Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Windows'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

  • Community Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Sean89Butler

    Remote access no longer working.

    I tried accessing my server when I was on vacation and I was unable to connect. Remote access has been working fine for the past year, I'm not sure what has changed. I checked my firewall and everything looked good, just to be safe i removed the inbound rules and added them again, but still no luck, I even disabled my firewall completely but it still didn't work. I am able to remote into my computer with Chrome remote desktop connection, so it seems like my network is working as it should. And yes, I do have port forwarding set up. As I said earlier this was working perfectly for over a year, It just stopped recently. Anyone have any Ideas?
  2. Hello, I am having trouble connecting remotely to the Emby server on my computer, from my android phone (or any other device). I am able to connect when on my home network, but not off of it. I have gone through the steps in the Connectivity section, to no avail. I have opened port 8096 in Windows Firewall, as well as set up port forwarding for 8096 in my router (using router Asus RT-AC68U). When trying on canyouseeme.org, i get the error "i could not see your service on ... on port 8096". I have checked for other Firewall rules, and found none, and even tried temporarily disabling firewall, and it still won't connect. Also rebooted router and Emby server multiple times after changing settings. What am i doing wrong?
  3. Scheduled recording from Guide on Windows is creating the task. The task creates a folder with permissions: d---rwx---+ 1 Administrators wamcn 0 Jan 30 05:00 'CBS4 This Morning - 5A' The folder is empty. When I open the permissions to all, then the Server shows it as a program in Series, but there is no data. I am wamcn logged in as an administrator. There are no other users on the system. There is one Emby user, me, with all emby permissions. Schedule recordings were working, but began having this problem many weeks ago. Could be some Emby auto-update. Here is the snippet from server logs. 2019-01-30 05:00:01.705 Info App: Writing file to path: D:\Emby\seriesrecordingpath\CBS4 This Morning - 5A\CBS4 This Morning - 5A 2019_01_30_05_00_00.ts 2019-01-30 05:00:01.706 Error App: Error recording to D:\Emby\seriesrecordingpath\CBS4 This Morning - 5A\CBS4 This Morning - 5A 2019_01_30_05_00_00.ts *** Error Report *** Version: 4.0.1.0 Command line: C:\Users\wamcn\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Processor count: 12 Program data path: C:\Users\wamcn\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata Application directory: C:\Users\wamcn\AppData\Roaming\Emby-Server\system System.UnauthorizedAccessException: System.UnauthorizedAccessException: Access to the path 'D:\Emby\seriesrecordingpath\CBS4 This Morning - 5A\CBS4 This Morning - 5A 2019_01_30_05_00_00.ts' is denied. at System.IO.FileStream.ValidateFileHandle(SafeFileHandle fileHandle) at System.IO.FileStream.CreateFileOpenHandle(FileMode mode, FileShare share, FileOptions options) at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options) at Emby.Server.Implementations.IO.ManagedFileSystem.GetFileStream(String path, FileOpenMode mode, FileAccessMode access, FileShareMode share, FileOpenOptions fileOpenOptions) at Emby.LiveTV.DirectRecorder.RecordFromDirectStreamProvider(IDirectStreamProvider directStreamProvider, String targetFile, TimeSpan duration, Action onStarted, CancellationToken cancellationToken) at Emby.LiveTV.EmbyTV.RecordStream(TimerInfo timer, DateTimeOffset recordingEndDate, ActiveRecordingInfo activeRecordingInfo) Source: System.Private.CoreLib TargetSite: Microsoft.Win32.SafeHandles.SafeFileHandle ValidateFileHandle(Microsoft.Win32.SafeHandles.SafeFileHandle) at System.IO.FileStream.ValidateFileHandle(SafeFileHandle fileHandle) at System.IO.FileStream.CreateFileOpenHandle(FileMode mode, FileShare share, FileOptions options) at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options) at Emby.Server.Implementations.IO.ManagedFileSystem.GetFileStream(String path, FileOpenMode mode, FileAccessMode access, FileShareMode share, FileOpenOptions fileOpenOptions) at Emby.LiveTV.DirectRecorder.RecordFromDirectStreamProvider(IDirectStreamProvider directStreamProvider, String targetFile, TimeSpan duration, Action onStarted, CancellationToken cancellationToken) at Emby.LiveTV.EmbyTV.RecordStream(TimerInfo timer, DateTimeOffset recordingEndDate, ActiveRecordingInfo activeRecordingInfo)
  4. Hi, I have a new problem now. When creating a new library (Animations), the contents are in three subfolders within the same folder, however, Emby Server created the same menu three times. Even though I clear the access in two of them, it does not solve, because it maintains the 3 menus. When you open the menus, the contents are correct, but tripled in all. Am I making a mistake? I have two other Movies folders, both with two subfolders each and this problem does not exist.
  5. On Emby Theater (latest) in Windows 10 (1803) the mouse cursor reappears when media change happens, and does not disappear after. Ie: Click on episode 1 Move cursor to lower corner of screen out of habit Media bar and cursor eventually fade out Finish episode 1 Mouse cursor reappears in lower corner and never disappears. This gives me the angular resize cursor in the lower corner when I'm binge watching and it drives me bonkers.
  6. The Emby Theater app from the Windows Store has the overlay come up when you use the media keys, which is supposed to show the name of the song and then the album artist. The theater app is making it show the artist(s), and then the album artist. This happens with all of my songs, all of which have proper names/titles. Spotify's overlay: https://i.imgur.com/Ws3Jqrj.png Emby's overlay: https://i.imgur.com/YD90HRo.png Otherwise, it works normally. I do notice that the windows store app is quite a bit slower at starting songs, compared to the web UI or Emby Theater from the website. It's particularly slow when starting a song after playing nothing, such as first starting the app or after clicking the stop button on previous media.. If you shuffle your library, an artist, or an album, it usually starts way faster and will skip songs much quicker. Hope this is in the right section. If not, please move it for me. Thanks!
  7. Hey, Using the latest version of emby, how do I tell it to only convert new media? All the old files I have I don't really care about converting them, but new things added I could do with converting. I tried just clicking go but it wanted to convert 1000+ MKVs, and that's just not gunna happen. Main reason for conversion is because the .ASS subtitles are not supported via emby, and transcoding on the fly is a bit slow. I got premiere to test out the hardware transcoding but if anything that's made it a bit slower. Hopefully I can do what I need to do, Thanks!
  8. CarlosLima

