Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Live tv'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hello, I am running Emby Apps on all kind of devices like Android, MacOS, Nvidia Shield (Android TV) and now purchased the new Xiaomi Mi Box 4k to watch Live TV and sometimes Movies. I have a stuttering Video during Live TV playback, only on this Android TV device as all other devices work well. Changed all kind of settings like resolution, transcoding framerates etc... no luck!? I am a bit confused as Xiaomi claims this box as superior device and the price is just fine. Does anyone else have similar issues with the Xiaomi device(s)?? Any tips or hints???
  2. mlapoint

    Live TV XMLTV not working properly

    I have paid for Emby Premier, and set up XMLTV This should show the TV listings for the 54403 zip code which is Wausau, WI. The TV stations and logos are there like they should be. Unfortunately it does not show the shows. Can someone help me and show me what I am doing wrong? Thank You, Mike
  3. mlapoint

    Live TV, Emby, and Roku

    Emby Server Version 3.2.8.0 Running on Ubuntu 16.04.2 TV Server HDHomeRun Connect IP 192.168.1.9 TVHeadEnd Version 4.0.9 Storage WD My Cloud 4 TB Roku version 2 With the above setup, I am trying to get Live TV running through my Roku. I want to get not only live TV, but also DVR/PVR capabilities so I can record from TV (mostly sports games). I have already gotten Emby server loaded onto my Ubuntu server and it is running just fine. I know this because I have may movies on the WD device and can watch them from Emby through Roku and also Kodi (Kodi is beyond the scope of this post, I am just mentioning it to let you know Emby is working. Though Emby, I can watch Live TV through Kodi.). Through Roku, I go to the Emby channel and I go to "Live TV" and it is blank (no icon or pictures like under "Movies". The attached Picture is from my TV. When I click on the Live TV icon, it just does a "Clunk Clunk" like it is going into it, but nothing happens. Please offer me any suggestions on how I can get this working! Thank You, Mike LaPointe
  4. Itsthespider

    Samsung 2011 EU55D8000

    Hi there, just installed Emby on my Samsung smart tv, joined a server, shows films etc but my problem is it won't play any live tv feeds says no channel ive changed the player settings to see if that works ( Also hecked with server providers who told me it could be an issue with your codecs on that model and year of tv ? Emby version 2.2.3a my Tv is EU55D8000 2011 model. if it is the codecs then is there an update i could install ? Also installed plex to see if its the same and its exactly the same problem on that as well..
  5. I've been sick for several days, so this problem started sometime within the past week. Today I attempted to play a live TV channel that had been working flawlessly on my TCL Roku TV, using Blue Neon Night. When I select a live TV channel for playback and clicked "Play" the streen immediately returns to the Emby Blue Neon Night icon on the Roku Home Screen. I checked the HDHomeRun Prime and it works fine when playing on the Emby Server. Next, I tried a Roku 3 with Emby BNN and it also failed to play live TV. I noticed that I was still running server version 3.2.5 so I installed 3.2.7 and restarted. (Same problems.) I then switched to the Emby Preview and discovered that it had been replaced by a new Beta version. When I installed the Beta version, I was pleasantly surprised with the new layout, Guide, etc. However, many of the Live TV channels would timeout when I tried to play them. Some would load and play, but others would not. Other features, such as playback of recorded TV continue to work correctly on the New Emby, the Public beta Emby, and Emby BNN. (BNN appears to be completely broken as far as live TV is concerned.) The new Emby channel appears to have great potential, but on the TCL Roku TV, it seems to have some of the same bugs that were fixed a few months ago on Emby BNN. Are others having similar bad experiences that started in the past week or so? (I can turn on debug and collect log files if necessary, but I wanted to see if this is a known problem first.)
  6. I'm going to TL;DR this: Symptom: -Live TV on Leelbox Master, the program info on the bottom would flicker and not go away. -Live TV on Leelbox MQX Pro, same thing. -Live TV on NVIDIA Shield, same thing. -Live TV on computers are fine. Live TV via HDHomeRun app on Leelbox is fine. Observation: -Log was getting spammed hard: 1-2 KiB/s. The spamming stopped when stopping Live TV. -Only occurs in Live TV. Watching recording is fine. -Leelbox is running old version of Emby. Shield is running latest. -Swapped the two (because one is wired and one is wireless) and all three devices did the same thing. Attached logs. logs.zip
  7. .17 I have permissions turned off for most of my users for any type of Live TV functionality. Users that don't have permissions are still seeing the ON NOW section on home screen of the app and regardless of their permissions they can access and play any live tv feed featured in ON NOW.
  8. lja

