Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Server'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. nicheplayer

    Upgrading OS on VPS -- which to choose?

    Upgrading from Debian Wheezy to something newer and am looking for advice/thoughts on which Linux distro would be best for running emby server, sabnzbd, etc. Just go for Ubuntu 18.04? Thanks.
  2. Hi, I'm having trouble to connect to my own server, and I did removed my self so I thought will be easier to reconnect if i added my self again, but not which is ridiculous ! this is what I see on my screen any advice would be nice.. This site can’t be reachedlocalhost refused to connect. Search Google for localhost 8096 web index ERR_CONNECTION_REFuse Connection Failure We're unable to connect to the selected server right now. Please ensure it is running and try again. Connection Failure We're unable to connect to the selected server right now. Please ensure it is running and try again.
  3. birne

    Exception /opt/emby-server/system

    Hi! I've got an Exception, but the file permissions are ok i think ^^ Can anyone help? Thank you very much! ls -l /var/lib/emby/ drwxr-xr-x 18 emby emby 4096 Okt 27 18:17 cache drwxr-xr-x 4 emby emby 4096 Okt 27 20:00 config drwxr-xr-x 7 emby emby 4096 Okt 28 06:16 data drwxr-xr-x 2 emby emby 4096 Sep 29 14:27 localization drwxr-xr-x 2 emby emby 4096 Okt 28 06:16 logs drwxr-xr-x 7 emby emby 4096 Sep 29 23:07 metadata drwxr-xr-x 3 emby emby 4096 Okt 27 19:23 plugins drwxr-xr-x 3 emby emby 4096 Sep 29 14:27 root drwxr-xr-x 2 emby emby 53248 Okt 1 18:44 transcoding-temp 2018-10-28 06:18:09.353 Info HttpClient: GET https://image.tmdb.org/t/p/original/tPAV8vSLIlEDHDPWg7jicNR2qsk.jpg 2018-10-28 06:18:09.386 Error ProviderManager: Error in metadata saver *** Error Report *** Version: 3.5.3.0 Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb Operating system: Unix 4.9.0.8 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Processor count: 8 Program data path: /var/lib/emby Application directory: /opt/emby-server/system System.IO.IOException: Read-only file system at Interop.ThrowExceptionForIoErrno(ErrorInfo errorInfo, String path, Boolean isDirectory, Func`2 errorRewriter) at Microsoft.Win32.SafeHandles.SafeFileHandle.Open(String path, OpenFlags flags, Int32 mode) at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options) at Emby.Server.Implementations.IO.ManagedFileSystem.GetFileStream(String path, FileOpenMode mode, FileAccessMode access, FileShareMode share, FileOpenOptions fileOpenOptions) at MediaBrowser.XbmcMetadata.Savers.BaseNfoSaver.SaveToFile(Stream stream, String path) at MediaBrowser.XbmcMetadata.Savers.BaseNfoSaver.Save(BaseItem item, CancellationToken cancellationToken) at MediaBrowser.Providers.Manager.ProviderManager.SaveMetadata(BaseItem item, ItemUpdateType updateType, IEnumerable`1 savers) System.IO.IOException at Interop.ThrowExceptionForIoErrno(ErrorInfo errorInfo, String path, Boolean isDirectory, Func`2 errorRewriter) at Microsoft.Win32.SafeHandles.SafeFileHandle.Open(String path, OpenFlags flags, Int32 mode) at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options) at Emby.Server.Implementations.IO.ManagedFileSystem.GetFileStream(String path, FileOpenMode mode, FileAccessMode access, FileShareMode share, FileOpenOptions fileOpenOptions) at MediaBrowser.XbmcMetadata.Savers.BaseNfoSaver.SaveToFile(Stream stream, String path) at MediaBrowser.XbmcMetadata.Savers.BaseNfoSaver.Save(BaseItem item, CancellationToken cancellationToken) at MediaBrowser.Providers.Manager.ProviderManager.SaveMetadata(BaseItem item, ItemUpdateType updateType, IEnumerable`1 savers) 2018-10-28 06:18:11.956 Info HttpServer: HTTP GET http://xx:8096/emby/Items/12a05dac156a069358d7db8473b08ea0/Images/Backdrop/0?Format=original&Tag=f01ce0531741e9341b049df55f645a2a. UserAgent: Kodi/17.6 (Linux; Android 5.1.1; AFTT Build/LVY48F) Android/5.1.1 Sys_CPU/armv7l App_Bitness/32 Version/17.6-Git:20171114-a9a7a20 2018-10-28 06:18:11.956 Info HttpResultFactory: Setting range response values for /var/lib/emby/metadata/library/12/12a05dac156a069358d7db8473b08ea0/backdrop.jpg. RangeRequest: bytes=0- Content-Length: 588905, Content-Range: bytes 0-588904/588905
  4. stevedallas

