Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'DLNA'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hi, Since the update to 3.0.5871 (I've tried the betas too) I can no longer use the android app, nor the web client to play media to my LG TV. The app and web offers the TV as a target but pressing the green play arrow button has no effect at all. In fact, even using the web client, sometimes the play button doesn't even appear. Happy to post screenshots and logs, just wanted to see if others are experiencing the same issue? Steve.
  2. I'm having a problem with the Emby DLNA server. Emby server Version 3.0.5781.2 is installed on my PC running Windows 7 Pro. I use Kodi with the Emby plugin on this PC and it works perfectly. Also have no problem with Kodi and the Emby plugin on my laptop. Installed the Emby app on my android phone and that works perfectly too. However, I cannot see the Emby server on either of my TVs or my PS3. I've tried editing the profiles to add their serial numbers for identification. Also tried changing a number of settings to try figure out what the problem is. Searched the forums and google for help ... But no matter what i try it just doesn't seem to work These are the devices in my network: 192.168.1.1 router 192.168.1.3 PC running Emby and Kodi 192.168.1.4 Laptop running Kodi 192.168.1.5 Xperia Z3 running Emby android app 192.168.1.6 LG Smart TV 192.168.1.7 PS3 192.168.1.8 Samsung TV I've attached the log file with DLNA debugging enabled. Any help with this matter will be greatly appreciated. server-63583820979.txt
  3. drschlaumeier

    Transcode Photo Resolution?

    Hallo, I'm new to Emby & DLNA. I just installed OMV and Emby. I enabled DLNA in emby to browse my photo library on new Samsung J Series. However, sometimes and especially for big/high resolution jpg photos (>5MB) I get errors on Samsung TV, e.g. "File format not supported" or ""check network connection". If I reload picture in Samsung TV everything is working fine. Is it possible to transcode pictures to Samsung TV to lower resolution/file size? How can I do that in emby settings? Many thanks in advance DRS
  4. Hello everybody. I would like to make a suggestion that at the same time is a doubt. Never existed the interest of the forum by someone who has knowledge to develop applications in operatv store to create a version of Media Browser to be installed in the direct tv app store by the store operatv? Opera TV transmission and application creation tools (bottom of page) HTML 5 https://publish.tvstore.opera.com/ Rules for creating https://publish.tvstore.opera.com/guidelines/ Opera TV Store https://www.youtube.com/watch?v=4H3z-AGhGxs For the smarts tvs panasonic and sony bravia internet would be a differential that would please many do not? Something like Plex and the Media Browser in own smarts Samsungs tvs. In the crowd that something is developing. appreciate the attention. Success! ----------- Olá pessoal. gostaria de dar uma sugestão que ao mesmo tempo é uma dúvida. Nunca existiu o interesse por alguém do fórum quem possua conhecimentos para desenvolver aplicativos no operatv store em criar uma versão do Media Browser para ser instalada direto na tv pela loja de aplicativos do operatv store? Opera TV envio de aplicativo e ferramentas para criação (final da página) https://publish.tvstore.opera.com/ Regras para a criação https://publish.tvstore.opera.com/guidelines/ Opera TV Store Para as tvs smarts panasonic e sony internet bravia seria um diferencial que agradaria a muitos não? Algo parecido com o Plex e com o próprio Media Browser nas tvs smarts Samsungs. Na torcida que algo assim esteja em desenvolvimento. agradeço a atenção. Sucesso!
  5. Tester

    DLNA - Music Gerne Sorting

    Who/what determines if a client/device can sort a music library by genre ? The Server or the Client ? I am finding conflicting info on this topic and cannot get this to work. My Setup: MB3 Profile MYMUSIC linked to library Music Bubbleupnp on tablet as renderer Folder structure: \\Music\ Artist - Album\ Artist - Song Title.mp3 Tags: Artist, Song Title, Year, Genre, Album, Track, Album Artist The MB3 library viewer allows genre sorting, but bubble does not. I am not sure if this is Bubble issue but I have seen screenshots of the app sorting by genre. Thanks
  6. Has DLNA music folder view gone or stopped working with a recent-ish build? I'm on latest and I can't for the life of me get my clients to see a folder view for music via dlna. Albums, Artists, Songs, Genres are there... Thanks!
  7. schmitty

