Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Transcode'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 120 results

  1. EduardoSantos

    Subtitles out of sync on transcoded media

    I have two Rokus 3 both running version 1.78. One is connected to a 7.1 amp and it accordingly passes DTS/AC3 streams to the amp. It, thus exhibits a "direct play" on almost all MKVs. The second one is directly connected to a TV set. It transcodes the same MKVs that the other plays directly. As they are both configured to the maximum 20MHz bitstream I regard this transcoding relates to the sound stream. Problem is that subtitles "arrive too early" on this second Roku. The same movies that shows correct subtitle sync on the first Roku, show them two seconds early on this device. I got the impression server gets delayed by initiating the transcode process but the subtitles are served to the device just as the movie were not transcoded. I made some additional tests playing/transcoding the same movies to both the web and android clients but was unable to reproduce the behavior. Though I am not certain, It seems this behavior started with the last app update (1.78). Server version is 3.0.5490.2 Thanks for any advice,
  2. jfarre20

    Transcoded audio sounds wrong

    Transcoded audio sounds wrong, almost like reverse stereo. I can't really explain it. This happened before a long time ago on 3.0.5238.39498, and it went away with an update. I just noticed that its doing it again on 3.0.5724.3 I don't want to make a new video, so I will link my old one. I just tested the video file featured in my example clip and it's back to sounding wrong. See video: https://www.youtube.com/watch?v=vIiFOblQ6UA Media info for the source file that was demonstrated in the video I linked - as detected by media-browser: (avi) <streamdetails> <video> <codec>mpeg4</codec> <micodec>mpeg4</micodec> <bitrate>826041</bitrate> <width>624</width> <height>352</height> <aspect>16:9</aspect> <aspectratio>16:9</aspectratio> <framerate>23.97602</framerate> <scantype>progressive</scantype> <default>False</default> <forced>False</forced> <duration>49</duration> <durationinseconds>2951</durationinseconds> </video> <audio> <codec>mp3</codec> <micodec>mp3</micodec> <bitrate>128000</bitrate> <scantype>progressive</scantype> <channels>2</channels> <samplingrate>48000</samplingrate> <default>False</default> <forced>False</forced> </audio> </streamdetails> </fileinfo> Media info for the video I tried to play today that had the same audio issue: (mkv) <streamdetails> <video> <codec>h264</codec> <micodec>h264</micodec> <bitrate>3451213</bitrate> <width>1280</width> <height>720</height> <aspect>16:9</aspect> <aspectratio>16:9</aspectratio> <framerate>23.97602</framerate> <scantype>progressive</scantype> <default>True</default> <forced>False</forced> <duration>21</duration> <durationinseconds>1277</durationinseconds> </video> <audio> <codec>aac</codec> <micodec>aac</micodec> <language>eng</language> <scantype>progressive</scantype> <channels>2</channels> <samplingrate>48000</samplingrate> <default>True</default> <forced>False</forced> </audio> As you can see, there's no correlation between the two formats. However, some video files exhibit this issue while others do not. All play fine from WMP/VLC/MPCHC/Direct Playback in chrome.
  3. I noticed this when I was trying to get my subtitles to only show the non-english speaking parts of the new thor movie that when I add in subtitles (whether I am using my roku to stream or the android app) it gets laggy and stutters because it is now transcoding the video and audio which I noticed on the android app. Why does it need to transcode when simply adding subtitles? It is causing my video to load incredibly slowly and sometimes it need to reload. Thanks,
  4. Here's a problem I've only experienced recently with the roku application, the version you can search for officially and install directly through the roku itself. Now it doesn't _always_ happen, sometimes it does at the beginning of some videos, sometimes partially into a video this happens. Sometimes it clears up itself and the video is watchable again, sometimes it isn't and I'm forced to exit the video and resume where it left off to continue seeing clear video. I know others experience this issue, and I even was able to capture a video of it playing a video goofy. I've attached the ffmpeg logs, but the video and server logs are too large hence shown below as links. server log: http://ereader.kiczek.com/server-63524131200.log video demonstrating goofy video playback, taken with my 2k13 n7, it's a bit big at 79MB: http://ereader.kiczek.com/goofyvideo.mp4 roku client version 1.16.7 mediabrowser server version 3.0.5112.40848 note: Anyone experience the same issue or the cause? O_o? ffmpeg-8b5aaeeb-2fcb-4413-a23f-28cc97675abd.txt
  5. I previosly posted this as a question in the thread for evolving the folder sync plugin but I will post here also as an official feature request. http://emby.media/community/index.php?/topic/19887-help-emby-sync-evolve/page-3&do=findComment&comment=218415 I would like to see either the folder sync plugin or maybe some separeted function that would allow me to do the following: specify a folder for incoming media eg. movies and episodes specify one or several transcoding settings according to my preference have the funtion transcode the media and then move it into my media collection a select option to specify if i want to remove the original or archive it in some other location This would let me make sure that I always have my media collection in a uniformed state. With optimal configuration I could avoid most on-the-fly transcoding. I am using the folder sync plugin for this purpose today by transcoding all new arrivals to an external drive and then manually moving them back into my media collection and removing the originals. The proposed change would allow me to completely automate this. P.S Thanks to all developers involved in the projects involving Emby. The work you done so far is amazing.
  6. goverton

