Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'DLNA'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. drikosv8

    Remote DLNA

    I would love to have DLNA Remote available so we can get more customers and not need to use the chromecast. Currently it is only possible to use DLNA within the same network. If DLNA is available outside the same network, such as Youtube and Netflix, I can use my premiere account better. I hope you take that into account. Thank you Eu adoraria ter o DLNA Remote disponível para que possamos obter mais clientes e não precisarmos usar o chromecast. Atualmente, só é possível usar DLNA dentro da mesma rede. Se DLNA estiver disponível fora da mesma rede, como o Youtube e o Netflix, posso usar minha conta de estréia melhor. Espero que você leve isso em consideração. Obrigado
  2. gothamkid

    DLNA and Folders

    With the 3.2.26.0 release, DLNA started behaving differently. I have Movies separated into folders and the server set to display the folders as folders. This works on the web client, but when I access the server via DLNA and select Folders/Movies, instead of seeing the sub-folders under Movies, it just displays the video files. Any ideas?
  3. Hi, I'd like to report some bug that is really flooding my server log sometimes (Still haven't figured out what triggered it yesterday). I have "Blast alive messages" enabled in DLNA config, because without that my TV eventually removes Emby from DLNA list. The same exact message below appears every 20 seconds in server log. 2016-03-10 00:00:00.1874 Error Dlna: Error updating device info for TV Sala *** Error Report *** Version: 3.0.5882.0 Command line: /opt/emby/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /media/f32939a5-f612-4c8d-aa32-3ae82b0f0742/emby -restartpath /usr/sbin/emby.sh Operating system: Unix 3.16.0.0 Processor count: 4 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True Program data path: /media/f32939a5-f612-4c8d-aa32-3ae82b0f0742/emby Mono: 4.2.2 (Stable 4.2.2.30/996df3c Mon Feb 15 17:30:30 UTC 2016) Application Path: /opt/emby/MediaBrowser.Server.Mono.exe Error: ConnectFailure (No route to host) System.Net.WebException at System.Net.HttpWebRequest.EndGetRequestStream (IAsyncResult asyncResult) <0x40e74a80 + 0x00137> in <filename unknown>:0 at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream () <0x40e491d0 + 0x000ed> in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Common.Implementations.HttpClientManager.HttpClientManager+<SendAsyncInternal>d__1b.MoveNext () <0x40e2d6c0 + 0x0059d> in <filename unknown>:$ --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f2675c01860 + 0x00029> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff840 + 0x000a7> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff7c0 + 0x0006b> in <file$ at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff770 + 0x0003a> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () <0x7f2675bffea0 + 0x00017> in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Common.Implementations.HttpClientManager.HttpClientManager+<SendAsync>d__5.MoveNext () <0x40e28280 + 0x0033a> in <filename unknown>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f2675c01860 + 0x00029> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff840 + 0x000a7> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff7c0 + 0x0006b> in <file$ at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff770 + 0x0003a> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () <0x7f2675bffea0 + 0x00017> in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.SsdpHttpClient+<SendCommandAsync>d__0.MoveNext () <0x40f55c50 + 0x003a2> in <filename unknown>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f2675c01860 + 0x00029> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff840 + 0x000a7> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff7c0 + 0x0006b> in <file$ at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff770 + 0x0003a> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () <0x7f2675bffea0 + 0x00017> in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device+<GetTransportInfo>d__84.MoveNext () <0x40f54300 + 0x005e6> in <filename unknown>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f2675c01860 + 0x00029> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff840 + 0x000a7> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff7c0 + 0x0006b> in <file$ at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff770 + 0x0003a> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () <0x7f2675bffea0 + 0x00017> in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device+<GetTransportInfo>d__84.MoveNext () <0x40f54300 + 0x005e6> in <filename unknown>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f2675c01860 + 0x00029> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff840 + 0x000a7> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff7c0 + 0x0006b> in <file$ at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f2675bff770 + 0x0003a> in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () <0x40f57f50 + 0x0001a> in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Dlna.PlayTo.Device+<TimerCallback>d__54.MoveNext () <0x40f52d30 + 0x00324> in <filename unknown>:0 InnerException: System.Net.Sockets.SocketException No route to host at System.Net.Sockets.Socket.Connect (System.Net.EndPoint remoteEP) <0x40e6a450 + 0x0019f> in <filename unknown>:0 at System.Net.WebConnection.Connect (System.Net.HttpWebRequest request) <0x40e69720 + 0x00593> in <filename unknown>:0 It says something about "no route to host"... by midnight (time of log), it was probably the time I turned off my TV
  4. Hello, As you can see in the screenshots below, something goes wrong with the ID3 tags when browsing the Emby server using UPnP/DLNA. The song artists are interpreted as album artists, and for the songs some ID3 tags are missing. The tags are correct on the server though. Thanks in advance!
  5. Hi, I've seen this topic pop out few times, Is there a way to provide folder browsing for dlna same as via webapp folder structure browsing? Basicly when I have a structure like this - Movies ---Directory 1 -- movies here... ---Directory 2 -- movies here... ---Directory 3 -- movies here... --- lots of other movies here... The directores will show up in webUI properly when browsing via "folders" - but DLNA will not show subfolders - evereything will be stacked together on same level - Is there a config file option i need to touch to enable this functionality - every other dlna server that I used has this feature, it is especially useful for music albums, or multiple tv series browsing. I'm using Version 3.2.33.0 under Ubuntu 16.04.
  6. Sayan