    Xbox One DLNA CoverArt

    Hello, What is the size of the CoverArt Xbox One displays in Media Player? Also, is there a way to change the size of the CoverArt, so the whole cover displays. Currently, only the top two thirds or three quarters of the image is actually displayed.
  8. nintendo424

    Embedded Subtitles Not Displaying

    Hi, I've been trying to watch various shows I have with embedded subtitles through VLC and BubbleUPNP via DLNA. Subtitles and dual audio options are unavailable through both options. Any tips? Is it a bug? I can take screenshots as necessary.
  9. Good afternoon, As the title says it's a pretty straightforward issue that as far as I can tell is just aesthetic and doesn't actually impact anything, I've just been trying to get rid of it myself for some time and thought I'd see if this is anything anyone else has run into in the past. Emby shows up twice on my LG TV as a DLNA source. Both work perfectly, not sure why there are two, but they are identical. If I had content, it shows up in both. I believe this happened when I updated Emby a couple of versions ago. My theory is that I did not shut down the server before updating, which may have left the old one somehow running the background? Is there a way to track down and eliminate the old one without causing issues with the up to date version, or is there something else that could be causing this. Let me know what logs I can provide to help identify the issue, I'm not really sure how to get them since I started hosting the server on my QNAP NAS instead of my Windows PC, but I'm sure I can figure it out. Thanks!
  10. Evening all, I'm basically looking for an answer to the title - Direct play XviD and transcode DivX. Possible? It seems I'm only allowed to specify "mpeg4" in the DLNA profiles so my server has to unnecessarily transcode Xvid videos. If this isn't possible, could I request that this be something to consider in a future release? I'm running version 3.0.5821.0 on Windows. Thanks very much!
  11. I am a new user and was told I could use emby as a way to play my music on my Yamaha Receiver. I did a clean install yesterday and added a few folders of media. I have an RX-A2050 and emby sees the receiver. When I try to see emby from the receiver I don't see any media server called emby. I see my windows media player and that is it. I went through the setup and all config screens and did not see anything. What am I missing??? Thanks for any help.
  12. Приветствую! Установлен сервер Версия 3.0.5912.0, ОС - oracle linux 7.2 (он же RedHat 7.2, CentOS 7.2) Создана медиатека На андроид и виндовс10 устройствах нормально всё работает Проблема в телевизоре (Samsung LE37C550, без функции смартТВ). Источник DLNA телевизор видит, папки видит, но когда запускаю файл - получаю ошибку, что неизвестная кодировка. Примечателен тот факт, что этот же видеофайл с обычной флешки телевизор нормально воспроизводит. Подскажите, пожалуйста, в какую сторону копать?
  13. I'm trying to understand how I can modify the profile for my old Hp x280n MCE extender as a dlna player. How can I identify it in the logs? Do the profiles only apply to "Play To" targets, or do they also come into effect when playing directly from the device? The attached log is my attempt to stream the movies 300 and Animal House right after startup. The device's local ip is 192.168.1.130. Thanks for the help. CFC server-63594792227.txt
  14. Hi, I used for months Emby server (3.0.58xxx) on my Windows 10 PC. It detected my DLNA renderers perfectly (Samsung TV, Freebox Player and Marantz-CR610) and I can play my music on any of them by the "Play to" button. Today I have reactivated the automatique Emby server updates and I get the 3.0.5911.0 version. With this version, the "Play to" list only shows "My device", all my DLNA rendrers have disapeared. I've tried to restart my three devices, but still nothing in the "Play to" list... Where can I download an earlier version of Emby server (3.0.58xxx) to use my renderers as I used to until today? Thanks. J-C
  15. Since a few days ago my Samsung Smart TVs (2 in total) are no longer able to find any media on Emby. They do find the Emby server fine but claim that there are no videos/photos/etc. stored on it. I also have a Sony smart TV which is working fine. I have checked the log files and found the info below. I believe this might be relevant because the TV is called '[TV]Vesta' so it seems to fail at updating something. What can I do to make my Samsung TVs find the media on Emby again. Just for the record, both TVs have worked with Emby for months. They stopped working a few days ago. 2016-02-27 14:46:30.4169 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.178.37:8096/dlna/c3935fd57afa3f2d582f256e21d0cbd3/icons/logo120.png. UserAgent: 2016-02-27 14:46:30.4325 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.178.22. Time: 16ms. http://192.168.178.37:8096/dlna/c3935fd57afa3f2d582f256e21d0cbd3/icons/logo120.png 2016-02-27 14:46:31.8365 Error Dlna: Error updating device info for [TV]Vesta *** Error Report *** Version: 3.0.5871.0 Command line: C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Operating system: Microsoft Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1 Processor count: 2 64-Bit OS: False 64-Bit Process: False Program data path: C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server Application Path: C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Unable to connect to the remote server System.Net.WebException at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(TransportContext& context) at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream() at MediaBrowser.Common.Implementations.HttpClientManager.HttpClientManager.<SendAsyncInternal>d__1b.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Common.Implementations.HttpClientManager.HttpClientManager.<SendAsync>d__5.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.SsdpHttpClient.<SendCommandAsync>d__0.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device.<GetTransportInfo>d__84.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device.<TimerCallback>d__54.MoveNext() InnerException: System.Net.Sockets.SocketException No connection could be made because the target machine actively refused it 192.168.178.28:7676 at System.Net.Sockets.Socket.DoConnect(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress) at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal(Boolean connectFailure, Socket s4, Socket s6, Socket& socket, IPAddress& address, ConnectSocketState state, IAsyncResult asyncResult, Exception& exception)
