contents: cannot import name SNIMissingWarning Traceback (most recent call last): File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/service.py", line 22, in <module> from service_entry import Service File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/service_entry.py", line 14, in <module> import userclient File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/userclient.py", line 12, in <module> import artwork File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/artwork.py", line 17, in <module> from database import DatabaseConn File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/database.py", line 15, in <module> from views import Playlist, VideoNodes File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/views.py", line 15, in <module> import read_embyserver as embyserver File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/read_embyserver.py", line 12, in <module> import downloadutils File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/downloadutils.py", line 12, in <module> import connect.connectionmanager as connectionmanager File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/connect/connectionmanager.py", line 18, in <module> from requests.packages.urllib3.exceptions import InsecureRequestWarning, InsecurePlatformWarning, SNIMissingWarning ImportError: cannot import name SNIMissingWarning -->End of Python script error report<-- 01:40:42 T:18446744072283713896 DEBUG: ------ Window Init (DialogKaiToast.xml) ------ 01:40:42 T:18446744072283713896 DEBUG: Window DialogKaiToast.xml was already loaded 01:40:42 T:18446744072283713896 DEBUG: Alloc resources: 0.00ms 01:40:42 T:18446744072328978960 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<-- - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS! Error Type: <type 'exceptions.ImportError'> Error Contents: cannot import name SNIMissingWarning Traceback (most recent call last): File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/default.py", line 22, in <module> import entrypoint File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/entrypoint.py", line 19, in <module> import artwork File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/artwork.py", line 17, in <module> from database import DatabaseConn File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/database.py", line 15, in <module> from views import Playlist, VideoNodes File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/views.py", line 15, in <module> import read_embyserver as embyserver File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/read_embyserver.py", line 12, in <module> import downloadutils File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/downloadutils.py", line 12, in <module> import connect.connectionmanager as connectionmanager File "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/connect/connectionmanager.py", line 18, in <module> from requests.packages.urllib3.exceptions import InsecureRequestWarning, InsecurePlatformWarning, SNIMissingWarning ImportError: cannot import name SNIMissingWarning -->End of Python script error report<-- I know that there are still some unregistered apps which I have been working to remove, but this problem started before I removed anything. I have been banging my head on the wall as to what might be the problem. I can not see a way to add the urllib3 into the python path. I hope I just have some setting wrong here. Thanks for any assistance.
  2. spider85

    Strange kodi/emby smb bug?

    Hi all, Yesterday i installed emby server and configed it as i wanted, after that i connected my android Shield (SPMC) with the emby server, after some tweaks i had no problems playing all of the content thru the native mode. Today i tried to connect a second kodi machine (intel Nuc + Libreelec 8.01) to the server, made the same settings and tried to sync, then a strange problem appeard. the message was Kodi cant locate file smb://SERVER/SERIES/MOVIESsmb://MOVIENAME.mkv The normal path would be: smb://SERVER/SERIES/MOVIES/MOVIENAME.mkv So for some strange reason there is a "smb://" in the middle of the file name, the shield doest have this problem, so it looks like there is a bug or something in libreelec / emby for kodi ? or iam i missing something? In the Log files i cant find anything thats giving me a hint or something The problem only exists with movies, series (same settings other path) work directly Hope somebody can shine a light. Kind Regards
  3. Hi, I was under the impression that all of the client apps were supposed to have the same layout. My request is that a setting be added to all apps to allow users to view the apps either by Web, Theatre, Android, iOS or other app layouts. I use Emby Theatre for Xbox One and sometimes the web app in Chrome, but prefer the layout of the Xbox One app... and can not stand the layout of the Android TV app, which I use when visiting my parents.
  4. zigzagtshirt