    DLNA Problem

    Hi guys, i can't play my files through DLNA on my LG 42LM640S because in less than a minute, i got disconnected from the server. I don't know what to do, can you help me? Log.txt
  7. lol

    Chromecast audio cutting out

    Hi folks, Since a few days ago we've noticed the audio sometimes cuts out on our Chromecast. I've done some testing and found the following: It only cuts out when transcoding and the audio is mapped to AAC, MP3 works fine. It will cut out within the first few minutes. Usually between 1 and 3 minutes. Stopping and restarting playback fixes the problem for a few more minutes until it cuts out again. I've rolled back the server version to a time I knew it worked OK yet the problem remains. Can anyone replicate this problem for me, just so I know I'm not going crazy? Cheers,
  8. biour

    Xbox One S DLNA Direct play UHD

    Hello, i'm here to ask some question. i've an Xbox One S link to a receiver (UHD) to a UHD TV so set the display in 3840x 2160. and Audio in Bit stream. i also have an emby server (linux) so when i use the xbox to play using media player the emby DLNA it works, but not for 4K movie. but, if i use the "watch on DLNA feature" xbox one from my device it use the "Movie player" no more the Media player,it seems the movie player can handle x265 file. so i try to modify the dlna profile (increasing the bitrate, adding x265 and HEVC somewhere) some movie can be seen in direct play, the orther are transcoded, and in stereo. But if i chose from the emby remote fonction to change the audio track, for some movie, it give acces to direct play. And on the Xbox Movie App i can change the audio track and no more transcoding on the server (it appears as direct play). So how can i do to make a simple custom profile for my Xbox One S to do Only direct play for all file not transcoding video nor Audio? Best regards, Biour ps: i can give my current custom profile, but as John Snow, i know nothing
  9. Hi ! I have a screen attached to a Chromecast v2. I have a Raspberry Pi 2, with Emby server with DLNA support. From my iPad, with the Emby official application, I can stream all my movies. But, for each video, there is transcoding, my CPU is > 99% even for videos that don't require transcoding because the Chromecast v2 support it. If I use a simple iPad application to play a DLNA video to my Chromecast (without any transcoding), I can play the same video with less than 5% of CPU usage. So, I suppose this could be fixed if I create a ChromeCast profile to skip some supported audio/video codecs, to be in direct play, but it's really complicated for me to do this because there is a lot of informations to known, and my knowledges are too limited to fill this correctly. I would like to known if someone have already created this DLNA profile and could share it please? Best regards,
  10. Hi all, Emby refuses to play videos encoded with codecs I've entered into the <CodecProfiles> portion of the DLNA profile. This one for example... Media Info VideoCodecMPEG4 Codec tagDX50 Level-99 Resolution720x388 Aspect ratio1.85:1 AnamorphicNo InterlacedNo Framerate25 Bitrate698 kbps Pixel formatyuv420p Ref frames1 This also happens if there's no DirectPlayProfile for the codec. For example, trying to play this to my Sony Bravia causes the error... Media Info VideoCodecVC1 Codec tagWVC1 ProfileAdvanced Level3 Resolution1920x1080 Aspect ratio16:9 AnamorphicNo InterlacedNo Framerate23.9760246 Bitrate20679 kbps Pixel formatyuv420p Ref frames1 Worth mentioning, I was getting this error on version .26 too. I've rolled back as I found DLNA unreliable and the wife wasn't happy Log with error, and my DLNA profile are attached to this post. Thanks, server-63637574412.txt Sony Bravia (2014) Custom.xml
  11. Hi all, I use a Chromecast between various TVs in the house, and my son's TV will not play audio when AC3 is being passed through. The other TVs work fine with AC3 so I guess its a limitation of my son's TV. I've looked for a Chromecast profile in "%AppData%\Roaming\Emby-Server\config\dlna\system" yet cannot find one. Could someone point me in the right direction to tell Emby to transcode ac3 for Chromecast? Thanks,
  12. RiskGambits