    Main Menu + Submenu

    Hi, Is it possible to create submenu on Emby Server? I explain I separate the collection of movies between Legendados, Dublados and Infantis, but this forces me to have three separate menus in the main menu of Emby Server. I wish I could have just one Movies menu and when the client clicked on that single menu, a submenu would pop up with the movie options; Voices, Legendados and Infantis. In order not to remain doubt, I leave an art, being the Main Menu what is seen in the Emby and the Submenu what would be displayed when being clicked. Thanks for any tip.
  9. So it appears that the upgrade to 4.0 effected a total wipe and rebuild of chapter images. Wow. I'm about 5 hours into a library scan with no end in sight. Not complaining, per se, but I was curious from the technical side what changes necessitated this. I know you rebuilt transcoding from the ground up. What changed in chapter images, etc.?
  10. So first hi thanks for your time ^^ anyway Setup : - Emby server --> windows 10 pro [3.5.3.0] - network --> 4G router from Huawei B525s-23a 4G+ LTE-A CAT 6 Gigabit wifi AC 2 * SMA - Internet Provider --> (French) FREE MOBILE 4G+ 2600Mhz Situation : So i use Emby locally for myself over a CAT 7 and Gigabit TP-Link PCI network adaptor on my phone another computer same situation and a Nvidia Shield (2017) locally no problem my test movie as shown in the picture. Works perfectly no buffer max bandwidth over the LAN. as the pictures show you network wise i have no real bottleneck first a speedtest from the computer the server is installed on then a speedtest from the VPS from OVH i use Plink (putty) to create the bridge between remote connection and request because since i'm on a mobile carrier subscription i've a floating IP therefore cannot forward port on my router then a picture of the network usage on my VPS side so my problem in the end is that even though i can upload up to 40Mbps my VPS can up to a 100 and the test device are my Shield over my Hotspot from my phone that has either way 50Mbps so yeah for some reason it will not go over 10-11Mbps even though the test movie requires AVG of 14.1 if you have any idea of why and how this happen.
  11. Hi, everybody. Did not find a similar question on the forum and created a topic. There is a server on Windows and Emby server installed. How can I change the link from localhost:8096 to localhost:8096/emby ? P.S. sorry for english, I use google translate =)
  12. aNiclas