    Subtitles - cannot get them

    I am a newby but I've searched these forums. I know I am making a newby mistake and would like help. I have created a user login in open subtitles and have provided my login name and password in emby. I have (I think) checked all of the correct boxes in each library's settings, but still no subtitles. There are no subtitle files in each recording's folder. I'm attaching a screen grab from my latest recording attempt. Please help! Thanks, Steve
  5. I've specified a specific directory for cache, metadata, transcoding etc. The server is not using the cache directory specified for storage. I'm using Emby Docker version 3.5.3.0 on Unraid. I've specified it to use path /mnt/Emby/transcode/cache Looking at that path there's around 350M of data in it. So Emby is writing to it. But the majority of my cache is in the default location /cache/ as this folder is around 600M. How do i move all the cache from /cache into the specified cache. I don't know why there is any cache there as i moved the cache location when i first setup the sever.
  6. Hey all, I was wondering if server auto-discovery was discussed at any point? I couldn't find anything related on the forums so far. Two options that would IMO complement each other would be avahi and explicit SRV _emby._tcp entries (separate for http and https) in the local DNS. All the discovered (deduplicated) servers would show up as options when adding a server in Emby apps instead of having to type the URLs in. This shouldn't be too difficult to implement and I think it would improve the user experience a lot. Thanks!
  7. schmitty

    IceTV support

    Hi, Could IceTV support be added to Emby Server guide providers, so we are not forced to use XMLTV? They now have an API http://forum.icetv.com.au/iceforum/announcements/4/icetv-api-documentation/5065/.
  8. Hi guys, because there seems no way of the new apt repository getting real. Now I want to manually update to the latest version. It is possible to directly update to 3.5.3.0 or do I have to make each step manually? Also is there a complete tutorial on how to do this? I am on Ubuntu 14.04 Server and have some experience with Linux. In other threads I only can find snippets of a tutorial mentioned in problem descriptions. So no real tutorial. Somebody has the required steps here? My plan (But only a draft): - Backup using plugin - Backup /var/lib/emby-server - Do apt-get purge emby-server - Remove apt repository from sources.list - Download latest *.deb from emby.media - Install using dpkg - Copy backup of /var/lib/emby-server to /var/lib/emby (I remember reading somewhere that this is the new directory) Did I forget some steps or do you have suggestions/recommendations? Sincerely, hvt
  9. This may be a "feature not a bug" situation as a result of me not understanding how you designed it to work... But it seems like the list of "Next Up" TV shows is actually a SUPER SET of "Continue Watching" (excluding the in progress movies)--- that is, it should contain all items that are in progress (Continue Watching) + episodes where I'm at the start of an episode (if the SHOW has been watched recently). You combine all those together into one list and take the most recent ~20 to include in the list. If this is more or less the desired outcome, then I believe I've found a bug. I generally only display the "Next Up" row on my Android TV because it always includes stuff that is in progress (ie Continue Watching just contains stuff I can find in "Up Next", so I don't display it). However, Up Next is occasionally missing items that I have to go and pull from the Continue Watching list. I'm happy to provide several examples but I first wanted to confirm this was actually a "bug" (per the design) before wasting any time filing a bug report. If this is not actually a bug, can you explain why it's necessary to have both the "Next Next TV" and the "Continue Watching" lists? (other than Continue Watching is both Movies + TV episodes).
  10. hussainrayes