    DLNA stopped working after disabling

    I've using Emby v3.2.20.0 plugin on a FreeNAS server and previously had DLNA running fine, but I was having issues with genres not displaying so I decided to do the I.T. thing of turning it off and on again. So unchecked "Enable Dlna server" click save and re-check "Enable Dlna server" and click saved, but now DLNA doesn't work at all. I've tried rebooting the plugin and rebooting FreeNAS but nothing works. server-63634445057.txt
  13. Hi everyone, the issues I have is with my Sony TV BRAVIA KDL-32EX521 via DLNA. - When I pause the video and press play the files plays from beginning - When I press Fast Forward the screen goes blank - When I press Rewind the file starts from the beginning I have Serviio and used Plex before without issue. I have attached my logs let me know if you need anymore info. Start looking at log at 2016-01-05 15:38:38.8796 Emby Version 3.0.5783.0 Thanks in advance. Log_160105 sideshowdad.zip
  14. Hi, Luke, how are you? Dude, I'm facing a problem with DLNA transmission. Example When an external client of my network puts the display configuration 480p - 720kbps (or any other) and deproduz the film is chosen, but if it plays the image of the device via DNLA to the TV the transmission rate changes and starts To lock the movie, it usually changes to a higher speed that my upload is able to accept or gets direct transmission and locking. I would like it to respect the rule, if I chose 480p - 720kbps display setup that runs perfect, when I play via DLNA on tv, it continued to maintain the 480p - 720kbps setting that I had chosen not to hang. It would be interesting if you could control the rate equal to the option you have in settings "Maximum Chromecast bit rate" on which I can put 480p - 720kbps ---- Another problem Is that when I mark the "Bit rate limit for internet streaming for example 1 mega and I click save, it goes back to the login screen and does not get marked the option I chose. Bit rate limit for internet streaming, this means that if I have 5 megs of upload on my network and I dial with 1 mega the option, all external users will only use one mega of my connection, correct? Example, 5 users at the same time, 1 mega each would be using. These are 2 problems Luke, give me a force there, because I am from Brazil and still this month I will acquire the premiere lifetime. Thank you friend - Ola Luke, tudo bem Amigo, estou enfrentando um prolema com a transmissão DLNA. Exemplo Quando um cliente externo da minha rede coloca pelo navegador a configuração de exibição 480p - 720kbps (ou outra qualquer) e deproduz o filme fica conforme escolhido, porem se ele jogar a imagem do aparelho via DNLA para a TV a taxa de transmissão muda e começa a travar o filme, geralmente muda para uma velocidade mais alta que meu upload é capaz de aceitar ou fica transmissão direta e travando. Gostaria que ele respeita-se a regra, se eu escolhi configuração de exibição 480p - 720kbps que roda perfeito, quando eu jogar via DLNA na tv, ele continuasse a manter a configuração 480p - 720kbps que eu havia escolhido para não travar. Seria interessante se pudesse controlar a taxa igual a opção que tem em configurações "Taxa de bits máxima do Chromecast" na qual eu posso colocar 480p - 720kbps ---- Outro problema È que quando eu marco a opção "limite de taxa de bits para streaming da internet para 1 mega e clico em salvar, ele volta para tela de login e não fica marcado a opção que eu escolhi. limite de taxa de bits para streaming da internet , isso significa que se eu tenho 5 megas de upload na minha rede e eu marcar com 1 mega a opção, todos os usuarios externos usarão apenas um mega da minha conexão, correto? exemplo, 5 usuarios ao mesmo tempo, 1 mega cada um estaria usando. São esses 2 problemas Luke, me da uma força ai, pois sou do Brasil e ainda esse mês irei adquirir o premiere lifetime. Obrigado Amigo
  15. Hi. Today when some device is connected to the internal network, it can access Emby media server as if was the "Default User" chosen in DLNA > SETTINGS , if the device doesn't have a matching custom profile. Inside that combo box, it lists all Emby users, but it lacks the option to "No access" in this combo, because I want to restrict DLNA access only to already authorized devices. I don't want guests at my home being able to watch my media without my consentiment.
  16. Quiffster