  16. Hi all, I've spent many time searching on the web for an answer to my problem and found nothing. Obviously, it is not a bug in Emby so I won't open a bug report. The facts : - I've installed Emby Server on a Windows 10 PC and it worked flawlessly with the browser client for a couple of hours, especially the "Play To" on dlna devices (Samsung Smart TV and Yamaha Amp, both connected to network) - For easier machine uptime, I've installed Emby Server on another Windows 10 (x64 family) PC which is directly connected to TV and amp - When installed, Emby web didn't show my TV and my amp in Play To but found others applications like Kodi - I made a new fresh install of Windows 10 on the machine. Get avast, Chrome and Emby server running : TV and amp were back in Play to (hurrah !) - After doing more software installations on this PC, TV and amp vanished again from play to (argh !) What I tried : - Checked all network config : no problem (and indeed W10 can access and cas to these devices) - Unplugged and plugged the devices and reboot computer - Reinstalled again W10 from scratch (3 times) but never get back my devices in Play to - Installed other DLNA chrome apps for testing : they can't detect these two devices too - All other castable devices are OK from this computer (e.g. Kodi or other browers) - TV and amp can access Emby Server by DLNA from their side - TV and amp are visible on network and I can cast on them from the culprit computer with W10 self play to (from edge or WM) - Installed again Emby on the first computer : devices are invisible The Emby Logs don't say anything about Play to after enabling full debug. I've tried many, many, many things (disabling firewall and antivirus, running the whole with admin rights, plug and unplug devices...) but it still looks like Windows is preventing Emby Server or Chrome from detecting these two devices despite IT can see them. It's really frustrating and I clearly missing something but what ?. Hope someone will have some ideas or the key to this problem
  17. * Yesterday I posted the same issue in the DLNA subforums. If x-posting is not ok, please remove the other post as I believe it is better suited here. Since a few days ago my Samsung Smart TVs (2 in total) are no longer able to find any media on Emby. They do find the Emby server fine but claim that there are no videos/photos/etc. stored on it. I also have a Sony Smart TV which is working fine. I have checked the log files and found the info below. I believe this might be relevant because the TV is called '[TV]Vesta' so it seems to fail at updating something. What can I do to make my Samsung TVs find the media on Emby again? Just for the record, both TVs have worked with Emby for months. They stopped working a few days ago. Attached is a log file from today, there is a curious line in it: 2016-02-28 17:32:45.0657 Error UpnpContentDirectory: Error parsing item Id: V. Returning user root folder. Extract from a log file from yesterday 2016-02-27 14:46:30.4169 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.178.37:8096/dlna/c3935fd57afa3f2d582f256e21d0cbd3/icons/logo120.png. UserAgent: 2016-02-27 14:46:30.4325 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.178.22. Time: 16ms. http://192.168.178.37:8096/dlna/c3935fd57afa3f2d582f256e21d0cbd3/icons/logo120.png 2016-02-27 14:46:31.8365 Error Dlna: Error updating device info for [TV]Vesta *** Error Report *** Version: 3.0.5871.0 Command line: C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Operating system: Microsoft Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1 Processor count: 2 64-Bit OS: False 64-Bit Process: False Program data path: C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server Application Path: C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Unable to connect to the remote server System.Net.WebException at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(TransportContext& context) at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream() at MediaBrowser.Common.Implementations.HttpClientManager.HttpClientManager.<SendAsyncInternal>d__1b.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Common.Implementations.HttpClientManager.HttpClientManager.<SendAsync>d__5.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.SsdpHttpClient.<SendCommandAsync>d__0.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device.<GetTransportInfo>d__84.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device.<TimerCallback>d__54.MoveNext() InnerException: System.Net.Sockets.SocketException No connection could be made because the target machine actively refused it 192.168.178.28:7676 at System.Net.Sockets.Socket.DoConnect(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress) at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal(Boolean connectFailure, Socket s4, Socket s6, Socket& socket, IPAddress& address, ConnectSocketState state, IAsyncResult asyncResult, Exception& exception) Note that my Samsung TV are named '[TV]Vesta' and '[TV]Ceres', I have tried both and get a variety of different errors. server-63592246803.txt
  18. External subtitles are not working when playing something over DLNA. I have the subtitle profile in the DLNA profile for .srt as External Download. And I can see from the logs that the profile is getting loaded correctly. I can see the subtitles when I play the movie from the web portal. Also if I change the Subtitles profile in the DLNA profile to "Embed within container", I can see the subtitles, so the subtiles are recongnized by the server. I am trying to play this on Philips HTS3564. I am using dev build 3.0.5902.22871. Also tried the release build to no success. I was following the below thread, which later suggested that the issue was fixed. http://emby.media/community/index.php?/topic/12885-dlna-support-of-external-subtitles/ Any help would be appreciated.
  19. Kavalera