    Performance grievance

    Hi, Currently Emby runs off my QNAP-653A with performance issues as soon as more than one device connects. Example: Apple TV4K playing one of my 1080P TV Shows (Transcoding: 21fps, 4.1Mbps ts H264 ac3 with the QNAP CPU running at 98%) Any other connected device makes it all collapse due to lack of CPU-power. All my network components are enterprise grade (Cisco Catalyst, port trunking for the NAS) and soon my internet connection is 1Gbps so i was really hoping to have the Emby server deliever my shows and movies to me on any device at any location even with my kid and wife watching stuff at home... It might be too much to ask from the NAS so I might install Emby on one of my old laptops (Dell M4600, i7, Nvidia Quadro2000, 16GiB RAM, 256 SSD, 1Gbps Ethernet, e-SATA) but before I proceed: 1. Shouldnt my devices at home play without transcoding? - Apple TV4K - Apple TV4K - Openelec Cubox-i4-Pro - ASRock Kodi on Linux 2. If i install Emby on the M4600 Dell Precision Laptop, how do i get the best performance? Linux or Windows? Will it take advantage of the Quadro 2000 GPU? 3. Should i run Emby on both at the same time? Let my mobile devices use the QNAP, internal devices on the M4600? would this cause any new grievance? Anyway to improve QNAP performance in case i go down this road, if it means typing some lines in putty/terminal thats not a problem... Best regards happy Premium-user since I noticed iOS offline was supported
  13. My Emby Media Server appears to be working fine on my PC. I can use the iPhone app to watch my content, but on my Fire TV, it seems to locate the server OK, but when I try to connect to it by clicking on the server icon (which displays the correct IP address / Port Number), it says it is unavailable. Help, anyone? Please!?!?
  14. hussainrayes

    emby crashes on Apple TV

    Hello dears first of all I just want to thank you for this great app that is just amazing ! secondly, I have this problem were emby app on apple tv will crash after playing the video for few seconds, or a mint. it crashes and takes me back to Apple tv home menu. I suspected the files first but when I play the same video on chrome "same PC that has the server" it just works flawlessly. please advice me on what to do or how to troubleshoot to know what is the problem ! thank you !
  15. Hello, I am hoping someone can help me out. I've been using Emby for quite a while and rarely have any issues, but I've been having one that i just can't seem to figure out. I need more space on my internal drives for games. Since I had a nearly empty external drive attached to my PC I figured I could just move my media files to it. So i moved some of the files, added the new locations to the library and thought nothing of it. The rest of my library that is on my internal drive works fine on the server. A couple of months have passed since then and I didn't realize there was an issue. Now I'm trying to watch my movies and shows but can't seem to do it. Any ideas how I can fix this?
  16. Josh Atlas

    Log file growing rapidly

    Hi, I've had this issue for a while now but it has recently become much worse - My log file begins to grow rapidly until it completely fills my OS drive. The recurring error is as follows. Can anyone shed some light on how I can fix this? Thanks in advance. *** Error Report *** Version: 3.5.2.0 Command line: C:\########\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll -noautorunwebapp Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Processor count: 8 Program data path: C:\#####\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata Application directory: C:\#####\AppData\Roaming\Emby-Server\system System.ArgumentNullException: Value cannot be null. Parameter name: id at Emby.Server.Implementations.Library.LibraryManager.GetItemById(Guid id) at MediaBrowser.Api.Images.ImageService.GetImage(ImageRequest request, Guid itemId, BaseItem item, Boolean isHeadRequest) at MediaBrowser.Api.Images.ImageService.Get(GetUserImage request) at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceExecGeneral.Execute(Type serviceType, IRequest request, Object instance, Object requestDto, String requestName) at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceController.Execute(HttpListenerHost appHost, Object requestDto, IRequest req) at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceHandler.ProcessRequestAsync(HttpListenerHost appHost, IRequest httpReq, IResponse httpRes, ILogger logger, String operationName, CancellationToken cancellationToken) at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IHttpRequest httpReq, String urlString, String host, String localPath, CancellationToken cancellationToken) System.ArgumentNullException at Emby.Server.Implementations.Library.LibraryManager.GetItemById(Guid id) at MediaBrowser.Api.Images.ImageService.GetImage(ImageRequest request, Guid itemId, BaseItem item, Boolean isHeadRequest) at MediaBrowser.Api.Images.ImageService.Get(GetUserImage request) at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceExecGeneral.Execute(Type serviceType, IRequest request, Object instance, Object requestDto, String requestName) at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceController.Execute(HttpListenerHost appHost, Object requestDto, IRequest req) at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceHandler.ProcessRequestAsync(HttpListenerHost appHost, IRequest httpReq, IResponse httpRes, ILogger logger, String operationName, CancellationToken cancellationToken) at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IHttpRequest httpReq, String urlString, String host, String localPath, CancellationToken cancellationToken)
  17. TheBrainninja