    DLNA and DLNA "Play To" device detection

    DLNA too unreliable now.... I've been a user of Emby for a long long time since the old Windows Media Centre MB add-in days. Back then i would use Serviio for DLNA, and MB3 for windows home theatre. But once MB got DLNA to a pretty mature state, i turned Serviiio off, and settled for MB/Emby (even though it still doesn't handle playing music well to older devices). On my Samsung TV's - i use the Samsung Emby app - its great, lovely interface, streams well, works pretty well most of the time. However for all my other devices including our main LG TV, and the kids Sony Bravia's - We've always used the Emby Android app - and 'Play to' DLNA functionality. Until recently anyway... I cannot recall when - but somewhere around Feb/March this year - there was a release which changed the DLNA code to such a degree that it now renders Emby useless for all my non-Samsung App devices. 1. "Play To" hasn't worked for many months, and there is evidently some kind of issue which is not with my home setup. For example, when using the android app, if i choose my LG TV as the Play To device, then select some media - the little green "Play" arrow doesn't even appear. On other occasions, when it does appear - pressing it just does nothing - no error - no nothing. 2. Normal DLNA use: This has been intermittent between releases. Most often the Emby server doest appear as a server on the TV's DLNA server list. For a few releases - the server appears, and can sometimes make it all the way through a tv show without dropping off with a server error, and not appearing in the list again..... Interestingly, i did find that after every server update - if i go into the DLNA devices list in the web admin, and delete every device listed - i can often get the Emby server to re-appear on the TV's. (PS - a delete all button would be a great addition to that config tab). So... as of 3.0.5980, and with a full delete of all the "Devices" from Emby - Play To predictably still doesn't work, but at least the server shows up on the LG again - and I'll set the family down to watch a movie.. I'm happy to supply log files etc, but it feels like a point solution or identification to what i suggest is a more fundamental problem with a code change way back earlier this year. I'd also consider going back to an old release from say Dec 2015 (is that possible by the way), but i'm worried that a recent database change / upgrade would mean that that isn't possible?? Until then, I'll keep my fingers crossed and upgrade every time a release comes out, in the hope the issue gets sorted.... If anyone else is suffering the same problem - perhaps you could Like or follow the posts and we can see if this is more pervasive than just the odd system with a error..
  17. Hi, I have been using Emby for several years now. Currently used on 2 different systems (Linux and Windows). The issue I have exist on both systems and therefore not specifically related to either Linux or Windows and have been there for very long time. The only common part is that the issue seems to be related to DLNA. The issue: I start streaming a radio channel (TuneIn) via DLNA, at some point it will stop playing. If I start the radio channel again it will stream the exact same music again. The attached logs is for the issue with 22 minutes of streaming music. When I have this issue I have tried to stream the same radio channel to my PC using webbrowser and there it works while my DLNA unit still plays the old stream. Logs: EmbyLog_20170418: Approx 16:53:00 I start the radio channel and it stops by it self after approx 22 minutes. After a few minutes I try to start the radio channel again but notice that it is the same music playing. EmbyLog_20170419: Approx 07:42:14 I start the radio channel again and it stills plays the same as it played yesterday. EmbyStream_20170418: The stream it always start if I try to play the specific radio channel on my DLNA unit, if I choose another radio channel this plays correctly. Another issue but might be related: Sometimes when I stream my music to DLNA unit (FLAC, WMA), especially transcoded music, sometimes the track is played other times it is skipped, seems like Emby was unable to transcoded the track. My systems: System 1: Ubuntu server 14.04 + Denon HEOS HomeCinema. System 2: Intel NUC Windows 10 + Sony SRS-X77 Best regards Nicolai EmbyLog_20170418.txt EmbyLog_20170419.txt EmbyStream_20170418.txt
  18. arnezg23

