Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Library'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. I have two suggestions or requests: Suggestion # 1: I would like to hide library items I don't use often depending on the device, for example: - I have an Android TV device I use mainly for video so I would like to hide the music library - I have an Android phone I use mainly for listening to music so I would like to hide all the items except the music library. - On my Windows 10 computer I would like to show all the library items. Suggestion # 2: Add the option to set a library item to appear by default everytime I open the app, for example, to display the music library by default everytime I open emby on my phone and make it look like the app was made only for music.
  2. zebo51

    Library Monitor Question

    Mine broke awhile ago, few releases. i don't recall which one and have just been hoping it would get fixed in a release but hasn't yet. A manual scan works just fine. I have been watching my logs not really seeing any errors, but finally found some. Link below. https://www.dropbox.com/s/fe58u7vi7hz1fvp/emby_logs_01.txt?dl=0 I use UNC paths. I have tried disabling and re-enabling and no luck. As mentioned it used to work just fine. When adding shows or movies. Most of the time it would already grab movie content before copying my movie over completed. Thanks
  3. nekoLite

    Unable to remove media location?

    Hi, I was troubleshooting an issue and added a second media location to my Movie library for testing purposes. Now when I try to delete the 2nd media location nothing happens. I've tried restarting emby and doin it immediately after but same thing. Is there a file I can edit to remove it somehow? EDIT: Nevermind, it was just bugged somehow. When I tried to remove the 1st media location it instead removedthe 2nd media location. And then wouldn't let me remove the one remaining. So ended up having to remove the library and create a new one from scratch. Sucks having to go through watched/unwatched status again for 2000 movies though.
  4. Hi It would be very useful if we could add other available DLNA servers on the network as media source, this way Emby can be a central media player/library. I run couple DLNA servers mainly because each has its own strengths. thanks
  5. Hi, I currently use the Emby for Kodi plugin to stream my media to a FireTV box remotely. I am thinking of purchasing an external hard drive to plug into the AFTV for local playback. Will adding media from the hard drive directly to Kodi library cause any issues with the imported library from my Emby server or can they co-exist without any issues? Thanks for any info anyone can provide before I invest in a hard drive.
  6. This may be a duplicate of https://emby.media/community/index.php?/topic/52416-after-upgrading-i-have-lost-everything-on-client/ After upgrading emby to 3.2.35.0 (on ubuntu 16.04), emby clients don't show any content: The emby user signed in for the screenshot above has access rights to all libraries. The libraries themselves show up in the library management pane: The paths are correct. The emby process has access rights to the folders. (chmod:ed the folder tree recursively to 777 to be certain) A library scan finishes immediately with no results. Deleting and browsing to re-add a folder doesn't help. Enabling the folder view shows no libraries/folders: The libraries don't show up in the user management pane or metadata manager either: Am I doing something wrong? Log file attached. emby-server_log.txt
  7. jnheinz

    Add Sports Content Type

    Traditionally, I have used the Home photos & videos content type to classify my sports libraries to disable the Screen Grabber functionality. It was the only content type that had the features needed to properly control the library. As anyone who watches sports knows, seeing a random thumbnail generated in the sporting event can be a huge spoiler. This worked until I considered adding a real Home photos & videos library that I wanted to see the thumbnails for. I do not have a content type to classify these sporting events as that will disable the thumbnail/metadata generation. This is the sole reason I left Plex two years ago. They had no way to control thumbnail generation.
  8. I am new to emby and have searched here and elsewhere and found a lot of talk about library scans and such but nothing about this specific kind of thing. Running latest stable version as of two days ago on Windows 8.1. I have a dump folder, basically, where TV Shows get dumped into and they have some crazy names because that's how they come to me (wink). Usually they have dots in between the words of the name. Like The.Big.Bang.Theory.s11e01.maybeotherstuffhere.mkv or something like that. Nothing is in a subfolder at all. One big, ugly, dump folder. I have the library pointed at this folder with the auto update option turned on and set to TV so when new things get dumped there it should pick them up. This is how I had plex setup and it worked perfectly for this. emby does a horrible job at identifying the shows/episodes in this scenario. I love emby and consider it superior to plex in pretty much every other way at this point. I even dropped my plex pass subscription and paid for emby premiere. I guess my question is whether emby just isn't setup to identify things like this or it can't figure the name because of the dots or it has to have the subfolders OR am I doing something wrong other than having the big dump folder as a library? Thanks for the help.
  9. Guest