    Bug in LiveTV guide on Android

    I have attached two screenshots of the Live TV guide. One screen shot is from the web app, the other is from Android app. You will see on the web app screenshot that the guide data is visible for channels 590 and 592. However, when you look at the guide in the Android app, the guide data is not visible for these two channels. The guide data is in fact there, but you have to scroll to the left (backwards in time) all the way until the time that particular program started. In this example, you have to scroll through several hours worth of guide data to see it. The guide data in Android doesn't get "pushed" to the current time block like what happens in the web app.
  5. So I have installed Emby 3.2.8.0 inside docker on FreeNAS 10, everything works fine, but problem start when I try to change the resolution of the video, when I test on a web browser, everything works fine, but on a mobile application ( latest Android app ) or Windows theater (latest version ) app, another resolution just not work ... Emby transcode video correctly but nothing show on theater app or mobile app Logs are in Attached Files emby_serer_log.txt emby_transcode_log.txt
  6. Hello guys! I experienced an issue. I can't use external player anymore, it only comes some popup that reloads the activity after clicking on it (screenshot). I have downloaded 2.8.40 and I got the same issue. After that I have installed an older version: 2.8.39 -> now it works again. I am using a Galaxy S7 edge and the server runs on Windows 10. Greetings, Jan
  7. AdilMahboob

    Offline Mode

    Hi all, I have just started to use the synchronisation functionality available within Emby and noted a couple of points that render it almost unusable as a solution for my scenario! I use the Android app on my tablet and, as expected, the items that have been marked for synchronisation do copy down to the device correctly. The first problem is that they can only be copied to internal storage which means there is a severe handicap on the space that can be used. I tried to change it to SD card; however, it would seem the app is not requesting the appropriate permission (an example of an app that does do this correctly is Solid Explorer). The next problem comes when trying to use the app in a location where there is no network connectivity available. I currently have to browse to the file using a file explorer app and also use a video player app. On top of all this, I am required to manually mark the item as watched the next time I use Emby with network connectivity. Please enable an offline mode which will queue the watched and resume statuses for local items to the server on the next available connection! Thanks, Adil
  8. Hi, the problem is the same as described here: https://emby.media/community/index.php?/topic/44223-some-files-not-playing-in-emby-for-android/ I've updated to the latest ffmpeg, made no difference... These files were played fine a few weeks ago, but since then no android device can play them (except with external player). Server log attached, You can see the error near the end. Thanks! Log.txt
  9. Hi guys, I'd love to see a feature that asks Chromecast users if they're still watching after 3 episodes or so. (Like Netflix, Hulu, etc.) Another timeout that would be helpful is if the app is open on the Chromecast for 10 or 15 minutes without content playing, it should close itself. Most other Chromecast apps seem to have some sort of similar timeout. My Chromecast users sometimes disconnect from their Chromecast without closing the client app, or they turn their TV off without stopping videos. This means they can end up streaming through hundreds of episodes before the playlist runs out. It would help prevent bandwidth/CPU waste. Thanks!
  10. seriados

    MediaBrowser.Mobile

    Hello! The github link no longer exists, please where can I get it? Https://github.com/MediaBrowser/MediaBrowser.Mobile
  11. Hi there, I'm having a problem trying to play videos on my Android tablet using Chrome. My (older) Android phone plays them fine using the same browser. When I try to play a video, I can only see the fanart and the video window never appears. I'm attaching my server log and ffmpeg log, I hope I'm doing this correctly but let me know if you need any more information. ffmpeglog.txt serverlog.txt
  12. Haplo164

    Audiobook resuming issue

    I've been trying to get audiobook resuming to work, with today's update I actually see the resume button and I can skip forward via the progress bar. The thing is regardless of which button I hit, play or resume the book starts at the beginning. When I stop the book it fades out and the progress bar shows up on the book, and gives me the resume button. but when I press it it jumps back to the start. On the android app it asks if I want to resume at the correct spot, but then jumps back to the start anyway. embyLog.txt
  13. It would be really helpful if the user interface would remember where I was when I click the back button. For example lets say I am in a season looking at episodes within the season, there are 12 episodes total. I start at the top of the page and scroll down, to episode 6, click on 6 and find out I really wanted 7 so I tap the back button the page starts at the top again and I need to scroll back down to find episode 7. It would be nice if the app remember the scroll location was at episode 6 so when I click the back button it would take me back to the exact spot I was looking on the page and I could go to episode 7 or 8 easily. This also happens when I am looking though movies and TV series, although it is a little different because it some times works. But it stops after 1 or 2 time and then gets stuck at the last location it worked at.
  14. Good Morning! Ever since Emby Server was updated to 3.1.2 the auto play next episode feature has not been working. After an episode the Spinning Emby logo appears and spins indefinitely. It's like its failing to retrieve the next episode from the queue. The Server Dashboard shows the next episode direct playing, but being stuck at the --:--:-- timestamp. I've included screenshots of both of these. Any help would be appreciated! Thank you!
  15. bry