    How to Force User to Log Out

    Hey all, I have an uncomfortable social situation I'd like to avoid passively, if possible. My partner logged into her Emby Connect account on her old roommate's Xbox, so she could access my server while she lived there; she's moved out and isn't on the best of terms with them now, and I'd prefer to disconnect her account from that Xbox without contacting the roommate directly. I've reset her password on the server, but it isn't forcing her to sign back in when she launches the app on devices she controls. I've restricted devices that have access to the server, but that also isn't ideal as the device list doesn't seem to list every device the account has connected from - it requires some babysitting to enable/disable the devices I want/don't want to connect. I realize this is more of a social problem than a technical one, but it would make my life a lot easier if I could solve it technically; is there some way to force her account to simply re-authenticate before it can access my server? She says she's reset her Emby Connect password already, and I've searched around to see if someone's addressed this before. Thanks in advance.
  18. Ever since the last couple updates my server is crashing every 5-10 minutes. I deleted all plugins, but I think it may be something else. I attached the logs... I think I may have disabled a service it needed?embyserver-63670818394.txtembyserver-63670818246.txtembyserver-63670817622.txtembyserver-63670817734.txtembyserver-63670817606.txtembyserver-63670817257.txt
  19. Is it possible to tweak the Windows Emby Theater app top bar navigation so that it's either always present or at least accessible (maybe by mouse over at the top of the app) when needed? For example, when scrolling through albums in Music Library, you have to scroll all the way back to the top in order to switch from Albums to Artists or Playlists. It would be nice if that bar would stay there or retract when scrolling and be accessible some way. Thanks, James
  20. On a fresh install of Emby Server 3.5.2.0 on Windows 10 I'm unable to access my test media library via DLNA. WIth an iPhone (iOS 11.4.1) none of the apps I've tried that claim to support DLNA detect an Emby DLNA stream (Glider, Nplayer, 8player). Invoking refresh a billion times on the apps hasn't helped. Likewise on an Android tablet running BubbleUpnP. These apps/devices do see and access files on another DLNA server on the network. In Emby Server I have checked "Enable Dlna server" and "Blast alive messages," and I've tried knocking the Alive message interval way down to make sure blasting happens during my refresh attempts. I've restarted the server. Port 1900 is open. Emby otherwise works (I think). I can access the test library from the iPhone via Chrome at the server URL* The Emby app looks ok but I'd like the flexibility to use alternative apps via DLNA and I hope to use a receiver I have that has decent DLNA support as well. I can't find any basic guide to using DLNA with Emby--has anyone written one? The wiki shows "coming soon" in the DLNA section, but is there a 1-2-3 somewhere else that I'm missing? Log file attached. -Steve *Off topic, but just in case there's a quick fix: AAC files won't play via iPhone browsers (Chrome or Safari). I get a "Playback Error -- No compatible streams..." message on the phone. The Emby iPhone app seems to play the AAC streams but I haven't paid for it yet. Vorbis and mp3 files do play. Any suggestions for browser playback of AAC? Emby server log sc 2018-08-11.txt
  21. I have an Ubuntu server, libreelec media player and a windows media player. Data is stored on a synology NAS. libreelec (standalone KODI) doesn't allow me to setup a mount point identical to the Ubuntu server so I use the shared folder option in order to direct play from the Synology NAS using the mount point I define on the libreelec. All works fine. From time to time I also use an old windows box to preview movies before I play them on my main system using a copy of Kodi. There is no nfs mount point equivalent in Windows that looks like a linux mount point (afaik). The first time I tried the windows Kodi recently I realized that is was working. I checked the Emby dashboard and it indicated that playback was direct play. Which is how the emby addon is configured. ?How is this working? Obviously this isn't an emergency but knowing how it works may clarify my understanding. Thanks
  22. Hi Everyone, Is there a way to randomly play music from your Music media library in the Windows Emby Theater app? I man to randomly play a track/song from any album, then play another track/song from a different album (random), etc. Thanks! James
  23. I have Emby running on a Windows server 2016 in a data center. I am always connecting to the external port with ssl enabled. After streaming for some time on any given day the external port within Emby closes and I cant access the server remotely. I have to RDP into the server and restart Emby to get the port to open again. When I RDP in I can see Emby on the LAN port. Windows firewall has the external port open and the network firewall has the port open. I know its somewhere in Emby that has the problem. I used to use the auto restart plugin to restart Emby server every 24 hours but now that that is gone i have to do it manually. Does anyone have any recommendations to a good fix for this problem in the current version of Emby?
  24. Hi, I would like the Latest TV logic to be improved to only show tv series which are continuing, not ended. To vote for this, please like this post.
  25. Hi.. I've reset my Kodi database after rebuilding my server but I can't get the sync job to finish Using Kodi 17.6 Please help - thanks in advance kodi.log
×
×
  • Create New...