    Error while Library scan

    Hello, I have since a few days issues with scanning my library. Prior upgrading to the beta, this happened: After upgrading to the beta, this happens: I checked the folders, the data is available, i can read it, move it, but emby is not able to scan it. EDIT: I should also state, this error happens not immediatly, it happens after maybe 60% Library Scan, its always an random percent number. I add the logs later, as im at work. Greetings cyberplay
  10. Okay, so I have a folder called Videos, and inside Videos I have a LOT of folders. I want to add Videos to a library in Emby, and have the subfolders be separated from each other, so I don't get all the videos mixed up. Is there a way to do that without making a new library for every single subfolder?
  11. Hello experts, I'm a KODI user, with Emby for KODI addon installed (LibreELEC / KODI 17). I have an external usb disk, which isn't always plugged, plus it's on a remote computer (another room). If this usb disk is plugged on the remote computer, a script mounts it in LibreELEC as a network cifs share (if unplugged, it's unmounted). But, it seems Emby doesn't detect the changes : - it doesn't appear automatically in library sources if i try to add a new folder (seems normal). - if i try to restart Emby (i did a "systemctl restart service.emby.service"), I notice Emby restarts itself, then i see the mountpoint's path created, but without any subfolders from the share. Folders are accessible in LibreELEC after the mount. How can Emby detect changes in mount points ? Thanks for your assistance. Regards,
  12. When i add say 15 new movies to my library folder, they don't appear in emby for ages! Only one new/unidentified/posterless movie shows up (old bug, all 15 new/unidentified do show up in folders view). Only after ages do they appear, with all the metadata and images. Can we have a button, perhaps just on the dashboard, that instructs emby to: * Immediately halt any other processes, scans, etc. * Scrape the library folders for new media. * Show these discovered new/unidentified/posterless movies in the 'Latest Movies' view (as it used to before the bug/change a while ago) * Systematically acquire all the metadata, images, etc. for each new item. Then emby will show up the new media as quickly as the server, internet connection will allow. Now the new can be watched, organized, edited, checked, etc.
  13. As the title implies, Emby is occasionally is showing episodes of TV shows in the Movies library section of Kodi. Specifically, the problem has occurred with various episodes of Rick and Morty as well as Family Guy. The Metatdata editor properly lists the episodes as TV, and they are located in the correct storage locations with their counterparts. What's weirder is that the problem isn't limited to specific episodes, the only constant unhappy child is "Family Guy 16x01 - The Emmy Winning Episode". You see, if I Scan the library, or even completely rebuild it, I get a nice shuffle of which episodes will randomly appear in the Movies Directory. I'm at a loss. PS: I know the FAQ says not to zip log files, but I was warned repeatedly about not being allowed to upload .docx files. Sorry! Thanks! 100817-128pm.zip
  14. MJBJCC

    Cannot Add Libraries

    I just installed Emby onto my Synology DS216se to compare it with Plex Server and see which would work better for my needs. Given that I prefer Open Source programming and saw that Emby had been supporting live streaming television from a SiliconDust HDHomeRun longer than Plex, I was really excited to get it up and running All seemed to be working fine until I tried Adding Libraries. I have tried this directly from the NAS and from the website's dashboards. When I go to select the folder (ADD FOLDER), I select a folder to begin selecting a subfolder and the selection process simply disappears when I try to select a second level subfolder. I have tried to manually put the folder structure into the dialogue box ( \volume1\video\Movie ), a message pops up briefly that states "There was an error adding the media path. Please insure the path is valid and the Emby server process has access to that location. Nothing I have done has allowed me to add libraries. Is there some secret that I don't know? Can someone assist in guiding me to get things set up. I have a number of folders/subfolders to add and I cannot get even one to work. Thanks, Michael
  15. Library type “video and photo” make crash ,once i delete it and build a new library in the type "movie",it work find again.but i cant browse photo on my server with this setting. also,it seems crash as the time i just access(if the library type set as "video and photo"),because if i restart emby service,wait for like ten minute,then i access from remote(WAN),still can load the homepage for 10 second before it go crash.so i assumes my access make it crash. i dont know which log i should upload,i just upload 3 of them all before it back to no crash. 1.txt 2.txt 3.txt
  16. Hello, I installed Emby server on my Raspberry PI 3 recently (Docker official method). It was a little difficult (linux noob inside ) but now all seems to be OK. But, i'm now trying to add a library, but there's a problem as i can't find any folder or share hosted / mounted on the RPi : (as you can see there's nothing but default paths) (network choice empty too) : How Emby detects disks and network shares ? Here is what i have and would want to choose : 1 usb hdd (ext4) + 1 network share (cifs) : If it must be set in Docker, how can i do it (and would it be kept if Emby image is updated ?) Thanks a lot for your assistance. Best regards,
  17. Under Library Nfo settings I have "Copy extrafanart into extrathumbs" selected. I'm noticing that when I load up an artist in the library, it tends to download all images into extrathumbs, but only some into extrafanart. I thought it might be an issue with the "minimum backdrop download width" setting, but I tried changing that to zero and still got the same behavior - all images download into extrathumbs, only some download to extrafanart. Any idea what my issue might be here? EDIT: I disabled and the re-enabled copying into extrathumbs... behavior seems normal now! All images downloading into both folders. So I think I'm good here now!
  18. speedingcheetah