    How to make bigger subtitles

    HI Emby Team, your app is really good but till now i cannot understand how peaple looks the movies because the subtitles are too small. I am talking nor for burn in subtitles. In other apps like Ple* there is an option to select small, big, bigger, large. Here there is no option or i cannot find it. Can you support me how to solve the issue. Thank you very much in advance.
  20. Is it possible to add support for external subtitles trough DLNA to MB? Currently MB transcodes every item that has external subtitles to burn them in, which is K.I.I.S. solution. The DLNA standard actually support additional subtitle (.srt) files, for example Serviio serves external subtitles to the client as item within the ContentDirectory: "urn:schemas-upnp-org:service:ContentDirectory:1": ... <res protocolInfo="http-get:*:text/srt:*">http://192.168.1.5:8895/resource/6/SUBTITLE.srt</res> </item> The URI to the .srt file is given in the media directory and can be read through HTTP, so DLNA media render can access it. I get that, transcoding is the "last hope" when nothing else work but in this case, something else work, and why to force transcoding when natively can get without.
  21. I updated to Version 3.0.5821.0 yesterday and since doing so have two instances of Emby showing when a list of DLNA servers is displayed on any media device (LG Bluray, PS3). I'm thinking this is due to using both LAN ports on the DS414 but is their an Emby setting to only display one instance?
  22. Bernie V