    emby crashes on Apple TV

    Hello dears first of all I just want to thank you for this great app that is just amazing ! secondly, I have this problem were emby app on apple tv will crash after playing the video for few seconds, or a mint. it crashes and takes me back to Apple tv home menu. I suspected the files first but when I play the same video on chrome "same PC that has the server" it just works flawlessly. please advice me on what to do or how to troubleshoot to know what is the problem ! thank you !
  11. Hello everyone, I've been trying to add my iptv provider to emby and am getting nowhere. Help! I get it to the point where everything looks like it loaded properly: the guide is there, the channels are there but if I try to click on anything it just hangs. I try to click on the same channel in the native IPTV app from my provider...and it works flawlessly. I love the possibility of emby and bought a premium key...but just can't seem to get it all working. Help!
  12. I noticed Emby Server is not recognizing the 'Forced' flag for internal subtitles in a MP4 container. Here is an example, you can see from Subler that Track 5 is subtitles and they are checked as 'Forced'. However in Emby Server it is showing the subtitles as "No" for Forced.
  13. StephenMcSweeney

    Emby Server setup on Nvidia Shield

    Hi there, I'm trying to setup the Emby Server for my media library, using a Nvidia Shield as both the server and client app. I've installed the beta Server app on the Shield, and I can connect to http://app.emby.media/ using my macbook which sees the server on the Shield, and this is where i'm trying to add a new media library path, which isn't working. I'm using an external WD Elements drive on my Shield (setup as external storage) where all my media is located. The external drive is shared on my network through the Shield, and I can connect to it fine through my macbook (which is how I transfer files to it) When adding the new library, I'm not sure what to select as the file path (the search function doesn't find the folder where my media is located on the external drive) and when I try to add the path manually, I get an error message: "There was an error adding the media path. Please ensure the path is valid and the Emby Server process has access to that location." /Elements/NVIDIA_SHIELD/Media Server is the general file path for my media, so i'm not sure where i'm going wrong? Any help much appreciated.
  14. First off, I do not hold anyone accountable except myself for these errors until proven otherwise. I have tried everything I can think of and read all sorts of different "solutions" for problems similar, yet never resolved. So I am here to ask/beg for some additional guidance. When my Emby (3.4.0 - 3.5.2) server is trans-coding a video file, I will get these HTTP Response ms. spikes that I just cannot explain. When I stream without trans-coding I DO NOT experience this issues that I am aware of. This is only during trans-coding. Internal External Trans-coded Internal This is what I have running. Intel i7-4770s 3.1Ghz 4-Core (8-Core with HT) (stock no OC) (2) 8GB DDR3 1333 1.5v C:\ 120 GB SSD M.2 - OS WIN10 Pro x64 running Emby Server D:\ 120 GB SSD 6GB SATA - Trans-Code Directory (manual setup) (2) Realtek PCIe GbE Family Controller Driver 10.28.615.2018 (updated when started having this issue) FIREWALL is DISABLED in Windows 10 \\Drobo5n\Data - Direct Share in Emby (movies, songs, tv shows) Cisco RV325 Gateway/Switch Wireless Unifi AP-AC-LR ATT - Fiber 1Gbps Charter - Cable 150/25Mbps -------------------------- Ways I've tested this. Local Network: I copied a movie, can be any movie, but this one is libx265 at roughly 5k to the local D: drive on the server. Trans-coding from the local D: drive would allow me to bypass the drobo5n as the possible problem and most of the network for the initial tests since we are dealing with basically lag spikes and reads and writes. I set the max threshold for steaming at 3Mbps (for testing) forcing even on the local network that the file played had to be trans-coded. Threads is set to max (8 total), Path is set to D:\Emby a empty SSD drive, Volume 1, H264 Encoding Fast, CRF 23, Allow subtitle extraction on the fly (set on or off does not change anything). I get ms spikes and the movie will eventually time out on the Emby client on a Amazon Fire-Stick. Client will time out also on a iPad running IOS 11.4.1, iPhone running 10.3.3. Anything on the local network having the movie trans-coded will get ms spikes and eventually time out. Trans-coded to the WAN: Essentially the same setup, however I have substituted the Cisco RV325 for a HP 2530, no changes. I removed the internal network as a factor and placed my ATT fiber connection into pass-thru mode and ran it directly to the emby server Ethernet interface 1 using all of AT&T's settings including a static IP. Same result with ms spike over 30000ms I did the same thing with the Charter connection and achieved the same results. Yes, all network cables have been checked and replaced in some form or fashion. Other than reformat a very pristine install of Windows 10, that is completely patched thru ver. 1803 OS Build 17134.254 I am not sure what could be causing this. I have also tried Intel Quick Sync under Hardware Acceleration and it made no difference if I got a HTTP-Response ms spike. Anyone got a idea on what is causing this? I would like to figure out why the HTTP Response 200 or 204 or 500 just seems to die and then comes back 30000ms later. Hopefully its something dumb I have done and just can't see/find. -jack embyserver.01.txt embyserver.02.txt ffmpeg-transcode-3a894504-e98f-4318-a42c-c343840d0d23.txt ffmpeg-transcode-7e725ccc-cf04-4617-b922-019e3c9454ed.txt
  15. Emby server 3.5.2.0 Server backup plugin 1.2.3.0 Ubuntu 18.04.1 LTS Client: Firefox Quantum 62.0 (64-bit) The story so far: Fresh install of Ubuntu 18.04 Download and install Emby server from https://github.com/MediaBrowser/Emby.Releases/releases/download/3.5.2.0/emby-server-deb_3.5.2.0_amd64.deb Enter my Premier subscriber key Install the backup plugin Restore my backups from backups.tar.gz from old system, into /home/emby/emby-backups Launch Emby, launch backup plugin. No luck. Just in case, make sure permissions are in place, even though no specific errors in logs: sudo chmod -R 755 /home/emby/ sudo chown -R emby:emby /home/emby/ Launch Emby, launch backup plugin Browse to any backup Result: backup screen hangs with loading indicator Log files: logs indicate that plugin is reaching endpoint ok, and browsing the JSON at http://localhost:8096/emby/MBBackup/Backups correctly displays restorable content of backup files (time, date, profile, users, etc). It seems like just the UI is hanging for some reason? Most recent log attached. Additional information: previous server was Emby 3.2.x on Ubuntu 16.04 LTS, same backup plugin version, and these same backups restored successfully there. Unfortunately the old server was destroyed and no longer exists, only the archived backups. embyserver.txt
  16. Library folders in my admin panel don't have images anymore since a while. So i've tried to add them manually, however when i click on "Edit Images", the loading icon appear (And never fade-out) but the popup for editing the images is never shown. The only library with an image is the "Auto generated library" called Collection créated by the plugin Auto Box Set. When i clic on "Edit Images" for this item the popup appear as expected. The only error i've managed to found is displayed in the browser console when i click an the menu item "Edit Images". Uncaught (in promise) Error: null itemId at ApiClient.getItem (apiclient.js?v=3.5.2.0:1) at imageeditor.js?v=3.5.2.0:1 at Object.execCb (alameda.js?v=3.5.2.0:1) at defineModule (alameda.js?v=3.5.2.0:1) at Object.depFinished (alameda.js?v=3.5.2.0:1) at alameda.js?v=3.5.2.0:1 Tested on Chrome 69 and firefox 62.
  17. Francisco Pineda