    TV show identify/metadata trouble

    I have trying to add a folder (set as media type TV) containing a TV series to Emby library, but am having some trouble getting it to identify the series and its episodes and pulling the meta data. I have done a few other series and the "Identify" feature worked fine, however, that option is not showing up when i add this folder. The episodes will only show under the " Latest" tab and does not populate any of the shows info or structure like it has with other series. When i go in to metadata manager and select the folder level, the External IDs section has no options to add anything. Each ep file does heve those fields open, and i paste the IMDB and/or TVdb ids int ot them, but nothing else changes? Am i doing something wrong? IMDB id: http://www.imdb.com/title/tt3793630/ TVdb: http://thetvdb.com/?tab=series&id=282756&lid=7
  19. matt.dyck.music

    Not finding or playing media

    Hi, I'm new to Emby and not too advanced with ubuntu. Anyway, I installed the emby server and got it up and running, but I can't seem to add media to it. When I go to "Libraries" from the dashboard, I am able to add my music folder "home/matt/Music" and in the web app or other device apps it will show only the music within that specific directory, but not the subfolders. I have my folders organized into artist and album and would prefer to not have them as a jumbled mess in one folder. Additionally, any of the music that does show up from that main folder simply won't play. I click the play button for the song and it just shows the timestamp for the song at 0:00. I'd just like to know what I have to do to sort this part out. Once I at least get that part down, I'd also like to figure out how to allow emby to access my external harddrive (which I have set up to automatically mount at startup). When I try to add the folder "mnt/Media" it says "...please ensure the path is valid...". I would really like this to work, I just don't feel like putting hours and hours of troubleshooting into it unless I can succeed. And at this point I've already spent hours trying to get it set up. Thanks in advance for any suggestions
  20. fc7

    Music Videos library broken

    I can't tell exactly when the problem started because I'm not watching content from this library regularly but it used to work fine a month ago for example. Basically the problem is that all the metadata for my Music Videos library seems to be gone. Folder structure remains untouched and it was setup like this: Music Video 1/Music Video 1.mkv Music Video 2/Music Video 2.mkv Music Video 3/Music Video 3.mkv And so on. Same setup as the Movies library (which still works just fine). Something I noticed that is different is that before the problem started I would see all my music videos posters in the main Music Videos library view and when I clic on any of them I would see the music video details. Now, it's like I see the music video folders instead and when I clic on any of them, I will then see the music video poster, and only when I clic on the poster I will see the actual music video details (pictures attached). Basically it requires one more step than before (when it was working). Nothing was changed in this library as I mentioned before. It just started to behave differently and all the metadata and posters are gone. The one from the example is one I manually edited in Metadata Manager just now.
  21. When I initially created a library for documentaries since the majority are movies I selected movies. However since also TV Shows are within this library, how is it being dealt with? Some of the TV shows are not being displayed properly even though all the meta data from MB 2.6 is present and displays correctly in MB 2.6. Do I have to go through each of them in the Metadata manager and adjust info and images or can these shows individually be changed to content type TV. Finally if changing the library content to Home videos how will it treat the mix of movies and TV shows? Thanks O2G
  22. ebrithiljonas

    Default language per library

    Hello Emby Team I watch a lot of animes but only with the original soundtrack and subtitles, because German dubs really suck. So it would be really great if it is possible to select a default language for every library, so for example for Movies its German but for Animes its Japanese with German subs. I hope this would be possible. Greez Ebrithil
  23. Sony TV has automatically updated to KODI 17. For some reason TV shows are not merging together in my kodi library on this tv although series are appearing merged in emby server and on my other android tv running kodi 16.1. In my TV library on the emby server I have a path directed to files on a mycloud and a local file path on the computer. I have reinstalled emby add on in KODI 17 but no luck. Although I can still access everything, it is annoying that a TV show is showing up twice with different episodes. Any ideas for what to do next? I'm a bit stumped.
  24. Hi I have an LG Smart TV model:55UB830T-TG. Emby Server Version: 3.2.1.0 The built in DLNA client no longer allows me to search any library and when viewing my movies library I can scroll till movies starting with 'M' using the sidebar. Scrolling down using the wheel results in "Error Loading Files" and have to exit and re-enter. That wouldn't be a problem if I could search however clicking in the search box does nothing. I'm not certain if an update to the television software has caused this or if there is something I can do on emby's side to make it work. It has worked fine in the past. Normally I stay in the Recents folder so it's been a while since I used the search feature or tried to find a movie in the Movies folder. Thanks Jason
×
×
  • Create New...