    Multiple Issues

    I am having a couple of issues 1. I have a schedules direct account and I am trying to load in emby but with little success of the getting the guide to actually show for my channels. 2. I have enabled the DLNA option but I cannot see the server on any of my TV's in my house. There are other issues but these two are the most pressing for now. Log attached. ServerLog.txt
  19. Hi, I'm evaluating emby since yesterday, to see if it could replace synology audio station for my use case. It almost does a perfect music server, at least for me. The bummer is that some critical functions, that work fine while playing locally, do not seem to work when sending music to a remote DLNA device. When playing music on the local device it's all fine: I see the current playing queue, and can add/remove/reorder items. If I click on the little cast icon and choose a DLNA device, though, like my kodi box for example, then I cannot see the playing queue on the remote device. Nothing at all. The "now playing screen" only contains the current song, there is no list under it. Choosing a song, or an album, clicking the little dots and choosing "add to play queue" has no effect neither. Payback stops at the end of the current song. The one I selected has not been added to the queue on the remote device. My use case is fairly standard, I believe. I have some devices around the house that can play music. I use my phone as a remote control, to send music to one device or another. Not being able to manage the play queue on those remote devices is, for that use case, a show stopper. Is there any chance that this can fixed, eventually? Many thanks for the great work
  20. Hi there, I recently installed Emby server Version 3.0.5675.1 on Windows 7.1 Professional 64-bit Edition. For a couple of days I could Play To my WD TV Live box and a Samsung TV with USB Wireless dongle. Now these DLNA devices do not appear in the Play To menu, although they appear in my Network folder on the server. Has anybody any ideas where I could look to solve this? What logs would be worth a look? Are their settings in Windows that may be interfering with Emby's ability to see DLNA devices? Regards, Brian
  21. hola que tal actualmente tengo una cuenta premium tengo mi servidor emby en una red mikrotik trabajando perfectamente pero solo los dispositivos que estan dentro del mismo pool de ip del servidor puede tener accedor por DLNA , es decir si quiero ingresa por la URL del servidor no hay ningun problema quisiero que me ayuden !!! que puerto debo natear para que un cliente de una red diferente me pueda detectar el emby DLNA... muchas gracias
  22. Hi Guys, Could you please confirm whether SC plug-in for Emby really works? I can browse some of my SC content in the folder tree from a DLNA client but when i try to play any, it fails and keep jumping to next track. I tried with different DLNA clients such as 8player or iMediaShare on IOS as well as with renders like samsung and panasonic smart tvs and mede8er media box but no luck ;-( I'm using latest nightly built of Emby on Windows 10, tried the stable version but its DLNA server functionality is somehow broken. Anyway, some logs attached, your help is greatly appreciated. Cheers, Tunc ffmpeg-transcode-4cbcf750-5cca-4dd8-94d3-7918a47cc05a.txt ffmpeg-transcode-be0b961c-267c-497b-965a-e792d5d014b1.txt server-63619749306.txt
  23. [uPDATE] -> It works if i browse the DLNA server and play content from mede8er! Now testing with 8player client.... [uPDATE2] -> I created another custom profile for 8player client and it did work like a charm! [sOLVED] Hi Guys, I created a custom profile for my mede8er player but so far could NOT get the direct play functionality working, it keeps converting my flacs to mp3 and then stream to mede8er. Is there any way to change default behavior from streaming to direct play for all files? I edited default.xml, added flac into direct play sections, but every time i restart the server, it reloads the original files from somewhere. Following log appears WITH OUT my custom profile IN PLACE ; IF i add a custom profile, "Info Dlna" section never appears again (i was hoping to see, yes we found your custom profile type of entry in the log files ;-)) see attached files. 