    Transcode audio only

    Can we add a video pass thru option to the transcode settings? I have a roku directly connected to a TV that doesnt support DTS/DD, which unfortunately means that everything that doesnt have 2 channel audio is being transcoded. Which is virtually everything, putting my server under massive strain. If we had video pass thru and the transcoder was only downmixing the audio then I wouldnt need to use folder sync to pre-transcode everything (which is great having the option, but a bit painful).
  7. I unfortunately have this issue quit frequently. While watching a movie all is going well, and then the movie just ends. It is as if it thinks it has reached the end of the movie, as the progress is lost. I can then just go to the scene's and continue watching the rest of the movie with no issue, so not a problem with the files as far as I can tell. Server ver: 3.0.5464.40000 Watching in web client on Xbox one.
  8. jhs39

    New transcoding seems much worse

    Downloaded Emby Server 3.0.5621 Beta yesterday afternoon. There is supposed to be a new transcoding method that reduces CPU usage but it is providing poor results compared with the previous version, for me at least--when I'm watching movies that are transcoded now there are artifacts that come and go throughout the entire video which was not an issue before the server update. The CPU usage is about 30% and nothing else is running but the transcode process is no longer seamless like it was before yesterday's update.
  9. EduardoSantos

    To transcode or not to transcode

    Hi everybody, I am running: - Emby Server version 3.0.5572.0 - Roku app version 1.87 (but I also bought Android, Windows 8 and ios apps) My Roku 3 outputs its HDMI content to a 7.2 amp with DD (AC3) and DTS support. The Roku is, thus, configured in order to pass-through audio streams to be decoded by the amp. It occurs, though, that when various movies (MKVs with DTS audio streams) are played, I get no "Direct play" but, instead, a transcoded stream. I am unable to realize why the app decides to translate these movies but this result on a big loss (surround audio is reduced to stereo). On the effort to understand why these movies are translated, I remembered this Roku still has a previous version of the MediaBrowser app (1.17.6). To my surprise this old version not only plays these files directly (thus correctly passing through audio streams) but also supports subtitles playing all these "suspect" files gracefully. I understand Emby's development efforts are not focused on the Roku app on this moment. I am personally waiting for a long time for just a test and validation on this other issue. Even though, I ask for some attention to this platform/app. Though I get excited about Emby's new features, I have basic problems which are almost preventing me to use Emby on my central home theater room. I can quickly send logs, mediainfo or any other info required to understand this problem's scenario (it is even possible to directly connect to my server) but I would like it very much to use latest Emby's Roku app version to watch all my movies… Thanks for the attention,
  10. mjb2000

    Why transcode when usign MB Theatre

    I have started to play around with the live TV element of MB using NextPVR as the back-end (I don't have Windows Media Centre so I understand this means I can't use ServerWMC?). Everything seems to work reasonably well, however I noticed that when using the MB Theatre application (streaming rate set as 15mbps) the content is always transcoded (both SD MPEG2 and HD h264) - Since we are streaming to a pretty powerful machine with all LAV filters installed, why do we have to transcode the file first? M
  11. crashkelly