    TV Guide in Server

    Server 3.1.2 As indicated some channel numbers do not appear in numerical order as selected. Can this be corrected? https://www.dropbox.com/s/ixipac856nvx6yp/guide.JPG?dl=0
  9. @@Luke Emby Theater Desktop: 2.5.38 Emby Server: 3.1.293.0 beta Latest Recordings cards are getting squeezed down in width when displayed in LIVE TV tab. They are normally the same size as the NOW PLAYING cards. (See attached image.)
  10. I would like to see an option in the GUIDE -- SETTINGS menu of the Live TV Grid to set a Primetime start hour and an option to default to this Primetime hour in the Guide as you move from one day to the next. It would make moving through the guide in WebUI, Android and in particular Emby Theater with remote much quicker to review Primetime airings and set RECORD SERIES or RECORD particular individual episodes. FEATURE REQUESTS: Ability to set a Primetime start hour for Guide. Ability to select DEFAULT to Primetime start hour in Guide. I know this has been mentioned in other Live TV posts in general discussions, but I had not seen it set as an actual Feature Request in this thread.
  11. The problem appears to be remuxing but it appears to me there is no reason for it to be remuxing. It skips, it is annoying. Works fine on Windows (because no remuxing). Confirmed on: ​-Leelbox MXQ Pro (Amlogic S905) -Leelbox Master (Amlogic S905X) -NVIDIA SHIELD TV (newest version) Server: -Intel Xeon E3-1230V3 (4c/8t, 3.3 GHz) -8 GiB DDR3 -10/100/1000 NIC -RAID1 SSDs OS/transcoding temp/Emby Server install location ​-3 TB 7200 RPM HDD for recordings ​-Windows Server 2012 R2 TV Tuners: -HDHomeRun EXTEND -HDHomeRun EXTEND -HDHomeRun EXTEND Network: ​-gigabit everywhere -the entire path is wired (server, HDHomeRuns, Android TV boxes) -Only part that isn't gigabit is the HDHomeRun and Amlogic boxes (because 10/100 NIC standard) Channel: Laff 9.3 ​-Container: MPEG, I think. I attached 1 MiB of the stream downloaded via IE11 from the HDHomeRun EXTEND (stream_snippet.zip). There's no clear headers in here from what I can tell. Including this because it might be the cause of the problem. -Video: MPEG4 Video (H264) 704x480 (4:3) 29.97fps [V: h264 high L4.0, yuv420p, 704x480] -Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 192kbps [A: English [eng] (ac3, 48000 Hz, stereo, 192 kb/s)] Software: -Emby Server: 3.2.0.0 -Emby for Android TV: 1.3.20g I can't remember subchannels ever not being a problem with Emby for Android TV (either because of transcoding with HDHomeRun CONNECT or remuxing HDHomeRun EXTEND). I believe they work fine using the HDHomeRun beta app on the same devices. This applies to all of the subchannels, live TV or playing back a recording from a subchannel. Attached logs (remux.zip) from today showing the remuxing on NVIDIA SHIELD TV. remux.zip stream_snippet.zip
  12. Tezza4x4