    Problemas con el reproductor

    Tengo instalada la aplicación v2.2.4 en 5 televisiones Samsung. Todas las TV reproducen un playlist en especifico, que esta almacenada en mi Servidor. El problema es que la mayoria de las veces, la reproducción se detiene sin antes terminar de reproducir todos los videos y la TV queda como en modo "Sleep" y tengo que apagar y encender la TV para poder acceder a la aplicación de nuevo y reproducir. Alguien sabe que puede estar ocasionando este problema? Los videos que se intentan reproducir o algun problema con el servidor? Muchas gracias por su cooperación y sus respuestas. Saludos.
  18. Hi Emby team, If I have two EPG sources, and some channels are present in both, then how do I prioritize / choose between them when merging? Also, daylight saving time seems to be different in UK and DK, so for periods in spring and fall, English channels are off-set by 1 hour when watching in DK. Is there a way to compensate the EPG (which then is 1 hour off)?
  19. Hi All Installed the portable version of emby server on my existing server - I'm virtualising Emby and moved the install to the new VPC. Read the instructions on how to do this and upon running the initial library scan it fails immediately. The portable install was deployed to the D drive of my old server but has been moved to C on the new box.. however the log file shows that Emby is still looking for a D: drive during some part of the scan. Anyway to fix this? (Log attached) Many thanks for your time Log.txt
  20. As i just lost my entire typescript -- Emby server is quite often sluggish and unresponsive. May show libraries on the home page of the web app, but nothing else. If it shows the libraries, it will show nothing inside them more often than not. Lots of time with the spinner. Similar issues with the Roku, iOS, and Android apps. I've very occasionally been able to watch or listen to things, but even when I can get into a library and get it to display items, the library is usually incomplete. Artist sorts in music return either endless spinner, or very partial results. As I recently added two libraries, I'm loathe to execute a restart (it's grindingly slowly towards 100% on those two.) If I can get a response on the web app or the iOS or Android app, I can sometimes cast to the Roku app on the TV. embyserver.txt embyserver-63671356800.txt
  21. Arly (Sprinkles)