    [Request] Join by joaoapps

    As an alternative to pushbullet I am requesting join by joaoapps. 1 time fee, not like pushbullet which requires monthly fee's here is the website with some info http://joaoapps.com/join/ here is the API documentation : http://joaoapps.com/join/api/ any takers? Thanks for consideration.
  16. Hi, I am using the Emby Android app on a Moto X Pure, stock Android 6. Everything works great but while playing a movie if I pause, my phone will eventually lock the display. Upon unlocking the time at which I had paused resets to 0. If I go back to the information page, i see that the server has also reset the time to 0. Please let me know what other info logs etc I can provide to help debug this.
  17. Playback Error When I try to play a specific movie on either my Android TV box or my OnePlus 3 I get the attached error message, the Android TV client attempts it a couple of times before failing completely... If I navigate to this file directly and play it in VLC for Android or SPMC it plays fine, I've watched the film through and it's not corrupt or anything like that so I don't understand what's going on..? The error log doesn't seem to give much away but I gather it's not transcoding for whatever reason, I have created a custom path to a temp transcoding folder in the hope that would fix it, I've also downloaded the latest version of ffmpeg and pointed Emby to use that version instead as a just in case but nothing works... So I'm here to put it to you guys :-) Attached is the screenshot from Android and the log it produces on the server... Cheers! :-) transcode-log.txt
  18. AnthonyKefalos

    Emby Connection Failure

    Hello all, I just created an Emby account last night and synced all my movies to it. The problem I am having is that I cannot connect to the server from my phone or my desktop. I created the server on my laptop. I have looked through the forums for people who have encountered this problem before but I was not successful. I tried to create a port forwarding for the 8096 port on my netgear router but I still am unsuccessful on connecting to the server. I can connect and watch the movies I uploaded on the server from my laptop but on any other device, it wont let me connect. I even created a guest account and signed on to that on my laptop. I was able to watch a movie using that but when I log onto my desktop or phone, it will show the server but will not connect. It gives me the Connection Failure message. Any help would be greatly appreciated. Than you
  19. jordy