2017-01-14 21:43:26.9227 Info Dlna: No matching device profile found. The default will need to be used. Host: 10.0.0.30:8096 User-Agent: RealtekVOD/1.0.0 (Linux) Keep-Alive: 300 Connection: Keep-Alive Accept: */* transferMode.dlna.org: Streaming getcontentFeatures.dlna.org: 1 Range: bytes=0- Accept-Ranges: bytes Many thanks for your help. Cheers, Tunc mede8er.xml server-63620027203.txt ffmpeg-transcode-1d23b1d3-9e16-465b-b3fc-a071bd181160.txt ffmpeg-transcode-204eab58-ddc8-436d-aed1-f8aaeffd37eb.txt
  24. Dears, 1stly, my wishes to all for a shiny 2017!!! I would like to express my appreciation for the valuable efforts & support within this Emby "Technosystem"! Now that Subtitles and Resume functionalities are fully working on Samsung Smart TVs via DLNA, I would appreciate considering support for Direct Play of LiveTV content to DLNA smart TVs. In my case, the Live TV content is an M3U list of HTTP-based mpeg-ts streams (.TS), which is currently direct-played to DLNA TV through XUPNPD DLNA media server. Having the same level of functionality through Emby Media server will be a great addition. More specifically, no probing of streams is necessary and no attributes (size, audio channels, duration,...) are needed in describing those streams when browsing the M3U list through the DLNA TV. Below is the DLNA Browse response from XUPNPD to TV: <res size="0" protocolInfo="http-get:*:video/mpeg:DLNA.ORG_PN=MPEG_TS_SD_NA_ISO;DLNA.ORG_OP=00;DLNA.ORG_CI=0;DLNA.ORG_FLAGS=01700000000000000000000000000000"> http://url:4044/proxy/0_1_2_23.mpeg_ts</res> Based on the above, keeping the original URL for the individual live streams (assuming mpeg-ts) should be fine for Samsung Smart TV DLNA. What I have noticed so far is that any attempt to stream a transcoded live tv channel from Emby to Smart TV (via DLNA) is failing due to the significant delay (over 15 seconds) resulting from probing/transcoding. Thank you for your support, Wayve
  25. I've successfully configured a DLNA renderer on the server, so it appears in the devices list and I can play contents on it, thus gaining another zone in this setup. Still there are some flaws, I supposed caused by the implementation of this renderer, but still I'll post the instructions there for the setup on ubuntu. First, we'll install the required gstreamer libraries, in it's latest version: sudo apt-get install libupnp-dev libgstreamer1.0-dev gstreamer1.0-plugins-base \ gstreamer1.0-plugins-good gstreamer1.0-plugins-bad gstreamer1.0-plugins-ugly \ gstreamer1.0-libav gstreamer1.0-alsa alsa-utils Then we'll have to get the gmrender-resurrect renderer by Henner Zeller sudo apt-get install autoconf automake libtool git git clone https://github.com/hzeller/gmrender-resurrect.git cd gmrender-resurrect ./autogen.sh ./configure make sudo make install Then we'll make sure all the required volume controls are up and unmuted sudo alsamixer sudo alsactrl store Then we setup the init script. We'll need to change the default user in the script and the name for the device, if we want so. sudo cp scripts/init.d/gmediarenderer /etc/init.d/ sudo nano /etc/init.d/gmediarenderer The changes: DAEMON_USER="emby:audio" UPNP_DEVICE_NAME="MyDevice"USER=emby HOME=/emby Then we can end by putting the service online (in ubuntu 15.04 vivid): sudo systemctl enable gmediarenderer sudo shutdown -r now ps aux | grep gmedia #for testing it's running after the reboot. Nothing more with it. Just make sure your sound device it's recognized by the system and the volume it's up. Notes: I found that I can't change tracks using the previous/next buttons in the web interface. The interface displays the change but the renderer still plays the previous track. Then when the played track finishes, it stops playing and interface stays idle. Perhaps it's a problem with gmediarenderer. dunno.
×
×
  • Create New...