    Curious about Server Migration

    So, in the next few months, my wife and I have decided to purchase a new PC to base our media server out of, but I do have a few questions about server migration, backup, and a few other things. 1.) Will my Emby Premiere Key work on this new server, on a new machine, or do I have to purchase a new subscription? 2.) What does the backup plugin backup? Metadata? <--Working on doing everything manually through .nfo files and individual image files to make it easier for maintenance. 3.) How complex will this migration be? (i.e. Will I have to re-configure all User-based information such as Collections, log ins, profile pictures? Or will all of this be erased?) 4.) Where should I route this back up to? How much storage would it take up (on average, if anyone knows)? Just curious as to if a simple 16gb USB will be enough (probably.) Anyways, if anyone can answer these questions, this would be awesome! Thanks.
  22. Please add a Save button to the Manage Library settings. Settings are not being applied when changing an clicking the back arrow in the top left.
  23. tinskip

    OSS Contributions

    Hi. I'm a Plex refugee who is looking to contribute to an OSS media server platform so that instead of waiting for features I feel are important, I can be a bit more proactive. Is Emby Open Source? I see there is a GitHub repository (https://github.com/MediaBrowser/Emby) with GPL licensing. It doesn't seem to have recent contributions, however. I'd be interested in contributing to the Server, and the Android mobile and TV apps. Thanks!
  24. Ever since the last couple updates my server is crashing every 5-10 minutes. I deleted all plugins, but I think it may be something else. I attached the logs... I think I may have disabled a service it needed?embyserver-63670818394.txtembyserver-63670818246.txtembyserver-63670817622.txtembyserver-63670817734.txtembyserver-63670817606.txtembyserver-63670817257.txt
  25. Kimballslice1890

    Help improving server performance

    I have been running an emby server for about 2 years now. Love the platform and am an emby premier subscriber. I am looking to improve the performance of my emby interface have it be web or app. Currently my emby will have random hangs with a spinning loading circle when just loading content or using the search function has a good couple of seconds before it begins to populate anything. I currently run a workstation with 2 xeon e5 2660, 128gb ddr3 ecc all on a gigabit network with FiOS gigabit 940/880mbps internet connection. I have multiple hard drives installed all minimum 7200rpm. (Users at a given time range from 1-6, the amount of users using does not seem to have an effect as to weather or not I experience the slow hangs) My current emby server runs on a windows server 2008 virtual machine on VMware workstation with 16gb of ram and 16 processing threads dedicated to the VM on a dedicated 7200rpm spinning disk with one of my 5 gigabit nics dedicated specifically to the VM and nothing else. (I have a 120gb SSD installed not in use that I was considering using as a cache drive but am posting here to see if that's the best use). As for my storage I have 2 Netgear readynas raid 5 arrays setup content storage on a network share mapped to the emby server and their gigabit nics are bonded for 2 gigabit total throughout (have tried unbonding and testing performance to see if it caused the hangs and it does not). I also recently purchased an hdhomerun prime and set it up for live TV through emby. I noticed the tv guide and channel population and selecting the channels is very slow even on good connections. (hdhomerun is also connected via gigabit) tried having tuner transcoding on and off, doesn't seem to make a different in speed. My networking equipment are some Netgear unmaneged gigabit gs switched leading into a ubiquiti unifi 8 port managed switch and a unifi usg firewall as my main router/firewall. Given my current setup, is there something that could be configured wrong or that I could improve to increase the performance of my server ? (I apologize for any typos. Typed this up on my phone)
×
×
  • Create New...