    TV Guide and playback problems

    Hi, I have a number of issues with the TV Guide and Live TV playback on Chrome, Firefox and Android Mobile. Android Mobile - the guide is one hour out, eg at 16:30hrs the guide shows 15:30hrs. This is not apparent on the FF or Chrome WebUI - see screenshots. Firefox and Chrome: Selecting the play icon from the "Whats on" list results in a never ending spinning circle. In Firefox and Chrome, Live TV will not play. Choosing a program from the Guide and selecting Play, results in a black playback screen. Closing this screen using the X in the top RH corner sometimes will play audio and sometimes not. Checking the server dashboard there is no indication that anything is playing. Logs show a remux log every time. NextPVR app: 3.9.2 NextPVR plugin: 3.0.6143.20454 Dev: 3.1.6168.41403
  20. I was doing an (unrelated) test of 24p content on my television, via a number of apps, plus via a laptop and on the TV's own media player. In the process I discovered that Emby was showing an extremely-degraded image compared to everything else! It appeared to be transcoding the source video, and really screwing it up in the process. Have a look at this photo of the screen: http://s378.photobucket.com/user/wintrmute/media/Hisense%2024fps%20judder/DSCF0172_zpsvmslmofj.jpg.html From there, click the link back to the album that its part of, and look at the other photos. (Ignore the ones testing motion interpolation) See how in the Emby photo, my "/u/wint_rmute" signature is all blurred? And how the rectangles have gained dark borders? And that the pattern of rectangles is uneven? What's going on with this? The source video is 1080p 24Hz x264 and everything else can play it directly.
  21. Hey, I have read several threads, but I'm still trying to understand why I have the issues I do with streaming h264 video with HD audio in an mkv container. My server: A6-based lxc container with lots of BR Rips (mux to mkv, so they're >30GB), but I have issues with typical 10GB h264/mkv files as well. My issue is streaming to the Shield TV and I think it's caused by the audio format. What is puzzling is that either my system is so slow that just transcoding the audio brings it to its knees (avg 17 fps, so it's unwatchable), or emby is transcoding the entire video stream when it only needs to transcode the audio. Transcode Log to Shield TV Emby App (Beta) I even tried VLC on the shield through DLNA, and it did the same thing, pegged the CPU at 100% and was unwatchable. According to the VLC DLNA parameters it should announce that it can play anything, but that's obviously not what happened. The transcode log from this doesn't seem to announce the player's capabilities like the Emby App did: Transcode Log to VLC DLNA I get that bitstreaming doesn't work correctly, but it should be a relatively light load to transcode these audio streams. I am struggling to decode these logs, but it appears that it's transcoding the entire video stream vice just audio. Thanks
  22. Hi there... I am enjoying the emby experience.... Thank you. But I am not getting the full experience. I have the Kodi plugin, But i find it at times more work then it needs to be. I really like to have a fresh view of Emby. I have touched base with Emby Theater. I think its actually a pretty decent replacement. Its simple to the point. IT also seem to work great with the server with less fuss and muss. But I am not able to find an App for the android. Anywhere I can find this app? Anyway i can set this up on android minix player? I have seen some talk new themes or skins anything out there yet? Thanks Monkeyslapper
  23. I would love to be able to transcode and play videos via Emby on my android phone that I come across in other apps. This would be helpful when finding videos or streams online that my phone cannot natively play, and incredibly helpful when casting to my chromecast, which can play very few file formats. Everything in my emby library plays perfectly on my Chromecast, and Emby can play darn near any file format I ever throw at it, so I'd really appreciate it as an option which would enable me to pretty much be able to play any file on my chromecast or phone, without having to actually add sources to my PC. The idea would simply be that Emby is an intent for web links like *.mp4, *.m3u8, *.mkv, *.strm, etc. Sharing the 'file' with emby would share the web link and emby would play and transcode that on the server before serving it up to the phone or chromecast. Seems like something very possible, but it depends on how Emby's server application is developed on how it handles transcoding videos that are not currently part of a library. Any chance?
  24. Hi guys, I have come across an anomaly where remote streaming from my nas to a windows 10 laptop is way slower than to my android tablet. Using server 8400.1 on my synology nas (intel pentium g3258, 8 gb ram, 16 tb), the same mkv is direct playing to both, but the upload speeds for the android tablet (TF700T with Emby vers. 2.8.15) are up to 1.1 Mbps, whilst the windows 10 laptop (i5, 8 gb ram) seems to max out at 300 Kbps. I tried with both the web client and Emby theater and same speed limit seems to be in play. This is weird for me as I have just connected to the nbn and was thinking about ditching the laptop for the tablet whilst away on work and remote streaming everything from my nas. But the laptop has intel 7260 adapter (wifi ac) whislt the TF700T has only wifi n at 65 Mbps. The synology nas resource monitor clearly shos the speed for the android direct play faster than the same file direct streamed to the laptop (image attached). https://1drv.ms/t/s!Ao9CbvPZr1y1lkiZZT6dRZUlSWuX android direct playing mkv log https://1drv.ms/t/s!Ao9CbvPZr1y1lkuy6lb2uBJtML-X windows direct streaming log https://1drv.ms/i/s!Ao9CbvPZr1y1lkqg2QhjtdmlgcoJ synology resource monitor screenshot Thanks any ideas? Cheers Brad
  25. Hello Emby Community! This is my first time posting here and I hope that I can get some help. I have been using Kodi for a while and I love it, but I like Emby's server media management much better, so have have been running Emby add-on on Kodi on my Windows PC and I recently done the same on my android phone, with no major hick-ups, wich is briliant and thsi set-up really works for me. So when I decided to get a TV I got a Sony Android TV (4k but that is irrelevant) and installed the Kodi app from the store and Emby's add-on...all the media is synchronized and I see al my movies there, all the meta-data just like on my PC and Phone, the problem comes when I just press play on any movie it gives me an error and to check the logs for more info! I have no idea how to check the logs on Kodi, specially on a TV (not very tech literate) I have searched the forums and googled it to see if this situation has happened before but haven't find anything similar. I hope someone can give me some guidance. Cheers
×
×
  • Create New...