    Cannot play music with DLNA

    My media is on a Synology NAS. In Kodi I can play movies (direct stream) and play music (also direct stream). In my setup it isn't possible to play songs on my receiver trough DLNA Kodi. Browsing just works but not playing. I checked the Kodi log and saw this: EMBY Items -> Processing userdata: {u'Audio': [u'eecfa9a3ccf7eb96b53b85c5dd395866'], u'MusicAlbum': [u'522ded9f3ce788fe5ac17d1146535ca1']} 07:02:48 31731.585938 T:1733293088 NOTICE: Using Image Cache Thread Count: 0 -> 1 07:02:49 31732.451172 T:1733293088 NOTICE: Previous line repeats 1 times. 07:02:49 31732.451172 T:1733293088 NOTICE: EMBY Music -> Update playstate for song: The Sound Of Silence 07:02:49 31732.451172 T:1733293088 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(/nfs) in /nfs://192.168.1.101/volume1/music/Unmixed Compilations/Various/30 Stars - Acoustic/Simon & Garfunkel - The Sound Of Silence.mp3 07:02:49 31732.451172 T:1733293088 NOTICE: Emby musictools -> File does not exist! These are my path subsitutions for my music, in this order: mnt/music -> nfs://192.168.1.101/volume1/music mnt/music -> \\192.168.1.101\music mnt/music -> \\vandernas\music In the Kodi addon my settings are direct stream and paths through the Emby addon In the album.nfo file that Emby creates: <?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?> <album> <review /> <outline /> <lockdata>false</lockdata> <dateadded>2016-02-03 16:24:54</dateadded> <title>30 Stars - Acoustic</title> <originaltitle>30 Stars - Acoustic</originaltitle> <year>2015</year> <genre>Ballad</genre> <art> <poster>/nfs://192.168.1.101/volume1/music/Unmixed Compilations/Various/30 Stars - Acoustic/folder.jpg</poster> For all my media Emby creates /nfo:// in the nfo files. Is this correct? Because Kodi doesn't seem to find the media when I use DLNA. Play music and movies in Kodi itself is working. What do I have to change in my setup to play songs on my receiver trough DLNA Kodi?
  23. Hi I am use a combination of the iOS Emby client and Emby Server for Windows (Version 3.0.5821.0). I browse to the desired video file Ensure the option is set to 'play to' my TV (Samsung) Hit the play button All is well until I pause and then resume playback. At this point the video / audio get out of sync I searched the forum, but the only similar issue relates to playback of recorded live TV. Can anyone suggest a solution or avenues for further investigation? Thanks in advance! Cheers. John
  24. plessers@gmail.com

    transcoding needed for DLNA

    Hello, I tried something exotic: using plex server and plex web app to select a movie. Than casting it to KODI (on raspberry openelec) or PLEX HOME THEATER (on raspberry rasplex) by using DLNA Very nice to see that it works! However, on my server, I see that the ffmpeg process is transcoding and eating my CPU. The rasplex client is available of receiving full hd without transcoding. This is how I used to work with Plex/PHT combination. But if I want to change to Emby, the rasplex (or openelec) clients are a very good alternative, but I want to avoid transcoding everything I know there is a emby plugin for kodi, but I don't like the concept of syncing the emby-database to kodi (that is in fact what the plugin does). So my question here: is it possible to use kodi/rasplex as a DLNA-client for emby without the need for transcoding my movies? kind regards, B
  25. SSJ4Gokou

    Smart subtitles

    I don't really know where to post, but using a dlna device is where I first noticed it. I went into my user preferences and changed the subtitles to smart since I watch some anime in Japanese and they hardcode the subtitles. Everything works. I was watching izombie and since changing the subtitles to smart I started seeing them when streaming to my Joey. After some research I realized as ling as there was a .srt file it will force subtitles to the video. Isn't smart supposed to only push to the video if the language doesn't match? So if it's in another language and the .srt file is is English it will then show subtitles? Not when the language is eng and the subtitle is eng it shows the subtitles anyways. Am I reading what smart subtitle mean?
×
×
  • Create New...