    Live TV Issues

    Hi, Just installed Emby on my Synology NAS and running it with HD HomeRun Connect for Live TV. Currently a MediaPortal / Plex user and thinking about migrating. Installation was a breeze, and I got everything up and running fairly quickly, but just got a few issues with Live TV. I'm using an xmltv file from IceTV here in Australia for the TV guide. It seems to be a fairly reliable service, as they do tend to pick up many of the "late programming changes" I see many on the various forums complaining about with Australian guide data. I prefer to use the Guide option for viewing - stuck in my old TV ways, but there are a number of problems with how Emby is presenting the guide. The first problem is that I can't seem to order the channels in the order I would like. I tried using the sort tag, but it's not working properly. I'm tagging the channels in groups, like 1-1, 1-2 etc for ABC channels, 2-1, 2-2 etc for SBS channels and so forth, so they are grouped by FTA provider. This does change the order of the channels, but it's all messed up and not following the sort tag properly, and displays the channels in different orders on different devices. I guess I'm assuming that's what the sort tag was for - to order the channels as you pleased? I'd also like the ability to not display some channels. In Australia, we have a lot of duplicate FTA channels with exactly the same programming on them. I'd like to be able to turn these channels off altogether in the guide, but I can't seem to be able to find a way to do that. Second problem is that I can map the duplicates with the same channels found in the xmltv guide, but it seems that it will only actually display program info for the first channel mapped. the duplicates show no data. Third problem is that I can't "unmap" any channels and leave them blank. When the guide is first imported, it did seem to automatically map some channels. There is something in the IceTV guide that must look like a channel number (which I think is just the id IceTV uses for the channel), and it automatically picks that up and maps it to a channel. Problem is, there are some rubbish infomercial channels that it mapped, and now I can't delete the mapping and leave that channel without any EPG. Final problem is picture quality with Emby Theatre. It's horrible, and not deinterlacing properly at all. Lots of jaggies. Don't seem to have the same problems via the browser / HTML5. How do I turn on deinterlacing in the Emby Theatre client?
  13. Hello, I seems to be having a common issue; Live TV stop working after a few seconds. Can someone please help? Many thanks in advance
  14. Symptom presented itself first on one of the Android 6.0 Leelboxes. It was working earlier today but then the spinning wheel when connecting to the stream simply fails to stop spinning. I later verified via browser that Live TV definitely wasn't working at all. At this point, I restarted Emby Server (just the software) and Live TV was working fine again. The attached logs are for all of today up to the point when Emby Server restarted. This may be the second time this happened (there's a thread about it here but I can't find it). I believe the last time it happened was with 3.1.0.0 3.0.8500. Edit: Found it: Latest beta can't manually log in logs.zip
  15. Dears, 1stly, my wishes to all for a shiny 2017!!! I would like to express my appreciation for the valuable efforts & support within this Emby "Technosystem"! Now that Subtitles and Resume functionalities are fully working on Samsung Smart TVs via DLNA, I would appreciate considering support for Direct Play of LiveTV content to DLNA smart TVs. In my case, the Live TV content is an M3U list of HTTP-based mpeg-ts streams (.TS), which is currently direct-played to DLNA TV through XUPNPD DLNA media server. Having the same level of functionality through Emby Media server will be a great addition. More specifically, no probing of streams is necessary and no attributes (size, audio channels, duration,...) are needed in describing those streams when browsing the M3U list through the DLNA TV. Below is the DLNA Browse response from XUPNPD to TV: <res size="0" protocolInfo="http-get:*:video/mpeg:DLNA.ORG_PN=MPEG_TS_SD_NA_ISO;DLNA.ORG_OP=00;DLNA.ORG_CI=0;DLNA.ORG_FLAGS=01700000000000000000000000000000"> http://url:4044/proxy/0_1_2_23.mpeg_ts</res> Based on the above, keeping the original URL for the individual live streams (assuming mpeg-ts) should be fine for Samsung Smart TV DLNA. What I have noticed so far is that any attempt to stream a transcoded live tv channel from Emby to Smart TV (via DLNA) is failing due to the significant delay (over 15 seconds) resulting from probing/transcoding. Thank you for your support, Wayve
  16. Bernie V

    Metadata EPG

    My xmltv file is a a http link to a hosted file on the internet. There are some localized categories that are used used. In the Live TV xmltv settings I provided these categories for each type of program like discribed in the Emby docs. In the EPG everything is splitted up in the right type of program. 1) Only some movies get their metadata in Emby. Example: all the movies categorized with "film" don't get their metadata. (see attached file). Other movies with type "Actie" or "Komedie" are fetched with their metadata. I think not all the specified movie categories are looped to fetch their metadata. 2) What about series, shows, ...? Is there metadata provided for them?
  17. I can't get into the Live TV Settings under Manage server. I click on it and it doesn't load anything, I can access all other settings pages. Have been noticing issues in Live TV images and guide data also. Looks like my guide data has not updated in awhile, some channels are listed twice but only one has guide data on it. Was running beta channel but went back to stable and the issues persist. server-63613191017.txt
  18. Quick question regarding live TV: my emby server runs remotely (hosted), at home I have emby apps and a TV receiver (Eyetv netstream). Is it possible to configure in the server the local TV receiver, which provides m3u files, so I can watch TV with the apps, connecting directly from apps to the receiver? Currently the TV receiver is not exposed to the public internet, so the emby server can not access it.
  19. Instead of allow hardware transcoding option Can we get something like this for the HDHomerun Extend
  20. mfreesto