    Stopping playback doesn't

    HI, Was just doing some testing for other purposes and have found that terminating playback via the app does not really terminate everything. Was testing out some 3D playback that ended up getting transcoding and when I hit the stop button the app return to the movie details screen and then I backed out of the app. When looking at the MBS Server details page it does not appear that anything is still being transcoded, but when I look at my external USB drive caddie I can see that the drive is still active. As well, the is still an ffmpeg process running on the server. This has happen three times now today, twice from the same TV and once from a Samsung BD Player that has the app installed on it Not sure if the server and transcoding logs will help, but I attached them anyway Cheers CrashKelly EDIT: Just testing direct streaming and that functions as it should transcode-c9469d48-56ed-42a4-8772-7798efaf2a26.txt server-63557197753.txt server-63557195903.txt
  12. I rebuilt my entire server this is a fresh install of Win 7. MB Server 3.0.5416.0 / Media Browser for Roku 1.64 External Roku connects and plays content fine, even though the server reports the user is constantly disconnecting/reconnecting. It also appears that its just dumping a bunch of tiny 15-20 sec transcode clips, the directory is currently sitting at about 700 files. I have my transcode location set to a specific path for server. Help would be appreciated to address this issue. Server Log Transcode Log
  13. Hi all, I was wondering about the plugin for xbmc. So xbmc can use mediabrowser3 as a backend for xbmc, does it offer transcoding on the fly? and how is the media shared between mb3 and xbmc, is it upnp/multicast? I'm searching for a non-upnp/multicast solution that supports transcoding on the fly and can be a media source for xbmc. thx in advance!!
  14. millgeek

    Channels Transcoding

    I just recently started playing with the channels. I have been using XBMC for years, but as I have been moving to XBMB3C, I thought that I would experiment with using MB3's TWIT and Revision 3 channels instead of the XBMC/Kodi add-ons. As I experimented, I noticed that the video playback was listed in XBMB3C as transcoding. Quick check of my server confirmed it. Thinking it might be an XBMB3C thing, I switched over to MB Theater and discovered the same thing: all channels video is being transcoded. I can't speak to the video in all of the channels, but I know that the Revision 3 feeds are all mp4, so how why would it need to be transcoded for XBMB3C? Is there a way to force direct play for channels, or do I need to make a profile for XBMC, or is transcoding just the way it has to be? Thanks for any help or feedback anyone can offer.
  15. Luke

    Scalabity question

    Yes often times we direct stream the file through the server api, which as far as the client is concerned is identical to file playback through the LAN. Then other times we just do a container swap, keeping the audio/video in their original forms but just changing the container from say, mkv to mp4. These techniques are cheap and will scale to a large number of people easily.
  16. I think this is tagged correctly as a Server feature request, but it would require something on the clients too. We regularly go on long car journeys, and my kids and my wife like to watch films on their android tablets and windows laptops. Because our library is all very high quality, high bitrate stuff, and as there is no decent connection to stream them, I need to find out what they want before we leave, and then encode the file for them before we leave, and then copy it onto their individual devices. What would be really cool would be if, for example, my daughter wanted to watch Harry Potter on her Nexus 7, she could just navigate to it in the Media Browser app and have the option to download to her device. This would download a lower bitrate version of the film (maybe dictated by the transcoding settings on the client) suitable for her 16GB tablet, held locally on this machine. I'm not sure if this is as simple as I think it is, or if there are legal/copyright barriers but this functionality would be very useful to my family! BTW great work so far, loving Media Browser 3! *Edit* OK, not the best title! How do I change it?
  17. Mozy

    video transcode help

    Hi All, I am having trouble getting my media to stream to my iOS mobile app. I can see the library, and when I hit play I only get a black screen. I've reinstalled MBT, and the codecs it comes with. My files are primarily .mp4. Thanks to anyones ideas!
  18. Hi, I'm looking for a suggestion on building (or repurposing) a machine. Most of the ones that I've read have been general purpose machines for a lot of things. I'm really just looking for a machine that will be able to run MB3 server and transcode and stream up to a max of 8 different movies at the same time. There will be other programs running but minor ones. Is Windows 7 or Windows 8.1 preferred? Does it matter? Clients 2-3 MBT or MBC on Local LAN - Direct Play - No transcoding 2 - Local LAN Roku 3 - Local Wireless IOS 1 - Remote Roku 2 - Remote IOS I know these might not all be supported at this time but I want to take into account all of this for future overhead and not have to build again. Everything will be streamed from a NAS that is connected via gigabit ethernet. Mostly Movies and TV. Movies all 1080p source and TV is 720p source. My goal is not the break the bank but I'd like to get the best quality parts I can for the money right now as I'd rather not have to upgrade it in 2 years. Thanks for the help Josh
  19. Thought I'd make a request for this functionality. I recently heard that Plex offers this feature, where you can on the fly transcode and download a file to your portable device (and I think it does it pretty quickly), to allow for offline viewing. I think this would be an amazing feature personally, especially for anyone who doesn't want to deal with using things like Handbrake etc, so I thought I'd throw that out there.
  20. Perfect, thanks. Now just to resign myself to the facet that my surface pro shows up as RT Cheers
×
×
  • Create New...