    Pixelating when playing live TV

    I am running Version 3.0.8500.0 on a Ubuntu server. When I play certain channels I get a lot of pixelating. I am using an HDHomeRun Prime with Comcast. It appears to happen when the channel is originally encoded as MPEG 2 from Comcast (e.g. ESPN HD.) I don't see pixelating if the channel is originally encoded as H.264 coming from Comcast. I don't know if the pixelating is caused by a problem transcoding from MPEG2, or if it is just a problem because MPEG2 requires much more bandwidth, or if there is some configuration problem with my Emby server. I am running tests over a Gigabit ethernet connection so I don't think bandwidth in my house is a problem. I don't think it's a horsepower problem with my server since I can reliably record movies from live TV using Plex. Playback using the HDHomeRun software (on a Mac) has no pixelating.
  21. empireslayer000

    Nexus Player - MPEG2 Playback

    Hi all, I was just wondering if, since the nexus player (with developer preview M) has MPEG2 hardware decoding now, Live Television could be streamed (for lack of a better term) rather than being transcoded? Or am I missing something? Is .ts remuxed to MPEG2 then transcoded to h264/aac? Thanks for any responses! I know that this will not effect many individuals but it may also help those running the windows Emby app with Live TV. Just a thought! Empire
  22. Thanks for bearing with me as I haven't done a search on this. Happy to dig into the forum more on any relevant topics, but looking to get some guidance on what to research. I am a long time WMC user and still use this today. I used MB back in the day and have a life license for Emby now. I have a couple PCs with 4-turner internal Infinitvs in them. I use xbox 360 on another TV. I have experimented with running Server WMC and using that to do live tv, but have a couple problems with it. 1) Not able to fast-foward, rewind, skip. 2) It seems to leave a recording in my recorded TV after I am done watching live tv. I'm guessing I must have some config wrong, but haven't figured that one out even though I have search around a bit for an answer for this part. I am trying to figure out if I can get my setup working well or looking into something else like a network tuner like HDHomeRun Prime. If any of you have a live tv setup that is working great for you, I'd love to get the high-level to begin my research. I guess I could keep trying to go along on WMC, but every day I get more paranoid that I am going to have some issue I can't work around or be able to get my hands on a 360 for an extender.
  23. Hi I get a M3U file from my IPTV provider. It looks like this #EXTM3U #EXTINF:-1,FI: Channel 1 http://example.com/live/channel1.ts #EXTINF:-1,FI: Channel 2 http://example.com/live/channel2.ts #EXTINF:-1,FI: Channel 3 http://example.com/live/channel3.ts ....and so on If i use it in emby Live TV, all channels are called -1,FI: if i look under Live TV -> Channels. If i open the playlist in VLC it looks fine.
  24. Live TV Auto Organize has not been working for quite some time. Organize for downloaded shows in a watch folder works fine. They never seem to get sent to the organize feature and do not show in the organize logs.
  25. I am a relatively new Emby user. There are several things that I find confusing when I try to record shows from Live TV. Due to my lack of understanding it's frustrating not to be able to do scheduled recordings reliably. When this feature works for me, it works really well, but it doesn't always work! It's a very good product and potentially a great product but I need help in understanding what's going on. Here are a few of the issues that confuse me: On one night I may use the Guide to schedule a recording and it behaves as expected (i.e. the recorded program shows up the next day in Recorded TV or in TV Recordings with appropriate metadata images, it replays correctly, etc.) The next day, I may repeat the exact same process and the program fails to record. Tuners were available in both cases, Emby was up and running, no network problems, etc. I am confused by the two very similar menu tabs on the Emby console Live TV screen – TV Recordings and Recorded TV. Some of my recorded content shows up in one place, and some in the other, but the content is not always the same in both places. What is the difference in these two menu tabs? It appears that metadata displayed for recorded content in these locations does not update immediately, but usually appears several hours later when a scheduled refresh occurs. Sometimes doing a manual refresh will populate the folders with metadata, and other times it does not. When I set up my PC a few months ago, I installed a solid-state hard drive and used it for the operating system (currently Windows 10). I intended to separate my user data from OS data and place it on the original hard drive that came with the computer – re-assigned to drive letter "E". I set up a folder for Emby on the "E" drive for recorded TV because I didn't want multi-gigabytes of recorded data stored on the system drive. However, when I updated to the latest Emby server the location apparently got changed back to the default location on the system drive (C:\Users|<name>\AppData\Roaming\Emby-Server\data\livetv\recordings\...). I added the second location back in Emby (E:\Recorded TV\TV\Series\...) and now I can't predict which location the recorded ".ts" files will be saved in. "Sometimes they're in one location, other times in the other location.) Do my TV recordings really need to be stored on the system drive? I would appreciate your advice and suggestions on how to simplify things and increase reliability.
×
×
  • Create New...